Hvordan vaske kalkmaling fra taket?

Hvordan vaske kalkmaling fra taket?

Takreparasjoner starter vanligvis med å fjerne det gamle belegget, men ikke alle materialer kan lett demonteres. For eksempel tar det mye tid og krefter å fjerne kalk. Det er en rotete og tidkrevende jobb, men ikke spesielt vanskelig hvis du kjenner finessene og følger planen..

Særegenheter

Overflaten behandlet med kalk er ekstremt dårlig til å absorbere lim og maling, noe som gjør det umulig å utføre reparasjoner uten først å fjerne det gamle belegget. Så uansett må du først vaske kalkmaling fra taket, og først deretter fortsette å påføre et nytt dekorativt lag. Du bør ikke ta risikoen og tenke at i ditt tilfelle vil alt gå galt. Materialer vil bli bortskjemt og bortkastet tid.

Selv om du i noen tilfeller faktisk kan la taket være hvitkalket.

Disse alternativene inkluderer følgende situasjoner:

 • installasjon av et nedhengt eller strekt tak;
 • påføring av et nytt lag med kalk.

I sistnevnte tilfelle må du velge et lignende materiale som det som allerede dekker overflaten. Det er forbudt å bruke forskjellige hvitkalkingsalternativer. Uansett vil det være nødvendig å fjerne all eksisterende forurensning fra overflaten..

Det er også alternativer når fjerning av det gamle dekorative belegget er nødvendig:

 • tilstedeværelsen av mugg og andre mikroorganismer på overflaten;
 • bruk av vannbasert maling i reparasjonsprosessen;
 • bruk for motstående polystyrenskumplater som må limes.

Typer kalkmaling

Det finnes flere typer kalkmaling. Før du starter arbeidet med eliminering, er det nødvendig å bestemme hvilken type materiale du må jobbe med..

Hvert av alternativene kan fjernes på forskjellige måter..

 • Kalk kalk lett å identifisere. For å gjøre dette trenger du bare å kjøre fingeren langs taket. Hvis fingeren er malt hvit, er kritt tilstede i grunnlaget for dette materialet. Dette belegget er relativt enkelt å fjerne..
 • Kalk – et annet materiale som hvitvasking er laget av. Det er ikke smurt: hvis du kjører hånden over det, forblir det rent. Det blir vanskeligere å kvitte seg med kalkmaling enn kritt.

Hvis hånden ikke er malt fra taket, kan den males i stedet for dekket med kalkvask. Malingen fjernes på andre måter, metodene beskrevet nedenfor vil ikke hjelpe. Det må rives av på en tørr måte; det produseres også sterke løsninger som brukes spesielt til maling.

Instrumenter

For videre arbeid med demontering av kalkmaling fra taket, vil det være nødvendig med verktøy, som det er lurt å forberede på forhånd:

 • spatel og brett for den, kan erstattes med en beholder med en skrape;
 • sprøyte;
 • skumsvamper, som kan erstattes med ruller eller i verste fall med filler;
 • liten hammer;
 • vann (fortrinnsvis varmt) og beholderen det vil inneholde;
 • en trappestige, kan du bruke et høyt bord eller annen passende struktur;
 • filmer og aviser for å beskytte møbler, gulv og andre interiørelementer;
 • personlig verneutstyr, som inkluderer hansker, vernebriller, hodeplagg og åndedrettsvern.

Verktøy for fjerning

Vasking av kalk fra taket er fortsatt et presserende problem, som vanligvis alvorlig bremser prosessen med renovering innendørs. Det ser ut til at menneskeheten har kastet alle kreftene for å løse dette problemet. Og hvordan kan du ellers forklare tilstedeværelsen av et stort antall midler som takler denne oppgaven på kort tid??

 • Såpe løsning, som kan brukes i stedet for vanlig varmt vann. Et slikt verktøy er mer egnet for å fjerne et lite lag med dekorativt materiale. For å forberede det må du ta 2 ss. ss vanlig vaskesåpe, tidligere revet. Denne komponenten kan erstattes med et såpebasert pulver. Ta også 5 ss natron og fortynn det hele i 10 liter varmt vann. Den resulterende avkjølte og silte løsningen gnis på overflaten som skal behandles med en svamp. Vi forlater kalkingen for hevelse, hvoretter den enkelt kan fjernes med en slikkepott.

 • Lim inn kan lages på grunnlag av mel eller stivelse. Den tilberedte gummivæsken påføres taket med en rulle som hjelper til med å takle maleriet eller en svamp. Det er viktig å ikke gå glipp av øyeblikket da pastaen begynner å stivne. Du må raskt ta tak i slikkepotten og fjerne det gamle belegget.

 • Lim er kjernen i det neste trikset, som er populært blant byggherrer. Det påføres gamle aviser, som deretter påføres taket. Det er viktig å holde det ene hjørnet av avisen tørr. Vi trekker dette hjørnet, og avisen forlater sammen med det gamle dekorative omslaget. Det er bedre å bruke dette verktøyet til å fjerne et lite lag med kalk..

