Maling på gips: finesser ved valg av produkter for interiørarbeid

Under reparasjonsarbeid må mange forskjellige oppgaver utføres, som hver består av flere trinn..

Når det gjelder etterbehandling, må du først kontrollere at overflaten er jevn og jevn. Og hvis det er visse feil i form av sprekker og flis, brukes gips. Den brukes til internt og eksternt arbeid, men etter tørking vil du ofte gjøre overflaten presentabel, så du må finne riktig maling.

Særegenheter

Fasademaling er tilgjengelig på markedet i et bredt spekter. Den har en rekke positive egenskaper, er delt inn i typer, som hver har sine egne egenskaper, indikatorer og fordeler..

Før du kjøper et etterbehandlingsmateriale, må du gjøre deg kjent med beskrivelsen, bestemme hvilken effekt du vil oppnå som et resultat av reparasjonsarbeid.

Materialer for maling av gips må oppfylle følgende krav:

 • Først og fremst må belegget være motstandsdyktig mot å tåle eksterne faktorer, temperaturendringer og værforhold..
 • Overflaten må forbli presentabel i mange år uten å falme, derfor er det viktig å være oppmerksom på pigmenteringen av materialet.
 • Sist, men ikke minst, er indikatoren for brannmotstand, elastisitet og antistatisk effekt, som lar deg avvise støv, og dette er viktig hvis bygningen ligger i nærheten av veien..

Visninger

Produsenter tilbyr disse produktene i et bredt spekter, og hver type har sine egne egenskaper, som er nyttige å lære om. Markedet er fullt av etterbehandlingsmaling for fasader, de er forskjellige i ingrediensene i sammensetningen og deres egenskaper..

 • Fasadebehandling med sementmaling er i stor etterspørsel. Den er basert på hvit Portland -sement, men hvis du trenger å oppnå en annen nyanse, kan du legge til farge. Dette materialet er motstandsdyktig mot forvitring og tilbys til svært lave priser..

 • Akrylprodukter funnet bred anvendelse blant profesjonelle reparatører og vanlige forbrukere. Kostnaden er hyggelig overraskende, og den høye kvaliteten oppfyller ethvert krav. Det bør bemerkes den dårlige dampgjennomtrengeligheten, men samtidig takler malingen mekanisk skade. De er vannbaserte og organiske løsningsmidler..

 • Etterbehandlingsmaterialer i silikon. Maling basert på en slik base regnes som en av de beste. Når det påføres gips, vil overflaten bli hydrofob, så verken dugg eller annen nedbør vil bli absorbert i fasaden, noe som betyr at presentabiliteten vil vare i mange år. Belegget blekner ikke av eksponering for direkte sollys, det er ikke redd for sterke temperaturendringer. Takket være alle de nevnte fordelene, bruker mange denne typen flekker til etterbehandling..

Hvis det er nødvendig å dekke strukturell, preget eller steinlignende gips, les beskrivelsen for malingen, da den ofte angir hvilket materiale den er egnet for..

Når du kjøper, er det viktig å vurdere hvilken effekt du vil gjøre fasaden med, da dette betyr noe. Hvis det er korn på overflaten og du vil bli kvitt dem, må du forberede det før du maler ved å korrigere ujevnhetene..

 • V strukturerte latexmaling myknere tilsettes, de er tykke. Resultatet er en strukturert finish som noen ganger er mye mer populær enn dekorative plaster..

 • Hvis du er interessert i vaskbare produkter, den inneholder silikat- og akrylmaterialer. Fasademaling er ofte egnet for gips, murstein og gipsunderlag, alt avhenger av hvilken type finish du vil oppnå..

Hvordan beregne forbruk?

Det er en viss algoritme som du først kan finne ut hvor mye etterbehandlingsmateriale som kreves, det være seg akrylmaling eller en annen type, per 1 m2 overflate. Først må du velge de pussede fasadene, og deretter beregne deres totale areal.

For utvendig arbeid vil det kreves mer materiale, og for innredning er mengden avhengig av omfanget av reparasjonen..

Hvis du vil dekorere flere vegger i en garasje, leilighet eller rom, måler du hver enkelt og deretter bretter du den ned for å få overflaten som skal behandles. For å gjøre dette må du kjenne lengden og høyden på hver vegg. Disse tallene multipliseres og du får det endelige tallet. Men du må også måle det totale arealet av dører og vindusstrukturer, som kan være på fasaden eller i rommet, for å trekke det fra det totale beløpet..

Indikator for gjennomsnittlig malingforbruk, og dette avhenger av hvilken type materiale du vil bruke, må multipliseres med overflaten. Ofte angir produsenter informasjon på emballasjen som kan hjelpe forbrukeren med å gjøre beregninger..

Det er viktig å vurdere hvor mange lag med maling du vil påføre..

