Knauf Fugen kitt: fordeler og ulemper

Knauf Fugen kitt: fordeler og ulemper

Tysk kvalitet er alltid basert på ønsket om å oppnå ønsket resultat, på hardt arbeid og kjærlighet for det du gjør. Knauf-merket har gjentatte ganger bevist tilhengerne all sin kraft og høy kvalitet på næringslivet..

En av bygningsblandingene som tyskerne kan være stolte av er Knauf Fugen sparkel..

Særegenheter

Knauf Fugen universal kitt hadde tidligere et lengre navn – Fugenfuller. Dette er en klassisk gipsbasert kitt, som har etablert seg godt på verdensmarkedet for tørre bygningsblandinger..

Hovedtrekk ved dette materialet er garantien for suksess for enhver lønnskostnad, forutsatt at instruksjonene følges betingelsesløst:

 • Vær oppmerksom på romtemperatur og luftfuktighet. Så i rommet der overflatene skal behandles med Knauf Fugen -kitt, bør det ikke være mer enn +10 grader Celsius. Og fuktigheten bør ikke overstige standardindikatorene på 70-80%.
 • Forbehandling overflater med en primer, ren og tørr.
 • Verktøy for arbeid må alltid være rene, ellers risikerer blandingen å få en heterogen struktur og vil derfor ikke oppfylle dine krav..

Det skal også huskes at denne typen kitt ikke er egnet for store prosjekter. For at den skal ligge jevnt, må den påføres i et tynt lag, ikke mer enn tre millimeter..

Gipsbunnen av blandingen tillater ikke bruk av store mengder kitt på lang tid. Det tørker veldig raskt, derfor anbefales det å fortynne blandingen i små mengder..

På grunn av sin knuste struktur, Fugen kan brukes som toppstrøk før du påfører maling, limer tapeter osv. Selvfølgelig er det ikke sikkert at ett lag er nok, for som alle andre gipsfiller vil det sikkert krympe.

Mange brukere legger merke til vanskelighetene de møter i prosessen med å behandle Knauf Fugen -overflater. Det anbefales å ty til mindre lunefulle kolleger, som er dårligere enn den tyske produsenten, ikke bare i pris, men også i kvalitet. Og derfor i sluttresultatet.

Generelt har Knauf Fugen kitt positive anmeldelser, men noen ganger skjer det ikke de hyggeligste ordene om et profesjonelt produkt..

Fordeler og ulemper

Siden det er tre hovedtyper av Knauf Fugen -kitt, angir produsenten på det offisielle nettstedet ikke bare de generelle fordelene med dette fantastiske materialet, men også individuelle for hver type:

 • Knauf fugen – for behandling av kantene på gipsplaten, sprekker ikke etter tørking, er kittet laget av et miljøvennlig, rent naturmateriale – gips.

 • Knauf fugen gf – for kontinuerlig fylling av gipsfiberplater, tetningsfuger og Knauf gulvelementer. Skiller seg ut med høy styrke og elastisitet, fravær av sprekker på den behandlede tørkede overflaten. HS er samme gips, men med polymertilsetningsstoffer som ikke har en skadelig effekt på menneskekroppen.

 • Knauf Fugen Hydro -fuktresistent gipsmasse for bearbeiding av gipsplatefuger og montering av gipsplater, hvor festingen kalles tunge-og-spor. Produktet gir minimal krymping, sprekker ikke og er maksimalt motstandsdyktig mot fuktighet, da det inneholder miljøvennlig polymer og hydrofobe tilsetningsstoffer.

Selv profesjonelle blandinger kan ikke klare seg uten ulemper og mangler. Blant de mest alvorlige og stadig forekommende: hurtig tørking i en blandebeholder, ulempe forbundet med sliping, evnen til å påføre bare i et tynt lag.

Allsidigheten til Knauf Fugen kitt er bare nyttig for de som er klare til å bruke det som et ekstra forbehandlingsmiddel. Som et uavhengig etterbehandlingsmateriale er det ikke egnet nok.