 • Spesielt bygghjelp, som selges i de fleste maskinvarebutikker. Den har en klebende base og påføres overflaten ved sprøyting. Vent til blandingen er absorbert og tørr. Etter det kan kalkingen enkelt fjernes med en slikkepott..

Et stort antall produkter fra forskjellige merker presenteres på hyllene i byggeforretninger. Vi vil vurdere noen av dem nedenfor..

 • En annen løsning som kan lages hjemme er basert på eddik og et boblebad. Surfaktanter må være tilstede i skumbasen. Du må ta fem liter vann, en spiseskje vanlig bordseddik og et par hetter med vaskemiddel.

Å bruke noen av disse produktene er mye bedre og mer effektivt enn bare å vaske (skylle av) kalkmaten med rent vann. For ikke å snakke om den tørre metoden for å fjerne kalkmaling, som er forbundet med mye støv og rusk..

Hvordan skyte riktig?

Det er nødvendig å vaske av den gamle kalkmaling fra overflaten i flere trinn. Hvis du følger arbeidsplanen, kan du redusere tiden du bruker, unngå vanlige feil og få et anstendig resultat..

Forberedelse av rommet

 1. Essensen i dette stadiet er å frigjøre rommet fra møbler, utstyr og andre ting. Det er lurt å tåle alt. I fremtiden trenger du ikke kaste bort tid på å prøve å vaske det hele for støv, smuss og faktisk kalkingen..
 2. Hvis det ikke er mulig å frigjøre rommet, kan du dekke gjenstandene med en film for å fikse det du trenger konstruksjonstape. For å allerede sikkert beskytte interiørartikler mot forurensning, må du legge aviser eller store ark under filmen.
 3. På terskelen til rommet må du sette en bred våt fille. I fremtiden vil det være enkelt å rengjøre smuss fra skoene når du må forlate rommet som skal repareres. Dette trikset viser seg å være veldig nyttig i praksis..

Organisering av arbeidsflyten

Hvis det gjøres riktig, vil det hjelpe å raskt fjerne det gamle dekorative laget, og vil tillate deg å få et godt resultat til slutt.

 1. I små beholdere, for eksempel bøtter, er det nødvendig å tilberede varmt og kaldt vann.
 2. Vannet kan erstattes med et annet middel for kalkfjerning.
 3. Det er bedre å ta en sprøyte med en kapasitet på 0,5 liter. Det vil være mer praktisk å jobbe.
 4. Hold vannet og sprøytedysen nær deg, slik at vann lett kan trekkes opp mens du bruker det.

Arbeidsprosessen

Dette er hovedfasen i renoveringen.

 1. Stå på en trappestige eller annen struktur, spray det valgte produktet eller vannet på overflaten. Ved påføring av produktet bør hull unngås, men det er også umulig å fukte taket rikelig..
 2. Etter 10 minutter, når materialet er tilstrekkelig mettet og hovent, er det nødvendig å gjenta produktet / vannet.
 3. Nå med en slikkepott kan du rengjøre taket fra hvitvasking med egne hender, uten involvering av ekstern hjelp.
 4. Kalkmaling bør fjernes i små, fuktige områder.

Den siste fasen

Det består i å vaske taket og kontrollere kvaliteten på arbeidet som er utført.

 1. Etter endt arbeid med en slikkepott, skyll taket med varmt vann med en stor svamp. Svampen må presses ut slik at skittent vann ikke renner av veggene og det ikke dannes sølepytter på gulvet..
 2. Vi tegner på det tørkede taket med en ren og tørr hånd, den skal ikke bli hvit, noe som indikerer godt arbeid.

La oss avsløre en liten hemmelighet som vil komme godt med hvis du ikke klarte å gjøre det en gang hvitkalkede taket helt rent, og det fortsatt er spor på det. Før du fullfører det ufullstendig rengjorte taket ditt, må du behandle det med en spesiell primer, som er egnet bare for slike tilfeller..

Det er også tørre metoder for fjerning av kalk, som vi må nevne.. Essensen i slike teknikker er å demontere et tørt belegg som ikke tidligere har blitt behandlet med verken vann eller spesielle forbindelser. Det vil være ekstremt vanskelig å fjerne det. Ofte, etter at reparasjonsarbeidet er fullført, blir kalkstøv funnet på de mest bortgjemte og uventede stedene..

Hvis dette ikke skremmer deg, er det bedre å bytte ut spatelen med en slipemaskin. Det vil være mye støv, så du må nøye dekke gulv, vinduer og dører med konstruksjon eller plastfolie. Rommet er obligatorisk unntatt fra alle varer. I utgangspunktet er grovkornet papir festet på maskinen, slik at du kan fjerne store elementer av kalk. Etter det brukes finkornet papir..

