Glansede strekklofter: typer og farger

Glansede strekklofter: typer og farger

Tendensen til å dekorere taket med et stretch -lerret blir stadig mer populært. Disse designene er etterspurt på grunn av en rekke fordeler og egenskaper med høy ytelse..

Siden i dag er fokuset på materialets strålende tekstur, vil vi se nærmere på glansede strektak, etter å ha studert deres varianter, nåværende farger, finesser av valg og visuell oppfatning.

Særegenheter

Et glanset strekkloft er i hovedsak et panel som er strukket over en metallramme. Fiksering av materialet er jevnt, ganske stivt og tilstrekkelig til at panelet er jevnt, uten å falle og brette seg. Som et materiale for å dekorere takområdet brukes PVC -film, utviklet ved hjelp av en spesiell teknologi, som eliminerer deformasjon i lang tid..

Dette materialet er laget av syntetiske komponenter, noe som gjør det motstandsdyktig mot mikroorganismer..

Det sprekker ikke, river ikke, det er fuktresistent, tåler en betydelig mengde vann hvis det oppstår lekkasje fra naboene på toppen. På grunn av spesiell impregnering er materialet frostbestandig. Denne designen eliminerer dannelse av kondens, som er viktig for hus og rom med høy luftfuktighet, og tillater bruk av disse strukturene i ethvert rom i hjemmet, inkludert et bad og et kombinert bad..

En ekstra bonus er gjennomsiktigheten av blanke teksturer, som lar deg dekorere taket med innebygd belysning med en realistisk effekt.

Fordeler og ulemper

Blanke strekklofter har mange fordeler, blant dem er det flere hovedtyper:

 • Filmen gir muligheten til å male i hvilken som helst nyanse i fargepaletten, noe som gjør at du ikke kan begrense deg til å velge en designidee, velge hvilken som helst tone for å dekorere taket.
 • Tilstedeværelsen av reflektivitet gir en visuell effekt av å øke plassen: på grunn av glansen og lyse farger ser taket høyere ut, og veggene i rommet – bredere.
 • Disse lerretene er holdbare. Med forbehold om installasjonsteknologi, forsiktig håndtering og forsvarlig pleie, vil de vare i mange år uten å forringe ytre egenskaper..
 • Slike materialer er motstandsdyktige mot ultrafiolette stråler, takket være hvilke blanke strekklofter kan installeres i rom badet i solen.
 • Dette materialet sørger for teknologien for fotoutskrift, som lar deg dekorere takkomposisjonen med et mønster av ethvert emne, opp til ditt eget bilde etter kundens valg.
 • Materialets blanke tekstur er forbundet med luksus. Det gjør ethvert interiør elegant, passer spesielt godt inn i moderne og klassiske stilistiske trender..

 • Når du installerer strukturer med et glanset stretch -lerret, kan du variere høyden på rammen, noe som gjør det mulig å maskere en merkbar forskjell i høyden på motstående vegger.
 • Denne strukturen er perfekt kombinert med andre alternativer: for mer uttrykksfull design kan du kombinere blanke lerreter med matt og til og med sateng.
 • Evnen til å kombinere med gipsplatekonstruksjoner lar deg radikalt endre takets design ved hjelp av strekkduker. Ofte utgjør de sammen hovedhøydepunktet i det indre av rommet..
 • Glanset tekstur er et virkelig funn av design i stiler som det er viktig å demonstrere prestasjonene for moderne teknologi gjennom belegget, med vekt på den syntetiske basen til materialet..
 • Slike materialer kjennetegnes ved en akseptabel kostnad, som passer for hver kjøper, uavhengig av budsjett og smakpreferanser..
 • Disse lerretene er perfekt kombinert med forskjellige former for sentral og tilleggsbelysning, noe som åpner uendelige muligheter for design av ethvert rom..

Med en rekke fordeler, er blanke spennstrukturer ikke uten ulemper..

La oss legge merke til de viktigste:

 • Reflektivitet skaper følelsesmessig stress. Av denne grunn er alternativer med store blanke innlegg uønskede for å dekorere soverom og barnerom..
 • Materiale med en blank tekstur har i de fleste tilfeller en liten bredde (3,5 m), noe som forklarer tilstedeværelsen av sømmer som er synlige når du ser på belegget.
 • Den brukte filmen tåler ikke punkteringer og betydelig mekanisk skade. Brudd på integriteten og forringelsen av utseendet vil føre til behovet for å demontere lerretet.
 • Den blanke teksturen konkurrerer med det påførte mønsteret. Visuelt skjuler det klarheten i linjer og konturer, så oftere må det gjøres i farger og monokromatisk.
 • Til tross for at den er kompatibel med alle slags moderne lysarmaturer, bør bruken av lysekroner være underordnet detaljene i innredningen. Hvis materialet er dekorert med fotoutskrift, kan lysekronen avbryte skjønnheten i designet..
 • Glans reflekterer gjenskinn fra belysningsenheter og sollys, noe som forårsaker ubehag i øyet når du ser på taket.

