Gulvfliser i porselen av steingods: fordeler og ulemper

Gulvfliser i porselen av steingods: fordeler og ulemper

Porselen steingods fliser er et populært og høykvalitets fasader. Den kombinerer organisk gode ytre og produksjonsegenskaper, og det er derfor det er stor etterspørsel. Men nå tilbyr produsentene forskjellige typer porselen steintøy, som noen ganger er vanskelige å velge uten å undersøke sine fordeler og ulemper..

Særegenheter

 • Hovedtrekk ved porselen steintøy fliser er at det regnes som det mest holdbare motstående materialet. Det er en generelt akseptert styrke skala der porselen steintøy er på andreplass etter diamant. Det er sterkere enn vanlig granitt. Det er derfor slike gulv tjener lenge og tolererer mekanisk belastning godt..
 • Porselen steingods fliser har også fuktresistente egenskaper. Egenskapene til dette materialet viser at det har den laveste porøsiteten. Dermed er vannabsorpsjon praktisk talt fraværende, siden denne indikatoren ikke er mer enn fem hundredeler av en prosent. Det er derfor belegget kan brukes i alle, til og med fuktige rom..
 • Siden disse flisene gir en pålitelig vannbarriere, tåler de også høye temperaturer. Porselen steingods fliser kan installeres selv utendørs. De eksterne egenskapene til dette materialet endres ikke, selv når temperaturen synker til -50 grader. Slik skiller porselen steintøy seg fra keramiske gulvfliser. Ved lave temperaturer smuldrer sistnevnte og mister kvaliteten og ytre egenskaper..

 • Et annet karakteristisk trekk ved porselen steintøy er holdbarheten. Det slites praktisk talt ikke og beholder sitt presentable utseende i flere tiår. Porselenfliser er delt inn i 5 klasser, som bestemmer holdbarheten:
 • Førsteklasses belegg er veggmontert.
 • Andre klasse porselen steintøy brukes til gulv i boliglokaler med lav trafikk.
 • Modeller av tredje klasse er designet for mer gangbare områder. De tåler trafikk på rundt hundre mennesker i timen..
 • Modeller av fjerde klasse kjøpes utelukkende for etterbehandling av gulv på offentlige steder, hvor trafikken er veldig høy og er mer enn flere hundre mennesker i timen..
 • Steintøy i porselen i klasse 5 er beregnet på etterbehandling av gulv på jernbanestasjoner og andre steder med mye trafikk.

 • Alle modeller av fliser i porselen, i tillegg til å angi klassen, har andre merker på emballasjen. Oftest er antall brenningssykluser for materialet, tykkelsen på porselensteinflisene, bøyestyrken, slitestyrken og overflatefriksjonskoeffisienten angitt. Hver pakke angir om flisene er til vegger eller gulv.
 • Et særtrekk ved en slik flis er hardheten, som også er angitt på emballasjen med en spesiell merking..
 • Noen pakker har også markeringer som indikerer det anbefalte stedet å bruke en bestemt type porselen steintøy. Dette kan være en flyplass, sykehus, fabrikk, sportskompleks eller hjemmeleiligheter.

 • Et annet karakteristisk trekk er tilstedeværelsen av et stort antall porselensformer. Produsenter presenterer modeller for rom med forskjellige områder. For store rom er det fliser i store størrelser, men for små rom presenterer produsentene små porselens steintøy.
 • Porselen steingods fliser er ganske enkle å installere. Mange modeller av slike fliser krever ikke spesiell forberedelse av basen..

