Hvordan rengjøre et strekkfritt glanset strekkloft hjemme?

Blanke strekklofter blir mer og mer populære for hvert år. Takket være den glatte, skinnende overflaten reflekterer de sollys som i et speil, som visuelt forstørrer rommet. For at takbelegget skal glede øyet i mange år, må du ta vare på det. Artikkelen vår vil fortelle deg om reglene for hjemmepleie, overflaterengjøringsprodukter, og også gi nyttige tips om hvordan du holder taket intakt..

Grunnleggende regler

Slik at over tid ikke strekker taket seg, og det dannes ikke flekker under rengjøring, du må følge visse regler.

 • Bruk bare en myk svamp. Harde og stive gjenstander kan deformere overflaten, det vil si at det er strengt forbudt å fjerne smuss med en kniv, skarp skrape eller saks, ellers må du demontere hele belegget. Bruk av børster og mopper medfører også risiko for å skade bladet på grunn av skarpe børster og kanter..
 • Bruk av en såpeløsning er tillatt. Dette vil hjelpe deg med å rengjøre taket mer effektivt..
 • Det bør ikke være ringer, klokker eller andre smykker på hendene, da det er fare for skade på PVC -filmen.

 • Du må bruke varmt vann (30-40 ° C), kaldt vann fjerner kanskje ikke smuss, og varmt vann vil føre til deformasjon av lerretet.
 • Rengjøring må utføres med skum fra rengjøringsmiddelet, som ble dannet ved blanding med væske.
 • Sømmene skal bare rengjøres på langs, ikke på tvers, ellers faller rusk inn..
 • Det er bedre å gni strekkloftet fra venstre til høyre, uten å trykke, så det blir mindre flekker.
 • Det anbefales å dynke området skittent med sot først, og deretter vaske det.
 • Etter rengjøring, tørk av taket med en flanellklut eller en myk, lofri klut.
 • Forbered en pålitelig stige, med dens hjelp vil det være mulig å fjerne vanskelig tilgjengelig skitt.

Før du bruker et rengjøringsmiddel eller en væske, er det best å teste det på et lite synlig område. Påfør dem på overflaten og la stå i 10 minutter. Hvis det ikke har skjedd noen endringer på lerretet, kan rengjøringsmidlet påføres trygt..

Rengjøringsprodukter

Sparsom

For å vaske taket med egne hender må du først bestemme deg for et rengjøringsmiddel. Det viktigste er fravær av aceton i sammensetningen, siden det kan ødelegge lerretet.

De fleste vaskemidler har en lignende sammensetning. Hovedkomponentene er isopropanoloppløsning, overflateaktive stoffer, fargestoffer og dufter. Ammoniakk tilsettes noen preparater. Med andre ord er sammensetningen av rengjøringsmidlene en vann-alkoholblanding med et vaskemiddeladditiv.. På blanke belegg er forurensning veldig merkbar, derfor er det verdt å bruke produkter som inneholder en 10% ammoniakkoppløsning, den returnerer lysstyrke, noe som kan redusere noe tid etter redigering.

Profesjonelle rengjøringsprodukter:

 • EdelWeiss – et stoff beregnet for rengjøring av takbelegg. Produktet er en ergonomisk flaske med praktisk spraydyse. Sammensetningen inneholder ikke alkaliske og etsende syreholdige komponenter.
 • Nouvel – En annen vanlig aerosol for rengjøring av strekklofter. Ufarlig, fjerner såpeflekker, fettflekker, gjenstridige insektmerker.
 • Mr Muscle fjerner skitt, inkludert avsatte røyk fra matlaging. Fjerner fettflekker uten å etterlate spor.
 • LOC Amway – et universelt, utbredt verktøy. Fremmer rask rengjøring av en blank overflate, etterlater ikke striper og gir overflaten en friskhet og glans.
 • “Care Noir” Er et moderne, velkjent produkt designet for å eliminere alle slags gjenskinn. Passer for delikate belegg.

Du kan bruke rengjøringsmidlene som er anbefalt av produsenten av strekkdekselet. Men før du bruker dem, er det bedre å teste på et lite synlig sted.. Hyppigheten av vaskingen avhenger av intensiteten til smuss.

