Hvor lenge tørker kittet?

Den siste klargjøringen av området for finishbelegget kalles kitt. For at reparasjonen skal kunne fullføres i tide og uten irriterende feil, anbefales det å følge de tekniske instruksjonene anbefalt av produsenten, følge teknologiene og metodene for bruk av materialer. Du må vite hvor lenge kittet tørker. Ved delvis tørking av arbeidsområdet, ikke fortsett behandlingen.

Når du endrer sekvensen og tidspunktet for den teknologiske prosessen, vil materialet uunngåelig flå av fra basen, hevelse og utseendet på flekker og striper..

Påvirkende faktorer

Handlingsprinsippet for kitt er basert på å endre tilstand og konsistens gjennom hele den teknologiske prosessen. Den tørre blandingen fortynnes med vann til nødvendig form og påføres overflaten. Fuktigheten fordamper gradvis, og kittet får den nødvendige hardheten og styrken.

Miljø

En av faktorene som påvirker blandingenes tørking er effekten av miljøet. Det er optimale moduser for temperatur og fuktighet, de ble tatt i betraktning av produsentene når de utformet sammensetninger av kittblandinger. Det ideelle temperaturområdet er fra + 6 til + 25 grader.

Å utføre operasjoner ved lavere temperaturindikatorer vil føre til avbrudd i den teknologiske prosessen og som et resultat av kitt av dårlig kvalitet. Herdingen bør skje ved temperaturen spesifisert av produsenten. Blandingen er beriket med spesielle tilsetningsstoffer for drift ved lave temperaturer.

For høye temperaturer påvirker også kvaliteten negativt, herding vil skje raskt, men ujevnt. Det friske laget er følsomt for direkte sollys. Det anbefales å dekke nybehandlede områder med beskyttelsesfolie.

Luftfuktighet

Fukt har en direkte innvirkning på kvaliteten på overflateutjevning. For å lage et ideelt lag, bør fuktighetsinnholdet ikke overstige 50%. Å øke fuktighetsnivået til 75-80% vil øke tørketiden til det behandlede området betydelig.

Luftgjennomtrengelighet

God ventilasjon av rommet har en positiv effekt på arbeidshastigheten uten tap av kvalitet. Utkast som skal unngås.

Tiden for å tørke kittet på veggene avhenger av flere faktorer:

 • tykkelse og antall lag;
 • overflateegenskaper;
 • blandingsegenskaper.

Lag tykkelse

En kitt av høy kvalitet innebærer påføring av mange av de tynneste lagene i blandingen og deres påfølgende tørking. Jo tykkere belegningskule og antall lag, desto lengre tid tar tørking..

Flate

Porøsiteten til den behandlede overflaten stimulerer til økt absorpsjon av væske, noe som akselererer herdingen av kittet og fører til sprekkdannelse. Dette kan unngås ved å forhåndsgrense arbeidsområdet..

Før du starter reparasjonen, bør du lese instruksjonene, ettersom den i detalj beskriver prosessen med påføring av nivåer og tiden som kreves for tørking..

Gammelt gips brukes ofte som en base, så det har ingen effekt på tidspunktet for arbeidet. For å bruke fersk gips i denne rollen, må du vite nøyaktig tidspunktet for tørking..

Handlinger kan bare utføres på et absolutt tørt underlag.. Et lag ferskt gips med en tykkelse på 1,5-2 mm vil være klart om 24 timer med optimale temperaturforhold og tilstrekkelig ventilasjon.

Standardlaget tørker på omtrent 7 dager, avhengig av tykkelsen. Jo lenger du lar gipset stå, desto sterkere blir basen. Den når sin endelige styrke på 26-28 dager..

Hver kitt har sine egne egenskaper fastsatt av produsenten. De bør tas i betraktning når du planlegger og utfører reparasjonsarbeid..

Varianter

Avhengig av hvilken type overflater som skal behandles, er kittene forskjellige i sammensetning. De kan inneholde en rekke bindemidler: gips, sement, kalk med forskjellige tilsetningsstoffer, samt polymerer som latex eller akryl..

Gipsbasert

Når du bruker en kitt basert på dette bindingselementet, er det nødvendig å huske på særegenhetene ved bruk av denne nivelleringen..

Denne kittet er kun egnet for innvendig renovering under optimale fuktighetsforhold. Materialet absorberer væske fra luften, derfor oppstår delaminering og utslipp under fuktige forhold.

Dette er den hurtigstørkende typen kitt. Opptil 3 lag nivellering kan påføres per dag, uten å bryte produsentens instruksjoner. Det tar 3 til 6 timer å tørke en tynn ball.

Gips kitt tørker veldig raskt, noe som gjenspeiles positivt i den generelle timingen av reparasjonen. Men feil planlegging av partier fører til sløsing med materiale. Det tørker bare opp før du bruker det..

Materialet viser positive vedheftende egenskaper og er preget av brukervennlighet..

Sementkalk

Sementblandinger har en rekke fordeler som skiller dem fra andre blandinger. Den rimelige prisen på produktet, kombinert med beleggets fantastiske styrke, operasjoner i miljøer med høy luftfuktighet og muligheten for temperaturendringer, gjør denne typen behandling ekstremt populær..