 • Et annet karakteristisk trekk ved porselen steintøy fliser er valget av tykkelsen på flisene. Produsenter presenterer modeller med en tykkelse på 7 mm til 3 cm. Så jo tykkere fliser, desto mer pålitelig og holdbar blir gulvet, siden tykke modeller kan vare mye lenger enn tynne. Tykkelsen på flisene er direkte relatert til faktoren for slitestyrke og slitasje på belegget..
 • Den neste egenskapen som kjennetegner porselen steintøy er dens høye motstand mot fysisk stress. Porselen steintøy er i stand til å tåle en belastning på 2000 N. Dette er en av de høyeste gradene av motstand i henhold til den allment aksepterte klassifiseringen. Bøyestyrken er så høy som mulig, men spesifikke verdier er fortsatt avhengig av flisestørrelse og tykkelse.

Fordeler og ulemper

Porselenbelegget har flere fordeler:

 • Det er motstandsdyktig mot ytre påvirkninger, inkludert effekter av brann, vann og ekstreme temperaturer.
 • Noen produsenter bemerker til og med at porselen steintøy kan vare opptil 100 år. Det er derfor den store fordelen med dette belegget er holdbarheten..
 • Porselen steingods fliser er vanskelig å skade, da de tåler nesten enhver påvirkning. Selv om du slipper en tung gryte eller stekepanne på gulvet, vil det ikke være spor igjen på flisene. Riper, flis og andre konsekvenser av mekanisk belastning forblir ikke på belegget.
 • En stor fordel er rimelig pris på slik dekning. Selv om disse flismodellene er dyrere enn keramikk, er den totale kostnaden rimelig og berettiget. Spesielt med tanke på at gulvet kan vare lenge..

 • Den neste fordelen er miljøvennligheten til dette belegget. Dette skyldes det faktum at porselen steintøy fliser bare er laget av naturlige elementer. Dermed er en slik kledning helt ufarlig for menneskers helse..
 • Fordelen med slike gulv kan betraktes som et stort antall interessante teksturer og pregede modeller presentert av produsenter.
 • Takket være en spesiell produksjonsteknologi er porselen steintøy veldig tett og tungt. Dette skyldes den sterke pressen under produksjonen og den påfølgende avfyringen av materialet ved en temperatur på 1300 grader. Således smelter komponentene i sammensetningen av dette belegget sterkt uten å danne luftbobler. Det er derfor porselen steintøy har den høyeste hardhet og pålitelighet..

Men noen modeller har en rekke ulemper. Disse inkluderer:

 • Urimelig høye priser på importerte modeller. Som regel gjelder denne funksjonen ikke for innenlandske selskaper..
 • Nesten alt porselen steintøy, med sin styrke, er ganske skjørt. Dette gjelder ikke lagt og faste fliser, men tilfeller av overføring eller transport av produkter som ennå ikke er installert. Så hvis platen faller, kan den lett knuses..
 • En annen ulempe er det lave nivået av varmeledningsevne. Overflaten er veldig kald og det er ikke veldig hyggelig å gå på den barbeint. Hvis du ikke sørger for installasjon av et varmt gulv, vil det ikke være mulig å gå barbeint hjemme på slike overflater..

 • Kjøpere merker seg andre ulemper, for eksempel at et slikt belegg er vanskelig å kutte og trimme kantene under installasjonsprosessen. Ved kutting flises det mange hjørner, og det kan også oppstå sprekker.
 • Installasjonen blir også vanskelig av den store vekten av slike plater. Derfor er det ganske vanskelig å utføre styling på egen hånd uten hjelp fra utsiden..
 • Nesten alle flisemodeller har en negativ egenskap – de er veldig glatte. Porselen steintøy er intet unntak. Glatte modeller gir sterk glidefare og skader. I tillegg, siden selve belegget er veldig hardt, kan du bli skadet hvis du faller på det. Dette gjelder spesielt for små barn..
 • Etter å ha lagt fliser i porselen, blir det vanskelig å rengjøre skjøtene som forbinder tilstøtende elementer. Støv og smuss tettes ofte der, så belegget krever regelmessig rengjøring..

