Hvordan fjerne et strekkloft selv?

Stretch -taket er laget av slitesterkt materiale, så det er pålitelig og designet for lang levetid. Dessverre oppstår situasjoner når det er nødvendig å fjerne det (naboer oversvømmet fra den øvre leiligheten, de elektriske ledningene var ute av drift og taket ble skadet ved et uhell). Du må vite hvordan du demonterer det trinnvis og installerer det selv.

Prosessfunksjoner

Det er mulig å demontere taket på egen hånd. Det er ikke nødvendig å kontakte en spesialist. Først må du håndtere typen skade. Fullstendig demontering av belegget er kanskje ikke alltid nødvendig. Noen ganger er det nok å nøkternt vurdere situasjonen, å klare seg med et lite forbruk av penger og arbeidskraft. Strekkstrukturen kan dekorere taket igjen mens den opprettholder ytelsen.

Hvis taket fikk et lite gap langt fra kanten, kan du maskere det med et dekorativt element eller installere en ekstra lampe.

Med et stort gap er det tillatt å strekke lerretet med bevegelsen av det revne stedet nærmere kanten, hvor det er lettere å maskere det. Men dette alternativet er bare mulig med vinylfilm, som har en margin rundt kantene..

Når du bruker en stoffduk, er det ikke materiale på lager. Du kan installere taket på nytt hvis du følger noen anbefalinger..

Ved flom fra leiligheten ovenfor må du først bli kvitt vannet. Du kan prøve å fjerne et av lysene og helle vann gjennom hullet. Vent til fuktigheten er helt tørr før du setter belysningsarmaturene tilbake til stedet. Det vil ta litt tid (opptil to dager). Det er viktig å ventilere rommet eller slå på varmeenheter i det..

En annen måte er å brette tilbake et av hjørnene i taket og lede vannet inn i den medfølgende bøtta. Filmen på baksiden vil forbli våt, men dette er et spørsmål om tid. Etter at materialet har tørket og strukket seg, vil lerretet gå tilbake til sitt tidligere utseende. Med en første spenning av dårlig kvalitet, kan sagging bare korrigeres ved en innsnevring.

Rommet kan utsettes for temperatursvingninger. I dette tilfellet utvikler det seg ofte mugg. Derfor er fullstendig fjerning av filmen for antiseptisk behandling uunngåelig..

Forberedelse

Selve fjerningen av et strekkloft er ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast.

Instrumenter

Før du starter arbeidet, bør følgende verktøy være tilgjengelig:

 • langkjeftetang;
 • monteringsspatel;
 • festepinner;
 • skrujern;
 • skrutrekkere;
 • spesiell konstruksjon kniv;
 • varmepistol (hvis filmen er vinyl);
 • stige.

Håndhansker vil være nødvendig. Alle skarpe verktøy må slipes rundt kantene for ikke å skade bladet. Skjæreender kan limes med forsterket tape.

Lokaler

Rommet må frigjøres fra alle gjenstander som kan forstyrre arbeidet. Møblene må tas ut. Det er viktig å fjerne skjøre ting og alt som ikke tåler høye temperaturer. Ingen skarpe gjenstander skal forbli i rommet, for ikke å skade lerretet.

Døren til rommet må lukkes, plastvinduene må dekkes til. Hvis det er et gap mellom døren og gulvet, må du lukke den tett med filler. Rommet er forseglet for oppvarming med varmepistol. Det er nødvendig å slå av strømmen ikke bare i dette rommet, men i hele leiligheten ved å slå av maskinene på disken. Det er viktig å vente noen minutter for å sikre at hjemmet er fullstendig strømløst..

Du må begynne å demontere arbeidet ved å varme opp rommet med en varmepistol. Ved oppvarming mykes filmen. Hvis taket er oversvømmet av vann, er det bedre å opprettholde det slappe stedet. Siden det ikke er kjent hvor mye vann som rant ut i taket, er det bedre å ta med flere beholdere for å tømme det..

Hvis feilene er små og taket må strammes igjen, bør materialet varmes opp til kantene for en jevnere strekking av filmen og festes godt på baguetten.

Vi fjerner filmduken

For at demonteringsarbeidet skal lykkes, må du definitivt vite:

 • rammetype;
 • takutsikt.

