Hvordan kutte fliser med en fliskutter?

Under oppussingen, når alt det skitne, grove arbeidet er utført, er det verdt å tenke på å fullføre gulv, vegger og tak. Mange stopper øynene for flislagte kledninger. Flislagt, som flislagt, er et av de eldste, men ikke mindre praktiske beleggene. I dag er fliser laget av mange forskjellige materialer, for eksempel keramikk, sement, stein og i noen tilfeller til og med glass. Enhver flis, uavhengig av materialet den er laget av, krever spesiell forsiktighet.

Når du fliser vegger eller gulv med fliser, er det nesten umulig å gjette med dimensjonene på det dekkede lerretet, derfor er fragmentarisk legging stor etterspørsel den dag i dag..

Det særegne ved flisen er at det i de rette hendene vil bli det beste valget i innredningen av ethvert rom, det være seg kjøkken, bad, toalett eller for eksempel en garasje..

Flisen er et veldig slitesterkt og slitesterkt materiale, men under beregnet kutting er det ofte tilfeller av sprekker og sprekker, noe som fører til at lerretet er helt uegnet.. Manuelt, uten å bruke noe spesielt verktøy, er det urealistisk å lage et fliseskår helt jevnt. For å spare penger, tid og krefter, vil vi vurdere alle mulige alternativer for skjæring av keramiske produkter.

Glassskjærer

For den første, den billigste og mest klønete metoden, trenger du en vanlig manuell glassskjærer, som kan kjøpes i en hvilken som helst jernvarehandel for 100-250 rubler.

Dette alternativet er bare egnet for tynne fliser.. Denne metoden innebærer bruk av linjal, glassskjærer og tålmodighet, men til tross for all din innsats er det ganske vanskelig å unngå ekteskap: flisen streber etter å gli ut eller gli ut under hånden, og dermed gjøre kuttet ujevnt, og på steder med sterk forskyvning er det mulig å splitte, noe som vil gjøre flisen ubrukelig.

For et riktig kutt blir det laget en dyp ripe på ansiktssiden, som deretter blir punktet for brytning av flisen. Med denne skjæremetoden er det veldig enkelt å ikke beregne trykkraften: Et sterkt trykk vil umiddelbart lage en sprekk på flisen, og en svak – en kurvebrudd.

Fliser kan også kuttes med en spiker i henhold til det samme prinsippet, men denne metoden kan bare brukes av fortvilelse, når ingenting annet, selv en banal glassskjærer, er tilgjengelig.

Manuell flisekutter

Blant amatør- og profesjonelle byggherrer er den mest populære fliseskjæringsmetoden ved bruk av en manuell eller maskinell flisekutter. Denne metoden er relativt billig, men ikke mindre effektiv enn å jobbe med en elektrisk fliskutter..

Flisekutteren, avhengig av nivå og kvalitet, koster i gjennomsnitt 300 rubler. Du kan finne det billigere, men kvaliteten på et slikt verktøy er helt i samsvar med den lave prisen.. Det er verdt å merke seg en rekke andre fordeler med dette verktøyet:

  1. Maksimal sikkerhet. Selv det minste medlemmet av familien din kan ikke bli skadet av en slik flisekutter, med mindre han slipper den på seg selv.
  2. Brukervennlighet. Mange som aldri har brukt et slikt verktøy før, merker at mestring av skjæringsteknologi tar i gjennomsnitt 10-15 minutter. Samtidig skiller ikke klippekvaliteten seg mye fra det profesjonelle nivået..

Enheten til en manuell flisekutter anses som så enkel som mulig. Den bruker et bevegelig håndtak, på enden av det er et skjæreelement og tapper som bryter flisene. Verktøyets hovedoverflate har et grunt spor, ved hjelp av hvilket bruddet oppnås så jevnt som mulig. Det er veldig enkelt å dele fliser diagonalt ved hjelp av en manuell eller maskinell mekanisk fliskutter.

Det første du må gjøre er å sikre flisene og forhindre at de sklir. Fest med forsiden til håndtaket. Kjør deretter håndtaket over flisens overflate uten store anstrengelser, noe som utgjør en risiko. Den siste handlingen er å bruke litt kraft med potene, noe som vil føre til brudd på flisen langs skjærelinjen.

Imidlertid bør det bemerkes at en mekanisk flisekutter faktisk ikke kutter noe, men bare lager en subtil ripe eller risiko som krenker integriteten til flisflaten. Dette gjør det mulig å bryte flisen på det nødvendige stedet, uten åpenbare skader andre steder..

Den største ulempen med dette verktøyet er at det vil være ekstremt vanskelig å lage et snitt, og deretter gangen på flisekanten mindre enn 5-6 cm, noe som er en avgjørende faktor når du velger en skjæremetode.

Bulgarsk

Å kutte fliser med en kvern og steinsirkler er ikke mindre populært enn å kutte med en fliskutter.

Denne metoden øker arbeidet betydelig, men samtidig vil du få mye støv ved å kutte flisene, så denne metoden er egnet for godt ventilerte rom og for arbeid som utføres i frisk luft..