Oppvaskgel er også god til å fjerne fettmerker. Du kan også bruke væske til rengjøring av glassoverflater: spray på flekken, og tørk deretter med en flanellklut.

Forbudt

For å rengjøre taket er det strengt forbudt å bruke:

 • slipemiddel: pulver, natriumbikarbonat (de fremmer dannelse av sprekker);
 • produkter som inneholder aceton (belegget kan til slutt bli fargeløst);
 • alkaliske og sure produkter, for eksempel tjære såpe;
 • stoffer som inneholder klor.

Bruken av disse rengjøringsmidlene kan resultere i tap av glans, malingsflekker og mikrosprekk..

Noen håndverkere anbefaler å rense taket med matsennep. Som argumenter peker de på fraværet av skadelige stoffer i sammensetningen og umuligheten av å skade taket. Dette er en misforståelse, siden denne krydder ikke bare ikke vil fjerne flekker, men tvert imot vil etterlate synlige spor og kan deformere belegget..

Hvordan rengjøre skikkelig?

Støv

Noen informasjonsartikler anbefaler bruk av støvsuger når du rengjør et strekkloft. Eksperter motsetter seg imidlertid slike manipulasjoner, siden det er problematisk å beregne styrken til trygt sug. En vanskelig bevegelse, og du kan skade filmen alvorlig. Det er bedre å fjerne spindelvev med en myk børste eller tørr klut. Denne prosedyren kan utføres 6-7 ganger i året, i henhold til forurensningsgraden..

For å gjenopprette glansen på belegget, kan du spraye litt glassrens og tørke det først med en fuktig klut, og deretter tørke av med en myk klut..

Flekker

Sprut fra champagne, fett, juice eller husholdningskjemikalier ødelegger i stor grad utseendet på strekkbelegget. Det er vanskelig å fjerne dem, siden bruk av slipemidler er forbudt. Fjern slikt skitt med en myk svamp og varmt såpevann. Fete flekker kan bidra til å fjerne oppvaskgel.

Spor av kosmetikk vil kunne rengjøre ammoniakkløsningen. Etter rengjøring tørker du taket med en flanell eller en lofri klut.

Ubehagelige flekker dukker opp selv fra tobaksrøyk. Så det er bedre å røyke på gaten eller balkongen, slik at du senere ikke trenger å fjerne forurensningen på lenge..

Ved overdreven fordampning av fuktighet dannes gule flekker eller striper i taket. Dette skjer når taket eller rørene lekker.. For å unngå slike situasjoner, før installasjon, bør alle problemområder i taket og rørledningene elimineres..

Hvis det er flekker, bør kontaminasjonens art bestemmes før du fjerner dem. Hvis dette er kalkflekker, vask belegget med en fuktig svamp. Du kan bruke spesielle rensemidler eller såpevann. Hvis det gjenstår en gul flekk fra skittent vann på lerretet, må overflaten vaskes med såpevann med tilsetning av ammoniakkoppløsning i et forhold til ett..

For å eliminere flekker etter flom, kan du bruke ett av følgende alternativer.

 • Behandle rustmerker med natriumkarbonatoppløsning. Det må blandes med vann til det blir grøtaktig, og deretter påføre en veldig liten mengde i taket og la det tørke en stund. Det er verdt å utføre prosedyren veldig nøye, og behandle bare selve forurensningen. Tørk deretter av flere ganger med en fuktig klut og tørk med en myk klut.
 • Prøv å fjerne flekken med en hydrogenperoksidsvamp.
 • Hvis disse metodene er ineffektive, anbefales det å bruke tjenestene til en rengjøringsorganisasjon..
 • En annen måte er å male taket på nytt med vannbasert fargestoff. Men i tilfeller der rustne flekker har trengt gjennom lerretet gjennom og gjennom, vil ikke den lyse fargen på malingen fungere. Du må velge en nyanse en eller to nyanser mørkere.
 • Etanol vil bidra til å gjenopprette taket til sin tidligere glans..

