Kinesisk mosaikk: fordeler og ulemper

Ved å være engasjert i reparasjon og dekorasjon av lokaler, tenker vi på hvilke materialer som skal brukes, hvilken produsent vi skal foretrekke. Nylig har bruk av mosaikk blitt en populær dekorasjonside; det er mange tilbud fra Kina på markedet..

Særegenheter

Mosaic representerer bilder eller mønstre foret med små biter av emalje, glass, plast og andre materialer. Materialets dimensjoner gjør at de kan brukes på overflater med bøyninger og nisjer. Det ferdige belegget er holdbart og pålitelig. Den tjener veldig lenge, påvirkes ikke av høy luftfuktighet, vann og temperaturfall.

Siden antikken har Kina vært kjent for dyktig produksjon av mange varer og luksusvarer. Tradisjoner går ikke tapt. Og i dag, når landet blir økonomisk sterkt, utføres produksjon på moderne utstyr ved hjelp av ny teknologi. Å lage mosaikk av forskjellige materialer er intet unntak..

Produktene er laget av kvalitetsmaterialer, bruker forskjellige farger, nyanser og teksturer, deres kombinasjoner. Paneler og bilder er estetiske og rimelige, varierer i kvalitet og holdbarhet.

Kinesiske mosaikker brukes til å dekorere eller dekorere kjøkken, bad, svømmebassenger og fontener. Den er egnet for store og små rom, den kan brukes til forskjellige designelementer..

Originale mønstre, uvanlige mønstre og farger vil tilføre raffinement og mystikk til det omkringliggende rommet.

Visninger

Kinesiske mosaikkfliser er laget av forskjellige materialer. Kan bruke glass, stein, keramikk og andre materialer. Keramiske produkter er blant de vanligste. De har høy kvalitet og ytelsesegenskaper..

Glass

Glassmosaikk har blitt utbredt, siden det har mange fordeler:

  • Glass er et slitesterkt og slitesterkt materiale.
  • Den tåler frost, fuktighet, ekstreme temperaturer, ultrafiolett stråling godt (tenk på vindusruter).
  • Glassbelegg er enkle å rengjøre og slites ikke. Du kan vaske dem med spesialprodukter og eventuelle såpeløsninger (til og med aggressive). Du kan rengjøre glasset med en fuktig klut..
  • Det er et absolutt miljøvennlig materiale. Den inneholder ikke skadelige urenheter, den avgir ikke stoffer til miljøet som påvirker menneskers helse negativt..
  • Glasset kan gis hvilken som helst farge. Fargeskjemaet på kinesiske mosaikkfliser inkluderer et ubegrenset antall farger og deres nyanser, slik at du kan lage fantastiske naturtro og grasiøse bilder.
  • Glassets evne til å reflektere lys gjør det til et meget passende medium for visuelt å forstørre et mellomrom. Selv et lite rom vil få et elegant design.

Til tross for alle fordelene, må du huske på at glassmosaikk ikke er den beste løsningen for gulv, den har en glatt overflate. I tillegg har glass en alvorlig ulempe – skjørhet. Hvis du slipper en tung gjenstand på ham, er det lite sannsynlig at den forblir usynlig for ham..

Lederen innen produksjon av glassmosaikk er det kinesiske selskapet Rose.

En rekke samlinger egnet for dekorasjon av boliger og offentlige rom, fargesammensetning, kvalitet og rimelig pris tillot produktene å komme inn på verdensmarkedet..

Stein

Produkter laget av naturstein er også veldig populære, for eksempel. Skifer eller marmor. De lager originale, unike belegg, ettersom teksturen til det naturlige materialet er unik. Det er et miljøvennlig materiale, motstandsdyktig mot ulike miljøpåvirkninger og lett å rengjøre. Skifermosaikk kan brukes til gulv. Fliser fra den har en grov overflate (gulvet blir helt sklisikkert).

ulemper

Mosaic er en vakker type kledning, men noen ulemper må tas i betraktning. For å få et bilde av høy kvalitet, må du bringe basen som det skal legges ut til glatthet. Bare på en perfekt flat base uten sprekker, riller, buler og andre feil vil mosaikken se nydelig ut. Uforsiktighet vil slå tilbake.

Du må nøye velge limet. Han må:

  • å være så egnet som mulig for vedheft av overflaten som skal møtes og materialet for å lage mosaikken;
  • være vanntett, tåle temperaturendringer.

Det er nødvendig å være oppmerksom på fargen på limet, spesielt når du arbeider med glassfliser, som kan ha gjennomsiktige elementer.

Anmeldelser

Forbrukerne gir mange positive tilbakemeldinger om kinesiske produkter på Internett. De legger merke til god valuta for pengene. De liker det rike valget av farger og materialer, raffinementet i designene..

Kommentarer bemerker at kinesisk mosaikk ikke krever alvorlig vedlikeholdsarbeid, det er lett å vaske av smuss fra det, flisene slites ikke og beholder sitt opprinnelige utseende.. Mange sier at en slik kledning forvandlet interiøret, i noen tilfeller bidro til å visuelt utvide plassen, vakkert dekorere veggene med bøyer og nisjer.

Samtidig gir kjøperne uttrykk for at det er bedre å overlate arbeidet til fagfolk, siden det er noen vanskeligheter med å legge og planere overflater..

Prosessen med å lime mosaikken er vist i videoen nedenfor..