Momentforseglingsmidler: fordeler og varianter

I dag er det mange forbindelser for forsegling av sømmer og skjøter, men Moment -fugemasser, som er produsert av Henkel, er på topp i popularitet. Noen varianter av slike tetningsmidler brukes ofte som lim. Det bør bemerkes de positive egenskapene til denne sammensetningen, fordi den lar deg enkelt utføre enhver type arbeid. Den kan brukes til husholdningsbehov og industrielle applikasjoner..

Særegenheter

Det tyske selskapet Henkel har rangert høyt på byggemarkedene i et århundre, et av merkets produkter er Moment fugemasse. Populariteten til dette selskapet er begrunnet med det faktum at produksjonen bruker den nyeste teknologien og utstyret, som hvert år egner seg til modernisering. Men det forskes også årlig for å forbedre kvaliteten og påliteligheten til produktene..

Funksjoner inkluderer det faktum at produksjonen av produkter er basert på maksimal miljøvern. i strengt samsvar med alle indikatorer på høy kvalitet. Det er mer enn 200 typer i navnene på varer, men hoveddelen er okkupert av tetningsmassen. Også produkter som polyuretanskum og selvklebende tape er populære..

Visninger

Henkel driver med produksjon av enkomponent tetningsmasse, som kan være basert på silikon- eller vannbasert akryldispersjon.

I dag kan du kjøpe følgende typer Moment -merke: sanitær, akryl, bitumen, restaurator, frostbestandig, montering, høy temperatur. De kan brukes til det tiltenkte formålet for et bad eller kjøkken, så vel som for varmesystemer. For å gjøre dette må det i stedet for lekkasje vikles som en tråd. Etter at utskjæringen er forseglet, må du vente på at tiden tørker, hvoretter fuging skjer..

For arbeid kan du bruke volumer på 280 ml og 420 g, men før du bruker materialet trenger du detaljerte instruksjoner.

Et materiale med en akrylkomponent tåler frost, den har en god vedheftshastighet, som gjør at den kan påføres hvilken som helst overflate. Ulempen med denne tetningsmassen er at den ikke kan brukes på steder der konstant fuktighet dominerer. Som regel har slikt materiale bare hvit farge..

Når vi snakker om silikonforseglingsmidler, er de laget på grunnlag av polymerer med gummi. På grunn av denne komponenten får materialet viskositet og elastisitet, og kan også herdes ved romtemperatur. For at den skal forbli tyktflytende, forsegles den i et spesielt rør.

Avhengig av bruksområdet er Moment fugemasser delt inn i følgende typer:

 • bygning;
 • spesialiserte;
 • bil.

Også tetningsmasse “Moment” er delt inn i typer i henhold til egenskapene til sammensetningen.

 1. Nøytral. Denne typen kan brukes ikke bare til eksternt arbeid, men også til internt arbeid. Den har funnet sin anvendelse i konstruksjon av skip, så vel som for tetting i kjølekamre. Fargen på denne sammensetningen er hvit. Og også et slikt tetningsmiddel er praktisk talt luktfritt, og det kan ikke brukes som lim..
 2. Universell. Den er laget med tilsetning av eddiksyre, på grunn av hvilken den har en skarp og skarp lukt, og ved behandling av ikke-jernholdig metall, betong og marmor forårsaker den overflatekorrosjon. Denne typen tetningsmasse er merket A på emballasjen, noe som indikerer at denne sammensetningen ikke er malt. Dette materialet er laget i to farger. Den første er hvit, og kan også være gjennomsiktig. Den koster mye mindre enn nøytral, men skiller seg ikke ut i kvalitet..

Moment -selskapet produserer produkter utelukkende på grunnlag av silikon og gummi, og levetiden kan nå 5 år.

Henkels tetningsmasser har flere andre typer..

 • Premium komposisjon, som er laget med silikon, på grunn av hvilken den har fuktavvisende egenskaper.
 • Silikonbaserte høytemperaturforseglingsmidler tåler effekten av bensin og olje.
 • Sanitære forbindelser inkluderer også silikon, men de brukes til glassing av dusjkabinetter og lignende apparater. De er gjennomsiktige eller hvite. Full herding av denne sammensetningen finner sted innen 20 minutter, det vil si at den tørker veldig raskt.
 • Akvarium frostbestandig og basert på polypropylen. Ofte brukt til å forsegle malte plastfuger og glassvarer utsatt for vibrasjoner. Fargen på denne sammensetningen er bare gjennomsiktig..

“Moment Montage” har grå fugemasser i sitt sortiment. Materialet inkluderer polyuretan. Denne tetningsmassen har et emballasjevolum på 300 ml. Den har funnet sin bruk som en fugemasse og for fuging. Vi bemerker også at dette materialet er svært motstandsdyktig mot kjemikalier, alkali, vann og forskjellige typer syrer, men det tåler ikke direkte eksponering for sollys, der det mister sine elastiske egenskaper og farge..

