Hvor mange fôr er det i en terning?

Byggearbeidene kommer til sin logiske konklusjon, og du bestemmer deg for at du vil utføre etterarbeidet ved hjelp av foringen. For å unngå unødvendige kostnader ved kjøp av materiale, er det viktig å forstå hvor mye fôr tilsvarer en kubikkmeter..

Særegenheter

Avhengig av type etterbehandlingsarbeid har beregningen av nødvendig størrelse på foringen en rekke egne egenskaper. Så for å beregne antall brett for innredning, er det nødvendig å lage en liste over rom som skal repareres..

Deretter bestemmer de i hvilket rom du vil dekorere gulvet eller taket, og i hvilket rom vil du dekorere veggene.. Etter det tegnes planer for overflatene som skal dekoreres. Videre bør det for hver vegg avbildes en egen plan, med tanke på vindu- og døråpninger..

Deretter bør du ta målinger og skrive ned resultatet som er oppnådd i en på forhånd utarbeidet plan..

Hvis du skal gjøre gulvet ferdig, måler du lengden og bredden på rommet fra veggene. Om nødvendig kan de samme dataene legges inn i takprosjektet..

Hvis det kommende arbeidet gjelder veggene, trenger du parameterne for hver av dem.. Men du kan også trenge høyden og bredden på døråpningen, avstanden fra den til en av de tilstøtende veggene. Vinduene måles på en lignende måte, og bestemmer i tillegg avstanden fra gulvet til bunnen av vindusåpningen.

Det siste trinnet i beregningene er å beregne arealet til overflatene som skal formes. De utføres separat for hvert rom, og trekker området mellom vindu- og døråpninger fra veggenes område. De resulterende tallene legger opp, og legger til 10 prosent til totalen i nødstilfeller..

Beregningen for utsiden av et hus, en låve, et badehus eller en annen forstadsbygning utføres på samme måte.. Den eneste forskjellen er at et trekantet loftstue anses som opptak av en trekant – lengden skal multipliseres med høyden og divideres med to. Bestem det nødvendige volumet av foringen vil tillate det beregnede arealet av fasaden, multiplisert med tykkelsen på en bestemt type av dette materialet.

Du kan finne ut hvor mange stykker brett eller plastpaneler du trenger ved å bruke det samme beregnede området dividert med arealet til ett panel.

Og til slutt, hvis du skal koble fôret ved hjelp av groove-tenon-metoden, ekskluder de utstående delene av tappene fra parametrene til brettene på brettene..

innbetaling

Uansett hvilken type arbeid du velger, må du beregne antall foringer i en terning, samt bestemme antall firkanter i en kubikkmeter.

I det første tilfellet spiller ikke type og type tre eller plasttype noen rolle, det er viktig å bare beregne arbeidsflatene på panelene. De kalles også lengde og bredde. Beregningen utføres som følger: volumet på ett ark foring beregnes, og deretter deles en kubikkmeter med det resulterende tallet, og avrunder resultatet til hele tall.

Firkanting lar deg forstå hva dimensjonene til det innhyllede området er, slik at du kan beregne antall kvadratmeter i en terning. For å utføre beregningen, bør du bestemme tykkelsen på det fremtidige etterbehandlingsmaterialet. Verdien av denne indikatoren varierer fra tolv til tjue millimeter, som bør konverteres til meter. Vel, da er en kubikkmeter delt med den resulterende verdien.

Disse beregningene gjelder for rom på 20 eller 15 kvadratmeter. m, og for et mindre område. Beregninger kan gjøres både uavhengig og på en online kalkulator ved å kjøre de nødvendige dataene inn i de aktuelle feltene.

Selvutførte beregningsoperasjoner vil bidra til å unngå ikke bare overbetaling, men også mulig svindel fra selgers side, hvorav mange har en tendens til å runde opp verdiene..

Størrelsen

Størrelsen på selve foringen påvirker beregningens korrekthet og korrekthet betydelig. Det er mange forskjellige tabeller som inneholder de nødvendige dataene. Men vi vil gi hovedparametrene, som du ikke kan klare deg uten..

Ifølge GOST er bredden på tømmeret tømmerfire førtifem – ett hundre og tjue, og tykkelsen er i området tretten til seksten millimeter. Små avvik er tillatt for disse parameterne – ikke mer enn en millimeter..

Standarden regulerer ikke lengden på treforingen, men denne indikatoren varierer fra to til seks meter, noe som gjør at alle kan velge materialet i henhold til deres behov.

Hvis du bestemmer deg for å kappe huset med MDF -paneler – plater som består av spon og sagflis av middels tetthet, bestemmer du valg av produsent.

Dette er et viktig poeng, siden hvert selskap tilbyr sine egne standarder for disse brettene..

 • Standardlengden på MDF laget av det polske firmaet Kronospan er 260 centimeter. Bredden varierer fra 20 til 15,3 og tykkelsen er fra 14 til 7 cm.
 • Det tyske selskapet HDM tilbyr paneler med en lengde på 130 og 260 centimeter, men bredden og tykkelsen er fast – 19,8 centimeter og 600 millimeter.
 • Den innenlandske produsenten av MDF -paneler “Soyuz” forsyner markedet med varer med samme dimensjoner: lengde – 260, bredde – 23,8 og tykkelse – 0,7 centimeter.

