Lim “Cosmofen”: egenskaper og omfang

Lim

Lim “Cosmofen” er en pålitelig assistent både i hverdagen og på jobben. Med den kan du raskt og effektivt lime nesten alle materialer..

Funksjoner: fordeler og ulemper

Limet “Cosmofen” har mange fordeler i forhold til andre typer lim. Den har et stort spekter av applikasjoner. Attraktiv pris gjør at hjemmelagere kan bruke Cosmofen overalt.

Emballasjen har en praktisk dispenserhette, som tillater svært økonomisk bruk av limet. En slik dispenser er praktisk for punktdispensering. Minimumstemperaturregimet for bruk av lim er minst +5 grader. Pålitelig hette som lukkes tett etter bruk forhindrer for tidlig tørking.

Ulempen med “Cosmofen” er at den dannede limsømmen mykner ved en temperatur på +80 grader, og derfor anbefales det ikke å lime de delene som skal brukes ved høye temperaturforhold eller ha kontakt med varme gjenstander..

I flytende form er komponenten etyl cainocrylate, som er en del av “Cosmofen”, giftig og avgir skadelige stoffer.

Derfor, når du arbeider innendørs, bør de være godt ventilert..

Anvendelsesområde

Cosmofen har et bredt spekter av applikasjoner:

 • Den brukes når du arbeider med forskjellige typer plast (inkludert overflater av PVC og polypropylen). Når du installerer vinduer, brukes et lim for å feste tetningsprofilene. Det brukes ikke til liming av porøs plast, siden limsammensetningen, når den absorberes av porene, ikke kan gi den nødvendige styrken til skjøten..
 • “Cosmofen” er uunnværlig for rørleggerarbeid.
 • Den klebende sammensetningen er mye brukt i produksjon av leker og produksjon av forskjellige smykker.
 • Brukes i seilmodellering.
 • Ikke en eneste samling av produkter fra radio-elektronisk og elektrisk industri kan klare seg uten “Cosmofen”.

 • Brukes til fremstilling av optiske enheter.
 • Limkomposisjonen er utmerket når du arbeider med glass, gummi, metall.
 • Medisin har verdsatt limets kvalitet – det er mye brukt i produksjon av utstyr for ortopedi, tannbehandling.
 • “Cosmofen” er også beregnet for montering av strekklofter.
 • Polymeren er anvendelig innen biler, fly og skip.
 • Det brukes i trebearbeidingsindustrien for å kombinere treprodukter, sponplater, trefiberplater.
 • Når “Cosmofen” blandes med en primer, dannes en sammensetning som fester produkter fra silikon og termoplastiske elastomere.

Spesifikasjoner

“Cosmofen” er en enkomponent limblanding basert på cyanoakrylat. Limet består av et aktivt stoff som er helt klart til bruk. Før arbeidet er det ikke nødvendig å blande det med andre komponenter.

Bruksanvisningen gir en klar beskrivelse av de tekniske egenskapene til limet.

Holdetiden til overflatene limt sammen er et spørsmål om sekunder. Tiden for den endelige polymeriseringen av overflater innbyrdes varierer fra 6 til 16 timer. Det avhenger av faktorer som temperaturen som bindingsprosessen finner sted ved, og av strukturen til materialet som limet utsettes for..

Det skal bemerkes at høy luftfuktighet øker tiden for endelig liming av produkter betydelig..

Limkomposisjonen, når den herdes, danner en jevn, gjennomsiktig film som er helt usynlig. Alle produktene etter liming med “Cosmofen” er ikke redde for miljøpåvirkning og skarpe temperatursvingninger, de tåler høye temperaturer opptil 80 grader.

Termisk stabilitet av “Cosmofen” er evnen til å motstå sprekkdannelse ved alle mulige sykliske temperaturendringer.

Produsenten produserer “Cosmofen” i pakninger på 20, 500, 200 g.

Du kan få limet på forskjellige maskinvarebutikker..

I spesialforretninger for salg av radiokomponenter er det alltid Kosmofen -lim.

Varianter

Flytende PVC -lim “Cosmofen” utfører funksjonene til et tetningsmiddel i alle sine tekniske egenskaper. Det er nødvendig når du avslutter leddene i vindusblokker. Fordelen i forhold til konvensjonell tetningsmasse er at den ikke falmer i solen, ikke flasser eller skifter farge. Slik flytende plast kan fungere med alle slags polymerbelegg ved reparasjon av plastvinduer, dører og tilbehør. Den brukes også i rørleggerarbeid for liming av rør, takrenner, beslag og mer. Det er nødvendig ved fremstilling av handelspaviljonger, reklametavler.

“Cosmofen CA 12” er et hurtigherdende en-komponent lim med høy temperatur. Det er veldig praktisk og lett å bruke. De kan lime mange materialer som brukes i hverdagen..

Limkomposisjonen er giftig, så du må håndtere den veldig forsiktig..

Cyanoakrylat andre lim “Cosmo CA-500.200” har en hurtigfestende egenskap. Limsammensetningen har god vedheft med et stort antall forskjellige typer materialer. Sømmene er slitesterke og vanntette. Limet er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer og aggressive kjemiske miljøer.

