Hvordan lime gulvlister riktig til taket?

Hvordan lime gulvlister riktig til taket?

Baguetter og gulvlister, med andre ord – fileter, brukes til å gi interiøret fullstendighet, for å skjule defekter i tapetsering, samt for å gi rommet et eksklusivt utseende på grunn av de vakre relieffene av polyuretanfileter.

Du må vite hvordan du skal montere en ramme på riktig måte av ekspandert polystyren eller annet materiale.

Særegenheter

Denne typen arbeid krever ikke spesielle ferdigheter eller kunnskaper, nesten alle kan takle det. For å gjøre dette trenger du selve gulvlistene, limet du vil montere dem på, en trappestige eller bare en krakk eller et annet stabilt objekt som lar deg jobbe komfortabelt under taket..

Sørg for å velge stabile gjenstander, og før du klatrer på den, må du kontrollere om stolen eller bordet tåler vekten din, for selv å falle fra lav høyde kan være ganske smertefullt og ubehagelig.

Visninger

Baguetter kan kategoriseres i henhold til forskjellige kriterier. For eksempel er det ekstruderte fileter i form – med riller og fordypninger langs hele lengden, ekstruderte injeksjonsfileter med buler og pregede elementer og laminerte – med et glatt belegg. I henhold til materialet som baguetten er laget av – polyuretan, skum, polyvinylklorid (PVC), tre. Vi kan kort si om hver av dem..

Det mest populære alternativet for oppussing av hjemmet er en skumsokkel.. Det er rimelig og kan kjøpes i din lokale maskinvarebutikk. Av fordelene kan den lille vekten til produktet skilles, dette lar deg lime det på nesten hvilken som helst limblanding eller kitt, i tillegg kan du gjøre dette direkte på tapetet. Den kan tilpasses til enhver størrelse. Polyfoam er flott for maling, inkludert flere. Den egner seg godt til å skjære med en vanlig skrivesakskniv. Fra dette plusset følger den største ulempen med produktet – skjørhet og enkel skade, det krever nøyaktighet å jobbe med det.

Det mest populære alternativet blant designere og profesjonelle etterbehandlere er polyuretanlister. Av fordelene er det verdt å markere fleksibilitet, som lar deg implementere de mest vågale designbeslutningene, styrken og holdbarheten. Den største ulempen er prisen. Sammenlignet med isopor vekten tillater ikke bruk av polyuretan med strekkloft, også i arbeidet med dem kreves det spesielle lim som ikke kommer i en kjemisk reaksjon med baguetten.

Polyvinylklorid eller PVC – hos vanlige mennesker er det vanlig plast. Fungerer bra hvis du bruker plastpaneler til veggbekledning, siden støpeformen ofte har et spor for slike paneler. Tilsynelatende mest egnet for kommersiell bruk, for eksempel kontorer eller butikkområder. Produktet har ofte ikke pregede dekorative elementer, er glatt og ikke beregnet for maling. For installasjon kreves et spesielt lim, merket “egnet for PVC”. Av fordelene er det verdt å markere holdbarhet, immunitet mot fuktighet.

Gulvlister ble tidligere brukt overalt, men for øyeblikket har utbredelsen forsvunnet på grunn av de høye kostnadene, vanskeligheter med installasjon og en lang forberedelsesprosess for installasjonsarbeid. Det er også tilrådelig å behandle produktet med lakk etter installasjon..

Det er nødvendig å forberede veggene for installasjon av en treform. Siden den ikke er fleksibel, bør veggen være helt flat. Et spesielt verktøy er nødvendig for å kutte eller trimme den, og forberede baguetten for installasjon, for eksempel for hjørneskjøter.

Ved den minste unøyaktigheten vil det være et gap mellom delene, som må skjules med kitt.

Ulempene kan beskrives lenge, men alt kommer ned til prisen – dette er den dyreste baguetten i seg selv og arbeidet til en mester som vil montere den perfekt er dyrt. Fra hovedminuset kommer hovedplusset fram – en trelist gir rommet aristokrati og adel.

Hvordan kutte?

De fleste gulvlister krever ikke romforberedelse eller spesialverktøy for å kutte. Av ferdighetene trenger du bare en velkjent ferdighet – mål syv ganger, kutt en gang. Vær forsiktig med kniven når du trimmer.