Visninger

Matt porselen steintøy

Denne typen fliser kalles også upolert. Dette skyldes det faktum at etter at belegget er brent, blir det ikke utsatt for ytterligere behandling. Det skiller seg ikke ut i spesielle estetiske kvaliteter, men det er det mest holdbare i sammenligning med andre varianter av dette belegget..

Slikt porselen steintøy er det vanskeligste å ripe og skade. Dette er modellen som tilhører den høyeste klassen av slitestyrke. Det er derfor du kan legge et slikt belegg selv på de mest gangbare stedene..

Porselen steintøy kan også brukes i rom med høy gulvbelastning. For eksempel er den egnet for legging i garasjer og andre bygninger for tekniske eller økonomiske formål. Siden matt porselen steintøy ikke er polert, er overflaten litt grov. Dermed er flisene beskyttet mot å skli og gir deg maksimal sikkerhet..

Slikt porselen steintøy er mer porøst enn polerte og glasserte modeller. Siden belegget ikke gjennomgår ytterligere behandling, forblir det luftbobler og porer på det. Dermed kan fettete flekker og noe smuss komme inn i overflaten. Det er litt vanskeligere å ta vare på enn andre typer porselen steintøy..

Polert

Denne typen belegg er behandlet med spesielle slipematerialer og har en jevn tekstur. Flisen blir blank takket være polering. Dette belegget ser elegant ut, blank glans gir sjarm og eleganse til rommene der den er lagt. Det legges ofte på offentlige steder av administrativ type. I tillegg lar denne behandlingen deg forbedre dybden og fargemetningen..

Men dette porselen steintøyet er veldig glatt. Hvis du går på den med våte sko, vil det være en sjanse for å skli på den. På samme tid forringes også flisens struktur litt, siden topplaget fjernes under polering. Dette fører til en nedgang i tettheten av belegget og fører til en større sårbarhet for slike fliser..

Produsenter har gitt forskjellige måter å bekjempe disse ulempene med polert porselen steintøy. For å øke friksjonskraften, blir gulv laget av slike fliser spesielt gnidd med voks for å redusere sannsynligheten for å falle på grunn av de negative effektene av vann..

Både gulv og vegger er ferdig med polert porselen steintøy – det ser veldig edelt ut på hvilken som helst overflate. I tillegg er det traumatisk bare i kaldt vær, og dette problemet kan løses ved å legge tepper ved inngangen slik at folk tørker føttene på dem når de kommer inn..

Utseendet til dette belegget overskygger mange ulemper. I tillegg er glatt porselen steintøy lett å vedlikeholde. Med den kan du raskt slette flekker og skitt som ikke spiser seg inn i gulvets struktur. Men striper kan forbli på den hvis belegget ikke vedlikeholdes ordentlig. Produsenter tilbyr nå et bredt utvalg av slanke modeller med et stort utvalg av utskrifter og mønstre..

Halvpolert eller lappet

Dette belegget ble oppfunnet av italienere, og de originale produksjonsteknologiene brukes fremdeles for å lage det..

Flisen er veldig lite polert, så overflaten er ikke for glatt, men noen områder er fortsatt polert. Dermed oppnås en grasiøs kombinasjon av polerte og grove områder av flisen, noe som ser uvanlig ut. Noen av disse modellene ligner treaktig tekstur..

I tillegg til å kombinere de ytre egenskapene til matt og glanset porselenstein, inneholder det også alle fordelene med begge typene. Den har god vanntetthet og motstand mot ytre påvirkninger. Dette moderat glatte materialet er lett å vedlikeholde og bruke. I tillegg kan de dekorere lokaler i områder med høy trafikk..

Som regel lages halvpolerte produkter som følger: topplaget fjernes fra en standard upolert flis, deretter blir overflaten delvis polert.

Polert

Denne typen porselen steintøy fliser har en interessant tekstur. Produktene er satinfinish, noe som gjør det mulig å oppnå den visuelle effekten av en matt og halvfløyel flisoverflate. Mineralsalter brukes til etterbehandling av topplaget..

