Hvordan løser man silikonforsegling?

Silikonforseglingsmidler er uunnværlige hjelpere på forskjellige stadier av etterarbeidet. I noen situasjoner må sammensetningen fortynnes til flytende tilstand, slik at den senere kan fjernes uten store problemer. I slike tilfeller står forbrukeren overfor spørsmålet om hvordan man gjør dette riktig for ikke å skade den behandlede overflaten. Det er verdt å vurdere dette punktet mer detaljert..

Nøkkelegenskaper

Silikonforsegling har blitt populær i etterbehandlingsarbeider på grunn av det faktum at brukerne har verdsatt kvaliteten og tekniske egenskapene. Det er uunnværlig for både fagfolk og husreparasjoner. Først og fremst bemerkes det at sammensetningen er motstandsdyktig mot fuktighet, på grunn av dette brukes den ofte til dekorasjon på kjøkken og bad. Tetningsmassen fester godt til forskjellige typer overflater, den lukker perfekt skjøter og sømmer. God toleranse for temperaturendringer tillater bruk av sammensetningen på baser som opereres i temperaturområdet fra -50 til +200 grader.

Tetningsmassen er veldig elastisk, noe som gjør at den ikke kan sprekke etter tørking, så vel som under ytre mekaniske påvirkninger. Soppmidler i sammensetningen er antiseptiske, noe som gjør materialet motstandsdyktig mot mugg, sopp og mikroorganismer. Med alt dette er blandingen veldig sterk og godt festet på basen. Alle de ovennevnte funksjonene lar oss konstatere at visse vanskeligheter kan oppstå når denne sammensetningen fjernes..

Hvis tetningsmassen er helt frossen, kan den ikke fjernes mekanisk, spesielle forbindelser bør brukes for å myke opp materialet.

Typer løsemidler

For å løse opp tetningsmassen må du velge riktig produkt. For å gjøre dette er det nødvendig å ta hensyn til materialets sammensetning..

Silikonblandinger kan deles inn i 3 typer:

  • Syrebaserte tetningsmidler. Eddiksyre brukes i produksjonen. Disse komposisjonene har en ganske lav pris, men funksjonen er en skarp lukt. Når du velger disse materialene, må du huske på at noen baser laget av metall og marmor ikke tåler kontakt med dem..
  • Alkaliske silikonforseglinger produseres ved bruk av aminer. For det meste er omfanget spesifikt..
  • Nøytrale formuleringer. De er allsidige, slike tetningsmasser kan brukes til alle typer etterbehandlinger, de har utmerket kontakt med overflater av enhver type.

Det moderne markedet tilbyr et stort antall spesialmidler som oppløser silikonforseglingsmiddel. I noen tilfeller kan folkemetoder for å bli kvitt sammensetningen hjelpe.

Populære midler

Når tetningsmassen er på hendene dine, må du handle så raskt som mulig. Oftest brukes vanlig polyetylen hjemme. Posen påføres det flekkete området, holder i noen sekunder, og etter det blir den brått fjernet sammen med silikonet som fester seg til den. Restene vaskes av med rent vann og såpe..

Folkemetoder

I tilfelle tetningsmassen på hendene allerede har tørket, vil det være tilrådelig å bruke en eddikløsning. Ni prosent eddik skal blandes med vann i like store mengder, og tørk deretter huden med en bomullspute fuktet med denne løsningen. Restene vaskes av med såpe under rennende vann. Varmt vann med bordsalt oppløst i det fungerer også bra. Du må senke hendene i badekaret i 10-15 minutter, hvoretter det myke tetningsmidlet lett kan fjernes fra huden.

Husholdningsoppløsningsmidler er mer aggressive, men ikke mindre effektive.. Parafin, aceton og bensin gjør jobben godt, du kan bruke neglelakkfjerner. Siden denne metoden er mindre skånsom, bør hendene vaskes grundig med såpe etter bruk av produktene ovenfor, hvoretter det anbefales å bruke en fuktighetskrem. Hvis silikonforbindelsen kommer på klærne dine, er dette ikke et veldig hyggelig øyeblikk. Som regel legger de på ting som ikke er synd å bli skitne når de utfører etterarbeid, men hvis dette av en eller annen grunn ikke fungerte, fikk tetningsmassen ting, så kan problemet også løses. Eksperter anbefaler å plassere flekker i fryseren. Så snart silikonet stivner, noe som vanligvis tar omtrent en halv time, kan det fjernes med en kniv..

Et annet alternativ er å bruke alkoholholdige formuleringer.. Bruk en børste dyppet i alkohol for å rengjøre varen grundig. Produktet vil oppløse tetningsmassen og plagget skal skylles. Du kan også bruke en eddikløsning. Den flekkete delen av klærne er gjennomvåt i den, hvoretter materialet skrapes av. Til slutt kan tetningsmidlet fjernes ved vask.