Det er flere punkter som spiller en rolle i beregningen av kostnaden for etterbehandling. Det er nødvendig å ta hensyn til materialets tetthet, fordi jo tynnere det er, jo tynnere blir laget..

Forbered overflaten før påføring.. Indikatorene som er angitt på malingsbeholderen er designet for å fungere med en grunnet vegg. Og siden du er interessert i den pussede overflaten, blir forbruket mye høyere.

Arbeidsteknologi

For å male en fasade må du velge effekten du vil få som et resultat. Men i alle fall er det nødvendig å forberede overflaten før belegg. Hvis den allerede har gammel maling på den, må den fjernes..

Når det gjelder samme nyanse som før, er det ikke nødvendig å grunne fasaden.. Det er nødvendig å sørge for at den gamle finishen ikke smuldrer, ikke etterlater merker ved berøring. Før du starter arbeidet, forberede verktøy, blant hvilke det må være en rulle eller en bred børste med en haug med middels lengde, og spesialister bruker profesjonelt utstyr.

Hvordan male "Barkbille"

Veggbekledning er en alvorlig oppgave som må tas ansvarlig. Det er viktig å sørge for at gipset er helt tørt, og deretter påføre maling og lakkmateriale.

Du kan bruke to fargevalg. I den første brukes maling på den ferdige basen, og i den andre kan du legge til farge i blandingen for å få ønsket farge.

Å male veggene på denne måten vil tillate deg å oppnå en effekt, noe som utvider fasadens presentabilitet..

Skumblokkdeksel

Dette materialet har gode ytelsesegenskaper, og det er derfor det ofte brukes i konstruksjonsfeltet. Overflaten er porøs, og dette må tas i betraktning før finishen påføres.

Hvis du vil fikse dette, kan du pusse veggen inne i huset eller fasaden. Under farging brukes en rulle: det er nødvendig å bevege seg nedenfra og opp, bevegelsene skal strekke seg. Det anbefales å påføre to eller tre strøk, deretter vil effekten vare lenge. Å gjøre dette med egne hender er enkelt hvis du først studerer instruksjonene og følger tipsene.

Fargeteknikk

Det er viktig å merke seg at ikke alle gipsblandinger kan farges. Først må du sørge for at det er helt tørt på fasaden.. Arbeidet bør startes etter åtte til førtiåtte timer etter avsluttet., alt avhenger av hvilken type materiale som brukes.

Noen typer blandinger har en sementbase, slik at de kan smuldre og til og med flake av. Kittet må også tørke helt, hvoretter gipsavlastningen kan males..

Tips og triks

Det er viktig å studere egenskapene og instruksjonene til etterbehandlingsmaterialer, velge de riktige verktøyene som skal brukes. Vær oppmerksom på lakkets holdbarhet, ettersom utgåtte varer vil ødelegge resultatet.

 • Ved å bruke tørrbørste -teknikken kan veggen se mer voluminøs ut. Denne fargen er egnet for pregede deler av fasaden og veggene..
 • Hvis du vil oppnå mindre kontrast, og du må glatte ut kantene, bruker du en gummirulle eller en vanlig hanske.
 • For en metallisk effekt er en vanlig svamp mer egnet..
 • Men for arbeid med tykk maling er det bedre å bruke en rulle med en hard og kort lur. Takket være dette oppnås effekten av en barkbille..
 • For å gi inntrykk av en uskarphet, påføres en mørkere maling på en lys tone, som skal tørke ut, og først da brukes en fuktig klut til å gni.

Vakre eksempler

Mange liker effekten av malingstype "Barkbille", som oppnås ved bruk av en rull med kort haug. Sporene forblir umalte, så et vakkert mønster oppnås. Du kan forsterke denne forskjellen, eller dempe den, alt avhenger av personlige ønsker. I det første tilfellet brukes et fargepigment, som tilsettes gipset, selve overflaten må males i samme farge, men i en annen nyanse.

7 bilder

En pusset overflate med en strukturert del krever spesiell maling, siden glatte og pregede må håndteres på sin egen måte.

Det første trinnet er å begynne å behandle teksturerte områder, og deretter dekke alt annet. Dette vil unngå flak..

Noen ganger brukes to farger til fasadepynt, som ser harmonisk ut med hverandre..

Maler venetiansk gips

Å jobbe med en slik overflate er ikke spesielt annerledes, du trenger bare å velge et maling- og lakkmateriale, og deretter bestemme designen du vil få som et resultat.

For høye tak, bruk stillaser for å gjøre oppgaven enklere. For effekten av antikken må du gjøre en dyp lettelse. Til dette brukes metallics, som er veldig relevante. Men uansett hvilket etterbehandlingsalternativ du velger, er det viktig å kjøpe materialer av høy kvalitet fra ledende produsenter, og da vil resultatet oppfylle forventningene..

For å lære å lage venetiansk gips og male det på egen hånd, se neste video..