Hvordan velge akrylmaling for tre?

Akrylmaling for treoverflater er veldig egnet for å utføre reparasjonsarbeid i et privat hus eller i landet av naturlige materialer. Takket være henne kan du oppdatere interiøret, og viktigst av alt, gjøre alt raskt og effektivt. Imidlertid vet ikke alle hvordan de skal velge akrylmaling for tre, hvilke nyanser som bør styres av. Etter å ha lest denne artikkelen, kan du forstå dette problemet i detalj..

Særegenheter

Akrylprodukter er en type vannbaserte formuleringer. Slik maling er praktisk å bruke og veldig populær blant forbrukere, moderne produsenter tilbyr en rekke alternativer. I tillegg er sammensetningen giftfri og trygg for menneskers helse. Slike trekk ved maling og lakkkomposisjon for treoverflater gir god etterspørsel, etterspørselen etter slike produkter.

Anvendelsesområdet for slik maling er interiør og utvendig arbeid med forskjellige overflater.. Dette belegget ser ikke bare bra ut, men gjør også treoverflaten mer holdbar og beskytter den..

Den høye kvaliteten på akrylmaling oppnås på grunn av det faktum at de har dyder av akvareller og oljer. Ved fremstilling av sammensetningen brukes syntetiske harpikser: disse komponentene gir beskyttelse mot utbrenthet (når de utsettes for sollys).

Akrylmaling gir overflaten elastisitet, styrke. Tiden som kreves for fullstendig tørking bestemmes av tresorten. Materialet behandlet med maling er fuktresistent (takket være en spesiell film).

Akrylforbindelser kan lett vaskes av overflaten før de tørker, om nødvendig. Riktig maling for tre vil gi en kvalitet og attraktiv finish. Det er en klar akrylmaling for tre, som understreker den naturlige nyansen og beskytter basen mot negative ytre påvirkninger.

Hvis vi vurderer navnet på malings- og lakkmaterialet, blir omfanget av søknaden tydelig.

Det er imidlertid verdt å merke seg at sponplater, så vel som andre lignende materialer, kan males med akrylmaling for tre..

Fordeler og ulemper

Akrylmaling for treoverflater har fordeler og ulemper som andre malinger og lakker.. De positive egenskapene til slike fargesammensetninger inkluderer følgende:

 • Malingen er ikke forskjellig i toksisitet, noe som gjør det mulig å dekke innendørs overflater med et slikt materiale. Malingen er luktfri.
 • God skjulekraft for malingen, på grunn av hvilken sammensetningen forbrukes veldig økonomisk.
 • Rask tørking, men denne egenskapen avhenger av strukturen til det bearbeidede materialet, malingslaget og mikroklimaet i rommet.
 • Høy vedheft til overflaten. Akrylsammensetningen forverres ikke selv fra ganske betydelige belastninger.
 • Gjør-det-selv-arbeid.
 • God elastisitet på belegget. Denne egenskapen reduserer risikoen for vedsprekk.
 • Et stort antall farger og en rekke teksturer. Produsenter tilbyr matte og blanke komposisjoner, samt overflater som etterligner fløyel eller sateng.

Sammenlignet med listen over fordeler med akrylmaling, kan det bemerkes at det er færre ulemper. I tillegg forholder de seg til produkter av lav kvalitet..

Ulemper med fargelegging av akrylsammensetning:

 • Ganske høye priser på produkter.
 • Sammensetningen blir ubrukelig ved lang lagring.
 • Utilstrekkelig dampgjennomtrengelighet, som følge av dette kan pigmentflekker begynne (ved arbeid med fuktig treverk).
 • Billige komposisjoner mister farge og falmer raskt nok i solen.

Akrylmaling er en veldig god maling for tre. Imidlertid er det også viktig å utføre etterbehandlingen riktig, for å ta hensyn til anbefalingene fra produsenten og spesialister..

Visninger

Disse produktene er delt inn i to typer: materialer for innendørs og utendørs bruk. De er praktisk talt de samme i sammensetning. Hovedforskjellen er at fasademaling inneholder et tilsetningsstoff som beskytter overflaten mot ultrafiolett stråling og temperatursvingninger. Takket være dette er den malte overflaten fuktresistent..

Her er en mer detaljert klassifisering av vannbaserte akrylforbindelser:

 • fasademaling for maling av vegger og individuelle trekonstruksjoner;
 • universelle produkter for interiørarbeid;

 • universelle dekorative maling;
 • produkter for arbeid med tregulv.

Anvendelsesområdet for malingen er vanligvis angitt av produsenten på emballasjen eller på etiketten, en kode brukes for dette. Akrylforbindelser er ikke utskiftbare, de kan variere betydelig i egenskaper. Malinger tilgjengelig for utvendig behandling inkluderer kopolymerer som inneholder styren og metakrylsyre. Takket være disse komponentene blir belegget mer holdbart, men fuktighetsopptaket reduseres..

