Hvordan bruke en polyuretanskumpistol riktig?

Hvordan bruke en polyuretanskumpistol riktig?

For reparasjons- og byggearbeid brukes mange forskjellige materialer og verktøy. I dette tilfellet kan du ikke klare deg uten en pistol for polyuretanskum. Bruken av denne enheten bidrar til å spare betydelig tid. Fagfolk fra feltet ovenfor bruker dette verktøyet aktivt for nøyaktig applikasjon og lønnsom bruk av komposisjonen. Artikkelen vår vil diskutere hvordan du bruker denne enheten riktig..

Særegenheter

Når du installerer dørkarmer, så vel som PVC-vinduer (modeller av metall-plast), kan du ikke klare deg uten bruk av polyuretanskum. Fagfolk sier at det er veldig vanskelig å påføre produktet for hånd. Spesialutstyr tillater installasjon på kortest mulig tid. Spesialiserte butikker tilbyr et stort utvalg av forskjellige instrumentmodeller for praktisk og praktisk bruk av komposisjonen. Skumflasker har selv særegne egenskaper..

Til tross for det rike sortimentet, er de fleste typer produkter allsidige. Det vil si at nesten alle produserte sylindere er egnet for de fleste pistoler..

Når du arbeider med skum, er det viktig å tenke på personlig sikkerhet.. Fagfolk anbefaler på det sterkeste at du bruker hansker og beskytter øynene dine med byggebriller..

Du bør også nøye studere instruksjonene for bruk av produktet, spesielt hvis du ikke har riktig erfaring med å håndtere det..

Varianter av materiale

Før du går videre til beskrivelsen av prosessen med bruk av pistolen, er det nødvendig å kort beskrive forbruksvaren. Det er to hovedvarianter på salg:

 • Vanlig skum. Etter navnet å dømme er det lett å gjette at det første alternativet er beregnet på utbredt bruk. Dette er et ideelt alternativ for de som bestemmer seg for å gjøre arbeidet med egne hender, uten involvering av spesialister. Leveres med skruerør.
 • Profesjonell. Produktets design er arrangert på en slik måte at sylinderen kan kobles til pistolen. Emballasjen er utstyrt med en spesiell spiss.

Det er ingen andre funksjoner i emballasjestrukturen.

Profesjonelt polyuretanskum har økt slitestyrke og styrke. Bruken er noe vanskeligere sammenlignet med den vanlige sammensetningen..

I tillegg til emballasjefunksjoner og tekniske egenskaper, er polyuretanskum delt inn i segmenter etter sesonger. Det er tre hovedgrupper: sommer, vinter og halvsesong (produktet kan brukes når som helst, avhengig av værforholdene). Denne egenskapen er veldig viktig hvis arbeidet vil bli utført utendørs..

Også på sylinderen angir produsentene produktets omfang. Sammensetningene brukes til å feste rørledningen, installere inngangsdører, isolerende strukturer og andre arbeider. Produktene er forskjellige i sammensetning, praktisk, holdbarhet og andre aspekter..

Enhetsdesign

La oss ta en rask titt på hvordan dette verktøyet fungerer og hva det består av. Det er verdt å merke seg at konfigurasjonen er veldig enkel. Til tross for det store utvalget av modeller på det moderne markedet, ligner de alle veldig på hverandre..

La oss vurdere hovedelementene i enheten:

 • Én tube. Denne delen har to tips, også kalt dyser. Røret og dysene har forskjellige diametre, på grunn av hvilket skummet tilføres under høyt trykk.
 • Stamme. Det er uunnværlig når du arbeider med dype hull. Lengden kan være 20 centimeter. Det er to typer elementdesign – sammenleggbar og i ett stykke. Det første alternativet er mye mer praktisk å rengjøre etter bruk..
 • Adapter (han er en redusering). Delen forbinder beholderen med forbruksvaren til monteringspistolen.

I bruk er det på dette elementet at den største belastningen faller..

 • Justeringsbolt. Etter navnet å dømme er det lett å gjette at den nødvendige skumstrømningshastigheten og volumet er valgt ved hjelp av skruen. En veldig nyttig detalj ved store renoveringer.
 • Festemidler. Denne delen er ansvarlig for å plassere og sikre patronen inne i pistolen. Utad ligner en vanlig mutter.
 • Justeringsspak. Denne mekanismen er designet for å kontrollere hastigheten på utgangen til forbruksressursen, avhengig av presskraften.
 • Håndtak. Det sentrale elementet i støtten, som fungerer som en holder for resten av elementene. For fremstilling brukes metall eller kraftig plast. For å forbedre brukerens brukervennlighet, påføres spesielle spor på den under fingrene..