Denne modellen har lavere slitestyrkeegenskaper enn de forrige, men dens dekorative kvaliteter kan overgå egenskapene til andre typer. Takket være en spesiell produksjonsteknologi glir ikke belegget i det hele tatt og ser samtidig luksuriøst ut.

Når det gjelder styrke, er materialet ikke dårligere enn kunststein, men det anbefales fortsatt ikke å legge det i offentlige lokaler. Som regel brukes den til dekorasjon av leiligheter og hus, siden den bare er beregnet til hjemmebruk. Slike fliser er dyre, men de ser greie ut..

Strukturert

Slike modeller har en interessant reliefftekstur. Takket være en spesiell produksjonsteknologi har strukturerte porselensteinfliser muligheten til å etterligne nesten alle materialer. Dette kan være modeller for tre, travertin, murstein, marmor, stein.

Produsenter presenterer til og med modeller som er i stand til å etterligne skinn og vevde teksturer..

Når det gjelder kvalitetskarakteristika, ligner det på polert porselen steintøy. Den er ideell for hjemmebruk. Materialets estetiske kvaliteter er på et høyt nivå: det ser vakkert og interessant ut.

Spesielt populære er modeller av porselen steintøy under en steinmosaikk. De fleste av disse beleggene har en interessant preget tekstur, så de beskytter husholdninger og gjester mot å skli. Selv om gulvet blir vått, vil det være vanskelig å skli på det..

Glasert eller røkt

Slike belegg ligner veldig på keramiske fliser. Denne likheten skyldes det faktum at begge materialtyper er dekket med et ekstra lag glasur.

Ved produksjon av glasert porselen steintøy brukes dobbeltpresseteknologi. Dermed presses glassemaljen i tillegg på den ferdige komprimerte sammensetningen, noe som gjør fargen lysere og mer interessant og lar deg fylle huset med et stort utvalg av fargeløsninger og kombinasjoner..

Disse modellene er absolutt ikke beregnet for bruk på offentlige steder og tilhører den første klassen av slitestyrke. Selv om disse platene har en solid base, er de ikke like pålitelige som de tidligere typene..

Liten mosaikk

Dette porselen steintøy anses som det mest holdbare og pålitelige, siden flisene er av den minste størrelsen. Det er veldig vanskelig å ødelegge eller skade fliser. Mosaikkgulv er praktisk talt usårlige for ytre påvirkninger og er derfor holdbare. I tillegg ser dette belegget utad veldig imponerende ut..

Gulvoverflaten kan avsluttes med flere hundre flerfargede fliser, noe som skaper en interessant palett. I dette tilfellet brukes en rekke kombinasjonsmetoder. Mosaikkfliser i porselen er lagt i form av abstrakte mønstre, samt geometriske ornamenter og former.

Sjakkoppsett og styling i form av forhåndsplanlagte ornamenter er også populære. På samme tid er mosaikkporselen av porselen egnet for nesten enhver stil og ser presentabel ut..

Rettet opp

Dette materialet har en uvanlig struktur. Dette er modeller som kan variere i kaliber og størrelse. Etter endt påvirkning av høye temperaturer vises interessante geometriske mønstre på flisene. Teksturen er forskjellig fra ett element til et annet. Og dermed, takket være utbedringsprosedyren, blir flisen perfekt flat og rett.

I tillegg er den riktig størrelse for innendørs gulv. Derfor kan det med slike modeller unngås det ekstra behovet for å trimme flisene. Kantene behandles med spesielle lasere på maskinverktøy og forsegles med slipemidler. Og dermed, ved legging kan rektifiserte fliser installeres på en slik måte at sømmen er praktisk talt usynlig.

Belegget vil se solid og komplett ut. Samtidig er det ikke dårligere i estetiske egenskaper enn de tidligere typene porselensteinfliser..

