Kunstnerisk pussing av vegger: typer og påføringsmetoder

Kunstnerisk pussing av vegger: typer og påføringsmetoder

Gips har lenge sluttet å være enkelt og upersonlig. I dag kan du bruke i dekorasjon ikke bare dekorativt, men til og med kunstnerisk gips. Hun er i stand til å gi en utsøkt og unik stil til ethvert rom. Imidlertid avhenger materialets evner direkte av type og applikasjonsteknikk..

Visninger

Kunstgips presenteres i et veldig bredt spekter i dag. Det er dekorativt gips, som er preget av en rekke typer. Som regel har et slikt etterbehandlingsmateriale en glatt overflate. Den inneholder fargede tilsetningsstoffer. Etter påføring vises de i form av flekker, og skaper et unikt abstrakt mønster og flekker.

Dekorativt gips kan være annerledes. For eksempel, etter påføring, dannes en viss tekstur på veggen, som visuelt ligner et av de motstående materialene. Det er en type finish som danner en lettelse, hver gang spesiell, avhengig av påføringsmetoden. Det er et flockalternativ. På grunn av denne dekorasjonen vil veggene i ethvert rom se veldig originale ut..

Flok – en type dekorativ bygningsblanding der det er små partikler (for eksempel flak). De kan ha forskjellige, ujevne former (i form av stjerner, kronblad).

En slik finish vil bidra til å gi rommet en spesiell stil, det vil skjule ujevnhetene i veggene..

Den neste typen kunstnerisk gips er strukturert. På grunn av det er en reliefftegning mulig på veggen..

Du kan oppnå den ideelle effekten og det originale mønsteret hvis du bruker denne typen blanding i flere lag..

Et interiør med slikt gips ser spesielt ut. Teksturen til denne varianten kan være matt eller blank..

Venetiansk gips er veldig populær på grunn av det faktum at etter å ha påført den på veggen, oppnås en fantastisk tekstur. Den ligner marmor med unike mønstre. Denne typen bygningsblanding har en overveiende blank overflate, siden gipsen etter tørking er belagt med en spesiell lakk.

Fordelen med hver type gipsbehandlingsmateriale er at det er veldig holdbart. I tillegg tåler den temperaturendringer perfekt og er trygg å bruke i alle rom (til og med barnehage). Kunstnerisk gips beholder fargemetning i lang tid, det er enkelt å påføre på hvilken som helst type vegg. Kan til og med brukes til utvendig boligdekorasjon.

Forberedelse

Før du begynner å fullføre arbeidet, anbefales det å forberede nøye. Det er verdt å ta vare på renheten i veggene. Alle gamle belegg må fjernes helt fra gulvoverflaten..

Deretter skal veggen behandles med en spesiell primer (bedre enn dyp penetrasjon). La den deretter tørke helt.. Primeren skal tørke helt av seg selv. Det anbefales ikke å bruke hårføner og andre enheter for å fremskynde prosessen. Om nødvendig må du jevne ut veggene, eliminere sprekker, flis. Deretter bør du forberede selve bygningsblandingen, fortynn den i henhold til instruksjonene. Ofte selges ferdige blandinger i butikker..

applikasjon

Vanlig pynt er enkelt å påføre. Dette bør gjøres i et tynt og jevnt lag.. Tradisjonelt bør det påførte laget ikke være tykkere enn 2-3 mm i tykkelse. Lag må påføres fra topp til bunn. Etter at gipsen har dekket hele veggen, må den jevnes med en murske. Så laget blir jevnt, du kan fjerne overflødige rester av blandingen..

Den siste fasen vil være arbeid på overflaten med en plastsparkel. Nå kan du enkelt angi ønsket mønster, retning, alt avhenger av deg. Tegningen kan være sirkulær, den kan være rette eller skrå linjer.

Siden du skal gjøre arbeidet i etapper, anbefales det å gjøre den siste fugemassen på slutten for å jevne ut alle overganger og hull..

Du må jobbe med venetiansk gips veldig nøye. Denne blandingen påføres tørre og rene vegger etter priming i flere lag. Det første laget påføres jevnt over hele overflaten. Den må stå i minst 5-6 timer..

Videre kan lagene påføres ujevnt, med slag, og etterlater hull mellom dem.. For at effekten skal være imponerende, anbefales det å lage 3 lag. Hvis du legger til farge i hvert lag, vil sluttresultatet overgå alle forventninger, du får en spektakulær overflate..

For å få overflaten til å ligne marmor visuelt etter arbeidets slutt, kan du bruke en spesiell voks som er beregnet på byggearbeid..

I tillegg kan du vaske overflaten etterpå. Det kan bare påføres etter sliping av overflaten. Den skal være flat og glatt..

Den vanligste valsen kan bidra til å oppnå en interessant tekstur. Dette er en av de enkleste, men mest effektive metodene.. Det anbefales å ta en spesiell rulle med en interessant lettelse eller til og med et mønster..

Først skal blandingen påføres de tilberedte veggene. Etter påføring av blandingen, rull umiddelbart over overflaten. Eller du kan gå med et vanlig verktøy, og deretter med et lettelse. Dette vil bidra til å skape en uvanlig tekstur..

Ulike sjablonger kan brukes. Teknologien for å jobbe med dem er den samme som med en vals. Imidlertid er det fortsatt behov for andre verktøy her: en slikkepott, en sparkel.

Ved å bruke kunstnerisk gips kan du slå på fantasien og gjerne eksperimentere. Mange oppnår en unik effekt ved hjelp av vanlige improviserte midler. Det kan være en svamp eller til og med en plastpose. Noen mennesker bruker kreative midler: krøllete aviser, gamle tørre murer, spiker. Noen ganger er tegningen laget med fingrene..

Du vil lære å bruke venetiansk gips i den neste videoen..