Hvordan fortynne kittet riktig?

Når du utfører reparasjonsarbeid, er det veldig vanskelig å klare seg uten kitt. Dette materialet hjelper til med å kvitte seg med ufullkommenheter på forskjellige overflater og gjør dem helt jevne..

Kittet er enkelt og praktisk å bruke, men det er visse regler og nyanser i arbeidet med det som du trenger å vite og ta hensyn til.

Funksjoner ved blanding av komposisjoner

For at veggene og taket i rommet skal ha et vakkert og jevnt utseende, vil kitt være hovedmaterialet for behandlingen. Det er denne blandingen som lar deg oppnå ønsket resultat. I tilfeller der arbeidsflaten er liten og det er lite arbeid, kan du kjøpe en ferdig blanding, som er fortynnet i riktig konsistens og er klar til arbeid..

Hvis du trenger å revetere alle veggene, og kanskje også taket, er det mye mer lønnsomt å kjøpe en tørr blanding, fortynne den og utføre reparasjonsarbeid.

Basert på hvilke typer arbeid som skal utføres, kan start- og etterbehandlingssparkel brukes. Hvis blandingen fortynnes for grovt arbeid, vil sammensetningen ha en viss konsistens..

Det er to alternativer for å få en ferdig løsning:

 • bruk av et elektroverktøy;
 • forberede løsningen manuelt.

Hvis det er en byggemikser tilgjengelig, vil arbeidet med å forberede kittløsningen gå raskt, effektivt, og viktigst av alt, kan en stor mengde arbeid utføres umiddelbart. For dette du trenger en tørr og ren beholder der det helles vann, og først deretter tilsettes den tørre blandingen. Antall ingredienser bør leses på pakningen, og sammensetningen bør justeres når den tilberedes..

Når ingrediensene er klare, bruker du en mikser til å blande dem i minst to minutter..

Så snart løsningen er oppnådd, anbefales det å la den stå i femten minutter, og etter utløpet av perioden, rør om igjen. Når du arbeider i denne modusen, er det viktig å justere verktøyet til en hastighet som ikke er høyere enn 800, ellers blir den ferdige massen mettet med oksygen mer enn normalt, noe som vil gjøre strukturen porøs og derfor ikke sterk.

Manuell fortynning av kittet er forskjellig fra automatisk blanding. Først av alt må du helle løsningen, og deretter legge til vann og blande alt grundig. Infusjonsprosessen i dette tilfellet er bare tre minutter., hvoretter alt blandes med en slikkepott og materialet er klart til arbeid.

Etterbehandlingskittet eltes på nesten samme måte og danner en optimal konsistens, ikke flytende og ikke for tykk.

For treverk er det spesielt viktig å kna løsningen ordentlig, fordi det er nødvendig å lage materialets struktur og deretter danne det nødvendige utseendet på overflaten.

Hvis det er en bekymring for at overflaten kan sprekke, er det lurt å bruke glassfiber, som har en veldig tynn, men sterk struktur og forhindrer endringer i veggens struktur.

Hva bør være løsningen?

Det endelige resultatet av reparasjonen vil avhenge av kvaliteten på kittet og evnen til å fortynne det riktig. For at arbeidet skal gå raskt og effektivt, må kittets konsistens ha elastiske og plastiske egenskaper. Enkel påføring på overflaten er en av de viktigste egenskapene som lar deg raskt utføre alt arbeidet.

Hvis materialet fester seg til spatelen og ruller opp i et rør i stedet for å bli jevnt påført overflaten, betyr det at det ble kastet feil..

Når du sprer kittet, er det viktig å gjøre dette forsiktig, uten å gå glipp av noen tørre områder, slik at det ikke dannes småstein eller herding i fremtiden..

For å fortynne den nødvendige blandingen riktig må du lese instruksjonene nøye, der produsenten, med tanke på egenskapene til materialet, foreslår mengden ingredienser og de nødvendige proporsjonene.

Under betingelsene for reparasjon av lokalene kan du trenge en tykkere eller flytende løsning for visse arbeider, derfor må du vite vilkårene for mottak.