Spesifikasjoner

For å beregne riktig tørrblanding så nøyaktig som mulig, bør du gjøre deg kjent med de grunnleggende egenskapene til materialet som brukes..

Tekniske egenskaper er i beskrivelsen av egenskapene til fortynning og legging av kitt på overflaten:

 • utmerket finkornet struktur, karakteriserer materialet som et solid etterbehandlingslag. Maksimal korndiameter – 0,15 mm;
 • lagtykkelsen varierer fra en til tre millimeter, noe som gjør at kittet kan brukes som en iøynefallende base;
 • fra en kilo av den tørre blandingen oppnås en liter på tre hundre gram av løsningen som er klargjort for bruk;
 • den tilberedte blandingen kan ikke brukes i mer enn en halv time til den tørker helt i en blandingsbeholder;
 • holdbarhet for tørr blanding – 6 måneder.

Knauf Fugen flerbruksgipsblandingskomponenter skaper en høy styrke for etterfølgende overflatebehandling. Hydro -sorten fungerer ofte som startfyll, siden dens fysiske egenskaper tillater bruk i fuktige rom. Det beskytter vegger mot mugg, mugg og skadedyr.

Kundeanmeldelser av de tekniske egenskapene spesifisert av produsenten merker at alt er sant. På grunn av den store mengden informasjon og dens egenskaper, får kittet troverdighet i øynene til både profesjonelle og nybegynnere som først brukte denne metoden for innredning..

Tørrblandingsemballasje er papirposer som veier 5, 10 og 25 kilo. De må lagres i kjølige tørre rom, beskyttet mot frost, på et tresubstrat.. Hvis det blir funnet en posepause, bør denne kittet brukes først., men bare hvis den ikke får fuktighet og ikke henger sammen. Gjenbruk av våt kitt er ikke mulig.

Bruksanvisningen for Knauf gipsbasert kitt forklarer hvordan du fortynner og bruker blandingen med maksimal effektivitet. Det viser også det omtrentlige forbruket av kitt, avhengig av formålet..

Forbruk

Først av alt vil mengden kitt avhenge av hva slags arbeid den planlegger å utføre. Og også en viktig faktor er overflaten som Knauf Fugen skal påføres. Hvis du bare trenger å lukke opp gipsvegger, trenger du 250 g per kvadratmeter dekning. Kontinuerlig kitting av vegger med et lag på opptil 1 mm kan kreve fra 800 g til 1 kg per 1 m2.

Knauf Fugen GF har en liten forskjell fra den forrige typen kitt når det gjelder forbruk, siden tykkelsen på belegget her allerede kan øke opptil 5 mm:

 • for behandling og dekking av skjøter og sømmer, kan det ta opptil 600 gram av den ferdige blandingen;
 • ved påføring på en solid vegg – 1,2 kg eller mer kan unngås.

Fuktresistent kitt påføres på nesten samme måte som GF, derfor er forbruket det samme. Knauf Fugen Hydro kan ha forskjellige farger: sjelden – hvit, oftere – grå og til og med rosa nyanser. Dette skyldes naturlige tilsetningsstoffer i gips, som ikke påvirker de tekniske parametrene til kittet og ikke får en utpreget farge etter påføring og tørking..

Prisen på Knauf Fugen og GF varierer fra 400 rubler for en pose på 25 kilo. Hydro, i sammenligning med dem, vil ha en høyere verdi på grunn av dens vanntette og fuktresistente egenskaper. Kostnaden for en slik kitt er nesten dobbelt så høy – opptil 1200 rubler. for 25 kilo tørr blanding.

Anvendelsesområde

Knauf Fugen standard gipsblanding er beregnet for interiørarbeid av følgende art:

 • behandling av ledd av gipsplater (Knauf-ark) med alle kanter, ved hjelp av papirforsterket tape;
 • som lim for å feste Knauf -ark på en flat overflate, samt for liming og behandling av gipsdeler;
 • forkledning lokker med skruer på belegget;
 • fylling tilkoblinger av betongkonstruksjoner;
 • Justering og korrigering av sannsynlige feil i veggplater;
 • som startdeksel, som du kan lime tapetet på.