Noen fasadebehandlingsforbindelser kan ikke brukes i det hele tatt for å male tre innendørs. Dette er for eksempel gulvmaling, som er svært motstandsdyktig mot slitasje. Ultrafiolett og temperatursvingninger er uønskede for en slik overflate..

Hvis du kjøper fasademaling for å male gulvet, vil belegget forringes veldig raskt, fordi det ofte går på det..

På grunn av god vedheft passer akrylmaling perfekt på materialet. For å utføre arbeidet brukes en børste eller rulle. Det er viktig å merke seg at noen profesjonelle malere ofte bruker akrylmaling for å male på tre. Slike malinger og lakker er litt forskjellige fra andre i sammensetning og type beholdere. Restaureringsarbeid, møbelproduksjon er andre områder der akrylmaling brukes. For møbler velger håndverkere et slikt materiale for å understreke treets struktur og få ønsket farge..

Det er akryl spraymaling, som produseres av produsenter i forskjellige bokser. Det er veldig enkelt og lett å bruke, spesielt for arbeid med små overflater. Slike produkter brukes veldig ofte til decoupage..

Farger

Det riktige valget av maling gjør det mulig å bevare skjønnheten og attraktiviteten til treoverflaten, samt forlenge levetiden. Et bredt spekter av akrylforbindelser for tre hjelper deg med å lage en original design i alle rom: på barnerommet, på kjøkkenet, i stua.

Kompetent valg av farge og tekstur er et avgjørende skritt. Hvis du ikke tar feil av det, kan du understreke de viktigste fordelene med rommet, skape en viss atmosfære i rommet, få alle fantasier og ideer til å gå i oppfyllelse. Det er ikke bare fargede akrylforbindelser for tre. Gjennomsiktig maling vil bidra til å understreke treets naturlige farge og gi den nødvendige overflatebeskyttelsen.

For å velge den optimale fargen på fasaden til en bygning, er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at lyse farger (for eksempel hvit og nyanser) kan reflektere varme, derfor er denne designen mest vellykket for hus i regioner med varme klima. Lyse belegg varmes ikke opp veldig mye, på grunn av hvilket etterbehandlingslaget bevares i en lengre periode.

Ved å påføre malingen i to lag kan du tilføre fargen rikdom og uttrykksfullhet.. På grunn av bruk av spesielle pigmenter i produksjonen av akrylmaling, blir det mulig å produsere produkter i forskjellige nyanser..

Produksjonsprosessen forutsetter muligheten for farging. Fargetilpasning utføres av et dataprogram. Samtidig er basen nøytral, og fargetilsetningsstoffene kan være hvilke som helst: svart, rødt, grønt og så videre. I dag foretrekkes slike tokomponentprodukter av mange.

Valgtips

Når du kjøper akrylmaling, er det veldig viktig å velge en komposisjon for tre som er produsert av pålitelige produsenter. I dette tilfellet vil det ikke være noen tvil om den høye kvaliteten..

Når du planlegger å kjøpe denne eller den akrylmaling, bør du bestemme deg for bruksområdet og hvilke funksjoner den skal utføre. Oftest er det produktets beskyttende egenskaper som er viktige for kjøperen.. Sammensetningen bør ikke inneholde skadelige stoffer: dette gjelder spesielt produkter for interiørarbeid.

Hovedkriteriet for å kjøpe maling er omfanget av bruken. Akryl treforbindelser kan brukes innendørs: de skaper et jevnt og glatt belegg på interiørartikler, møbler, gulv, vegger, trapper eller andre trekonstruksjoner. Det er sammensetninger for farging av treprodukter ute. Slike malinger inneholder visse spesifikke tilsetningsstoffer som forbedrer produktene..

Produkter som oppfyller følgende krav bør gis preferanse:

 • sammensetningen skal ligge i et jevnt lag;
 • innholdet av ikke-flyktige forbindelser bør ikke være mer enn 75%;
 • frostbestandighet;
 • UV -motstand;
 • overflaten skal ikke tørke mer enn en og en halv dag.

Overholdelse av europeiske kvalitetsstandarder er hovedkravet for akrylsammensetninger for tre. Produkter av høy kvalitet er luktfrie, så når du velger maling, bør du be selgeren om et kvalitetssertifikat for produktet.

For hver akrylmaling er det prober som angir fargen som skal oppnås som et resultat på den behandlede overflaten..

Det skal bemerkes at sammensetningen på slike prøver vanligvis påføres i tre eller til og med fire lag. Av denne grunn bør valg av farge tas så alvorlig som mulig, med tanke på det estimerte antall lag på treoverflaten..

Du kan lære å male tre riktig fra følgende video.