Når du utfører avlsprosessen med egne hender, er det viktig å holde beholderen ren, hvor kitt og slikkepart vil bli eltet, fordi eventuelt rusk får løsningen til å tørke mye raskere og en del av massen vil forbli i formen av fossiler på veggene i beholderen. For mye løsning i dette tilfellet er upraktisk å gjøre, for etter tjue minutter vil det fortsatt begynne å tørke ut.

For at den ferdige kittoverflaten ikke skal sprekke, må du behandle veggen på riktig måte og lage ønsket løsning.

Når det gjelder etterbehandling av kitt, er blandeteknologien nesten den samme, men i dette tilfellet må du ta enda mer vare på renheten i beholderen og verktøyet. Under blanding etter sedimentering må du kontrollere munnstykket for eventuelt rusk, og under blandingen må du kontrollere at det ikke er noen herder i massen, stykker som ikke rører.

Etter hver fortynning vaskes munnen helt ut, så vel som beholderen som fortynningen utføres i.. For å lage en riktig blanding for veggsparkel må du følge instruksjonene på pakken og følge teknologien der inventaret må være rent, og materialene må være spesielt valgt for en bestemt type overflate..

Andeler

For å fortynne kittet riktig må du lese anbefalingene som produsenten etterlater på emballasjen. Det er viktig å jobbe med en moderat mengde av blandingen slik at den ikke rekker å fryse. Etter den første blandingen må kitt settes til side for hevelse. For øyeblikket skal du under ingen omstendigheter tilføre vann til beholderen..

For å vite hvor raskt den ferdige blandingen tørker, må du ta hensyn til temperaturen i rommet og tettheten til den resulterende løsningen.. Jo tykkere den er, og temperaturen er høyere, jo raskere tørker kittet. Du bør ta hensyn til disse nyansene for ikke å kaste bort en ekstra mengde materialer forgjeves..

For å fortynne kittet for veggene bør være basert på proporsjoner. Vanligvis brukes en pose på 25 kilo og ti liter vann blir tatt for å blande den..

Hvis det er behov for å påføre flere lag, er det viktig å lage løsningen slik, slik at den tørker saktere. For denne funksjonen brukes elvesand, som tidligere må rengjøres for rusk og smuss.. Andelen av tilsetningen til kittet er lik massedelen – ved å blande komponentene i et 1: 1 -forhold kan du få ønsket effekt.

Rør den tørre blandingen med en dyse, på slutten av blandingen det er nødvendig å helle en spiseskje PVA -lim i beholderen. Med denne komponenten vil massen etter avregning få en enda større prosentandel elastisitet og mykhet., som vil hjelpe deg mer komfortabelt å takle oppgaven med å pusse vegger.

Etter å ha satt seg sammen med limet i femten minutter, må du blande godt igjen..

Hvis du har kitt fra forskjellige selskaper tilgjengelig, kan du blande det. Det viktigste er at det enten skal være start eller slutt. En dyr blanding kan blandes med en billigere, noe som til slutt vil gi et ganske sterkt materiale., som vil tjene godt på veggoverflater. Det er ingen blandingsforhold som sådan, alt avhenger av mengden materialer som er tilgjengelig og arealet til rommet for reparasjon.

Hvordan avle?

Prosessen med å fortynne gips begynner med klargjøring av utstyr som kan være nødvendig i arbeidet. Det er viktig å rengjøre og vaske alle komponentene, fordi kittet ikke tåler smuss og tørker raskt med smuss.

Fra verktøyet må du ha:

 • Blandingsbeholder. Enhver bøtte vil gjøre det som kan vaskes raskt og effektivt og hvor det vil være praktisk å blande løsningen flere ganger.
 • Verktøy, som dysen skal settes inn i. Dette kan være en skrutrekker eller drill, som den tilsvarende delen er valgt til..
 • Kittkniv. Det er bedre å forberede verktøy med forskjellige bredder, slik at du enkelt kan blande blandingen, legge den på veggen og rette den ut.
 • Vann. Du må bruke rent rennende vann, ingen urenheter, ingen fremmed lukt og ingen uvanlig farge.
 • Tørr kittløsning. For et bestemt arbeidstrinn velges enten start- eller etterbehandlingssparkel.

Hvis hele verktøyet er klart, kan du starte prosessen med å blande den ferdige løsningen og påføre den på veggoverflaten. Å bruke en dyse øker prosessen betydelig, men du kan gjøre en god jobb uten den.