Styrofoam baguettes er lettest å håndtere. Å kutte dem er enkelt nok. Vi måler den nødvendige avstanden med et målebånd i taket, deretter på bordet eller på gulvet måler vi den samme avstanden på baguetten og setter merket. En konstruksjonsblyant er godt egnet for merker; i fravær av en kan du bruke en vanlig blyant. Merket må merkes på baksiden av baguetten. Deretter sveiper du forsiktig, uten å trykke på, med en geistlig kniv eller en vanlig, men helst veldig skarp, siden materialet er skjørt og lett blir igjen på det.

Du trenger ikke å trykke fingrene på selve baguetten. Det mest avgjørende øyeblikket er allerede bak – dette er forsiden, så kan du kutte produktet fra hvilken som helst side. Igjen skal kniven komme ut fra baksiden, siden skummet vil kollapse ved utgangspunktet. Du kan også kutte med en baufil for metall. Du må trimme det veldig nøye..

Polyuretan er forskjellig i konsistens enn skum, men det er ingen forskjell i skjæremetoden. Men det er bedre å kutte det fra kant til kant, vippe bladet bort fra deg. Det anbefales også å sette merker på baksiden. Det kan være problemer med en blyant – den skriver kanskje ikke, så kan en tynn markør brukes. Kan også kuttes på gulvet eller bordet. Kan kuttes med en baufil for metall.

Polyvinylklorid kan selvfølgelig også kuttes med en skarp geistlig kniv, men det vil være arbeidskrevende og ineffektivt, dessuten er det ingen som gjør det.. For å kutte plast kan du bruke en baufil for metall eller et stikksag med et blad for plast.

Skjæringen gjøres best på en arbeidsbenk eller et bord, slik at produktet er godt festet med minst en hånd fri fra stikksagen. Ikke la gulvlisten løsne under skjæring. I tillegg er det viktig å gjøre deg kjent med sikkerhetstiltakene for arbeid med det elektriske verktøyet som brukes..

For å kutte en sokkel i tre brukes de samme verktøyene som for kutting av tre – du kan bruke en vanlig baufil for tre, et stikksag. Men det er best å bruke en sirkelsag. Det lar deg ikke bare kutte, men også sage ned produktet..

Skjæring for hjørneskjøter fortjener en egen diskusjon.. Klipp av taksokklene for hjørnene ved hjelp av et verktøy som kalles en gjæringsboks, som lar deg lage jevne hjørner. Verktøyet ligner bokstaven “P” som produktet settes inn i. Verktøyet har åpninger for skjæreverktøyet i de ønskede vinklene. Etter at du har installert sokkelen i kontakten og hacksagen i ønsket spor, kan du begynne å sage eller skjære med en kniv.

Hvordan limes?

I tillegg til å forberede baguetter med riktige dimensjoner og vinkler, er renslighet av veggene svært viktig. Til å begynne med må du fjerne alt mekanisk rusk med en fille, en kost, det som er best for deg. Deretter må du fjerne fint støv, noe som kan forstyrre dannelsen av en sterk monteringstilkobling; for dette bør du bruke en fuktig klut. Etter at overflaten har tørket, kan du begynne å merke og deretter stikke.

Det er to hovedtyper lim:

  • kitt;
  • limsammensetning.

Prosessen med å installere en baguette i taket ved hjelp av et fyllstoff begynner med å blande blandingen. Det er viktig å merke seg det blandingen tilberedes umiddelbart før arbeidet starter, slik at den ikke tørker ut og ikke mister kvalitetene. Den tilberedes, som enhver annen bygningsblanding, ved å blande vann og blandingen i en beholder i samsvar med proporsjonene angitt på pakningen. Rør grundig, løsningen skal være fri for klumper, tykk.

Moderne blandingsteknologier anbefaler at du først trekker vann inn i beholderen og først tilsetter kittet under omrøring. I alle fall anbefales det å følge produsentens instruksjoner..

Deretter bør du ansvarsfullt nærme deg det neste trinnet – å fikse baguetten eller installere. Legg en viss mengde av den tilberedte løsningen på slikkepotten, påfør jevnt langs hele baguetten på overflater som kommer i direkte kontakt med tak og vegger. Vær forsiktig så du ikke flekker ansiktet med dråper eller sprut av kitt.

Installasjon anbefales for å starte fra hjørnet. Det antas at forbindelsen der vil være bedre enn andre. Det er lurt å velge et nettsted som stadig er i sikte. Fjern overflødig kitt fra sokkelen slik at drypp ikke ødelegger utseendet, men ikke overdriv, når du trykker på, vil noe overflødig fylle hullene mellom veggen og baguetten godt.

