Hvordan velge en nålerulle?

Hvordan velge en nålerulle?

Rullen er mye brukt i moderne konstruksjon for maling, pussing og etterbehandling og har varianter. Nålrullen er det samme rulleverktøyet. Denne rullen er uunnværlig for å arrangere selvutjevnende selvutjevnende og polymerbetonggulv, den er nødvendig for behandling av gips- og sementløsninger, hjelper til når du bøyer gipsplater og fjerner tapet manuelt.

Hvorfor trenger du?

I ferd med å reparere gulvet tilberedes en spesiell blanding. I de fleste tilfeller, når du blander det, dannes det luftbobler, som kan bli et alvorlig hinder for kvalitetsarbeid. Hvis de ikke fjernes fra løsningen i tide, vil avrettingsmassen ha mikrohull etter tørking. Slike deformasjoner vil videre føre til uregelmessigheter i overflaten. Et slikt gulv vil ikke tjene lenge.

Nålrullen er uunnværlig for å fjerne luft fra flytende polymer eller betongmørtel. Den sylindriske bunnen av rullen består av et håndtak og et underlag, som er dekket med et nålelignende materiale. Håndtaket kan i sin tur være metall, plast eller tre. Metallruller er tyngre, de er sterke og holdbare, praktiske for å bøye gips, arbeider med gammelt tapet. Ofte utstyrer produsenter slike produkter med et forlengelseshåndtak..

Hvordan å bruke?

Ved hjelp av en nålerulle kan du enkelt bøye gipsveggen til ønsket form. For disse manipulasjonene er det bedre å velge en plastrulle med stålnåler. Teknologien er som følger: det er nødvendig å fukte gipsplaten fra siden det er planlagt å bøye den på. Deretter er det nødvendig å gå over overflaten med et nålverktøy og lage punkteringer med en diameter på 2 mm, hvoretter det vil forbli å bøye det mykne materialet. Jo lengre nålene er, jo mer fukt trenger inn i overflatestrukturen, jo lettere vil gipsen bøye seg.

For å fjerne gammelt tapet må du først fukte veggdekket med vann., og fjern deretter forsiktig fra veggen med en nålrulle. Denne prosessen er ganske rask og enkel. Nålrullen er egnet for å fjerne forskjellige bakgrunnsbilder (papir, vinyl, fiberduk, tekstil og andre). Ved behandling av bulk- og betongbelegg brukes en nålrulle for å fjerne oksygenbobler og jevne ut hellet.

For å eliminere tomrom er det nødvendig å intensivt rulle valsen over overflaten av avrettingsmassen, som allerede er fordelt over gulvet..

Før du ruller med en nålrulle, blir gulvet jevnet med en slikkepott. Valsingen gjøres uten å fjerne valsen fra blandingen i 15-20 minutter. Tiden kan avhenge av sammensetningen av blandingen, før du starter arbeidet, les instruksjonene på forhånd. Det er nødvendig å jobbe jevnt og rulle uten trykk. Det er bedre å flytte på spesielle pigger for sko, for ikke å deformere det nye gulvet.

Det anbefales å behandle gulvet på denne måten minst tre ganger. Slik pumping reduserer porøsiteten til blandingen, forhindrer deformasjon, noe som er spesielt viktig for rom der industrimaskiner, massive gjenstander og møbler skal plasseres på gulvet. Etter arbeid anbefales det å rengjøre valsen grundig for smuss og tørke den.

Gulvnålrullen har bred applikasjon, det er et multifunksjonelt og nyttig verktøy. Du kan utføre alle de ovennevnte manipulasjonene selv uten å ringe veiviseren, noe som vil spare tid og budsjett. I det moderne markedet er det ingen erstatning for en nålrulle; bruken forenkler prosessen med å ordne gulvet og gir et garantert resultat. Du bør imidlertid ikke stole på bare ett verktøy. Et godt resultat innebærer foreløpig forberedelse av basen, bruk av blandinger og materialer av høy kvalitet, og å følge instruksjonene. Det kreves tilstrekkelig tid til gulvet tørker.

Valgtips

Å finne en nålerulle i dag vil ikke være vanskelig, å velge et passende verktøy av høy kvalitet er en ansvarlig virksomhet. Nålvalser er tilgjengelige i maskinvarebutikker, markeder og internettsider. Nålruller har funnet applikasjoner innen skjønnhet og helse. Et eksempel på dette er en magnetisk eller spesiell nålerulle for massasjebehandlinger. Det er viktig å ikke forveksle disse produktene..

Magnetiske konstruksjonsbørster finnes også, men de er designet for å rense partikler fra gulv eller sandoverflater. De er ganske omfangsrike, de er produsert i form av tilhengere eller varianter for manuell rulling. Når du kjøper en vanlig nålerulle, må du ta hensyn til følgende funksjoner:

Produksjonsmateriale

Fremstillingsmaterialet påvirker levetiden. Et metallverktøy er mer holdbart og holdbart, det er verdt å foretrekke det. Plast forringes over tid.