En annen metode er basert på bruk av en vaskestøvsuger, vi anbefaler å kutte den umiddelbart. Hovedårsaken til denne kategoriseringen er den høye sannsynligheten for feil på dyrt utstyr. I dette tilfellet er risikoen uberettiget..

Følgende metode er egnet for tykke belegg, ellers brukes den knapt. For å implementere det må du ha en liten hammer og en slikkepott for hånden. Overflaten tappes med en hammer. Styrken skal være liten, du må ta hensyn til hvert område.

Etter slike manipulasjoner vil kalkingen lett bevege seg bort fra basen, det gjenstår bare å lirke den med en slikkepott. Det er bedre å få hjelp fra en assistent som vil stå under med beholderen. Kalkmaling vil umiddelbart falle ned i bøtte / bassenget, samtidig som det dannes et minimum av støv og skitt.

Kalkningen kan feste seg til gipset, som vil dukke opp etter at arbeidet er fullført. Det er ikke nødvendig å rengjøre alle de pussede områdene. Det er nødvendig å identifisere områder som ikke er godt festet til overflaten, de må rengjøres.

For å bestemme styrken på belegget må du trykke på det. Områdene som er i tvil må kasseres. For dette er den allerede kjente spatelen egnet. Hvis gipset holder godt og er vanskelig å fjerne, kan det stå igjen..

Produsenter

Vi har allerede nevnt om spesielle formuleringer, men jeg vil studere produsentene mer detaljert.

I en maskinvarebutikk kan du faktisk bli forvirret av overflod av merker.

 • Quelyd Dissoucol eller Metylan – to produkter som er designet for enkelt å fjerne kalk og fjerne gammelt tapet. De er preget av god penetrasjonskraft, derfor kan de brukes selv for tykke lag. Produsert i form av konsentrerte løsninger som er fortynnet i vann.
 • Probel produkter designet for å fungere med kalk og gips kalk, god støvfjerning fra overflater. De er profesjonelle konsentrater, luktfrie og fargeløse, med et nøytralt pH -nivå. Priset for fravær av striper.
 • Alfa-20 verktøy designet for å fjerne alle typer kalkmaling. Denne sammensetningen gjør også en utmerket jobb med å fjerne forskjellige typer plakett og sementstøv. Konsentratet har en eplelukt og er farget grønt.

Dette produktet er basert på syre, derfor er det sterkt og krever bruk av personlig verneutstyr. Men når det gjelder effektivitet, har det ingen likhet. I arbeidsprosessen dannes ikke striper, og forskjellige typer forurensning fjernes fra overflaten (rust, drypp, flekker av ukjent opprinnelse).

Selv om disse midlene vil koste mer enn tradisjonelle metoder for å forberede løsninger, er de konsentrert nok, så en flaske vil være nok til å behandle et stort område. Det er lett å jobbe med slike løsninger, og resultatet er mer effektivt sammenlignet med hjemmelagde produkter. Valget er alltid ditt.

Tips og triks

 • Hvis et hvitt rot flyter over slikkepotten under rengjøring, betyr det at du ikke bare klarte å våte, men å gjøre uskadeliggjøringen uskarp. Nå må du vente litt, for vannet viste seg å være for mye, og det skulle absorberes.
 • Hvis det dannes mye støv når du prøver å fjerne kalkmassen, må du fukte overflaten litt mer..
 • Ikke vær lat for å ta møbler ut av rommet der det skal utføres renoveringsarbeid. Tro meg, det vil være mye vanskeligere å fjerne spor av kalkmaling, og det vil ta mye tid..
 • Det er bedre å bytte ut en spesiell beholder under spatelen, som det fjernede materialet umiddelbart vil falle i, et slikt triks vil kvitte rommet med smuss og rengjøre rommet uten ekstra innsats.
 • Det er bedre å dele arbeidsområdet inn i flere arbeidssoner: mens den ene er gjennomvåt, kan du på den andre fjerne den allerede hovne hvitkalkingen.

Sjekk tykkelsen på det dekorative laget bør utføres selv før det demonteres. Dette vil tillate deg mer effektivt å velge midler for å fjerne det..

 • Det er bedre å teste det valgte verktøyet eller metoden på et lite område av overflaten..
 • Det er bedre å påføre vann eller et spesialprodukt i flere trinn..
 • Når du velger et verktøy, kan prisen for det snakke om graden av konsentrasjon og effektivitet..
 • Det er ikke verdt å fjerne kalkmaling til betong, men du må fortsatt fjerne det svake gipset.

  La demontering av kalkmaling ikke virke som en vanskelig jobb for deg, hvis utførelse bare kan utføres av fagfolk. I anslaget viser dette arbeidet seg å være veldig dyrt, selv om det kan utføres uavhengig, uten erfaring..

  For informasjon om hvordan du fjerner kalk fra taket, se neste video..