Forberedelse av basen for fliser, porselen steintøy og stein utføres med dette verktøyet. Fraværet av en negativ reaksjon på fuktighet og lave temperaturer gjør det mulig å utføre eksternt arbeid med dekorasjon av fasader. Kittet er utmerket for utjevning av plater og sprekker uten å påvirke styrken til de bærende konstruksjonene..

Denne kittet tørker fra 24 til 48 timer, avhengig av tykkelsen på det påførte laget og ytre forhold. Gjennomsnittlig tykkelse på det påførte laget er 6 mm.

Basert på polymerkomponenter

Blandinger av denne typen er universelle. De blir stadig mer vanlige siden de kan brukes til både innendørs og utendørs dekorasjonsarbeid. De er absolutt ikke redd for fuktighet, demonstrerer utmerket elastisitet. Etter tørking krymper og løsner ikke en løsning basert på polymerbindemidler, og er ikke utsatt for andre former for deformasjon. I tillegg til utjevning, har blandingen beskyttende funksjoner, og kan i tillegg brukes til veggdekorasjon. Håndverkere kutter ut tilfeldige mellomrom og slag på rå kitt.

Polymer kitt brukes oftest som etterbehandling. Evnen til å påføre veldig tynne lag (opptil 1 mm) kan redusere materialforbruket betydelig. Etterfølgende operasjoner kan startes etter 3-4 timer, avhengig av tykkelsen på den påførte ballen og de personlige egenskapene til nivelleringen..

Med alle de ubetingede fordelene har fugemasse basert på polymerbindemidler en betydelig ulempe – en ganske høy pris. Bruken av innovative syntetiske fyllstoffer dobler omtrent kostnaden for forbruksvarer sammenlignet med den tradisjonelle metoden.

Akryl

En akrylbasert nivelleringsmørtel er enkel å bruke og allsidig på bruksområdet. Den kan brukes til både innvendig og utvendig etterbehandling.

Blandingen mister ikke sine tekniske egenskaper i varme eller frost, beholder egenskapene i regn og snø. Den har ingen tilsvarende erstatning når du arbeider med betong- og gipsplatesystemer.

Latex

Latex kitt brukes aktivt for behandling av vegger og tak innendørs. Fantastisk elastisitet lar deg påføre veldig tynne lag med materiale (fra 1 mm), noe som gjør det ekstremt praktisk.

Et karakteristisk trekk ved denne typen kitt er fravær av lukt.

Alkyd

Alkyd -kitt skiller seg fra alle de ovennevnte i et visst toksisitetsnivå, noe som innebærer bruk kun i rom med god ventilasjon. De brukes til å forberede tre- og metallprodukter for maling..

Alkyd kitt er designet for langtidslagring etter bruk. Hvis beholderen med løsningen er nøye lukket, beholder produktet sine egenskaper i en måned..

For plastdeler

Denne typen utnyttes aktivt av bilmalere som forberedelse til maling av plastelementer i konstruksjon av biler. Den presenteres på markedet i mange typer fra forskjellige produsenter..

Et særtrekk er hurtigtørkingen, som tar 20-30 minutter.

Akselerasjon av tørking

Det er umulig å svare nøyaktig på spørsmålet, hvor lenge vil kittløsningen tørke? Siden tørkeprosessen avhenger av det ytre miljøet, egenskapene til materialet som brukes og tykkelsen, sammensetningen av kittet.

Fullstendig tørking av kittblandingen, avhengig av type:

 • gips – tørker fra 3 til 6 timer;
 • sement – fra 24 til 48 timer;
 • polymer – fra 4 timer.

  Produsenter anbefaler ikke å fremskynde polymeriseringsreaksjonen. Herdingen må skje i henhold til de teknologiske egenskapene til prosessen.

  Det er mulig og nødvendig å skape optimale forhold for arbeidets ytelse av høy kvalitet.

  • Det er nødvendig å opprettholde designtemperaturen i rommet i området fra +6 til +25 grader. Ved bruk av aggressiv oppvarming, for eksempel en hårføner, er ujevn tørking uunngåelig, noe som til slutt fører til sprekker og utslipp.
  • Det anbefales å unngå plutselige temperaturendringer.
  • Tilstrekkelig ventilasjon må gis for å fjerne overflødig fuktighet – men ikke trekk, da det har en skadelig effekt på behandlede tak og vegger.

  Den klassiske måten å fremskynde reparasjoner på er å bruke raske tørre blandinger. Alle egenskaper og egenskaper ved kitt er beskrevet i detalj i instruksjonene. De brukes ofte før tapetsering..

  Konklusjon

  Før du starter reparasjoner, er det nødvendig å nøyaktig identifisere omfanget av oppgavene og detaljene i implementeringen. Fyllingsprosessen krever spesiell kunnskap og minst minimal erfaring..

  “Mindre” småting i løpet av arbeidet er til slutt avgjørende. En av disse detaljene er riktig bruk og tørking av kittblandinger..

  I tilfelle brudd på teknologiene utviklet og testet av produsenten, hvis temperaturregimet og fuktighetsnivået som er angitt i instruksjonene ikke overholdes, vil feil være uunngåelige..

  Bedre å ta seg tid og forberede seg på tekniske operasjoner. Et resultat av høy kvalitet vil ikke la deg vente.

  Se neste video for hvordan du kitt vegger.