Knauf gipsveggprofil: varianter og funksjoner

Det tyske selskapet Knauf er en kjent produsent av galvaniserte profiler og forbindelseselementer. Selskapet har lenge vært anerkjent som ledende innen produksjon av etterbehandlingsmaterialer og komponenter. Enhver struktur (tak, falsk vegg, skillevegg i rommet, buet åpning) montert fra deler av dette selskapet vil være av høy kvalitet, pålitelig og vil vare i mange år.

Særegenheter

Etterbehandlingsplater av gips er festet til en jernkasse, som består av metallprofiler. De er festet med galvaniserte skruer. For å lage en bærende struktur som vil bære vekten av gipsplaten, trenger du forskjellige typer galvaniserte elementer og kontakter.

Stålkonstruksjoner til det tyske selskapet Knauf er enkle å montere og betjene lenge. Det vil ikke være vanskelig for en profesjonell å montere en ramme fra slike metallkomponenter..

Omdømmet til Knauf -selskapet for øyeblikket er upåklagelig. Gipsplateprofiler fra dette merket er anerkjent som det ideelle eksempelet innen byggkonstruksjoner og innvendig kledning. Vurderinger av byggherrer om å jobbe med profiler er ekstremt positive. Selskapets produkter anses å være av høy kvalitet og pålitelige. Utgivelsen deres er strengt regulert, defekter elimineres under produksjonsprosessen.

Når du velger Knauf -profiler, kan du være sikker på at du om noen år ikke trenger å demontere taket eller veggen igjen for å omarbeide strukturen. Men likevel, før du kjøper, bør du gjøre deg kjent med funksjonene og typene merkevarer..

Produksjonsteknologi

Elementer i rammestrukturen er laget av stål (spiralbånd) ved bruk av kaldvalsing.

Profilegenskaper:

 • høyt nivå av styrke og stivhet;
 • motstand mot etsende effekter;
 • motstand mot temperaturendringer;
 • ubegrenset brukstid.

Galvaniserte profiler skaper et sterkt og uknuselig grunnlag for påfølgende fiksering av gips. De kan brukes i alle typer lokaler, både små og store. Metallbånd har forskjellige seksjoner og størrelser.

En rekke profiltyper lar deg lage enkle hengende og buede strukturer, rammeåpninger (vinduer, dører), montering av nisjer og buer.

Visninger

Før du begynner å fullføre arbeidet med gipsplater, må du bestemme hvilke profiler som skal brukes i prosessen.

Vegg og tak

Et par konstruksjoner (CD, UD) brukes til å lage jernbenk på vegger og tak. De er standardstørrelse. Forskjeller vises i metall og opptak.. En buet innleggsprofil kan også brukes..

 • Retningen er angitt av UD -profilen. Hovedoppgaven til dette elementet er å skissere parameterne for det dyrkede området. Hvis grunnlaget for etterbehandling med gipsplater dannes, plasseres denne profilen langs alle fire overflategrenser. Standardstørrelsen er 27×28 mm bred. I lengden er slike produkter tre og fire meter. Den viktigste indikatoren på profilens holdbarhet er tykkelsen på metallet det er laget av. Jo tykkere metallet er, desto sterkere er veggene i produktet. Følgelig øker også den generelle stivheten i strukturen. For eksempel, for taket, er det bedre å bruke tykkere profiler, og på veggene kan du gjøre med tynne stålplater..
 • CD -profil bærer mest på designen. Den brukes til den endelige opprettelsen av rammestrukturen. GCR er festet til den, den er ansvarlig for kassenes stabilitet og stivhet. Produktet kan være laget av stål av forskjellig tykkelse. Den tynne profilen er upålitelig. Det krever også mer ekstra maskinvare. Standard profilstørrelse er 60×27 mm. Lengden på stålelementet kan være 3 eller 4 meter.
 • Profil for buer egenskaper som ligner på CD -profilen. Den har også en bærende belastning. Hovedforskjellen er at den er perforert og hakket. Denne kvaliteten gjør at profilen kan bøyes og formes til en bue. Lengden på produktet er vanligvis den samme som for CD- og UD -profiler.

Konstruksjon av skilleelementer

Stålkonstruksjoner for falske vegger er forskjellige ved at de har en større størrelse og et annet formål. Størrelsesområdet varierer fra 50 mm til 150 mm (50, 75, 100, 125, 150). For eksempel kan et produkt ha en størrelse på 100×50 osv. Bredden på profilen velges ut fra hva partisjonen vil tjene. For eksempel, for å legge store kommunikasjoner, er en bredere profil nødvendig. Jo høyere de nødvendige parametrene for varmeisolasjon og lydisolasjon er, desto bredere skal det galvaniserte elementet være.

 • UW -profil setter retningen. Festeområdet er en gitt omkrets.
 • CW -profil forsterker dreiebenken og gir den stivhet. Trinnet med å feste stålelementet er 400 mm. Dette lar deg fikse gipsplaten på begge sider..

Festemidler og tilbehør

For å installere kledningsplatene trenger du ikke bare stålprodukter, men også en rekke hjelpefester. Med deres hjelp er galvaniserte profiler sammenkoblet, og gipsplaten festes til den faste rammen.