Fagfolk velger denne metoden for store arbeidsfronter, hvor jevnere kutt kan neglisjeres av hensyn til hastigheten på etterbehandling og reparasjon..

For å kutte en flis eller en flis med en kvern trenger vi:

  • Bulgarsk;
  • diamantblad for kutting av stein;
  • blyant og linjal.

Før du starter arbeidet, er det verdt å ta vare på beskyttelsesmidlene i luftveiene og øynene..

For å kutte må du ta målinger, og deretter gå kvernen langs linjen uten å gjøre noen ekstra anstrengelser. Kvernen skal gli jevnt over flisen, ellers dannes det flis. Ved å gjenta den samme handlingen flere ganger, vil du oppnå et perfekt rett snitt. Det er verdt å merke seg at kvernen skal presses til siden motsatt hakket. Dette vil bidra til å minimere flis..

Mange fagfolk anbefaler å kutte vektene, da vil overdreven vibrasjon dempes av hendene, og det vil ikke oppstå en vilkårlig splittelse. Denne metoden er god ved at uregelmessigheter oppnådd under arbeidet kan slipes med den samme slipemaskinen.

Elektrisk flisekutter

Den beste løsningen er utvilsomt bruk av en elektrisk fliskutter. Dette er et fullverdig profesjonelt utstyr som ikke bare vil øke hastigheten og kvaliteten på arbeidet som utføres, men også øke bekvemmeligheten. Et slikt verktøy kan betraktes som en fullverdig maskin: det er energikrevende, massivt og krevende å vedlikeholde..

Til tross for alt dette er den elektriske flisekutteren ledende blant byggherrer på alle nivåer – fra amatør nybegynner til profesjonell. Denne metoden, til tross for kompleksiteten, regnes som den mest produktive og høye kvaliteten enn sine kolleger..

I enheten til en elektrisk flisekutter er det den samme enheten som i en mekanisk. I stedet for et skjæreelement som ser ut som en spiker eller et blad, bruker denne maskinen imidlertid et sagblad som ligner det som ble brukt i en kvern..

Når du arbeider med et stort antall fliser, er det verdt å vurdere å avkjøle arbeidsflaten til sagbladet med vann..

Regnet med å kutte fliser

Svært ofte er det nødvendig med et “g” -formet snitt for å designe utstående hjørner. Mange faller i en stupor, fordi flisekutteren kutter flisene strengt i en rett linje. Den enkleste løsningen er å dele arbeidsflaten i to komponentdeler. Det første snittet gjøres vinkelrett på langsiden av flisen, og det andre skjæres parallelt, og unngår dermed den forferdelige sømmen som dannes når to fliser brettes til formen på bokstaven “g”.

Du kan også prøve å kutte med en glassskjærer og tang. En tilstrekkelig dyp risiko er laget med en glassskjærer, langs hvilken en pause blir gjort senere ved hjelp av en tang.

Å sag flisene i en vinkel på 45 grader er ikke mindre vanlig praksis enn det krøllete snittet. Hvis flisekutteren din har en skrå mekanisme, vil et slikt snitt ikke være vanskelig, men hvis det ikke er en slik mekanisme, bør du ikke bli opprørt.

Flisene kan vaskes ned med samme kvern “for øyet”. Sand mens du holder verktøyet litt vippet. En slik sprekk er veldig ofte nødvendig for å skjule de ytre, svulmende hjørnene på veggene, men denne metoden anbefales ikke for rom med glatte gulv.. Det er tryggere å bruke kantstein, noe som vil gjøre vinkelen mindre skarp, men ikke vil ødelegge oppfatningen for mye..

For informasjon om hvordan du kutter fliser på 45 grader hjemme, se følgende video.

Produksjon

Flis er en av de mest populære måtene å dekorere og dekorere bygninger på, og regnes som det mest praktiske alternativet enn sine kolleger. I utgangspunktet var flisene laget av leire og dekket med glasur. Nå er produsentene ikke begrenset til bare en leire, men bruker stein, keramikk og til og med glass, selv om produksjonsteknologien ikke har endret seg mye..

Valget av nødvendige flisestørrelser og former oppnås ved å kutte den. For en vanlig person som ikke er tilknyttet byggebransjen, er kutting av fliser en vanskelig, omhyggelig og ikke alltid vellykket prosess.. Imidlertid kan faktisk hvem som helst klare dette..

Valg av verktøy avhenger av mål og type arbeid. For renovering av en leilighet er en billig manuell flisekutter og en kvern egnet, mens for storstilt arbeid er en elektrisk flisekutter uunnværlig. Fliseskjæringsprosessen er ikke vanskelig, håp imidlertid ikke på flaks, og det er bedre å kjøpe litt mer materiale. Dette vil eliminere behovet for å løpe, hente og kjøpe de savnede.

Rommets utseende og kvaliteten på arbeidet som utføres avhenger av riktig og nøyaktig kutting av fliser..