Hvilke strekklofter er bedre å velge: blank, matt eller sateng?

Hvis en spenningsstruktur velges for utformingen av taket, oppstår spørsmålet om hvilket materiale som skal foretrekkes. Dette aspektet er virkelig viktig, fordi hver type belegg har sine egne spesielle egenskaper og utseende. Til nå er det ikke noe klart svar på dette spørsmålet, fordi alle har forskjellige preferanser. La oss vurdere hovedtrekkene for matt, glanset og satengt strekkloft og sammenligne dem. Kanskje en slik analyse lar deg gjøre det riktige valget..

Særegenheter

Strukturen i et strekkloft er en ramme som en spesiell type materiale er strukket på. Spenningen er ganske stram, og materialet er godt festet, noe som får dette designet til å se veldig pent ut. Slike systemer lar deg implementere absolutt hvilken som helst design, selv om taket har åpninger for søyler, hetter eller bevisst understreket kommunikasjonssystemer..

Uansett hvilken type materiale som brukes, er det dessuten ikke vanskelig å installere slike strukturer. Dette tar ikke mye tid, og prosessen er så enkel og grei at selv en uerfaren mester (for eksempel familiens leder) kan takle det.

Alle typer strekklofter har både positive og negative egenskaper.. Det er flere viktige punkter som forener alle alternativene som vurderes..

 • Enhver type materiale som brukes i installasjonen av et strekkloft er holdbart. Du trenger ikke å bytte lerret på mange år.
 • Materialene som brukes er impregnert med spesielle forbindelser, noe som gjør dem motstandsdyktige mot fuktighet og kondens. På grunn av dette kan de brukes i bygårder med høy luftfuktighet..
 • Alle materialer kan males. Hvis du ønsker det, kan du gjenopplive interiøret i rommet med et tak i hvilken som helst nyanse i henhold til dine egne smakpreferanser..

 • I tillegg til farge kan du dekorere overflaten ved hjelp av fotoutskrift, som ikke slites ut over tid, og når den suppleres med kompositt bakgrunnsbelysning, kan den se ganske realistisk ut.
 • Alle typer materialer er kompatible med et innebygd bakgrunnsbelysningssystem som ikke smelter materialet og heller ikke krever støtte i de fleste tilfeller.
 • Under drift deformeres ikke panelene til spennkonstruksjonene. Dette eliminerer forringelse av strukturen, sprekker og dannelse av strekkmerker, selv om materialet må holde igjen vann i tilfelle lekkasje fra leiligheten til naboene på toppen.
 • Alle typer materialer kan brukes i forskjellige rom. De er egnet for å dekorere taket i en barnehage, stue, gang, gang, soverom, bad og toalett, samt en studie og et hjemmebibliotek..

 • Disse lerretene er kompatible med gipsplater, som lar deg kombinere forskjellige teksturer med hverandre og lage lyse og uttrykksfulle kombinasjoner.
 • Ved hjelp av en hvilken som helst type stretch -lerret kan du sone rommet i lokalene ved hjelp av forskjellige farger eller stilistiske løsninger for individuelle funksjonelle soner.
 • Alle spennematerialer ser veldig fine ut. De skiller seg merkbart ut på bakgrunn av takstein, foring, paneler og annen kledning. De er også i stand til visuelt å endre området i rommet..
 • Enhver av disse modellene lar deg uavhengig velge høyden når du utfører en struktur i henhold til et individuelt prosjekt.
 • Alle materialer er motstandsdyktige mot sollys. De visner ikke eller falmer..

Alle typer strekklofter har også noen ulemper..

 • Selv lakoniske alternativer “stjeler” høyden på veggene. Vanligvis, når du installerer en slik struktur, blir taket 8-10 cm lavere, noe som er spesielt merkbart i små rom..
 • Uavhengig av materialtype er slike tak ikke motstandsdyktige mot betydelige mekaniske skader og punkteringer. Hvis materialet av en eller annen grunn er skadet, må du demontere det.
 • Noen typer materialer har en begrenset bredde, noe som tvinger produsenter til å lage et design ved hjelp av suturteknologi..

