Hvor mye veier et gipsplater?

Gips er ganske populær i det moderne markedet. Den brukes når du utfører alle slags reparasjonsarbeider. Med sin hjelp er vegger og tak justert, nisjer, peiser, buer og også hengende strukturer opprettes. Vanligvis, for et vellykket arbeid, er det nødvendig å ta hensyn til kvaliteten på bygningsmaterialer. Du må vite hvor mye gipsplater veier.

Spesifikasjoner

Før du vurderer standardvekten til gips, metodene for å beregne det, må du forstå hva slags materiale det er. Den brukes til dekorasjon og beskyttelse. Den har en komprimert gipskjerne, som er dekket med to lag med et spesielt belegg på toppen. Som regel er det forsterkende papp. Fra et miljømessig synspunkt er dette materialet helt ufarlig.. Den inneholder ikke skadelige stoffer, den er ikke brannfarlig.

En av egenskapene til gips er tykkelse. Dette påvirker vekten av arkene. Det endres avhengig av hva gipsplaten er beregnet på. Tykkelsesgrensene er 0,65 – 1,25 cm per 1 kvm. m, mens forskjellige typer gipsplater kan ha forskjellige tykkelser. For eksempel er buede gipsplater vanligvis 0,65 cm, takmaterialet er 0,95 cm, og for veggene brukes materiale med en tykkelse på 1,25 cm..

Den neste egenskapen representeres av bredden. I henhold til standarden er den 12 cm. Men det er et materiale på hjemmemarkedet med en mindre bredde. For å beregne vekten til gipsplaten som brukes i hvert enkelt tilfelle, kan du bruke den spesifikke tyngdekraften. Med andre ord karakteristisk for tettheten av gips, på grunn av hvilken beregningen av vekt per volum utføres.

Når du kjenner vekten til en struktur, kan du vite hvor mange festemidler som kreves. Vanligvis varierer denne karakteristikken fra 1200 til 1500. For å beregne vekten av hele strukturen brukes vanligvis en formel der tykkelsen på gipsplaten multipliseres med en konstant gjennomsnittlig giptetthet lik 1,35. I tillegg må det sies om varmeledningsevne. Denne egenskapen til gipsplatemateriale varierer fra 0,22 til 0,35. De beste varmeisoleringsmaterialene har lavere varmeledningsevne..

En av de viktigste egenskapene er materialets styrke. Det avhenger av indikatoren hvilken vektbelastning gipsplaten tåler, slik at det ikke er noen skade igjen på den. Denne indikatoren avhenger av tykkelsen på arkene. Hvis den er mindre enn 1 cm, tåler strukturen neppe mer enn 15 kg.

Grensene fra 1 til 1,8 cm tåler opptil 18 kg. For påliteligheten til hele strukturen er det bedre å ha informasjon om parametrene til rammene. Du kan overføre en volumetrisk gipsvegg 9 mm eller 10 mm i bagasjerommet på en personbil.

Varianter

Gipsplater på markedet er presentert i flere varianter. De kan klassifiseres etter flere kriterier. Arten av forholdene der det er planlagt å bruke gipsplater, bestemmer tilstedeværelsen av flere typer materialer.

GKL

Arten er den vanligste og brukes oftere enn andre. Omfanget av sorten er i strukturer som ikke er designet for stor vektbelastning. Som regel brukes de til å lage vegger, himlinger og skillevegger..

GKLV

Fuktresistent, formålet er å dekorere rom med for høye fuktighetsnivåer. Dette materialet brukes vanligvis til å dekorere vegger og tak på bad eller kjøkken..

GKLO

Brannfast, omfang – lokaler, dets individuelle deler, som utsettes for høye temperaturer. Dette kan være ventilasjon, luftkanal eller peisbekledning. Bruksområdet for brannbestandige gipsplater er også lokaler som krever økt brannbeskyttelse. Vanligvis er dette barnerom..

GKLVO

Alternativer for fuktresistente materialer, deres anvendelsesområde er bad og badstuer, som kombinerer egenskapene til høye temperaturer og høy luftfuktighet. Denne varianten anses med rette som eksotisk..