Det er bra hvis en arbeidshandling ble utarbeidet i tide. Det forblir i kundens hender. I den er slik informasjon alltid angitt. Hvis det ikke er noen, må du finne ut av det (med øyet). Stretch stoff brukes i to typer: vinyl og polymer stoff. Du kan bestemme typen etter festesystemet.

Festesystemer

Takfesteteknologi bestemmer typen spenning og festing. Ved montering, bruk en av typer festesystemer.

Shtapikovaya

Det brukes til stofftak og er ganske dyrt. Det er en selvklemmende enhet. Baguetten er festet til veggen eller taket, kanten av lerretet settes inn i den med en avgift på 5 til 7 cm. Trekket trekkes gradvis over hele området. De fikser det med en glassperle, som under presset av stoffet selv presser det mot den installerte profilen.

Harpun

Dette festesystemet er å foretrekke ved at lerretet kan demonteres intakt. Dette skyldes mangelen på klemmer under installasjonen. Harpunfeste brukes med vinylfilm. Når taket er strukket, blir det først strukket under påvirkning av en varmepistol, deretter trekkes en kant som en krok eller en harpun på den langs kantene. Denne typen festing produseres på fabrikken. Eksperter overfører dataene, foreløpig gjort under målingen av hvert rom, når de bestiller lerretet. Harpunfestet er loddet til det..

Du kan ikke komme på jobb uten hjelp av en varmepistol. Når det er kaldt, strekker lerretet seg dårlig og river lett. Når du installerer eller fjerner PVC, må filmen varmes opp til en temperatur på omtrent 60-70 grader Celsius. Ellers blir den ikke elastisk..

Det er nødvendig å fjerne vinylfilmen helt i tilfeller der kosmetiske reparasjoner er umulige..

Det er et skallet veggben inne i rammen. Hun fikser kroken. Slik fiksering er praktisk når du installerer et strekkloft og fjerner det. Dekselet fjernes uten den minste skade. Den kan brukes til ommontering. Det gjenværende rommet mellom belegget og veggene er forseglet med en dekorativ sokkel.

Sokkelen fjernes først ved demontering av taket. Arbeidet begynner i hjørnet av rommet og fortsetter i lengden. Deretter utføres handlingene i bredden. En forberedt metallspatel settes inn mellom veggen og lerretet, den bevegelige delen av harpunen er litt bøyd inne i sporet på baguetten. Hold spatelen med en tang.

Det gjenstår bare å fjerne vinylarket fra baguetten ved å trekke det forsiktig mot deg. Dette er lett å gjøre, fordi det ikke presses av noe. Arbeid med vinyl utføres med hansker. Det varmes opp, det vil være spor av skitt fra hendene. Hvis sømmen går i stykker, må du bytte harpun over hele denne veggen..

Cam

Systemet kalles clip-on, det brukes med vinylfilm, en klut impregnert med polymer. Det er den mest populære teknologien som er i bruk. Det er billigere enn andre typer, det er enklere og raskere å installere det. Det regnes som en sømløs takkonstruksjon på grunn av den lille avstanden fra taket under installasjonen..

Denne festen ligner en selvklemmende. Når det strammes, trekkes lerretet til kantene (mot baguetten) med en bevegelig kam. Lerretet er festet med det. Når du demonterer denne typen vedlegg, trenger du en slikkepott. Det er lurt å ha et plastverktøy for å bevare lerretet.

I likhet med harpunen blir kammen presset ut med en slikkepott. Du må starte prosessen fra hjørnet der den frie enden av filmen er. Hvis det ikke er noen, må du prøve å frigjøre et hjørne. Filmen trekkes forsiktig ut under festet. Og så, trinn for trinn, er det nødvendig å bevege seg langs hele omkretsen av rommet til hele filmen er fjernet..

Kilefeste

Det har fått navnet sitt fra kilen – festelementet. Den drives inn i sporene på baguetten under installasjonen. Lerretet skyves under baguetten på forhånd med en meisel eller annet passende verktøy. Full fastspenning av kilene forenkles av taksokkelen, som også er et dekorativt element.