 • Fotoutskrift øker kostnaden for et hvilket som helst panel (for eksempel hvis en meter i utgangspunktet koster 200 – 350 rubler, etter at bildet er påført, vil prisen øke med 8 – 10 ganger).
 • Hvis lekkasjevolumet er veldig stort, kan det skade materialet..
 • Syntetiske varianter kan ikke brukes til å dekorere uoppvarmede rom (for eksempel i et landsted). Ved temperaturer under null kan materialets struktur lide.

Etter å ha vurdert de generelle egenskapene til strekkstrukturer, kan du gå til en detaljert beskrivelse av materialer for å forstå hvordan hver variant er forskjellig..

Du vil lære mer om funksjonene til strekklofter ved å se følgende video.

Luksuriøs glans

Denne teksturen er iboende i materialet basert på PVC -film. Den kjennetegnes ved sin plastisitet, har gode ytelsesegenskaper og regnes som et materiale av meget høy kvalitet..

Blanke lerreter brukes ofte til å dekorere moderne interiør. Denne typen overflater reflekterer.. På grunn av dette kan taket visuelt øke plassen, gjøre veggene høyere og rommet lysere..

Men hvis teksturen er nær speilet, kan det skape følelsesmessig stress. Denne effekten begrenser bruken av materialet i noen rom, hvor det er spesielt viktig å skape en avslappende atmosfære..

Den reflekterende graden kan være forskjellig, men jo rikere lerret er, jo tydeligere er objektene i rommet synlige i det. Det forårsaker også en visuell følelse av rot hos noen mennesker..

Matte teksturer

Mattprodukter virker bare enkle ved første øyekast. Faktisk er de ikke begrenset i design og ser veldig vakre ut når de utføres i lyse nyanser. Teksturen på slike overflater avbryter ikke den innvendige sammensetningen, selv om taket er laget i en multi-level design med gipsplater.

Det er verdt å merke seg den større ekspressiviteten til matte teksturer når du utfører fotoutskrift på dem. I dette tilfellet er konturene spesielt godt synlige, noe som er viktig hvis du velger et design med et mønster. I tillegg lar denne strukturen deg bruke alle typer belysning, inkludert lysekroner med en masse små lamper. Det vil ikke være noen gjenskinn på overflaten av taket som irriterer øynene, og belysningsarmaturene vil se veldig uttrykksfulle ut..

Satin design

Denne typen er en modifikasjon basert på PVC -film. Utad kan det sammenlignes med et ark bestrøket papir. Slike paneler er tekstilsorter av materiale med en karakteristisk satint tekstur. Dette alternativet skiller seg fra andre i nærvær av en silkeaktig glans. Belegget har en reflekterende effekt, men i motsetning til den blanke versjonen er det ikke så uttalt.

Men på et slikt tak er effekten av en perlemorglød godt synlig, noe som bidrar til å skape en varm og koselig atmosfære..

Slik dekning ser dyr og til og med luksuriøs ut. Samtidig vekker det ikke unødig oppmerksomhet og begrenser ikke mulighetene for å bruke forskjellige møbler og tilbehør i innstillingen. Paletten av slike belegg har omtrent 120 forskjellige nyanser..

Annen

I tillegg til hovedtyper av lerret i sortimentet av mange selskaper, kan du finne materialer av eksklusiv karakter (for eksempel med en “semsket” tekstur eller i en metallisk farge), som bør bemerkes.

Noen av de uvanlige variantene inkluderer gjennomskinnelige materialer. De skiller seg ut ved at de ved hjelp av bakgrunnsbelysning lar deg fylle rommet i rommet med mykt diffust lys. Så du kan skape effekten av et lysende tak eller en etterligning av en stjernehimmel..