En annen verdig representant for “Cosmofen” er aktivatoren av cyanoakrylatlim “AC-12”. Den kommer i en veldig praktisk spraypakke. Det brukes til å forbedre effekten av lim og geler av Cosmofen -merket. Aktivator “AC-12” er en katalysator som akselererer arbeidet med limmaterialer. Skaper det riktige miljøet for å akselerere polymeriseringen av limet og hjelper det raskt å lime deler fra forskjellige materialer.

Hvordan å bruke?

Før limingen startes, må overflatene på delene som skal skjøtes rengjøres for støv og forskjellige fettstoffer. Aluminiumsprodukter forbehandles med et spesielt løsningsmiddel eller lakkeres før liming. Det finnes et kommersielt tilgjengelig rengjøringsmiddel “Cosmoplast 10” – et løsningsmiddelrenser som brukes til å forberede overflater av forskjellige materialer for liming. Det påføres de behandlede overflatene på deler med en lofri klut. Rengjøringsmiddelet er spesielt laget med en antistatisk effekt..

En limblanding påføres på den forbehandlede overflaten til en av delene som skal limes. Påføringen utføres ved hjelp av en dispenser, som er plassert på lokket på beholderen..

Trykk veldig raskt og fast på delene som skal settes sammen og hold i 10-15 sekunder. Hvis tilkoblingen er gjort feil, er ytterligere korreksjon av objektets posisjon umulig. Den endelige herding av limløsningen vil finne sted tidligst 6-16 timer. Et karakteristisk trekk ved Cosmofen CA 12 -limet er at det har en veldig lav viskositet, og derfor vil sammenføyningsprosessen ikke skje hvis hullene mellom delene som skal limes er mer enn 0,1 mm. For store hull bør andre limblandinger kjøpes. For en raskere herdingsprosess brukes “Cosmoplast” -katalysatoren.

Etter kjøp og bruk, bør du nøye studere instruksjonene for bruk av limet.

Hva du skal tørke av?

Overskudd av påført lim på steder som ikke er beregnet for liming, bør fjernes med et spesielt rengjøringsmiddel “Cosmo CL-300.150”.

Fjerning kan gjøres med det velprøvde Dimexidum-produktet.. Et apoteksprodukt skal helles på overflaten som er farget med lim for å løse opp Cosmofen. Du må bare vente noen minutter. Under påvirkning av “Dimexid” vil unødvendig lim myke. Nå er det enkelt å fjerne det med en serviett eller et stykke bomullsull. Hvis du ved et uhell søl en stor mengde Cosmofen, må denne prosedyren med bløtlegging gjentas flere ganger. “Dimexid” er et utmerket produkt som aldri vil ødelegge verken den ytre overflaten av de bearbeidede materialene eller klærne. Det fjerner alt lim uten å etterlate rester..

For å vaske limet av hendene, er det nødvendig å fortynne Dimexide med vann..

I konsentrert form kan det forårsake alvorlige brannskader, så det må brukes med stor forsiktighet..

Grunnleggende regler for lagring av lim:

 • hvis temperaturregimet er strengt observert (fra + 15 ° С til + 25 ° С), vil sammensetningen vare opptil seks måneder; ved lave temperaturer (ca. +6), vil den ikke miste kvalitetskarakteristikkene i opptil et år;
 • det er nødvendig å utelukke høy luftfuktighet rundt;
 • limet liker ikke tilstedeværelsen av direkte sollys;
 • lim i skadet originalemballasje lagres i ikke mer enn 5 måneder.

Produsent

Produsenten av Cosmofen -produktet er Weiss -selskapet fra Tyskland. Den russiske analogen av “Cosmofen” er “Rezolen” lim, som har samme omfang som “Cosmofen”.

Rezolen lim er kjemisk resistent mot alkalier, syrer, oljeprodukter, sjøvann. Driftstemperaturen varierer fra -60 ° C til + 280 ° C. Maksimal driftstemperatur er + 320 ° C. Den har høy slitestyrke og elastisitet. Salgsskjema – pakke med 50 ml.

En annen verdig analog er Rtline lim, som er mye brukt både i hverdagen og i industriell produksjon. På grunn av den lignende sammensetningen, egenskapene og kvalitetskarakteristikkene, har den det samme brede bruksområdet som Cosmofen og Rezolen..

Kunde anmeldelser

Cosmophen er veldig økonomisk. Den kommer i praktiske små pakker. Produsenten tilbyr en veldig praktisk dispenserhette, som sikrer økonomisk bruk av limet..

Produktet er veldig enkelt å bruke – du trenger bare å påføre og koble det til, og holde i bare noen få sekunder. Sømmen vil være usynlig, og det limte produktet vil være veldig holdbart.

“Cosmofen” kan ikke brukes til å reparere sko, for når du går, utsettes det for forskjellige belastninger og deformasjoner. Strekning og sammentrekning av den limte sømmen oppstår, som kanskje ikke tåler belastningen.

Lim “Cosmofen” har vist seg verdig på markedet for limprodukter.

Se nedenfor for mer informasjon.