Hvor brukes svart fugemasse?

Hvor brukes svart fugemasse?

Mange forskjellige forbindelser brukes i byggebransjen. Når du utfører installasjonsarbeid og reparasjoner, er det ofte umulig å klare seg uten tetningsmasse. Det moderne markedet tilbyr et stort utvalg av produkter som er forskjellige i sammensetning, formål og ytelse. Vurder dette markedssegmentet og ta en nærmere titt på svarte silikonforseglinger.

Særegenheter

Hovedformålet med ulike typer tetningsmidler er å fylle hull, sprekker ved å danne et tett og forseglet lag. For å gjøre det riktige valget av sammensetningen, er det nødvendig å først bestemme i hvilket bestemt område produktet skal brukes..

Svarte fugemasser er spesielle formuleringer med tillegg av et fargestoff. Dette produktet har spesifikke bruksområder, noen av dem skiller seg fra nøytrale silikonforseglinger..

Område

Det herdede laget av silikonforsegling kan ikke behandles med maling og lakk på grunn av elastisiteten, men det vil ikke være vanskelig å finne et passende alternativ. Produsenter har utviklet et bredt fargespekter av produkter, med tanke på det store utvalget av etterbehandlingsmaterialer og stiler. Tilgjengelig i gjennomsiktige, fargede og svarte silikonbaserte fugemasser.

Varianter i sammensetning

Alle produkter fra denne kategorien kan deles inn i to typer: en-komponent og to-komponent formuleringer. Produkter fra den første kategorien brukes oftest i hverdagen. De selges klare til bruk, og det vil være enkelt selv for en nybegynner å påføre tetningsmassen..

Enkomponentformuleringer er delt inn i følgende typer avhengig av komponentene i sammensetningen.

 • Nøytral. Navnet snakker om allsidighet. Denne typen tetningsmasse er kompatibel med forskjellige overflater..
 • Alkalisk. Sammensetningen inkluderer aminer. Dette er et produkt for spesielle formål.
 • Sur. Det rimeligste alternativet. Eddiksyre brukes i produksjonen.

For fremstilling av tokomponentsammensetninger brukes en herder og en base. Hver av komponentene lagres i en separat beholder. Elementene reagerer når de blandes. Denne sorten brukes som regel i industriell retning..

  Vurder hva andre svarte komposisjoner er.

  • Bituminøs (tak) tetningsmasse – produktet er beregnet på legging av dreneringskonstruksjoner eller helvetesild.
  • Rørleggerarbeid (sanitær) – utførelse av reparasjonsrørarbeid. Brukes i dusjkabiner og på grunnlag av bad.
  • Akvarium – navnet på produktet taler for seg selv. Tetningsmasse for reparasjon av akvarier og lignende strukturer.
  • Lav modul – for utforming av mellompanelledd.

  Hensikt

  Utvalget av silikonforseglinger tilgjengelig fra store spesialforretninger vil forvirre alle uerfarne kjøpere. Sammensetninger deles ikke bare etter sammensetning, men også etter anvendelsesformen..

  Avhengig av formålet er det tre hovedområder: spesial, konstruksjon og bilindustri. Noen av dem er svært målrettede formuleringer, andre er mer populære..

  Automotive black compound regnes som et av spesialproduktene..

  Svart silikonbasert tetningsmasse er mye brukt i reparasjon og vedlikehold av kjøretøyer. Det er nødvendig når du skal bytte pakninger eller utføre teknisk arbeid..

  Det er verdt å merke seg at dette ikke er det eneste bruksområdet for svarte fugemasser.. De fant også søknaden i hverdagen. Svart silikonforsegling brukes ofte som fugemasse på bad og lignende områder. Den mørke fargen er ideell for både klassiske og moderne stiler.

  For arbeid med naturlige materialer, for eksempel med granitt eller stein, er den svarte sammensetningen også etterspurt. Den har alle nødvendige tekniske egenskaper avhengig av formålet..

  Ytelsesegenskaper

  Bruken av et svart fugemasse skyldes dets spesielle egenskaper:

  • tett tekstur som ikke sprer seg og beholder formen når den påføres;
  • maksimumstemperaturindikatoren som opprettholdes av tetningsmassen er 300 grader Celsius med et pluss-tegn (med kortvarig eksponering);
  • materialet er ikke utsatt for aldringsprosessen;
  • utmerket motstand mot vann, frostvæske og maskinolje.

  Funksjoner ved valg av svart komposisjon

  Med ankomsten av silikonforseglinger på butikkhyllene har forseglingsprosessen blitt forenklet sterkt. Hvis det tidligere var en lang, problematisk og møysommelig prosess, kan du nå utføre arbeidet selv uten å involvere spesialister. Dette sparer ikke bare materielle ressurser, men også tid og krefter..

  En nøytral forbindelse med en tett, men elastisk struktur, egnet for en rekke jobber: forsegling av sprekker, forsegling av enkeltområder, liming av akvariet og ulike strukturer. Spesielle komponenter i sammensetningen vil gi pålitelig beskyttelse mot negative ytre faktorer, for eksempel økt fuktighet, direkte sollys, etc..

  Hvordan velge riktig komposisjon?