Omsorg

Dette aspektet er et av de viktige utvalgskriteriene. Her er materielle forskjeller spesielt betydelige..

 • Matt materiale er lett å rengjøre. For å gjøre dette, bruk bare en fuktig klut eller en halvtørr svamp. Du kan også fjerne støv fra overflaten med en støvsuger..
 • Glanset stoff er ikke redd for våtrengjøring, men etter det er flekker nesten alltid igjen, noe som kan være veldig merkbart.
 • Satintekstiler bør ikke rengjøres som filmsorter. Du kan imidlertid “gå” på overflaten med en støvsuger.

For forskjellige rom

Takets design bør velges ut fra størrelsen, formålet og stilen til et bestemt rom. Estetisk oppfatning er også viktig, noe som bestemmer forskjellen mellom produktene.. Ta et par tips fra interiørdesigneksperter for å gjøre det riktige valget..

 • Velg spenningsstrukturer i lyse farger. De vil ikke skape en følelse av tyngde. Mørk maling er spesielt uønsket for glans og speilstruktur. Det eneste unntaket er utformingen av store haller med stor takhøyde..
 • Glansete teksturer av belegg er passende i gangen og korridoren. I dette tilfellet kan panelene ha et bilde av himmelen eller en enkel stilisert tegning på en hvit bakgrunn..

 • Blanke materialer kan også brukes til stue og kjøkken. I dag er de en demonstrasjon av interiørets produserbarhet, de ser flotte ut når de støttes i form av blanke belegg av møbler eller tilbehør..
 • For et soverom er glans uønsket. Design med en matt overflate ser bedre ut her. I dette tilfellet er det ekstremt viktig at fargen på materialet er lys..
 • Den samme regelen gjelder for barnerommet. Den matte teksturen irriterer ikke øynene og skaper ikke en illusjon av uorden fra overflod av gjenstander, som vanligvis er mye i barnehagen.

 • Hvis du synes det er vanskelig å bestemme deg og vil bruke to typer tekstur i designet, kan du kombinere dem. Dekorer taket med en matt finish, og lag en liten aksent med glans. Materialer kan kobles til ved hjelp av gips, ved hjelp av teknikken på forskjellige nivåer.
 • Vær oppmerksom på belysningen. Hvis du trenger å kombinere sateng og matte overflater, velger du spotbelysning ved å bruke den i taket og for eksempel på forsiden av skapet, eller over speilet eller hyllene.

 • Den beste løsningen for loftet, der strekklofter er en ekstraordinær løsning, er å bruke satengmateriale eller matt film. Samtidig er det uønsket å bruke utskrifter. Her er prioriteten den hvite fargen på belegget.
 • Hvis du planlegger et design med fotoutskrift, velger du et sateng eller matt alternativ. Slike lerret vil se dyre ut, mens mulighetene for tegningen ikke vil være begrenset. Du vil kunne passe til og med abstrakte og etniske notater inn i interiøret..

Anmeldelser

Etter å ha studert meningene til de som dekorerte hjemmet sitt med spenningsstrukturer, i tillegg til å ha lært ekspertstilling, kan vi konkludere med at en bestemt type materiale passer for hvert rom. Det som ser bra ut på kjøkkenet kan være vanskelig på soverommet..

Det er mange kommentarer om blanke overflater. Brukere bemerker at disse materialene virkelig skaper en illusjon om å øke plassen. Imidlertid tvinger de også til å minimere antall møbler på grunn av deres reflekterende evne..

De som velger matt design snakker om det stilige utseendet på lerretene. Fotoutskrift med bildet av himmelen og skyene ser spesielt imponerende ut, og ved hjelp av riktig valgt bakgrunnsbelysning blir de visuelle grensene for taket helt slettet.

Mange kunder liker kombinasjonen av matte og blanke overflater. Samtidig anbefaler designere å bruke glans for å utføre små aksenter, innramme dem med et matt lerret og dekorere med kompositt LED -bakgrunnsbelysning.