Ved å bruke instruksjonene for enheten kan selv en nybegynner jobbe med verktøyet.

Arbeidsprosessen

Lader

Hver boks har en beskyttelseshette for lufttett lagring av forbruksvarer. Før du bruker den, må du fjerne den og sette sylinderen inne i enhetsholderen. Husk den grunnleggende regelen – under drift er det viktig å holde beholderen opp ned (dvs. holderen skal være nederst, som håndtaket, og adapteren skal være øverst).

Det er ikke vanskelig å installere beholderen i utformingen av pistolen. Når du skrur inn, er det nødvendig å holde verktøyet med den ene hånden, og med den andre, installere sylinderen med gradvise rotasjonsbevegelser..

For at sammensetningen skal bli homogen, må karet ristes. Det er ønskelig å gjøre dette i en standard posisjon (håndtak på toppen).

Det er nødvendig å utføre ca 15-20 rister.

Skumapplikasjon

Fukt området før du påfører skummet. Fuktighet er nødvendig for hevelse for å gjøre denne prosessen raskere og mer effektiv..

Spissen er rettet mot sømmen. Trekk avtrekkeren forsiktig og forsiktig, uten plutselige bevegelser eller rykk. I dette tilfellet vil muligheten for triggerbrudd være minimal, og kvaliteten på skummet ved utløpet vil være høyere. Hullet er fullstendig fylt med materiale. Flytt munnstykket fra side til side i et sikksakkmønster mens du jobber..

Bruk justeringsskruen til å endre mengden skum som leveres til fatet. Volumet avhenger av sømmens størrelse og dybde.

For at sammensetningen ikke skal miste sin uniformitet, ikke glem å riste den av og til.

Hvordan bytte sylinder?

Å bytte beholder med skum er en enkel prosess som ikke krever spesiell kunnskap, øvelser, forberedelser og andre manipulasjoner. Før eller siden slutter skummet, og du må bytte den tomme beholderen til en full sylinder. Utskiftingsprosedyren utføres som følger:

 • Løpet på enheten må ledes inn i en bøtte eller annen dyp beholder..
 • For å bli kvitt restene av forbruksvarer, bør du trekke i avtrekkeren og vente til resten av skummet kommer ut.
 • Deretter snus enheten slik at håndtaket er på toppen, og den tomme beholderen skrus av.
 • En spesiell flytende forbindelse bør rengjøres grundig på festepunktet, og et nytt kar skal installeres. Enheten er nå ladet og kan brukes igjen.

Fullføring av arbeidet

Så snart reparasjonsarbeidet er avsluttet, bør justeringsskruen lukkes tett for å hindre at oksygen får tilgang til skummet så mye som mulig. Hvis det forblir skum i beholderen, og den neste applikasjonen er planlagt i nær fremtid, trenger du ikke å fjerne den ufullstendige sylinderen. Tvert imot anbefaler eksperter å la den ligge inne i instrumentet. I dette tilfellet vil ikke skummet tørke ut på grunn av konstant trykk..

Før du slutter å bruke produktet, skal tuppen av dysen behandles med en spesiell væske. Denne prosedyren forhindrer at forbruksmaterialet tørker ut. Etterfølgende bruk vil være mye enklere og mer behagelig, uten obligatorisk rengjøring før bruk. Hvis den gamle sylinderen er tom, men det ikke er noen ny tilgjengelig, er det nødvendig å fjerne flasken, rengjøre konstruksjonspistolen grundig og la den oppbevares til neste bruk..

Slik rengjør du verktøyet?

Mange tror feilaktig at rengjøring av en pistol er unødvendig og dessuten meningsløst. Eksperter fra reparasjonsfeltet er imidlertid sterkt uenig i denne uttalelsen. Å fjerne polyuretanskum som har lagt seg langs hele fatets lengde er en kompleks, tidkrevende og problematisk prosess..

For ikke å møte dette problemet, er det nødvendig å rengjøre enheten umiddelbart etter at reparasjonsarbeidet er fullført..

Til å begynne med bør du snu fatet i motsatt retning fra deg. Beholderen med forbruksmateriellet skrus av, og i stedet for det plasseres et rengjøringsmiddel i holderen. Trykk på spaken og vent til røret er fylt med rengjøringsmiddel. Denne prosedyren må gis fra 10 til 15 sekunder, hvoretter midlet fjernes, og en annen skylling utføres..

Når du fjerner beholderen med løsningen, trykker du på avtrekkeren for å rense enheten fra restene. Når rengjøringen er fullført, stram og fest justeringsskruen til den stopper..

Å holde verktøyet rent vil bevare utseendet og forlenge levetiden.

Du kan lære å skumme vanskelig tilgjengelige steder med en polyuretanskumpistol ved å se følgende video.