Hvis du ikke har klart å fjerne de rustne merkene på takbelegget, er de mest sannsynlig dannet fra innsiden. Da er det verdt å kontakte selskapet som produserte installasjonen for demontering av belegget, fjerning av forurensning og reversering av nettet. Prosedyren er mulig hvis materialet ble installert ved hjelp av en harpun – hovedkomponenten som den hengslede strukturen er støttet på.

Hvis det på grunn av kosmetiske reparasjoner kommer malingssprut på takflaten, må de fjernes uten forsinkelse.. Hvis fargestoffet er tørt, kan du bruke et spriteoppløsningsmiddel: Påfør den forsiktig med en bomullspinne eller skive på det forurensede området. Fjern smuss med en myk svamp dyppet i såpevann og tørk med en tørr klut.

Noen ganger kan du ved et uhell sette markerings- eller tusjflekker på takflaten. Hvis de er vannbaserte, kan forurensningen enkelt fjernes med en tørr klut eller en klut dynket i såpevann. Og hvis markøren er laget på grunnlag av alkohol, så ved hjelp av etanol. Det er nødvendig å påføre alkohol flere ganger på lerretet for å unngå risiko for striper. Tørk deretter av overflaten med en myk flanellklut..

Hvordan bry seg?

Våre anbefalinger vil bidra til å redusere risikoen for takforurensning..

 • Installer en enhet i spisestuen eller kjøkkenet for å rense luften fra forbrenningsprodukter. Dette vil bidra til å redusere mengden forskjellige urenheter på alle overflater i kjøkkenrommet, og i fremtiden vil det være mye lettere å rengjøre dette rommet..
 • Bruk en luftrenser. Det vil bidra til å eliminere skadelige komponenter fra luften og redusere sannsynligheten for at det dannes støvpartikler på takflaten..

Nyttige tips

Det er flere anbefalinger, og deretter vil det være mulig å minimere flekker ved rengjøring av belegget..

 • For å unngå uskarphet, må du rengjøre takflaten i to trinn: først må du behandle overflaten med såpevann eller et rengjøringsmiddel, og tørk deretter kluten med en myk klut. For å minimere striper, rens fra venstre til høyre, ikke sirkulær. Hvis det er sømmer i taket, må bevegelsene utføres langs dem, og ikke på tvers, slik at det ikke samler seg rusk bak dem (sømmer).
 • Ammoniakk vil bidra til å eliminere såpeflekker. Det hjelper også å gjenopprette overflatenes glans. For å gjøre dette blandes alkohol med væske i et forhold på en til ti. Etter rengjøring av belegget, tørk det av med en flanell- eller mikrofiberklut. Håndterer skitt godt og er et glassrenser uten striper.

 • Og en ting til – du bør ikke bringe strekkloftet til en beklagelig tilstand, og deretter prøve hardt å eliminere det gjenstridige smusset. Dette kan føre til alvorlig deformasjon av lerretet, tap av blank glans og i noen tilfeller til og med fornyelse av overflaten. Men for hyppig rengjøring av taket kan forårsake skade fremfor fordel. Derfor er det nok å utføre rengjøring en gang i halvåret, med unntak, kanskje, i nødstilfeller, når konsekvensene må elimineres umiddelbart..

Det er best å rengjøre taket i dagslys, ellers, med elektrisk lys, er noen steder lett å gå glipp av, og du må gjenta manipulasjonene.

     • Stretchduker må beskyttes slik at de gleder sine eiere lenge. På badet kan du installere et horisontalt beskyttelsesgardin slik at det ikke spruter vann under dusjen. I spisestuen anbefales det å installere en enhet for å rense luften fra forbrenningsprodukter og nøye tilberede mat slik at fett ikke flyr i taket. I stua bør du forsiktig åpne champagne for ikke å sprute i taket.
     • Stretch -takdesignere gir alltid anbefalinger for å holde belegg rene.. Du må gjøre deg kjent med dem og følge de angitte instruksjonene slik at utseendet på den hengslede overflaten vil glede øyet i lang tid..

     Fra videoen nedenfor lærer du mange livstips om hvordan du vasker strekklofter.