For at prosessen skal gå riktig, må du følge en klar handlingsplan:

 • Velg en tørr kitt av et bestemt merke i riktig mengde, les instruksjonene og start fortynningsprosessen. Standardforhold er 25 kilo pulverblanding per 10 liter vann. Hver produsent forbeholder seg retten til å endre disse proporsjonene i hvilken som helst retning..
 • Vann helles i en ren beholder, for en bygningsbøtte er det 1/4, og for en vanlig – 1/3 av beholderens totale volum.
 • Kitt bør tilsettes vannet og helles midt i bøtten til det blir 1/4 mer enn vannstanden. Noen pakker angir normene for mengden stoff som må helles i løpet av den første satsen..
 • Ikke begynn å blande massen umiddelbart, ellers vil noe av materialet bli spredt rundt i rommet. Etter å ha ventet i omtrent tretti sekunder kan du komme deg på jobb. I løpet av denne tiden vil kittmassen synke under vannet og være klar til behandling..

 • Ved å bruke en dyse på en skrutrekker eller boremaskin, må du røre innholdet i beholderen i minst to minutter til en homogen masse dannes, som ligner tykk rømme.
 • Hvis den resulterende massen avviker fra de nødvendige proporsjonene, er det nødvendig å helle i litt vann eller tilsette en viss mengde løsning og blande alt igjen. Det er viktig å oppnå ønsket resultat nettopp på dette stadiet, fordi ytterligere ingenting kan endres..
 • Etter innledende blanding forblir kittblandingen en stund for å hovne opp. Tiden avhenger av mengden materiale og kan variere fra noen få minutter til 10-15.
 • Når tiden er ute, må du blande hele innholdet på nytt. I dette tilfellet fungerer alle de samme reglene som for første gang..
 • For å finne ut om blandingen er klar, må du sette en slikkepott i den. Hvis han ikke druknet eller ble sittende fast, ble alt gjort riktig..

Hjemme er det ikke alltid en dyse og et elektroverktøy, ved hjelp av hvilken du enkelt og raskt kan lage en kittløsning, derfor kan disse arbeidene utføres for hånd. Å tilberede blandingen på denne måten er ikke mye vanskeligere, selv om det vil ta litt lengre tid. For å elte sparkelen manuelt, må du kjenne sekvensen av handlinger, som er litt annerledes enn den som er beskrevet tidligere..

Så:

 • Det første trinnet vil bestå i å helle kitt i en absolutt tørr bøtte, og deretter tilsette vann. Hvis du gjør det motsatte, kan klumper ikke unngås, og den resulterende løsningen vil ikke passe godt på veggen..
 • Så snart det viste seg å oppnå ønsket konsistens, helles resten av kittet i beholderen og vann helles også i etapper. Etter hvert blir den tørre massen elastisk og smidig.
 • Det er nødvendig å samle syv spatler av blandingen i beholderen og hell litt vann i den. Den resulterende massen skal blandes godt. Hver gang vann tilsettes, blandes massen og bringes til nødvendig tilstand.

Kittet brukes til forskjellige overflater, og i henhold til handlingsprinsippet kan det deles inn i slike typer som:

 • sement;
 • gips;
 • polymer.

Hvis det er nødvendig å elte sementmassen, plasseres den tørre blandingen også i en tørr og ren bøtte, som deretter tilsettes vann. I dette tilfellet er det også verdt å ta hensyn til proporsjonene som er deklarert av produsentene og elte løsningen basert på dem. Konsistensen i dette tilfellet skal være lik tykk rømme.

De samme metodene brukes for å arbeide med gips. Et særpreget trekk ved dette materialet er det ganske raskt tørking, fordi tiden det er nødvendig å ikke ta mer enn tre minutter for hevelse, og det er bedre å ikke forsinke prosessen med å jobbe med vegger.

For denne typen kitt er det spesielt viktig å bruke de nødvendige proporsjonene av komponentene for forberedelse, ellers vil belegget sprekke over tid. For å unngå dette må du lese instruksjonene nøye og følge dem, bruke riktige blandemetoder, rengjøre veggene grundig før bruk og påfør et lag på mer enn 5 mm.