Ved bruk av et materiale med høy reflektivitet oppnås en såkalt speileffekt, som ved å øke parametrene i rommet skaper desorientering og dobler antall møbler.. Utad er dette forbundet med uorden og krefter til å redusere antall detaljer om arrangementet. og tilbehør til et minimum.

Speilvarianter er spesielt vanskelige å oppfatte..

Typer og design

Glansede strekklofter presenteres i et bredt spekter i dag.

La oss kort vurdere hovedalternativene for design, som betinget kan deles inn i:

 • enkeltnivå;
 • to-nivå;
 • tre-nivå;
 • flernivå.

Søsken varianter er klassiske paneler i takets form. De har praktisk talt ikke en kompleks innredning, for større uttrykksfullhet og gir en lettelse er de dekorert med taksokkler, lister, gesimser, små innsatser med etterligning av gipsstøping.

For å gi allsidighet og lettelse kompliserer de formen på metallrammen og legger til gips (et ark lett gipsmateriale, limt på begge sider med konstruksjonspapir eller spesialpapp). Denne tilnærmingen lar deg legge til variasjon i utformingen av spenningsstrukturer, for å gjøre designet spesielt og ofte til og med kreativt..

Forskjellen mellom to-, tre- og flernivåkonstruksjoner er antall gipsinnsatser plassert i forskjellige høyder i forhold til gulvet.

Små innsatser av PVC -stretchmateriale med en blank tekstur tillater bruk av sømløs teknologi. Og dermed du kan dekorere tak med materiale av samme farge på forskjellige nivåer, uten å miste integriteten til filmutseendet.

Farger og trykk

I dag er de beste nyanser for spenningsstrukturer med en blank tekstur som følger:

 • beige;
 • krem;
 • rosa;
 • Elfenbein;
 • syrin;
 • blå;

 • gul;
 • kaffe med melk;
 • turkis;
 • sjokolade;
 • champagne.

Favorittfargevalg er hvitt.: den fyller rommet med lys og harmoni, myker opp ethvert design. Av denne grunn, i dag i taket dekor med en stretch lerret designere anbefaler å bruke tofargekombinasjoner.

Så bruk av mettede og noen ganger mørke toner er tillatt. Det kan være en kontrast mellom hvitt og lilla, brunt, blått, grønt og til og med svart..

Et tofarget tak brukes oftere i to-nivå konstruksjoner. Du kan lodde to farger eller bruke fotoutskrift.

Hvis designet er mer komplekst, anbefales det å bruke hvitt med kontraster av relaterte toner. Hvis du vil bruke et design med et bilde, prøver de å velge det i et nøytralt tema, slik at når du endrer tapet eller annen innredning, slutter atmosfæren i rommet å være koselig.

I dette tilfellet må selve taket sette ønsket stemning for interiøret..

Store blomster, duer og engler, et bilde av en person i perspektiv, militært utstyr og fly er ekskludert. Store tegninger og uforståelige farger har en knusende effekt, skaper en følelse av sin egen ubetydelighet.

Fokuset er på himmelens tema: versjonen på dagtid i blå toner med skyer vil fylle rommet med luft og letthet, slette grensene for det øvre taket.

Nattehimmelen i stjernene eller individuelle stjernebilder, tåker, med riktig belysning, vil gi deg en utrolig følelse av enhet med noe ukjent. Hvis temaet natur og rom er fremmed, kan du velge en abstrakt skisse uten å overbelaste lerretet med lyse farger..

Enkle ornamenter, stilisering av bilder, sammenveving av grener er passende.

Belysning

For å få det blanke materialet til å se bedre ut i takets design, bør du velge en liten bakgrunnsbelysning. Dette kan gjøres ved hjelp av lysdioder – moderne lyskilder som på grunn av sitt lave strømforbruk og høye konverteringseffektivitet ikke trenger et underlag under installasjonen. De smelter ikke filmen og skinner sterkt nok.

De beste lysinnsatsene i designet er sofits (innfelt spotlys), paneler, ledning og fleksibel LED -stripe. Imidlertid for å eliminere den negative effekten av å skape gjenskinn, det er bedre å legge inn bakgrunnsbelysningen i gipsstrukturer, forlater hovedduken intakt.

Fiberoptiske filamenter brukes for effekten av blinkende stjerner. forskjellige tykkelser. Kombinasjonen av downlights med fiberoptikk lar deg skape effekten av det volumetriske stretchmaterialet.

Som er bedre å velge?

Etter å ha valgt et lerret med en blank tekstur som grunnlag for designet, legg merke til flere viktige nyanser for deg selv: dette vil bidra til å gjøre interiøret mer harmonisk. Start fra formålet med rommet. La dette materialet være miljøvennlig og ufarlig for alle, men for at det skal passe inn i et bestemt rom, må du ta hensyn til den komplekse effekten av refleksjon, slik at det ikke forårsaker ubehag for husstandsmedlemmer.