Den mest populære størrelsen på PVC -fôr er ti på to hundre og femti millimeter. Samtidig er det ingen klar standard for plastmaterialer, lengden er fra tre til seks meter, tykkelsen er 5-10 og bredden er 100-250 mm..

Euro fôr har heller ikke en spesifikk standard.. Så lengden bør ikke være mindre enn 120 og mer enn 400 centimeter, men en rekke produsenter produserer kappe opptil seks meter lang. Størrelsen på profilbredden på Euro -foringen varierer fra 10 til 12 centimeter, og piggenes lengde når åtte til ni millimeter.

Saken er ikke begrenset til noen standarder: Når du velger etterbehandlingsmaterialer, må du være interessert i metoden, miljøet og varigheten av lagringen, og også klargjøre tørketeknologien.

Sistnevnte gjelder for de som bestemte seg for å avslutte med clapboard laget av naturlig tre.. Tross alt lar fuktighetsnivået til tømmer deg bestemme hvor mye en kubikkmeter veier – denne indikatoren kalles også volumvekt.

Så hvis fuktighetsinnholdet i tre er fra ti til atten prosent, når volumvekten til bøk, hornbjelke og eik 700, lerk – 600, furu og or – 500, sedertre, lind og gran – 450 kilo per kubikkmeter. Med et fuktighetsinnhold på 19-23 prosent, øker disse indikatorene med 50 kilo, 24-45 prosent fuktighet øker volumvekten med samme tall.

Hvis fuktighetsinnholdet er mer enn 45 prosent, er volumvekten til bøk, hornbjelke og eiketre 1000 kilo per kubikkmeter. Vekten av en kubikkmeter lerk vil være 900, furu, or, sedertre, lind og gran – 800 kilo per kubikkmeter.

Materiale

På en eller annen måte påvirker prisen og kvaliteten på materialet beregningene og den endelige kostnaden for arbeidet. For eksempel er slike populære trepaneler mye dyrere enn sine motstykker i plast. Det er ingen tilfeldighet: tre er et miljøvennlig materiale som beholder varme og holder konstant fuktighet i rommet. Harpikser og oljer i den skaper en behagelig treaktig aroma og et sunt mikroklima i rommet, og det vakre mønsteret av naturlig tre vil bli et koselig tillegg til interiøret..

Ofte er treplater omsluttet i rommene i et landsbyhus og landbygninger for å understreke enheten i den rustikke stilen..

For ikke å bli skuffet over resultatet, må du vite i hvilket rom ett eller annet trepanel skal plasseres..

 • Fôr av furu kan brukes til både innendørs og utendørs dekorasjonsarbeider, siden furu er et sterkt og slitesterkt materiale. Denne typen kledning krever obligatorisk behandling, ellers vil den endre farge.
 • Eiketre med en interessant tekstur er motstandsdyktig mot forfall. Eikekledde vegger vil overleve flere generasjoner, men de høye kostnadene gjør det ikke til et generelt tilgjengelig materiale.
 • Askefôr er veldig vakkert, det er ikke lett å behandle, men det er perfekt for tørre rom. Men hvis du skal kappe et bad med clapboard, velg et lindetre, som slår godt rot i rom med høy luftfuktighet..

Egenskapene til visse tresorter må oppfylle visse kvalitetsstandarder. For eksempel er et fôr av ypperste klasse et tre av høy kvalitet uten knute og trekk..

A-klasse produkter er også av utmerket kvalitet, de tillatte feilene er ikke mer enn to prosent. Klasse B tillater tilstedeværelse av små defekter på overflatene på panelene, og C-klassen er det billigste treverket, hvor uregelmessigheter og knuter er vanlige.

Før og etter installasjon bør trepaneler behandles med spesielle beskyttelsesforbindelser mot brann, vann, gnagere og små skadedyr. Etter at installasjonsarbeidet er fullført, bør treet males eller lakkeres. Men selv med den mest forsiktige behandlingen vil levetiden ikke overstige ti år. Gjennom hele tiden bør vegger foret med naturlig tre være oppmerksom på, inspisere dem om nødvendig og erstatte utslitte paneler med nye..

   Plastmotstander anses som mer praktiske, siden de ikke trenger ytterligere behandling. De er enkle å bruke og krever ikke spesiell forberedelse av overflater for installasjon, de gjør veggene jevne og gjemmer feilene. Plastpaneler er ikke redde for vann, så som en pleie kan de ganske enkelt tørkes av med en fuktig klut.

   I dag presenterer produsentene et bredt utvalg av PVC- og MDF -fôr, hvorfra du kan velge hvilken som helst farge for å representere de mest vågale designideene. I tillegg til alle slags farger, er det teksturer som gjentar mønstre av naturlig tre.

   Hvis du ønsker det, kan du alltid dekorere interiøret i hjemmet ditt med en “prøve” av eik eller ask, lind eller sedertre. Gi preferanse til pålitelige produsenter, slik at den koselige atmosfæren i hjemmet ditt ikke blir avbrutt av den ubehagelige lukten av plast av lav kvalitet.

   Se neste video for hvordan du beregner foringen.