Polymer kitt kan være latex, akryl eller polymersement. Latexversjonen selges ferdig, men under lagring blir den ofte tykk, så den må blandes med vann i forholdet 1: 1. Tilberedningen av en slik kitt gjøres under hensyntagen til anbefalingene fra produsentene, men det er bedre å se på konsistensen til det ferdige produktet. Hvis du trenger å legge til vann, er det bedre å gjøre det riktig i prosessen..

Akrylkitt selges ferdig, derfor trenger du ikke bruke tid på å forberede det i dette tilfellet. Kostnaden for et slikt produkt er flere ganger høyere enn den tørre blandingen, men en rekke fordeler gjør det populært og etterspurt..

Polymer sementkitt selges i pulverform og må klargjøres for bruk. For et kilo av blandingen må du ta 240 ml vann og blande alt godt. Massen skal være homogen, uten klumper.. Konsistens avhenger av type arbeid.

For å fylle sprekker må du lage en tykk masse og påføre en mer væske på veggene.

Nyttige tips

Når du planlegger å fortynne kittet for å utføre eksternt eller innvendig arbeid for å jevne ut overflaten på vegger og tak, må du kjenne til noen av nyansene som gjør prosessen med å forberede massen og jobbe med den lettere og raskere.

Alle beholdere og verktøy må være rene slik at det ikke er spor av smuss eller partikler av annet byggemateriale på dem.. Alle tilsetningsstoffer vil føre til at kittet herdes raskere og blir vanskelig å jobbe med.. Du må vaske alt og knead en ny porsjon av blandingen, ellers vil de tørkede klumpene skade den ferdige overflaten.

Den optimale mengden løsning er den som vil være nok for en halvtimes arbeidsprosess., ellers begynner kittet å tørke ut, og det vil være veldig vanskelig å påføre det. Ved å gjøre blandingen for tykk, reduseres levetiden betydelig. En veldig tynn løsning vil spre seg på veggen og etterlate striper og flekker som er vanskelige å fjerne..

Hvis løsningen er forberedt, avgjort og blandet igjen, kan ingen ingredienser tilsettes den.. Det er viktig å velge den tørre blandingen i butikken nøye, og ta hensyn til utløpsdatoen, som i dette tilfellet er av stor betydning..

Når du blander den tørre blandingen og vannet med en dyse, må du velge lave omdreininger, ellers kommer det luft inn i materialet, hvis bobler på overflaten av veggen vil etterlate uregelmessigheter og de må pusses i tillegg.

Det er mulig å blande uten mikser, ved hjelp av en middels bred spatel for blanding. I dette tilfellet er det viktig å følge den riktige rekkefølgen av handlinger..

Hvis for blanding med et elektrisk apparat helles vann, og deretter helles kitt, så er det motsatte sant i den manuelle versjonen. Etter å ha hellet en viss mengde kitt, må det tilsettes en liten mengde vann. Blandingsprosessen er faset, det er viktig å ikke skynde og blande alt innholdet godt, slik at det ikke er klumper igjen som vil forstyrre prosessen med å påføre blandingen på veggoverflaten..

Byggematerialer fornyes årlig; pulverversjoner av kitt erstattes med deigaktig, som selges ferdige. Du kan og bør bruke dem, det viktigste er å velge en pålitelig produsent, se på produksjonsdatoen og, om nødvendig, fortynne litt med vann.

Kostnaden for slike produkter er mye høyere, men det er ingen kostnader for å tilberede blandingen, du trenger ikke å ha ekstra inventar med deg og arbeidsprosessen kan startes fra det øyeblikket selve beholderen åpnes.

Startsparkelen har funksjonen som en overflatekorrektur, derfor påføres den ofte i et tykt lag. For å gjøre det mer praktisk å jobbe, utføres arbeidet i to trinn. Den første innebærer fuging av alle sprekker og uregelmessigheter og forbehandling av veggen, og den andre skjuler allerede mer ufullkommenhet og danner et jevnt lerret. Det er viktig å vente til det første laget er helt tørt, og deretter påføre det andre.

Etterbehandlingsmassen påføres i et tynt lag, og etter bruk er det gnidd på veggene, til slutt utjevning.

For informasjon om hvordan du fortynner kittet riktig, se neste video.