Siden det ikke vil være sømmer mellom elementene, blir de ikke så sikkert festet. Dette kan føre til økt slitasje på flisene. Det vil ikke være like motstandsdyktig mot mekanisk belastning..

Dette belegget er ikke installert i rom som er preget av temperaturendringer, det er heller ikke egnet for gulvvarme. Til tross for at belegget er ideelt i størrelse og utseende, er det ganske lunefullt for driftsforholdene.

Dimensjoner

Funksjonene i gulvbekledningen med dette materialet avhenger av størrelsen på flisen. Modellene 60 x 60 cm er beregnet på å installeres på pålitelige lim av høy kvalitet. I dette tilfellet må basen være helt flat..

Og modeller med parametere 30 x 30 cm antar tillatt tilstedeværelse av feil og uregelmessigheter på gulvet. Små fliser lar deg skjule dem.

De mest optimale modellene er 45 x 45 cm.. De kjennetegnes ved sin allsidighet, de kan installeres i nesten alle rom, uavhengig av størrelse og formål. Det er derfor slike dimensjoner er etterspurt..

I tillegg til standardstørrelser er det også modeller av ikke-standardparametere. Noen produkter er omtrent 30 cm tykke, så de plasseres bare i industrilokaler..

Det finnes også større modeller 1200×600 mm. Du kan også hente små 5×5 cm -modeller for mosaikk.

En bestemt størrelse kan velges basert på modellområdet som produsenten representerer, eller den kan bestilles. Standard porselensteinfliser kan trimmes hjemme med en kvern. For å gjøre dette, bruk en diamantskive..

Dimensjoner er en veldig viktig egenskap ved en flis. Disse indikatorene er nødvendige for å beregne mengden materiale som må konsumeres for legging innendørs. Men ved beregning, i tillegg til å multiplisere parametrene til flisen med arealet i rommet, er det nødvendig å legge til ytterligere 10%. Disse ytterligere 10% kan brukes til å skjule feil og kutte små biter. Dette vil gjøre det lettere å legge til kai, og gulvene vil se virkelig perfekte ut..

Design

Når du velger fliser i porselen, må du ta hensyn til utformingen. Med sin skjønnhet må den være merkeløs for å bestemme bruken av gulvet som helhet. Produsenter presenterer nå et stort utvalg av stilistiske designalternativer. I dette tilfellet må en bestemt design velges avhengig av dekorasjonsstilen i rommet der du planlegger å montere en slik flis..

 • Nå er et veldig populært og ganske nøytralt alternativ fint teksturerte flekker med flekker. Flekken er representert som små prikker på en monokrom bakgrunn. På en annen måte kalles dette designet “salt eller pepper”. Små skader er ikke synlige på den. I tillegg er denne flisen oftest matt..

Den er veldig allsidig og er perfekt for installasjon på kjøkkenet, i gangen eller på gangen. Det er hun som ofte dekorerer produksjonsanlegg der design betyr noe. I tillegg er denne flisen lagt i moderne interiørstiler, for hvilke tilstedeværelsen av lyse aksenter er ukarakteristisk. Vanligvis er disse monokrome hvite, beige, grå og svarte modeller med hvite eller svarte flekker..

 • I moderne kjøkken setter de ofte porselen steintøy i marmor. Den passer perfekt inn i interiøret, designet i klassisk stil. I tillegg kan den plasseres i nesten alle rom. Men samtidig er det ønskelig at designet er hvitt eller svart -hvitt..

 • Noen modeller etterligner naturstein. Disse kan være små eller store gjenstander. Vanligvis velger de flerfargede modeller av store steinheller med et allerede påført mønster og legger dem ut i en bestemt rekkefølge. Denne designen ser lys ut, men behersket..

 • Et annet interessant designgrep er bruk av teksturerte porselensteinfliser med trekorn. Et slikt belegg ser naturlig ut, og på grunn av treimitasjon virker gulvene massive. Denne etasjen er den mest praktiske. Slike gulvfliser brukes ofte i kjøkken i klassisk stil..

