Matt maling til vegger i interiørdesign

Når vi står overfor spørsmålet om innredning av veggene i et rom, stiller vi ofte oss selv spørsmålet om å velge de riktige materialene. De viktigste egenskapene i denne saken er oftest praktisk, enkel påføring og miljøvennlighet av materialer. I mange år var tapet det vanligste beleggingsalternativet, de passet også til hvert av de viktigste kriteriene, men i dag er markedet mettet av materialer og tilbyr et bredere utvalg av alternativer. Det gjenstår bare å studere de foreslåtte stillingene.

Særegenheter

Et av de mest populære materialene på markedet er matt veggmaling. Takket være stadig forbedrede teknologier, oppfyller materialet de viktigste kriteriene som forbrukeren trenger, og lar deg lage et jevnt belegg uten å skade miljøet. La oss se på andre trekk ved belegget og se nærmere på matt maling..

Særpreg:

 • overflaten dekket med maling fortsetter å puste, noe som bekrefter materialets komplette miljøvennlighet;
 • muligheten til å lage et unikt design ved å legge til tegninger, mønstre og forskjellige utskrifter;
 • enkel påføring;
 • enkel omsorg;
 • muligheten til enkelt å endre fargen på rommet ditt, over tid male veggene på nytt;
 • fargemetning og tetthet, samt fravær av gjenskinn;
 • evnen til å oppnå en jevn fordeling av lys i et rom ved spredning.

Dessverre er intet materiale immun mot tilstedeværelsen av forskjellige mangler. Så, matt maling har evnen til å samle fett og støv på veggene på grunn av sin grove tekstur, som bekrefter behovet for konstant våtrengjøring av veggene, samt større synlighet av selv mindre skader i form av riper og riper.

Som du kan se, oppveier antallet fordeler ved å velge et materiale betydelig, men det er også viktig å kjenne reglene for valg av maling for leiligheten din, slik at materialet fungerer for deg og gleder seg bare med positive kvaliteter..

Hvordan velge?

Velge en matt maling for innvendig veggbekledning i en leilighet, det er verdt å ta hensyn til en rekke viktige egenskaper og andre punkter:

 • dampgjennomtrengelighet – selve karakteristikken som sikrer riktig “pust” av veggene og den langsiktige tilstedeværelsen av en person i rommet med maksimal komfort;
 • tikostropi – malingens evne til å væske. Jo høyere tiksotropi, desto mer forsikrer du deg mot flekker på veggene;
 • gjemmer kraft materiale kalles forbruk av maling for et bestemt område av rommet;
 • Slitestyrke gjenspeiler materialets levetid og slitasje på grunn av hyppig våtrengjøring;
 • fuktmotstand – markør for å bestemme området for søknad. For eksempel er fuktresistente maling egnet for bad, og ikke-fuktresistente maling for et soverom eller stue..

Visninger

Det finnes flere typer maling og lakk, som danner ønsket matt film ved utgangen.. Hver av dem er vesentlig forskjellig i sammensetning, men ikke alle er ideelle for påføring på vegger..

 • Latex sammensetningene er spesielt fuktresistente og er mest egnet for å dekke vegger på bad, dusj eller toalett.
 • Akryl maling er utmerket for påføring på en rekke forskjellige materialer, inkludert metall, tre, betong og til og med murstein. Dette oppnås på grunn av den spesielle motstanden som akrylharpikser som utgjør malingen gir..
 • For tørre og varme rom er maling egnet. basert på PVA, inneholdende en polyvinylacetatemulsjon som bindemiddel.

 • Den dyreste typen matt maling er silikon, siden de er forskjellige i beleggets spesielle styrke, så vel som fuktmotstand. Dette malingsalternativet er egnet for tilstøtende rom og ustabile temperaturforhold med plutselige endringer.
 • Slaked lime og sement er en del av mineralske løsninger, som får dem til å se ut som en vanlig kalkmaling. Dette alternativet er mer egnet for å male tak..
 • Silikat maling til den lave prisen er den mest fuktresistente på markedet. I sammensetning ligner de også mineralske løsninger..
 • Vannbasert løsningene er den rimeligste og raskestørkende. Slike malinger er egnet ikke bare for å dekke vegger, men også for tak..

Eksempler på interiørløsninger

Kombinasjonen av blanke og matte farger gir en interessant effekt og lar deg lage interessante variasjoner i interiøret, for å plassere aksenter på visse deler av rommet. Det er også en halvmatt maling på markedet for de som ikke kan bestemme eller frata seg den vanlige glansen til en blank overflate..

Fans av behersket og demokratisk svart kan eksperimentere og også veksle nyanser av maling eller matt og halvmatt finish. En moderne løsning er matte maling med metalliske partikler i sammensetningen. Det er de som lar deg gi hele belegget under malingen magnetiske egenskaper..

I tillegg er det også skifer- eller markørtopper som gir mulighet til å skrive direkte på veggene, legge igjen meldinger, plassere tegninger og lage, uten å begrense deg til formatet på et notatbladsark..

Kjennere av minimalisme vil ikke gå galt med en matt hvit finish. Dens hvithet og evne til å spre det naturlige lyset i rommet jevnt er uten sidestykke. Enkelheten og konsistensen av hvitt vil supplere tilbehøret og en tydelig vedvarende stil med å fylle det valgte rommet..

Du kan gjøre et rom spesielt lystig og lyst ved å foretrekke lyse farger. Et slikt interiørkonsept passer for de som ikke er redd for eksperimenter. Selv om du er ganske foranderlig, kan fargen på malingen alltid endres ved å male belegget på nytt. Ny farge – ny side av livet.

Fargeeksperimenter vil bidra til å understreke den unike særegenheten til den indre løsningen. Maling lar deg legge til elementer på veggene: utskrifter, tegninger, fargetilpasning. På en eller annen måte, når du velger den beste matte finishen, bør du ikke anta at det er for enkelt, siden materialet gir en enorm mulighet for eksperimenter og fantasiflyging..

For informasjon om hvordan du maler veggen riktig, se neste video..