Med Knauf Fugen GF -blandingen er det veldig praktisk å kitte GVL og GKL. Samtidig brukes GW også til å behandle gipsvegger med synlige mekaniske skader.. Det maskerer veldig lett alle overflatefeil. Det er vanlig å primere gipsplaten før pussing.. Denne prosessen bidrar til å gi veggen ønsket form..

Knauf Fugen Hydro kitt er kjent for sin anvendelse i våtrom. Denne blandingen er den mest fleksible blant sine “brødre” fra Fugen -linjen.. Med sin hjelp kan du også gi gipsplaten den nødvendige buede, halvsirkelformede formen., ingen frykt for sprekker etter tørking.

Bruk av Knauf Fugen kitt på gips er fordelaktig. Tross alt hjelper det ikke bare å justere skjøtesømmene og kan være et startlag for ytterligere veggdekorasjon.

Løsningen på denne kittet er veldig praktisk for å installere gipsplater. Under installasjonsprosessen påføres Fugen i fordypningen (sporet) på den nedre plateraden og inn i det vertikale sporet fra enden. Gipsplaten presses tett, de utstående kittrester fjernes. Deretter er det en prosess som ligner på å legge murstein med sementmørtel..

Enhver ferdig Fugen-blanding tørker like raskt både når den påføres overflaten og ligger stille i beholderen der den ble fortynnet. Det tar ikke mer enn 30 minutter å tørke, så det er veldig viktig å gjøre alt rett fra det første laget.

Anbefalinger for applikasjoner

Før du påfører kittet på veggene, er det nødvendig å skaffe alle verktøyene som er nødvendige for denne prosessen, angitt i de offisielle instruksjonene for blandingene:

 • beholder for tilberedning av kitt;
 • metallspatel for blanding;
 • mikser for gips;
 • standard metallspatel (15 cm);
 • bred metallspatel (mer enn 20 cm);
 • metallspatel for behandling av hjørner;
 • slipemaske for sliping av tørre overflater etter kitt.

Eksperter anbefaler: før du påfører maling eller limer tapeter, må du gå på overflaten av kitt med etterbehandlingsblandinger.

Blandingsbeholderen og alle instrumenter må vaskes grundig og fri for rester av tidligere blandinger eller bruk nye. I en skitten beholder tørker fersk kitt dobbelt så raskt, levetiden reduseres til 15 minutter.

Hvis det oppstår ubehagelige uregelmessigheter på veggen, bør de gni etter tørking med en spesiell flottør. Alle instrumenter må være laget av rustfritt stål.

For å blande en løsning med riktig konsistens, bør du ta hensyn til følgende punkter:

 1. Hell tørr kitt (1 kg) langsomt i vann (0,8 l), og fordel det over hele volumet. Håndverk er spesielt viktig her..
 2. Så snart nivået av tørr kitt litt overstiger vannivået i beholderen, la blandingen brygge. Du kan ikke bruke mer enn 2-3 minutter på dette..
 3. Fortsett med aktiv elting. I sjeldne tilfeller kan du bruke en byggemikser, men fagfolk insisterer på manuell blanding av blandingen..

Først kan det virke som om konsistensen er for flytende til å påføres veggene. Etter et par minutter vil imidlertid tettheten merkbart øke, og løsningen blir som den skal.

Et annet tips: aldri dump de resterende gram ferdig sparkel fra sparkelen i den generelle beholderen. Dette reduserer levetiden til mørtelen og fører til raskere tørking av den fortsatt ubrukte kitt..

     Det er verdt å merke seg at for den første påføringen er en mer flytende konsistens av kittet egnet, for å gjøre det lettere å påføre et tynt, jevnt lag på opptil 3 mm. For videre bruk og for å reparere uregelmessigheter, sprekker og andre feil, er en blanding som er tykkere i strukturen egnet. Da vil ikke lagtykkelsen ha så stor betydning..

     Du vil lære mer om funksjonene ved påføring av Knauf Fugen kitt i den følgende videoen.