Produsenter tilbyr et utvalg av veldig realistiske trelignende fliser i forskjellige farger. Disse kan være modeller for eik, aske, wenge, mahogni, samt andre verdifulle treslag. Du kan også finne interessante modeller for parkett eller laminat..

I tillegg er det disse beleggene som vanligvis brukes i studioer, delt inn i forskjellige funksjonsområder. Der kan du samtidig legge flisene under treverket og installere et naturlig tregulv eller laminatgulv. I tillegg presenterer mange produsenter store trelignende porselenfliser, som har et mønster lagt ut fra mini-elementer. Dette kan være modeller for et sildbein, store plater til et brett eller produkter med mønster for et dekk..

 • Passer for de mest sofistikerte interiørene porselen steintøy i skinn. Det brukes ofte ikke som hovedmateriale for dekorasjon, men som et element for å plassere aksenter. Den kan plasseres i midten av et rom for å lage en etterligning av et teppe, eller bare for å understreke visse detaljer. Designere presenterer interessante modeller av en monokromatisk type, men de er forskjellige i lyse farger..

Denne typen porselen steintøy er farget med naturlige stoffer, så monokromatiske elementer er ganske dyre. De er lagt ut på gulvet i form av forskjellige mønstre og abstrakte mønstre, disse kan være geometriske utskrifter eller belegg arrangert i et rutemønster..

I barnerom eller områder for spill legges slike elementer ut ved hjelp av panelet eller lappeteknikk. I tillegg kan du på denne måten lage en interessant fargetegning og legge ut forskjellige mønstre og ornamenter..

Hvordan å bruke

Porselen steintøy brukes oftest til etterbehandling av gulvet i gangen eller på kjøkkenet. Dette skyldes det faktum at det er i disse rommene man oftest må takle høy luftfuktighet og sterke effekter av mekanisk type på gulvet. Det er i disse rommene det ofte dannes sølepytter eller våte damper på gulvet..

I disse rommene brukes vanligvis teksturerte, matte porselenfliser. Med dette materialet det er mulig å fullføre gulvet på balkongen, så vel som gulvene på gaten, for eksempel i lysthuset, på terrassen eller på verandaen. Dette skyldes den høye styrken og frostmotstanden til slike materialer, slik at de kan installeres i uoppvarmede rom..

Selv om porselen steintøy er materialet som hovedsakelig brukes til gulv, brukes det også til andre formål.. Med sin hjelp fullfører de benkeplaten i arbeidsområdet på kjøkkenet.. Dermed vil det være mulig å kutte med en kniv på, og kjøkkensettet vil ikke bli bortskjemt med kutt og riper..

I tillegg kan varme panner og gryter plasseres på en slik benkeplate. På samme tid vil benken ikke absorbere lukt, smuss eller fett. Dette belegget er også enkelt å rengjøre. For dette kjøpes glatte porselenfliser oftest..

Materialet legges også i forkleområdet. Der er det nødvendig slik at oljesprut og fett ikke flekker veggene. Og siden den er vanntett, vil den ikke bli skadet av damp..

Dette betyr at kjøkkenet vil se vakkert ut, og matlaging og rengjøring i det blir mye lettere. I dette tilfellet kan du bruke både stort og lite porselen steintøy, velge de mest interessante designmodellene.

Kombinasjon

Det er ikke vanlig å dekorere hele huset med keramiske granittfliser. Som regel brukes den til legging i separate funksjonelle områder eller rom. Men samtidig brukes ofte forskjellige teknikker for å kombinere materialer og teksturer. For eksempel kombineres modeller for parkett ofte med naturparkett.

I en stor stue kan kjøkkenområdet legges ut med slike fliser, og spisestue og sittegruppe med sofa kan dekoreres med naturlig tre eller til og med teppe.