 • Ikke kombiner blanke filmer med komplekse design. Hvis du vil lage et spesielt design med et realistisk bilde, kan du bruke fargen på nyanser i form av stjernetåker og komposittbelysning av den innebygde typen.
 • Hvis komfort er viktig for deg, gi opp speilteksturen: du vil ikke kunne slappe av i et rom med en slik innredning..
 • Hvis du vil dekorere soverommet med dette materialet, må du la et lite innlegg over sengen eller en aksent med en overgang til veggen i sengens hode.

 • For kjøkkenet kan du plukke opp et hvitt lerret (refleksjonsevnen er lavere), supplert med en dynamisk innsats, for eksempel en solid grønn.
 • Mettede farger er tillatt i stua: dette rommet opptar den sentrale delen av huset, designet skal være spesielt. Store innlegg med en blank tekstur er passende her. Kombiner imidlertid glans med matte kontraster for å myke opp..
 • For et lite rom, gang eller gang er det å foretrekke å kjøpe et hvitt deksel. Hvis rommet sterkt mangler lys, kan du bestille et fotoutskrift med blå himmel og solstråler. Velg en gjennomsiktig tekstur: dette gjør at du kan gjøre utskriften realistisk ved hjelp av intern belysning.
 • Tenk på kombinasjonen av nyanser i fargepaletten: ikke prøv å blande kalde toner av et glanset belegg med varme. De vil begynne å konkurrere med hverandre, noe som vil forstyrre oppfatningens harmoni..

Tenk på nyansen: jo mindre og mørkere rommet er, desto lysere skal fargen på det blanke materialet være. Jo mørkere det er, jo høyere speileffekt, men visuelt lavere høyde og bredde på veggene..

Omsorgstips

Blanke belegg som brukes i strekkstrukturer krever spesiell forsiktighet. Årsaken til dette er filmens tekstur..

 • Det kan tørkes av når det blir skittent med en fuktig klut eller halvtørr svamp. Dette vil ikke skade materialet da vann ikke vil bli absorbert. Bruk av kjemikalier og aggressive slipende stoffer er utelukket. Det er tillatt å bruke væske til vask av glass.
 • Hvis du trenger å fjerne støv, er det bare å gå på overflaten med en vanlig støvsuger.
 • For våtrengjøring, bruk en helt ren klut eller svamp. Ellers, etter tørking, kan det bli striper på overflaten som viser rester av smuss. Noen ganger, etter våtrengjøring, må du bruke en tørr klut for å eliminere denne rengjøringsfeilen. Ingen press på belegget og kontakt av filmen med basen.

Anmeldelser

Stretchblanke tak er anerkjent som en stilig og moderne måte å dekorere ethvert interiør på. Dette bevises av de mange anmeldelsene som er igjen på Internett. I kommentarene bemerkes det at installasjonen av disse strukturene er ganske enkel, noe som i de fleste tilfeller lar deg gjøre det selv, uten å måtte ta hjelp av en spesialist utenfra..

Disse designene lar deg levendegjøre mange ideer i forskjellige stilistiske løsninger. Et slikt tak endrer oppfatningen av interiøret i ethvert rom, den blanke teksturen ser vakker, original, estetisk tiltalende ut i ethvert rom.

Vakre eksempler i interiøret

La oss vurdere flere vellykkede designeksempler for personlig å vurdere mulighetene for blank PVC -film i innredningen av strekklofter. Et eksempel på trekking av vegger med et lett glanset strekkbelegg.

Den hvite glansen i stretchmaterialet passer godt inn i den åpne planen som kombinerer gjest-, spisestue- og matlagingsområdet.

Bruken av to nyanser: hvit myker opp kontrastinnsatsen, dekorert med fiberoptikk med blinkende stjerneffekt.

En lakonisk teknikk i et dynamisk interiør: materialets hvite farge er understreket med brun gips.

Et himmelsk innlegg i en to-nivå struktur dekorerer tvillingguttenes rom. Rollen som sentral belysning spilles av flere spotlights innebygd i gipsveggen.

Bruken av et mørkt innsats tvinger til bruk av lyse møbler og tepper i interiøret. Lerretet er dekorert med en massiv lysekrone for å myke oppfatningen av den valgte fargen.

Original fotoutskrift under tekstur av et tre er passende i et moderne kjøkkeninteriør.

Svært reflekterende innsats fremhever den lille stuen med peis.

Dekorasjonen av strekkstoffet med støping og mykgjøring av gipsplatekonstruksjonen demonstrerer elegansen og en viss høytidelighet i det klassiske interiørdesignet.

For følgende fordeler med blanke strektak, se følgende video.