Det må imidlertid tas i betraktning at vannet må være varmt, noe som kan ødelegge delikate ting..

Spesielle midler

Silikonlim som har sølt ut på et lite overflateareal kan fjernes med hvit alkohol. For ikke å ødelegge overflaten, anbefales det først å påføre stoffet på den skjulte delen av basen, så effekten blir sjekket. Hvis et stort overflateareal må rengjøres, er det best å ikke bruke dette løsningsmidlet. Skader på malingslaget kan være en konsekvens av eksponeringen. Mange organiske forbindelser for oppløsning av tetningsmasse anbefales ikke for bruk med fliser. Keramikk fra kontakt med stoffet mister glansen. Det er strengt forbudt å bruke hvit alkohol for keramiske fliser av lav kvalitet..

Et alternativ til denne sammensetningen kan være en blanding av 646. Den virker på silikonforseglingen og bryter den i små kuler, som enkelt kan fjernes med en enkel klut. Imidlertid kan disse midlene være ubrukelige hvis silikonet har tørket ut og er helt herdet. I dette tilfellet vil problemet løses ved bruk av profesjonelle løsningsmidler som er i stand til en slik oppgave. Slike komposisjoner kan være både universelle og svært målrettede. Det viktigste er når du kjøper, å gjøre ditt valg nøyaktig på de midlene som er nødvendige i hvert enkelt tilfelle..

Organiske løsningsmidler har sine egne anvendelsesegenskaper. Hovedforskjellen er eksponeringstiden, som kan variere fra 5 minutter til flere timer. Det avhenger av sammensetningen og hvor mye materialet har herdet. Etter mykning av silikonet fjernes det og basen skylles med vann. Det må huskes at det overveldende flertallet av organiske løsningsmidler inneholder syrer som kan skade følsomme materialer..

Det er mange typer slike komposisjoner på byggemarkedet.. Eksperter anbefaler å bruke kun påviste merker, og heller ikke å miste synet på overflaten for å unngå mulig skade. For mer aktivt arbeid med løsemidler anbefales det ikke å bruke dem i rom med høy luftfuktighet, da eksponeringstiden kan øke. Etter at du har fjernet materialet, må du tørke av overflaten med en ren fuktig klut, du kan bruke såpe. Dette er nødvendig for at restpartikler av sammensetningen ikke skal skade overflaten..

Forbrukerne legger merke til de gode egenskapene til vasken Penta-840, som perfekt fjerner silikonforsegling fra forskjellige typer overflater som stein, glass, metall, fliser og andre. Den beholder egenskapene ved forskjellige ekstreme temperaturer. Denne forbindelsen kan brukes selv når tetningsmassen er fullstendig herdet. Med denne sammensetningen er det nødvendig å våte stoffet, som deretter påføres det fargede området og dekkes med polyetylen ovenfra. På grunn av det faktum at fordampning ikke vil skje, vil midlet trenge raskere inn i tetningsmassen og ødelegge det. Oppbevaringstiden er angitt på pakken..

Etter prosedyren må resterende silikon fjernes, og det behandlede området må skylles med såpevann, tørkes grundig og tørkes grundig..

Avlsmetoder

Det er flere måter å fortynne eller fortynne tetningsmassen på, men det er nødvendig at materialet ikke mister sine grunnleggende egenskaper. Eksperter forbyr bruk av toluen som løsningsmiddel, for når det kommer i kontakt med silikon, frigjør det skadelige stoffer, som kan provosere forgiftning. For disse formålene anbefales det å bruke en silikonserviet. Sammen med silikon brukes den i forholdet 1: 6. Viskeren beholder kvaliteten på silikonforseglingsmidlet, mens den tynnes. Du kan også bruke silikonolje og bensin til lightere, men denne metoden er mindre å foretrekke enn den forrige..

Nyttige tips

For å arbeide med silikonforsegling må visse sikkerhetstiltak følges. Først av alt må du beskytte hendene mot virkningene. Hansker kan brukes til dette. Hvis de ikke er der, må du såpe hendene og la dem tørke. Tilstedeværelsen av en såpefilm vil bli en beskyttende barriere og vil forhindre tett vedheft av sammensetningen til huden. Når du bruker et løsningsmiddel på forskjellige overflater, må du huske på at noen formuleringer kan skade basen, derfor må de velges spesielt nøye. I denne situasjonen bør maksimal oppmerksomhet rettes mot bruksanvisningen, som beskriver mulige begrensninger og finesser i arbeidet..

For bruk av aceton for å oppløse silikonforsegling, se nedenfor..