Hvordan velge en diamantkjernebor for porselenstein?

Porselen steingodsplater er et populært kledningsmateriale med høy styrke. Følgelig er det ikke lett å lage hull i produkter eller kutte fliser. Spesielle enheter og arbeidsmetoder kreves for å utføre disse prosedyrene.

Materialkarakteristikk

Hardheten og høy styrke av porselen steintøy leveres av råvarene det er laget av og selve produksjonsmetoden. Først blandes granittflis med leire, deretter presses blandingen under høyt trykk og brennes. Som et resultat er platen ikke redd for overbelastning, har en høy tetthet og er ikke utsatt for deformasjon. Til tross for den høye styrken, ved bearbeiding er materialet skjørt, noe som skaper vanskeligheter under boring og krever en delikat tilnærming til virksomheten.

Med tanke på materialets kvaliteter, brukes det ofte til etterbehandling av gulvet i industrianlegg og lokaler der det alltid er en stor mengde mennesker. I hverdagen brukes porselen steintøy til å vende mot trapper og svømmebassenger, lage fasader og gjerder, samt installere kommunikasjonssystemer.

Særegenheter

Høy tetthet er en utvilsomt fordel med materialet, men det krever samtidig høy styrke fra arbeidsverktøyet. For å legge en snor eller fikse deler, bores platen. Hull med liten diameter er laget med spydbor med diamantspiss, mens bredere hull krever diamant- eller wolframkarbidbiter. I dette tilfellet vil vi fokusere på diamantkjernebiter..

Kronen består av en stang og en kopp, med diamantkrystaller plassert langs kanten av koppen. Diamantkorn påføres ved galvanisering, noe som innebærer en tettere konsentrasjon av diamantsegmenter. Fordelen med denne beleggingsmetoden er den lave kostnaden..

Kronene har følgende funksjonelle funksjon – de er i stand til å redusere ansiktstrykket ved boring, som vil beskytte materialet mot skade og fremskynde hele arbeidsforløpet. Arbeidslivet er imidlertid ekstremt lite, og derfor kan man med en krone bore en plate på ca 8 mm ikke mer enn 5 eller til og med 4 ganger. De brukes til å lage en stikkontakt, brytere og rørleggerrør..

Hvordan velge?

Kroner brukes til å lage lokaliserte hull i veldig harde materialer som porselen steintøy. Diamant, et mineral, er et ekstremt sterkt og metastabilt materiale som sikrer konstant skarphet på bladene og ikke krever regelmessig sliping. Når du arbeider med porselen steintøy, er et slikt verktøy uunnværlig..

Som nevnt tidligere, ser kronen visuelt ut som en stang eller drill som en kopp er montert på. Den nedre delen, som er en metallstang, er festet til en bore- eller hammerbor. Den øvre delen – skjæring – består av en diamantbelagt kant. Det kan være hakk eller helt solid. I tillegg til den galvaniske påføringsmetoden, er det også en vakuum-diffus sintringsmetode, der smula så å si er sveiset til kanten.

  Når de velger en diamantkjernebor, stoler de på følgende funksjoner:

  • diameter-på byggemarkedet finner du kroner med forskjellige diametre, fra 10-19 mm og slutter på 33-83, 100 mm;
  • lengde;
  • avstanden fra ett segment til et annet og deres størrelse;
  • tilstedeværelsen av spesielle gjennomkoblinger for kjøling;
  • metalltykkelse – tynne vegger gir mer nøyaktig boring, men samtidig reduseres levetiden betydelig.

  Kroner kan også variere i nærvær eller fravær av et spesialbor med en dobbeltsidig skjæredel og en bred ende. Hvis den ikke er der, er det bedre å bruke fikseringen ved hjelp av en stasjonær maskin eller en holder som vil fikse den elektriske boren når du borer. Hvis det er et bor, er det ikke nødvendig med noen spesiell fiksering. Men hvis du har en drill under arbeidet, må du merke arbeidsplassen med en tremal eller vippe midtboret litt før du starter..