Rullebredde

Rullebredde, som varierer fra 150 til 600 mm. For et stort område er det mer praktisk å kjøpe en bred vals, den smale modellen er praktisk for behandling av smale nisjer og vanskelig tilgjengelige steder. En rulle av hvilken som helst bredde er egnet for behandling av gips; for å fjerne tapeter kreves et alternativ på mellomstor (400 mm) eller maksimal bredde (600 mm).

Nåler

Nåletrykkverktøy har nåler fra 8 til 34 mm i lengde. Denne parameteren er spesielt viktig hvis verktøyet kjøpes for gulvbehandling. Jo tykkere høyden på avrettingsmassen, desto lengre skal nålene være. De vil trenge dypere inn i løsningen, noe som vil sikre arbeidseffektivitet og ønsket resultat..

Det er flere former for nåler: skarp kjegleformet, sfærisk og dråpeformet. Håndverkere tror at dråpe pigger er mindre effektive. Skarpe nåler brukes til mer viskøse blandinger, for eksempel basert på epoksyharpiks. Disse blandingene må punkteres for å fjerne luftlommer. For en flytende selvnivellerende mørtel er kulespisser egnet. Det er bedre å velge lengden på nålene litt lengre enn tykkelsen på gulvet som skal helles..

Hvis nålene er for korte, kommer valsekroppen i kontakt med overflaten, noe som skaper spenning og forskyver fugemassen. Som et resultat vil det oppstå uregelmessigheter. Lange pigger som ikke er riktig montert vil skape flere bobler og sprute blandingen. Det er viktig å matche lengden på nålene til høyden på gulvlaget. For blandinger av gips eller sement, bøying av gips, er det nødvendig med en vals med maksimal lengde på nåler. For toppstrøk med en tykkelse på opptil 5 millimeter anbefales det å kjøpe ruller med de tynneste nåler..

En penn

Håndtaket på rullen er enkelt og forlenget. Det andre alternativet kan justeres i lengde, det er praktisk i arbeid (spenningen fjernes fra hendene). Gulvet er behandlet i stående stilling, så det er bedre å umiddelbart kjøpe en rulle med en spesiell forlengelse. Når du kjøper et produkt, må du være oppmerksom på håndtakets lengde som er praktisk for deg, slik at du ikke trenger å jobbe, bøye deg, ellers blir ryggen raskt sliten. Korte ruller med en nisje for å installere holderen må endres og håndtaket settes inn. Bedre å ikke velge dette alternativet..

Når du kjøper, er det bedre å sjekke med selgeren om håndtaket er bøyd, om det er motstandsdyktig mot løsemidler.

En annen fordel vil være tilgjengeligheten av dekning, sprutsikker (spesialdeksel). Valg av materiale avhenger av området som skal behandles. For en stor mengde arbeid er det bedre å kjøpe en stålrulle. Vanligvis er prisen på en vals direkte avhengig av materialtype og produktets bredde..

Produsent

Resultatet av arbeidet ditt avhenger direkte av kvaliteten på nålerullen. Derfor anbefales det å kjøpe et kvalitetsprodukt av høy kvalitet umiddelbart. Du bør vurdere produktene til de mest populære produsentene, som inkluderer produkter fra innenlandske selskaper: Komfort, intensjon, Sibertech, STAYER, ZUBR. Blant utenlandske fabrikker kan man skille mellom “MATRIX”, “Janser”, “Bauma” fra Tyskland, “Corte” fra Polen, det kinesiske selskapet “888”. Noen av disse selskapene produserer produkter i Kina, leverer under eget merke eller samles i Russland. Før du kjøper, bør du nøye studere beskrivelsen av produktet, velge en vals med ønsket bredde.

Modelloversikt

Bildet viser et nålverktøy i gipsplater. Nålene hans er stål og har formen som en kjegle. Håndtaket er lakkert, det er praktisk for langvarig bruk og mange manipulasjoner. Rullebredden er 150 mm, noe som er praktisk for å lage hakk på gipsplater. Den er også egnet for å fjerne tapet..

Selvnivellerende gulvrulle med metallramme og beskyttelsesdeksel. Etter rulling vises porene på gulvoverflaten, men de glattes ut og forsvinner når de er helt tørre. Dette alternativet er egnet for rom med et stort område. For å jevne avrettingsmassen i et lite rom er det nok å kjøpe plastprodukter med en optimal bredde på 250 – 300 mm.

Om nødvendig kan du bygge beskyttelsesdekselet selv..

Nåloverflaterullen er et allsidig og nyttig verktøy i sitt slag for å hjelpe deg med å få jobben gjort feilfritt. Ikke ignorere behovet for å bruke det når du heller gulvet: som et resultat kan du få et perfekt flatt og belastningsbestandig gulv..

For informasjon om hvordan du lager en vals for et selvnivellerende gulv med egne hender, se neste video.