GKL kan variere i bredde og formål. Det er etablert en statlig standard, ifølge hvilken en bestemt vekt er etablert for hver type gipsplater. I fuktresistent gipsvegg 1 kvm. m må ha en vekt på opptil 1 kg. I dette tilfellet er platetykkelsen 1 mm. GKLO og GKLVO har vanligvis et vektområde på 0,8-1,06 mm.

I samsvar med tykkelsen kan variasjoner skilles for vegger, gips og buer. Veggene er belagt med gipsplater, vanligvis 1,25 cm tykke, dette gjelder også skillevegger. Gips med en tykkelse på 0,95 plasseres vanligvis i taket. For buer brukes GCR med en tykkelse på 0,65 cm. Slike ark er de tynneste, de bøyes lett.

Gipsvegg vil veie forskjellig avhengig av arkenes område. Standardstørrelsen på arkene er lik et område på 3 kvadratmeter. m. Men det er andre parametere på markedet. For eksempel er gips 2 – 4 m lang og 0,6 m bred. Vanligvis brukes ikke -standardstørrelser for å kappe loggier og balkonger, eller med deres hjelp danner de skråninger.

Beregning av vekten på 1 kvm. m

Hvis gipsplatene er 0,65 cm tykke, veier de omtrent 5 kg. Med en tykkelse på 0,95 cm – ca 7,5; 1,25 – ca 9,5. Og dermed, for å beregne vekten, er det nok å kjenne verdiene til området og tykkelsen. Alle produsenter på markedet må angi vekten av de medfølgende byggematerialene sammen med merkene og størrelsene på produktene..

Vekten av gipsplater som er angitt av produsenten, faller ikke alltid sammen med den virkelige verdien, siden dette materialet er fuktabsorberende. Ved høy luftfuktighet kan det bli tungt. Blant produsentene av kvalitetsprodukter kan merket Gyproc skilles. Produktene er av høy kvalitet og holdbarhet.

I henhold til standarden fastsatt av staten, må gipsplater nødvendigvis veie opptil 1 kg for hver mm tykkelse. For GKLO og GKLVO varierer normen vanligvis fra 0,8 til 1,06 kg.

Tak opplever en viss belastning, denne faktoren må tas i betraktning under reparasjoner. Det er mulig å redusere belastningen på gulvet ved å bruke tak på flere nivåer..

Transport og lagring

Gipsplater er et skjørt materiale som lett blir skadet. For ikke å kaste bort tid og penger på å bytte eller restaurere dem, må du følge noen regler for lagring og transport.. Når du lagrer gipsplater, må de plasseres horisontalt på en flat base.. Det samme gjelder transport. Dette skyldes at arket kan bli skadet av en rullestein eller bolt, det kan smuldre selv fra sin egen vekt..

Det er nødvendig å bære materialet vertikalt sammen. Ellers kan gipsplaten gå i stykker. For å bevege deg må du støtte den fra undersiden, ikke la den svinge. Profesjonelle lastere bruker vanligvis en spesiell enhet (en slags krok). På grunn av det er det mer praktisk å bære gips.

Det er viktig å beskytte materialet mot høye fuktighetsnivåer. Ikke lagre materialet under høy luftfuktighet.

Anmeldelser

Meninger fra eksperter innen konstruksjon og overflatebehandling indikerer at vekten av gips er spesielt viktig når du utfører alle typer arbeider med den. Jo tykkere den er, jo vanskeligere er det å jobbe med den, desto mer nøyaktig bør mesteren være. Hver type materiale er designet for sin egen type arbeid, – er mestrene enige. Det er umulig å ikke ta hensyn til råvaretypen, ellers kan det føre til redusert holdbarhet..

Med riktig beregning av tykkelsen og tilstedeværelsen av nødvendig impregnering, vil materialet være holdbart, – notert i kommentarene angitt på forumene dedikert til etterarbeid.

Om hvor mye vekt gipsplaten tåler, se i neste video.