  Avhengig av type base og anvendelsesområde, velges en eller annen sammensetning. Russiske forbrukere berømmet produktet av Kim Tec -varemerket på et høyt nivå. Silikonsammensetningen brukes aktivt som isolator for dør- og vindusåpninger, samt akvarier. Hovedformålet med tetningsmassen er å forhindre at smuss og fuktighetspartikler kommer inn. Hovedfordelen med produktet er innendørs og utendørs bruk.

  Kan brukes på metall-, keramikk-, tre- og glassunderlag. Silikongummi, som er hovedkomponenten i sammensetningen, er svært motstandsdyktig selv når den utsettes for værforhold.

  Den sorte fugemassen vil, hvis den brukes riktig, beholde alle ytelsesegenskapene i minst 10 år. Produktet er helt helsefarlig. Fullstendig herding skjer etter 24 timer.

  Hvordan bestemme en sammensetning av høy kvalitet?

  Eksperter forsikrer at hovedkriteriet for produktkvalitet er andelen fyllstoffer i tetningsmassen. Det vil si at jo mer silikon i komposisjonen, jo mer praktisk og holdbart lim. Vær oppmerksom på 100% tetningsmasse. Dette er et produkt av topp kvalitet. Tetningsmassen har gode ytelsesegenskaper, inkludert lang levetid, elastisitet, praktisk, lav krymping og andre positive egenskaper..

  Et tetningsmasse som inneholder en liten mengde tilsetningsstoffer anbefales også for bruk.. Dette segmentet inkluderer den svarte fugemassen “101”, samt en sammensetning kalt Ceresit CS 25. På grunn av sine spesielle egenskaper, brukes produktet i rom med økt fuktighet og fuktighet (bad, svømmebassenger, lagre, kjellere).

  Bruken av denne typen formuleringer forhindrer utvikling av mugg og mugg.

  Tips for å bestemme kvalitet

  For å skille materiale av høy kvalitet, bruk råd fra fagfolk.

  • Når du veier et rør med tetningsmasse på 310 millimeter, bør den omtrentlige vekten være omtrent 340 gram. Hvis verdien er høyere enn den angitte normen, inneholder sammensetningen mange fyllstoffer.
  • Produsenter bruker bokstaven “A” for å betegne sure produkter. I mangel av merking kan denne sammensetningen skille seg fra den skarpe lukten av eddik..
  • Hvis produktet begynner å miste formen og blåses opp ved å bruke tetningsmasse på en polyetylenoverflate, indikerer dette tilstedeværelsen av et løsningsmiddel. Dessverre vil det ikke fungere å sjekke dette ved å veie..

  For ikke å bruke penger på falske varer, må du bare kjøpe i pålitelige butikker. Krev tilgjengeligheten av passende sertifikater som tydelig bekrefter kvaliteten på produktene.

  Karakteristiske egenskaper

  Silisium brukes i produksjonen. Det er et naturlig materiale som finnes i form av kvarts eller sand. En polymer er laget av det – grunnlaget for silikon.

  Denne komponenten, som svarte silikonforseglingsmidler er basert på, har spesielle egenskaper..

  • Elastisitet. Produktene brukes til pålitelig liming av tre, glass, betong og andre materialer..
  • Styrke. Tetningsmasse av høy kvalitet tåler høye temperaturbelastninger.
  • Pålitelighet. Hvis sammensetningen er valgt riktig, limer materialet pålitelig overflater, uavhengig av tekstur.
  • Forsegling. Holdbar og praktisk fugeforsegling.
  • Standhaftighet. Materialet er motstandsdyktig mot vær og vind, fuktighet, direkte sollys og andre faktorer.

  Bruk

  Det er enkelt å jobbe med svart fugemasse, selv om du skal bruke komposisjonen for første gang.

  • For å gjøre jobben så effektivt som mulig, nøyaktig og raskt, anbefales det å bruke en spesiell pistol.
  • Etter å ha pakket ut beholderen med sammensetningen, settes en spesiell dispenser på tuppen av tuten.
  • Skjærestørrelsen avhenger av ønsket matemengde for forbruksvaren.
  • Arbeidsflaten må rengjøres og tørkes før tetningsmasse påføres..

  Det er nødvendig å fjerne overflødige partikler av løsningen før den stivner. Ellers må du rengjøre den mekanisk..

  Anmeldelser

  La oss oppsummere artikkelen med produktanmeldelser. Med tanke på det faktum at silikonforsegling har vært etterspurt siden de først kom på markedet, er det mange rapporter og svar på nettet om dette. Meninger om sorte fugemasser deles av både bygg- og reparasjonsfolk og vanlige kjøpere..

  De fleste anmeldelser sier at silikonsammensetningen er et lønnsomt kjøp.. Mange positive anmeldelser indikerer at svarte komposisjoner aktivt brukes både til mindre reparasjoner i hverdagen og i ulike industriområder. Den svarte fargen passer perfekt inn i forskjellige interiører, fra et designmessig synspunkt.

  Det er også negative svar. Noen er sikre på at fargeløse og hvite komposisjoner er mer egnet for husholdningsbruk på grunn av nøytraliteten til skyggen. Dette skyldes at svart lett blir tilsmusset..

  For informasjon om hvordan du vasker en bil fra silikonforsegling, se neste video..