Kald sveising Mastix: egenskaper og omfang

Kald sveising Mastix: egenskaper og omfang

Kald sveising Mastix er godt kjent for den innenlandske forbrukeren. På grunn av sine høye ytelsesegenskaper nyter komposisjonen fortjent forbrukernes etterspørsel og er mye brukt i industrien og i hverdagen..

Spesifikasjoner

Welding Mastix er et plastlignende materiale laget i form av en stang, som består av to lag. Lagene skilles fra hverandre ved emballasje og blandes bare umiddelbart før installasjonen starter. Kaldsveising inneholder amin- og epoksyharpikser, metallfyllstoffer og mineralske tilsetningsstoffer.

Materialet er svært motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer, noe som kan sammenlignes positivt med mange analoger. Sammensetningen tåler temperaturer fra -60 til +150 grader, samtidig som den opprettholder sine driftsegenskaper og utgangsvolum. Sveising produseres i myk emballasje som veier 55 g. Lagringstemperaturen er 30 grader, og “brukstid” for den ferdige blandingen overstiger ikke 7 minutter.

Omfang av bruk

Kald sveising Mastix brukes ofte som et lim, men det viktigste funksjonelle trekket ved sammensetningen er muligheten til å lage forskjellige deler av det. På grunn av sin plastisitet og evnen til å anta forhåndsbestemte former, kan materialet brukes til å gjenskape utslitte mekanismer og deler for dem. Verktøyet brukes ofte til å eliminere sprekker og flis, er uunnværlig for reparasjon av rør og batterier.

Materialet takler perfekt reparasjon av møbler, interiør og husholdningsredskaper, og på grunn av opprettelsen av en lufttett forbindelse kan det brukes til liming av akvarier og glassmalerier. Til tross for at sveising er tilstrekkelig motstandsdyktig mot moderate vibrasjonsbelastninger, kan sterk mekanisk belastning skade den. Derfor anbefales det ikke å bruke materialet til å reparere produkter utsatt for støt..

Mastix kobler perfekt mellom metall, tre, plast, stein og glass underlag i en hvilken som helst kombinasjon, noe som sammen med det brede temperaturområdet som de limte delene kan brukes i, øker limets popularitet ytterligere..

Fordeler og ulemper

Sterk etterspørsel fra kunder og høy anerkjennelse for Mastix kaldsveising på grunn av en rekke ubestridelige fordeler med dette materialet.

  • Brukervennlighet og praktisk utgivelsesform gjør at du enkelt kan tilberede en blanding og utføre installasjonen selv.
  • Forbrukernes tilgjengelighet og rimelige kostnader gjør materialet enda mer etterspurt.

  • Bredt spekter av. I Mastix -modellserien er det sammensetninger som har forskjellige formål og tekniske egenskaper. Sammen med lim av smal spesialisering, inkluderer linjen også universelle typer.
  • Høy bindingsstyrke, varmebestandighet og fuktmotstand i sømmen tillater bruk av sveising under alle temperatur- og fuktighetsforhold.

Ulempene med kaldsveising Mastix inkluderer en noe økt størkningstid og sannsynligheten for klumpdannelse. Den første skyldes tilstedeværelsen av epoksyharpikser i blandingen, og den andre skyldes dårlig blanding av komponentene under fremstillingen av blandingen..

Varianter

Kald sveising er tilgjengelig i flere modifikasjoner, som hver har spesielle ytelsesegenskaper, designet for å fungere under visse forhold og med et bestemt materiale.

  • Sveising for metallprodukter. Serien er designet for reparasjon av VVS og rørledninger. Sammensetningen av blandingen inkluderer et metallfyllstoff, som sikrer høy bindestyrke og garanterer sømmenes holdbarhet. Limet er ikke redd for overdreven fuktighet, så det kan brukes på våte overflater uten forhåndstørking. Modeller i denne serien er delt inn i flere typer, som hver har spesialisert seg på liming av et bestemt materiale. For eksempel, for arbeid med stålbaser, er det utviklet en spesiell sammensetning “Fast Steel”, og for installasjon av aluminiumskonstruksjoner er det en blanding som inneholder aluminiumsfyllstoffer og utelukkende beregnet for dette metallet..
  • Universelt alternativ. Denne typen sveising er den vanligste. Det kjennetegnes ved leddets styrke, det er ganske effektivt på alle overflater.

  • Den varmebestandige sammensetningen har en rød emballasjefarge. Det mister ikke ytelsen når temperaturen stiger til 250 grader.
  • VVS -blandinger er beregnet på reparasjon av metall- og porselenelementer. De kjennetegnes ved høye vanntette egenskaper og tilkoblingens holdbarhet.

Populære formuleringer

Blant det store utvalget av modifikasjoner er den mest populære serien med universelle midler “Blitz Batyr”. Limet er beregnet for sammenføyning av materialer, inkludert jernholdige og ikke-jernholdige metaller, plast, keramikk, tre og glass. Med sin hjelp kan du gjenopprette en mislykket del eller eliminere lekkasje i en beholder. Limet er veldig enkelt å påføre og krever ikke nøye forberedelse av arbeidsflatene (installasjon kan utføres på våte, skitne og oljete overflater).

Sveising “Blitz Batyr” består av epoxy-diane harpiks, myknemiddel, aminherder, kaolin, kritt, silisiumdioksid og jernoksidpigmenter. Sveiseproduksjon er regulert av tekniske forhold 2252 023 90192380 2011 og oppfyller alle standarder.

Ikke mindre populær er “Batyr” med fyllstoff av stål. Limets sammensetning er representert av epoksy-diane-harpikser, aminherder, myknemiddel, herdingsakselerator, kaolin, kritt, silisiumdioksid og stålpulver. Sammensetningen kan brukes ved en temperatur på 0 grader.

Instruksjoner for bruk

Før du fortsetter med forberedelsen av komposisjonen, bør arbeidsflatene forberedes. Basene rengjøres for rust og mekanisk rusk, tørkes av og avfettes (om nødvendig). Deretter må du kutte av 1/3 av stangen og blande begge komponentene grundig med våte hender. Indikatoren for en tilberedt blanding er fargen på materialet: den skal bli jevn, uten inneslutninger og striper. Deretter må den resulterende sammensetningen påføres begge deler, deretter koble dem sammen og fikse.

Fikseringstiden må være minst 15 minutter. Når du arbeider på oljete, fuktige eller skitne overflater, må du huske at bindingsstyrken til problemområder reduseres med 25% sammenlignet med tørre og avfettede overflater. Hvis installasjonen utføres ved lave temperaturer, må sammensetningen i tillegg varmes opp i hendene i 3-4 minutter, og deretter påføres raskt på basen.

Når du varmer opp materialet, må du huske at “levetiden” er 7 minutter, så installasjonen bør gjøres raskt, og blandingen bør tilberedes nøyaktig så mye som den er planlagt å bruke i denne perioden. Den første innstillingstiden avhenger av omgivelsesforholdene og temperaturen på arbeidselementene. Jo høyere temperatur, desto raskere blir herdingen, og omvendt, med lavere temperaturer, kan herdetiden øke. Du kan bruke de reparerte produktene, samt utsette dem for stress og prosess, etter halvannen time. Sammensetningen anbefales ikke for liming av gjenstander som har direkte kontakt med mat.

Takket være dens høye ytelsesegenskaper er Mastix kaldsveising et uerstattelig reparasjonsverktøy. Det er derfor det er mye brukt på forskjellige områder av menneskelig aktivitet..

For neste bruk av kald sveising, se neste video..