Hvite strektak: fordeler og ulemper

Når du velger et strekkloft, er det mest presserende problemet vellykket valg av fargen på belegget.

Hvit farge har en rekke fordeler på mange måter: den er universelt egnet for forskjellige interiørstiler, forbedrer rombelysningen, forårsaker ikke irritasjon, etc..

I tillegg til farge er typen tekstur et ekstra aspekt ved valg av tak. Her kan du velge mellom matte, blanke eller sateng alternativer. For bedre å forstå fordelene med hvite strektak, bør du gjøre deg kjent med alle de stilistiske og operasjonelle finessene til disse produktene..

Estetiske fordeler

En person forbinder hvitt med en rekke positive konsepter: ro, klarhet, renhet, ærlighet og andre, i tillegg har den en rekke optiske funksjoner, noe som gjenspeiles i interiørdesign.

Således har hvite strektak følgende fordeler:

 • Ikke distraher oppmerksomheten. Bevisstheten oppfatter hvitt som et symbol på nøytralitet. Et hvitt lerret skifter ikke en persons oppmerksomhet til seg selv, som et resultat av at du i et slikt rom rolig kan gå om virksomheten din uten å bli distrahert av en irriterende. Det hvite taket konkurrerer ikke med resten av interiøret, noe som gjør det mulig å se det i all sin prakt..

 • Tradisjonell utsikt. Historisk sett ble nesten alle tak kalket i en viss periode. For folk som liker konsistens, vil et hvitt strekkloft med en matt tekstur bli en hyggelig del av det tradisjonelle interiøret og vil samtidig glede deg over gode ytelsesegenskaper..
 • Den hvite fargen på taket øker visuelt rommet i rommet, som, i kombinasjon med store vindusåpninger, vil øke åpenheten i rommet.
 • Hvitt strekkloft med en blank tekstur gjennom gjenskinn og refleksjoner vil visuelt gjøre rommet mer voluminøst og vil gi en festlig stemning. Overflaten på et slikt produkt er helt flat, noe som er praktisk talt uoppnåelig for andre typer etterbehandling, for eksempel maling eller kitt, på grunn av de kolossale kostnadene ved utjevning av flyet.
 • Det hvite taket med en blank PVC -filmtekstur er ideell for å skape en behagelig og fredelig atmosfære ved å installere lysutstyr under takflaten.

Tekstur

I tillegg til de generelle egenskapene til hvite strekklofter, er det forskjeller som en viss overflatetekstur gir. Hovedtypene er matt, blank, satengoverflate.

Matt

Utad ligner en slik overflate kalkmaling eller sparkel. Matt hvite overflater brukes i helsetjenester, utdanningsinstitusjoner, forretningssentre, offentlige etater, etc..

De karakteristiske egenskapene til en slik overflate inkluderer:

 • ser behersket og streng ut;
 • gir følelsesmessig ro og sikkerhet;
 • passer inn i de fleste interiører;
 • det er ingen lysglimt og refleksjon av gjenstander som distraherer oppmerksomheten;
 • i et rom med stor takhøyde kan en matt tekstur redusere det visuelt oppfattede tomrommet.

Blank

Ved første øyekast på den hvite blanke overflaten kan det virke som den er dekket med lakk. I tillegg har hun noen andre kvaliteter..

Den blanke strukturen øker visuelt volumet, spesielt høyden på rommet, på grunn av speileffekten. Lys fra belysningsarmaturer, brytning mot “speil” -overflaten, sprer seg gjennom rommet og fyller til og med skyggefelt.

Denne funksjonen kan brukes til å spare energi, siden et rom med et hvitt glanset tak krever mindre lampeeffekt for samme belysningsnivå..

Den blanke overflaten er laget av PVC (polyvinylklorid) -film, som har gode vanntette egenskaper kombinert med treghet, noe som gjør den til en utmerket løsning for bad der det er høy luftfuktighet og mugg..

På kjøkkenet vil et glanset PVC -tak, i tillegg til fuktmotstand, være passende på grunn av at det ikke er impregnert med lukt og er lett å rengjøre, men gassovnen må være utstyrt med en god hette, ellers er den varme kan ødelegge belegget. I tillegg fester støv praktisk talt ikke det blanke taket..

Satin

   En tekstur som kombinerer egenskapene til både blanke og matte overflater. Satin ligner et glansfullt utseende med sin evne til å reflektere lys, men gløden er ikke direkte, men av en diffuserende type. Lerretet har ikke den karakteristiske gjenskinn og “speileffekt”, noe som gjør det likt en matt tekstur.