Som regel prøver de å kombinere materialer som har helt forskjellige egenskaper, men litt like teksturer når de kombineres. Dermed er det bedre å kombinere porselens steingodsfliser med et tykkere og mer holdbart belegg slik at gulvene har ett nivå.

Det er viktig å være veldig oppmerksom på dokking. Porselen steintøy kan også brukes på etasjer. De spredte en del av terskelen på et gulv på to plan. Gulvlister er pyntet med fine porselensteinfliser. Denne kledningen ser veldig harmonisk ut..

Du vil lære reglene for å legge porselen steintøy på gulvet i den neste videoen..

Produsenter

Rangeringen av de beste merkene åpnes av fliseprodusenter fra Spania og Italia. De kjennetegnes ved sin utsøkte design og høye kvalitet. Spansk merke El molino presenterer mange gode modeller som allerede har blitt populære.

Disse elementene tilhører Boreal El Molino -samlingen. Denne linjen er hovedsakelig matte modeller beregnet på hjemmebruk. De fleste av disse materialene er laget i pastellfarger og har en diskret design. Modellene fra Formula El Molino -kolleksjonen presenteres derimot i form av polerte fliser. Denne samlingen bruker beige, svart, grå, burgunderfarger. Modeller er dekorert i form av kant eller salt / pepper.

Italiensk Marazzi, Italia presenterer lyse og stilige modeller av fliser i porselen, inkludert mosaikkvarianten. De fleste av disse produktene er basert på europeisk design. Flisen er designet for interiøret i stil med minimalisme, loft, hi-tech, provence.

Kundeanmeldelser viser at slike fliser har anstendig kvalitet og rimelige priser, og derfor er de populære i mange land rundt om i verden..

Hviterussiske produkter Keramin merke. Produsenten er avhengig av økt styrke og maksimal miljøvennlighet av materialet.

I Russland er den ledende posisjonen på markedet for steingodsfliser i porselen Estima merke. Ved produksjon av slike belegg brukes pigmenter som etterligner naturlige materialer. Og alle råvarer er helt hygieniske og trygge.

I Polen, populær merker Tubadzin og Polcolorit, produsere forskjellige typer fliser, inkludert porselen steintøy. Kinesisk porselen steintøy er også etterspurt blant kjøpere, siden det har en lav pris..

Valgtips

Når du velger fliser i porselen, må du ta hensyn til formålet med rommet der du skal legge det. Det er bedre å ikke kjøpe strukturert og preget porselen steintøy til gatelokaler eller til bygninger. For en slik flis vil du overbetale mange ganger, men samtidig tåler den kanskje ikke belastningen på trafikken og blir raskt utslitt.

Hvis de i rommet på et slikt gulv stort sett går i sko, eller hvis du legger ut porselen steintøy på gaten, for eksempel på gulvet i et lysthus, så prøv å få et glatt materiale. Dette skyldes det faktum at det er ganske vanskelig å fjerne smuss som har kommet på teksturerte soner, og du må bruke børster og spesialpleieprodukter..

Flismodeller skal være både vakre og funksjonelle. I tillegg kan rimelige alternativer være av dårlig kaliber og variere i størrelse. Dermed vil du bruke mye tid og krefter på å kutte materialet..

.

Velge fliser i porselen, gi preferanse til modeller som ble utgitt i samme batch. Ellers kan de variere i farge og tekstur. Slike forskjeller kan til og med ødelegge interiøret i rommet og forstyrre harmonien. Når du velger en flis, må du være oppmerksom på størrelsen på rommet. I tillegg bør faktorer som farge, form og størrelse på flisene tas i betraktning..

I store rom kan du bruke mørkt porselen steintøy eller en kombinasjon av mørkt og lyst, men i små rom kan et slikt gulv visuelt redusere enda mer. Derfor bør lyse fliser brukes her. I tillegg, for å fylle rommet med plass og luft, er det bedre å foretrekke blanke eller glasserte modeller. De vil dekorere interiøret og gjøre det mer interessant..

