Hvor lenge tørker Betonokontakt primer?

Betong er et veldig godt og praktisk materiale. Den er sterk, motstandsdyktig mot mekanisk skade og andre negative faktorer. Men utseendet etterlater mye å være ønsket. For å forberede overflaten for en finish av høy kvalitet, må du påføre spesielle belegg. En av dem er “Betonokontakt” primeren.

Særegenheter

Primeren til dette merket kan påføres vegger og tak etter den innledende behandlingen.. I tillegg til betong vil en egnet base også være:

 • murstein;
 • gipsplater skillevegger;
 • andre materialer i form av plater og lignende blokker.

  Det er nødvendig å bruke en slik sammensetning for å gjøre basen mer klebrig under påfølgende påføring av maling, emalje, lakk og plaster..

  Av sin kjemiske natur er “Betonokontakt” en akrylløsning med suspenderte tilsetningsstoffer. I tillegg til hovedkomponenten inkluderer den kvartssand (forhåndsraffinert), sement og fyllstoffer. Soppdrepende midler brukes aktivt som tilsetningsstoffer, som effektivt undertrykker spredning av skadelige sopp. Det er veldig viktig for byggherrer å vite hvor lenge primeren tørker for å bygge en tydelig tidsplan for arbeidet. For et svar er det på tide å finne ut behandlingsteknologien.

  Påføring av sammensetningen

  I de fleste tilfeller er det ikke fortynnet, men hvis du trenger å fortynne blandingen, anbefales det å bruke rent vann fra springen (hvis det bare er rent nok). Det skal bemerkes at fortynning reduserer vedheftet av hovedmaterialet til betong, men når “Betonokontakt” fortynnes på treplater og materialer som ligner det, vil et slikt problem ikke oppstå. Hvorvidt underlaget skal smøres i ett eller to lag, avhenger av dets egenskaper og overflateavlastningens kompleksitet..

  Tørketiden bestemmes hovedsakelig av:

  • antall lag som skal stables;
  • omgivelsestemperatur;
  • dens relative fuktighet.

  Hjemme er overflater nesten alltid grunnet med børster eller ruller, selv sprøytepistoler brukes sjelden. Dette utstyret og spesielle pussemaskiner brukes hovedsakelig av profesjonelle byggherrer, som selv vet hvordan de skal beregne primerforbruket for store arbeider.. Viktig: “Betonokontakt” bør ikke brukes ved negative lufttemperaturer.

  Hvis det er mulig å overvåke temperaturen og værforholdene er gunstige, på vår- og høstdagene, er grunning av veggene om morgenen tillatt. Selv under ideelle forhold er tørketiden 2,5-4 timer..

  Når luften i rommet er oppvarmet til 25 grader, vil ikke selv 65% fuktighet være et hinder for arbeidet, men veggen skal tørke omtrent et døgn etter det siste slaget. Produktet regnes som helt klart til bruk, og før arbeid gjenstår det bare å blande sammensetningen. For å dekke 1 m2 må du bruke 200-300 g “Betonokontakt”.

  Anbefalinger

  “Betonokontakt” er helt trygt, fordi det ikke avgir negativ lukt eller giftig røyk under tørking og etterfølgende etterbehandling. Primeren er motstandsdyktig mot fuktighet: takket være den tette filmen kan den til og med brukes på bad, svømmebassenger og som vanntett gulv. Det anbefales å umiddelbart velge fargen på materialet, spesielt siden alle ledende produsenter lager det i forskjellige toner. Med fokus på fargen på overflaten som skapes, er det lett å gi den et hyggelig utseende.

  Pigmentet spiller også en rent teknisk rolle: det hjelper til med å identifisere dårlig impregnerte områder, hvis farge er noe annerledes.. Det er tre hovedbruk:

  • ruller;
  • sprøyteapplikasjon;
  • spesielle mekaniske enheter.

   Etter påføring av “Betonokontakt” på omtrent en time kan det virke som om den er helt tørr – dette er et falskt inntrykk: hvis du prøver å legge et nytt lag umiddelbart eller male overflaten, vil vedheftet være utilstrekkelig. Derfor gjør erfarne byggherrer dette: på kvelden impregnerer de ønsket overflate med en primer, og om morgenen begynner de å fullføre. Det er heller ikke verdt å kaste bort tid, fordi ansamling av støv og smuss, som er uunngåelig i et hjem som blir reparert, kan devaluere alle innsatsene som gjøres i løpet av få timer..

   Det hender at det er kjent på forhånd at basen må behandles ut i tid. Løsningen på problemet er ytterligere påføring av en annen grunning før du påfører “Betonokontakt” – denne gangen dypt penetrerende – og venter på at laget tørker helt.

   For å øke tørkingen på et bad, sanitæranlegg og andre lignende lokaler, åpner du dørene bredt eller slår på avtrekksventilasjonen. Når det er umulig å tørke veggene på slike måter, legge fliser eller gips, kan tapet limes ikke tidligere enn etter 24 timer.

   Forbruk av blandingen

   Ifølge enhver produsent bør “Betonokontakt” brukes i følgende andel: 0,3 kg emulsjon per 1 kvm. m. overflate. Imidlertid kan tallene i virkeligheten være veldig forskjellige. Hvis underlaget inneholder mange porer og absorberer fuktighet rikelig, må du bruke betydelig mer primer enn det som er angitt på etikettene. For betong og murstein er det nødvendig å bruke 0,3-0,5 kg av blandingen, og alltid i flere trinn.

   Tørketiden øker uunngåelig, bare fordi primerens penetrasjonsdybde er større, og fordampningsintensiteten i tykkelsen på det faste materialet alltid er mindre.

   Når du arbeider med betongfliser, er selvnivellerende gulv basert på sement og visse typer betong av høy kvalitet, noen ganger 200 g “Betonokontakt” nok. Den enkleste måten å jobbe med overflater som inneholder relativt få porer: malte overflater, armert betong og fliser. Forbruket reduseres til 150-250 g per 1 kvm. hhv. tørketiden vil også bli kortere.

   Hvordan å bruke "Ved konkret kontakt", se neste video.