  Boreprosessen kan utføres med eller uten kjøling. Diamantbelegg lar deg bore tørt uten å tilsette vann. Samtidig øker vibrasjonsnivået og verktøyet kan varme opp til 450 grader, noe som krever en ekstremt forsiktig holdning til utstyret..

  For mer informasjon om typer diamantkjernebiter, se følgende video..

  Modeller

  Mest av alle selskapene som selger kroner og annet materiale to selskaper er populære og utbredte:

  • Anker. Kroner kan kjøpes enkeltvis eller umiddelbart som et helt sett. Settet består av 9 diamanter; du trenger en drill av samme merke for å jobbe med dem. Sprøytemetoden er galvanisert. Gode ​​våte boresegmenter gir utmerket vannforsyning til skjæreområdet. Det er også segmenter for tørrboring i kronene. Settet inneholder kroner med en diameter på 25, 29, 38, 44, 70 og 73 mm. I tillegg kan kronene til dette merket være 68, 35, 32, 54, 20, 57 og 83 mm i diameter. Prisen på et slikt sett er fra 1500 til 2500 tusen rubler..

  • Bison. Disse borkronene i porselen er laget for våt boring. Settet inneholder diametre fra 19 til 65 mm. Elektriske bor og stasjonære boremaskiner er egnet for arbeid, så vannkjøling er avgjørende. Produktene har en sentreringsbor. Imidlertid kan bits for tørrboring også kjøpes av stykket; det er et bredt spekter av diametre. Prisen er litt høyere på grunn av saken laget av karbon og stål av høy kvalitet – fra 3000 tusen rubler.

  Nyttige tips

  For ikke å skade ovnen og lagre selve arbeidsverktøyet, må du følge flere regler:

  • Boring kan bare gjøres fra forsiden.
  • For å bevare arbeidslivet borer håndverkerne et hull bare 2/3 av tykkelsen. Den gjenværende bunnen slås ganske enkelt ut med en metallstang eller et skarpt slag fra en hammer. I dette tilfellet vil forsiden vise seg å være nesten perfekt, og den sømløse delen med chips vil ikke være synlig..

  Et hardt sponplater eller et bredt trebord bør plasseres under porselenplaten..

  • Selve boreprosessen er ikke avhengig av kronen og enheten, men av presset til arbeideren, så du bør ikke trykke hardt på verktøyet for å redusere antall chips fra feil side..
  • Det er verdt å huske at ikke alle øvelser er egnet for kroner. Hvis en elektrisk drill brukes, må den ha en lavhastighetsfunksjon og evnen til å starte jevnt. Hvis en perforator brukes i arbeidet, bør den ha funksjoner for å slå av slagverksmekanismen og redusere rotasjonshastigheten til patronen. Du trenger bare å bore i rette vinkler. Flis kan oppstå hvis verktøyet vippes. Både platen og kronen er utsatt for skade..

  Når du arbeider med en drill, anbefales det å installere den på en maskin eller en spesiell holder, noe som vil immobilisere verktøyet, noe som vil forenkle oppgaven sterkt og redusere skrapnivået.

  • Under drift kan kronen gni mot materialet og bli veldig varmt. Deretter dannes mikrosprekker inne i materialet, som krenker dets styrke og kan føre til alvorlig deformasjon. Skjærefunksjonen er også svekket, og kronen svikter raskt. Derfor må boret avkjøles enten med et konstant vanntrykk, eller lage en dam rundt og fra tid til annen legge vann til det..
  • For å velge riktig diamantkjernebor for porselen steintøy, er det nødvendig å evaluere hardheten til selve materialet, tykkelsen på platen og diameteren på det fremtidige hullet. Jo større diameteren på kronen er, desto dyrere er den, så det er bedre å lage hull av samme størrelse. Dette vil bidra til å unngå behovet for ytterligere kjøp. Du kan umiddelbart kjøpe et sett, som inneholder vanlige størrelser, en adapter og en nøkkel som fikser sentreringsboret.