Tenk på hvordan du vil legge steintøy i porselen, og hvordan du kan utvide rommet med det. Før du kjøper, må du gjøre alle beregningene og velge modeller som har et godt forhold mellom pris og kvalitet. Når du velger porselens steintøy, kjøp det med en liten margin.

Hvis du velger mellom store og små ting, så Husk at mindre fliser er mer praktiske og egnet for legging på uferdige gulvflater. Men store elementer krever ytterligere etterbehandling eller installasjon av et undergulv..

I tillegg bør størrelsen på flisene være proporsjonal med størrelsen på rommet: jo bredere rommet, jo større skal gulvflisene være.

Omsorg

Siden fliser av porselen steintøy har en lav prosentandel av vannabsorpsjon, er de ikke redd for våtrengjøring i det hele tatt. Men i dette tilfellet blir sømmene mellom flisene sårbare. Derfor er det først nødvendig å fjerne alt skitt som har samlet seg mellom elementene i flisene, og deretter våtrengjøre hele gulvet som helhet.. Når du velger produkter for stell av porselen, kan du foretrekke spesielle kjemikalier.

Kjøper rengjøringsprodukter, det er nødvendig å studere sammensetningen. Det er viktig at det ikke inkluderer syrer.. De er ikke skadelige for steintøy i porselen, men de kan påvirke materialene som sømmene er laget av negativt. Du kan bruke børster til å rengjøre belegget, men du må passe på å unngå harde slipemidler da de kan ripe eller skade belegget ved hyppig bruk.

Før du går videre til våtrengjøring, må du tørke av støvet eller bruke en støvsuger. Støvsugeren lar deg fjerne faste partikler av sand og små steiner og lette rengjøringen. Alkaliske produkter kan brukes til å fjerne fett og smuss. Men flekker fra maling eller lakk fjernes best med aceton..

For å sikre riktig stell av fliser av porselen, bør du ikke bare rengjøre, men også forhindre forurensning.. Det er nødvendig å bruke produkter basert på silikon eller harpikser. Hvis du jevnlig gnir en slik sammensetning inn i porselens steingulv, reduserer du smuss både på flisene og i sømmene..

Hvis du har porselens steingods i høy glans, bør du av og til polere, da belegget kan falme og skyne over tid..

I tillegg bør glatte modeller behandles med voksbaserte produkter. De fornyer belegget og gjør det visuelt mer presentabelt. I tillegg, hvis du bruker voksbaserte produkter, kan du bare begrense deg til våtrengjøring uten bruk av kjemikalier..

Vakre eksempler i interiøret

Både i moderne og klassisk interiør ser fint porselen steintøy vakkert ut, lagt med sildbein, diamant eller diagonal. I tillegg kan du bruke de mest interessante og intrikate mønstrene, ta hensyn til råd fra designere og være kreativ. I tillegg kan den legges med et mellomrom eller en stige..

I det indre av kjøkkenet ser utformingen av forklesonen og gulvene med de samme porselenflisene vakkert ut. Et slikt interiør ser raffinert og elegant ut. Samtidig er blanke modeller oftest foretrukket. Et svart forkle og et glanset gulv vil passe perfekt inn i et høyteknologisk eller minimalistisk interiør.

Et annet interessant alternativ er å bruke hvit porselen steintøy med en blank tekstur på kjøkkenbenken og i forkleområdet. Sammensetningen vil bli supplert med en gulvfinish med et lignende, men kontrasterende, svart porselen steintøy. Dermed vil interiøret se elegant, men behersket ut..

I rom med et lysere interiør, for eksempel bad eller kjøkken, kan du bruke en monolong. Slike modeller av fliser i porselen steingods vil skape en fengende og stilig design. I tillegg kan du på denne måten legge ut sorte og hvite elementer i et rutemønster for en mer behersket og streng design..