Flextec -utsikt er en universell sammensetning basert på et polymermateriale. Ganske ofte brukes denne typen materiale som lim for å feste skadede overflater. Hovedtrekk ved dette materialet er evnen til å størkne under påvirkning av fuktighet. Den tilhører den nøytrale typen, siden den ikke har en skarp, ubehagelig lukt og inneholder alkohol. Den brukes ofte til å tette vinduer, sømmer i splittede systemer og til å legge fliser..

Fordeler

Alle har negative egenskaper og fordeler, uavhengig av formuleringene..

Generelle fordeler med Moment -produkter:

 • evnen til å søke på hvilket som helst materiale;
 • elastisitet og fuktavvisende;
 • tåler påvirkning av eksterne faktorer, for eksempel sollys, høy temperatur;
 • slitestyrke og styrke, som kan brukes selv på svært mobile materialer.

På grunn av disse fordelene har Henkel -produkter blitt populære over hele verden. Men ekspertene i dette selskapet anbefaler ikke å forsømme sin egen helse og ikke spare. Dette betyr at hvis valget er vanskelig, er det bedre å foretrekke nøytrale komposisjoner..

Anvendelsesområde

Tetningsmaterialer brukes på forskjellige felt. Omfanget hvor den enkelte typen tetningsmasse skal påføres, avhenger av sammensetningen. For eksempel brukes et silikonbasert tetningsmiddel “Moment Herment Silicotech” for å forsegle glasset med dusjkabinetter, badekar og svømmebassenger. En slik sammensetning virker på årsaken til mulig utseende av mugg, sopp og bakterier..

  Men “Herment” basert på bitumen brukes veldig ofte i arbeid med kloakkrør, dreneringssystemer og for restaurering av tak. I tillegg kan dette merket brukes i byggearbeidsprosessen, når du skal dekorere en bygning inne eller ute, samt for å fylle takskjøter..

  Det brukes også til slike formål:

  • for å oppnå tetthet i sømmene på glassprodukter og vinduer;
  • for forseglet installasjon av speil;
  • for mur og reparasjon av fliser;
  • for fuging etter vinylbehandling av rommet;

  • som en overflatebehandling, som vil bli ytterligere termisk påvirket;
  • i stedet for et lim, for å feste rørleggerutstyr på veggen;
  • for å tette rørledd.

  Et silikonbasert tetningsmiddel brukes til å lage varmeisolasjon på fasaden i et bolig- og boligbygg.

  Råd

  Etter anbefaling fra spesialister, før du starter overflatebehandling med tetningsmasse, må du først lese bruksanvisningen. Dette er nødvendig, siden applikasjonsteknologien kan variere på grunn av det faktum at hver type sammensetning har sine egne egenskaper..

  Når du utfører arbeid, anbefales det å bruke gummihansker, da dette er den eneste måten å beskytte huden på hendene mot effekten av sammensetningen..

  For at materialet skal avvike mindre, anbefales det å gjøre arbeidet nøyaktig og riktig, så vel som observer arbeidsrekkefølgen og nyansene som er som følger:

  • som mesterne anbefaler, er det først nødvendig å forberede overflaten, nemlig: fjern alt smuss, støv fra den og helst avfett;
  • så legger vi pakken med sammensetningen på pistolen og stikker hullet;
  • hvis sømmen må være tykk, anbefales det å kutte enden av pakken til ønsket sømdiameter og helst på skrå;
  • ved påføring av sømmen, rådes håndverkerne til å holde pistolen i en vinkel på 40 grader;
  • og du må også vite at jo tynnere det påførte laget er, desto raskere vil det tørke;
  • hvis tetningsmassen påføres nær overflaten, er det, som eksperter sier, en høy vedheft til den behandlede overflaten;
  • hvis mer sammensetning ble påført enn nødvendig, må overskuddet fjernes umiddelbart, og hvis du ikke har lagt merke til det, og materialet allerede har frosset, kan du bruke et løsningsmiddel eller et spesialverktøy til disse formålene (selvfølgelig kan du fjerne overflødig mekanisk, men i dette tilfellet kan overflaten bli skadet).

  For at en god vedheft til materialet skal passere, er det nødvendig å sørge for at materialet fremdeles er brukbart. Hvis holdbarheten er over, vil vedheftet til overflaten gå tapt..

  For helsesikkerhet er det bedre å kjøpe et luktfritt tetningsmiddel, det vil si nøytralt, det er ingen giftige stoffer i sammensetningen av et slikt tetningsmiddel.

  Anmeldelser

  Etter tilbakemeldinger fra forbrukere å dømme kan Moment -materialer brukes på forskjellige felt. For eksempel for tetting av vinduer med aluminiumsrammer, for fylling av bevegelige fuger og dørkarmer.

  Det er også anmeldelser om at slike komposisjoner er relevante i byggebransjen når de utfører reparasjonsarbeid. For eksempel vindusisolering.

  Ifølge anmeldelser fra hjemmelagere har slike sammensetninger utmerket vedheft til ethvert bearbeidet materiale. Materialer laget av aluminium, keramikk, glass og så videre er intet unntak..

  For en oversikt over Moment Sanitary fugemasse, se følgende video.