   I tillegg har det hvite satintaket følgende funksjoner:

   1. Et spesifikt trekk ved teksturen er overløpet av lys når det treffes fra forskjellige vinkler, den “perlemorseffekten” skapt av materiens inhomogene struktur.
   2. Hvitt satintak gir rommet eleganse, raffinement og raffinement og kan passende kombineres med interiørdesignløsninger.
   3. Takket være dens glød vil et slikt takhøyde øke belysningen i rommene..

   Bruk i forskjellige rom

   Bruken av hvite strekklofter i interiør er ganske omfattende. Først og fremst skyldes dette det faktum at den hvite fargen, i fravær av stiliserte reparasjoner, nesten alltid passer inn i det omkringliggende interiøret. I tillegg har den nesten ingen konkurrenter når det gjelder nøytralitet og avslappende effekt. Men den kan også brukes i rom som allerede har en viss spesifisitet..

   Interiøret, utført i klassisk stil, kompletteres vellykket av et hvitt strekkloft med en matt tekstur, som understreker dimensjonen og soliditeten som er typisk for klassikerne. Men en blank overflate med gjenskinn og refleksjoner vil være upassende her..

   Hvitt passer godt til dagslys, og jo mer det er, jo mer åpenbar er kompatibiliteten i forhold til andre nyanser. Og her lyse farger blir for irriterende i rikelig lys.

   For arbeidsflyt og forretningsforhandlinger er den ikke -distraherende nøytraliteten til hvite tak akkurat det du trenger for å fokusere på det viktigste – forretning.

   Minimalisme er preget av en minimal mengde innredning, i så fall vil et hvitt strekkloft med en blank tekstur bli et av hovedelementene i interiøret, med fokus på de visuelle effektene som er karakteristiske for et produkt av denne typen..

   I et rom med lavt “undertrykkende” tak vil et hvitt stretch -lerret med en glanset tekstur visuelt øke volumet i rommet, og dermed gjøre oppholdet i rommet mer behagelig og behagelig.

   For elskere av lyse rom i svake lysforhold vil et hvitt tak være en delvis løsning på problemet, noe som øker lysstyrken til tilgjengelig lys.

   Når det gjelder tekstur, er forskjellene mellom blanke og matte overflater bare i smak. Matt matcher bedre med et enkelt stort lysarmatur, for eksempel en lysekrone, mens glans fungerer godt med flere spotlights.

   Et hvitt strekkloft som etterligner strikkevarer anbefales ikke til bruk på kjøkkenet på grunn av impregnering med lukt og fuktighet, og i tillegg fordampes under tilberedning, vil matmikropartikler sette seg i fibrene, noe som vil føre til forringelse av utseende og ødeleggelse av lerrets struktur over tid. På badet, selv om fuktighet ikke vil ødelegge polyesteren, vil det vokse mugg på en slik overflate..

   Valgregler

   Før du går videre til det direkte valget av en spesifikk produsent av strekklofter, er det verdt å vurdere noen av finessene knyttet til produkter i dette segmentet av etterbehandlingsmaterialer:

   • Hvis valget stopper med en blank tekstur, er produktets materiale PVC (polyvinylklorid). Sløvhet er iboende i lerret laget av "strikket" materiale basert på polyester. Visuelt ser stofftakene fløyelsaktige ut, og filmbelegg er speilglatte og helt jevne..

   • Stretch -tak er stort sett sømløse, mens filmtak bare nylig har begynt å bli produsert i en helhetlig design, og de fleste produktene har ingen søm. Det kan være merkbart eller subtilt, en fargeovergang kan brukes til å maskere sømmen, for eksempel et svart -hvitt sebra -tak.
   • Satinproduktet bærer en delvis kombinasjon av matte og blanke kvaliteter. På den ene siden reflekterer satin, som glans, lys, men overflaten er ikke speilformet og lyset reflekteres i en diffust, ikke direkte form. Dermed dannes en “perlemorslig” effekt, som har et hyggelig utseende som tiltrekker seg oppmerksomhet.

   • De beste produsentene av blanke strekklofter inkluderer tyske og franske selskaper, mens de er innen matte "vev" produkter det høyeste kvalitetsproduktet er laget i Sveits.
   • Prismessig er glanset filmtak tak billigere, prisforskjellen med matt stoffduk er omtrent to ganger. Mindre tilgjengelighet påvirker populariteten til stoffimiterende tak.

   Et enkelt hvitt strukturert tak med et mønster ser bra ut i en moderne leilighet. For mange interiørstiler er glitteralternativet egnet.

   For installasjon av et hvitt strekkloft, se følgende video.