Det er lettest å fjerne et kilemontert tak. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å trekke lerretet ut under baguetten. Når du fjerner gulvlisten, løsner selve kilen. Det er nødvendig å trekke tilbake festene til baguetten med en slikkepott og trekke ut kilen.

Kam- og kilemontering sørger for klemming av takmaterialet med en baguette. Som et resultat deformeres belegget, det er ikke alltid mulig å montere det tilbake. Derfor bør du vurdere om det er nødvendig med en fullstendig fjerning av materialet. Det er mulig å gjenbruke PVC -film ved hjelp av en glassperle eller festeanordning hvis det er ledige centimeter av lerretet under taket. Hvis den ikke ble senket under installasjonen, er det ikke alltid mulig å trekke vinylen tilbake. Trenger fulltransport.

Funksjoner for å fjerne stoffet

Stoftak gir hovedsakelig en glassperle eller festesystem. De er mer praktiske for å tøye og fjerne ved at sterk oppvarming av rommet ikke er nødvendig for å myke opp materialet. Imidlertid er disse alternativene vanskeligere på grunn av det tyngre vevet i forhold til filmen. I tillegg utføres fiksering ved hjelp av selvstrammende klemmer. Og dette fører til fullstendig fjerning av belegget (ellers kan baguetten eller glassperlen gå i stykker).

Hvis festet er glass, når du fjerner materialet, må du først fjerne den dekorative sokkelen, bøye profilen, fjerne glassperlen og fjerne det frigjorte lerretet. Mens denne operasjonen pågår, blir taket konstant varmet opp av en strøm av varm luft fra en påslått pistol. Dette vil bidra til å beskytte lerretet mot dannelse av fine rynker, sagging..

Når du fjerner baguetten, må du være ekstremt forsiktig for å opprettholde dens integritet. Det kan fortsatt være nyttig andre steder..

Taksokkelen limes på veggen når taket er riktig installert. For det første blir ikke lerretet skittent av lim. For det andre, når den repareres neste gang, erstattes den, i likhet med selve taket, fordi den har lang levetid. Hvis mesterne ved strekning av takene limte baguetten til taket, oppstår det flere vanskeligheter under fjerning..

Kluttak installert med klips-på-baguetter kan fjernes helt. Delvis tilbaketrekking er umulig, det er ikke verdt å bruke energi. Det er fare for at bladet faller ut av de installerte klemmene. Stoftak er å foretrekke uten sømmer, av denne grunn er de lettere å demontere. Du trenger ikke spesialverktøy og komplekse håndmanipulasjoner. Arbeid med et stofftak begynner fra midten. Det er nødvendig å gradvis bevege seg mot hjørnene av rommet..

Nyttige tips for arbeidet

Vær oppmerksom på når du demonterer et strekkloft på egen hånd tre enkle grunnregler:

 • arbeid uten hastverk;
 • vær forsiktig og forsiktig;
 • om mulig ha en assistent.

Vi må ikke glemme temperaturregimet i rommet. Den må støttes for filmens elastisitet. Det er nødvendig å følge arbeidsrekkefølgen når du fjerner festene. Du trenger bare å holde harpunen med tang; du kan ikke berøre lerretet med dem. Ikke trekk i dekselet mens du trekker det ut med kraft. Dette bør gjøres med ekstrem forsiktighet..

Hvis en elektrisk varmepistol brukes i arbeidet, må du først tenke på et separat tilkoblingsalternativ for driften. Mest sannsynlig må du på forhånd avtale med en av naboene om tilkobling til stikkontakten..

Ved kontakt med vann (flom) kan det forårsake elektrisk støt hvis bare én fase er koblet fra.

En enkel demonteringsprosess er mulig når du bruker materialer av høy kvalitet under installasjon av et strekkloft og utfører arbeid av mestere i håndverket. De vil behandle installasjonen profesjonelt, om nødvendig, demontering av lerretet er egnet for gjenbruk. Nå vil ikke arbeidet med å fjerne strekkloftet med egne hender forårsake problemer. Jo mer nøyaktig arbeidet er utført, desto dyrere konstruksjonselementer blir lagret for gjenbruk. Demonteringsinstruksjoner er ikke kompliserte i det hele tatt.

For instruksjoner om fjerning av strekkloftet, se følgende video.