Det neste trinnet er å fikse og trykke sokkelen på riktig sted. Bruk den tidligere anvendte markeringen, styr deg av de tegnede linjene, sjekk om alt er riktig fikset. Under installasjonen er det ikke nødvendig å trykke med all kraft, kittløsningen er smidig og tillater festing med minimal innsats og veldig raskt. Overflødig blanding, som dukket opp fra leddene etter pressing, bør fjernes med en fuktig klut til den stivner.

Når den første baguetten er festet på veggen, går du videre til den andre. Påfør løsningen, ikke glem rumpa ved filetleddet. Denne feilen er vanligvis veldig vanlig og vil kreve litt innsats for å fikse.. En minimum mengde kitt er nødvendig på slutten, slik at overskudd ikke ødelegger utseendet. Trykk deretter taksokkelen mot veggene, deretter til skjøten med den allerede faste baguetten. Det er veldig viktig å komme tydelig inn i krysset, spesielt hvis baguettene er store. Selv et lite avvik vil ødelegge utseendet på taklisterne sterkt..

Etter den andre baguetten, fortsett å montere resten tydelig langs linjen. Etter installasjonen vil det ta litt tid før fyllstoffet tørker, fikse baguettene, deres vedheft til veggene og til hverandre. Etter at blandingen har tørket, fjern overflødig materiale som ødelegger utseendet, fikse feilene, som også kunne ha dannet seg på grunn av overflødig fyllstoff. Deretter kan du forberede maling ved å lime inn vegg og tak med maskeringstape rett i krysset med baguetten.

Malingen må utføres under hensyntagen til avlastning av baguetten. Velg en pensel med riktig bredde. Hvis noen stykker ikke holder godt, må de forsegles i tillegg..

Nå om den andre limingsmetoden – lim. Limet brukes oftest til lette baguetter, når de må skjøtes og festes på tapetet. Limet brukes vanligvis som et flerbrukslim, det kan påføres kitt, grunning eller bar betong.. Når du limer til tapet, må du huske på at lerretet vil oppleve ytterligere belastning, og det er nødvendig å sørge for at tapetet er godt limt. Selv om du prøver å lime filetene perfekt, kan alt arbeidet gå til flekker hvis tapetet flasser av..

Vanligvis er limet i en flaske eller et rør som settes inn i en spikerpistol. Påfør det jevnt i hele lengden på gulvlisten på områdene som kommer i kontakt med veggen. Dette vil gjøre limingen mer pålitelig..

Deretter må du fikse baguetten på riktig sted, observere markeringen og bruke den til sentrering. Sørg for å følge instruksjonene for det spesifikke limet, ettersom de kan variere, kanskje ikke passer for gulvlisteret ditt, eller har en annen limingsmetode.. Sørg for å følge produsentens instruksjoner strengt.

Det er ikke vanskelig i det hele tatt å stikke eller skru fast gulvlisten i taket i det hele tatt hvis du følger rådene våre. Først og fremst er det nødvendig å kutte, kutte, feste, forankre og installere det riktig..

Klistremerket må gjøres i et ventilert område.. Grensen limes en etter en, siden liming må gjøres i henhold til alle reglene.

Råd

Vær forsiktig når du arbeider med skjøre produkter. Bruk håndbaken til å fikse og trykk på produktet. Ikke bruk fingrene og prøv å fordele lasten, ikke trykk på dekorative pregede elementer. Dette vil hjelpe deg med å opprettholde utseendet på dine gulvlister..

Hvis det til slutt gikk galt og det er en rekke feil som i stor grad påvirker utseendet, kan du male gulvlistene. Dette vil skjule feil og forbedre det generelle utseendet..

Limet vil hjelpe deg med å redusere installasjonstiden for fileter og den totale tiden som er brukt på arbeid, men før bruk, les bruksanvisningen for det spesifikke limet.

Hvis du ikke har en gjæringsboks for hånden, kan du lage ditt eget syn. Helt selvfølgelig vil det ikke erstatte originalen, men for små verk vil det være nok. Merk et ark eller papp med plasseringen av produktet og hjørnene du vil kutte. Å holde seg til en slik enhet vil ikke gi deg glede, men du kan fullføre jobben..

I tilfelle du bruker et hvitt bakgrunnsbelyst gulvlister, som vil være i området med direkte sollys, anbefales det på det sterkeste å male det, ellers blir gulvlisten gul med tiden. Bruk vannbasert maling, latex eller akryl.

I denne videoen finner du ekspertens råd om hvordan du limer gulvlisten godt til taket..