 • Detalj ES 60x125mm. Dette er en metallplate som kan bøyes og ta formen på bokstaven “U”. Den er perforert over hele overflaten. Hovedoppgaven er å koble overflatene med profil -dreiebenk. I midten av produktet er det hull for festing på veggen. Sidene på delen er festet til hovedgalvanisert element ved hjelp av selvskruende skruer.
 • Den raske suspensjonen “sommerfugl” utfører funksjonen til å feste der ES -delen ikke takler (mangel på nødvendig lengde). Den består av flere elementer. Det er en eik med et øye og en henger som festes til hoved -CD -profilen. Lengden på ledningen med løkken er 25 cm, 50 cm eller 100 cm. Fjæren fikser ledningen og sommerfuglen sammen. Den kan justeres ved å trykke på fingeren. Imidlertid har dette systemet også en ulempe. Våren kan svekkes, og dette vil føre til at taket faller over tid..

Sommerfuglhengere brukes ikke ved konstruksjon av vegger. Til dette brukes U-formede braketter..

 • X-formet kopling i vanlige folk kalt “krabbe” for tilkobling av CD -profiler. Den brukes til vinkelrett sammenføyning av hovedprofilene. “Krabben” festes på elementet, og deretter festes det til slutt med skruer og selvskruende skruer. For å sette en jumper mellom profilene, må du velge stedene med koblingene og plassere den mellom dem. Den er festet med selvskruende skruer for metall.
 • Kontakt for CD -profil. Den brukes til å vokse hovedprofilen. Elementet er mellom to guider, som forbinder dem. Den er festet på hver side med selvskruende skruer..
 • Festelement for tilkobling i to nivåer det brukes sjelden under installasjonen på grunn av sin spesifisitet. Bruken er tilrådelig i tilfeller der et tregulv fungerer som grunnlag. Metallstrukturen er dobbel. Det første nivået av galvaniserte elementer er ikke festet til veggen (flytende). Det andre laget av strukturen er festet til det første med kontakter. Installasjon av slik kompleksitet er nødvendig på grunn av det faktum at trebunnen er utsatt for deformasjonsendringer (fuktighetsnivå, temperaturregime). Festelementet kompenserer for disse vibrasjonene.

Alle typer galvaniserte profiler og tilleggsdeler festes med avstandsstykker og innstikkskruer, selvskærende skruer for tre og metall, skruer.

Hvordan velge

Når du kjøper en profil, bør du vurdere råd fra fagfolk. Konstruksjonens pålitelighet og holdbarhet avhenger av det riktige valget..

 • De beste produktene er profiler med samtidig påføring av sink og polymer. Galvaniserte elementer (med en to-lags applikasjon) er også gode. Så den fremtidige rammen er beskyttet mot etsende effekter..
 • Et viktig poeng er tykkelsen på produktet. Indikatoren 0,5 mm er minimumsgarantien for rammens stabilitet.

Wireframe -verktøy

Kjernesettet inneholder flere grunnleggende verktøy.

 • Skrujern. Med sin hjelp utføres et stort lag med arbeid, det er involvert i mange prosesser. Derfor må du velge dette viktige verktøyet bevisst. Den trådløse skrutrekkeren er mer egnet for håndverkere i hjemmet, og den skrutrekkeren er mer egnet for profesjonell bruk på store områder. Sistnevnte har en spesiell tape-type dyse, som gjør det lettere å arbeide med selvskruende skruer.
 • Perforator. Det vil være nødvendig hvis betong eller murstein fungerer som en base. Med sin hjelp lager de runde hull for plugger, som fester profilen til basen..
 • For å kutte metalldeler, anbefales det å bruke sag. Men hvis arbeidsmengden er liten, brukes metallsaks eller en baufil med en fin tann. Det er viktig å ha flere typer skjæreverktøy i arsenalet ditt (for eksempel for store og små hakk).
 • Profil kutter. Med sin hjelp er det praktisk å lage jevne hull i metallet. Fremstillingen av stålrammen er mye raskere på denne måten..

 • Spesiell tang. Bruken er mulig der skrutrekkeren ikke passerer eller ikke når profilen. Tang koble sammen stålelementer. I dette tilfellet er det ikke nødvendig med ytterligere festemidler..
 • Laser eller vanlig bygningsnivå med en boble inni. En moderne lasermåleenhet er selvfølgelig mer praktisk, men også dyrere enn en konvensjonell..
 • Roulette med begrensning. Det er mer praktisk å bruke målebånd på 5 m og 7,5 m langt.

Generelle installasjonsretningslinjer

   Utvalget av produserte profiler skyldes deres formål. Hver type har individuelle egenskaper og er montert på sin egen måte. Det er imidlertid flere viktige anbefalinger som passer for alle typer produkter:

   • installasjonsarbeid kan bare utføres i et tørt rom;
   • før arbeidet starter, bør rene merkinger påføres (dette vil spare tid i prosessen og spare deg for feil);
   • før direkte installasjon av galvaniserte profiler, må du kontrollere merkingene med nivådataene;
   • før du fester gipsplatene, må du kontrollere konstruksjonens stivhet for å forhindre skjevhet i fremtiden.

   Utførelse av arbeider

   Metallrammen monteres ved hjelp av Knauf -profiler i noen få enkle trinn. Først og fremst velges hjørnet av rommet, som ligger lavere enn alle de andre. Det bestemmes ved hjelp av et målebånd.

   Deretter bør du bevege deg 4-6 cm fra dette hjørnet og påføre markeringer på alle sider av rommet. Den formede linjen påføres med en ledning. Det er et referansepunkt for å fikse UD -profiler og kleshengere (endene er bøyd).

   På det siste trinnet, ved hjelp av festemidler, festes hovedprofilene og jumperpinnene plasseres. Hovedstrukturen er klar.

   Se videoen nedenfor for hvordan du velger en profil for gips.