Gipsgips “Volma”: egenskaper og omfang

Gipsgips

Volma gips er en tørr gips- eller sementblanding, som er et utmerket alternativ til gips og en effektiv erstatning for gips fra europeiske produsenter. Det er en homogen gips av høy kvalitet som er lett å påføre og tørker raskt. Den kan brukes til etterbehandling i alle rom, inkludert rom med høy luftfuktighet..

Visninger

Selskapet Volma tilbyr en hel serie gips- og sementplaster, som hver har visse egenskaper.

Videre er de alle enkle å bruke og egnet for manuell påføring (bortsett fra Volma Gips Active og Volma Cement Active plaster, som brukes til maskinell påføring av gipslaget).

Avhengig av basen er alle typer Volma -gips delt inn i gips og sement. Den første gruppen inkluderer slike varianter som: “Volma Canvas”, “Volma Layer”, “Volma Gips Active” og “Volma Plast”. Den andre gruppen – “Volma Aquasloy”, “Volma Aquaplast” og “Volma Tsokol”.

Som vi kan se, er det mange varianter, så før du kjøper en blanding, må du finne ut hvilken som passer deg best.. La oss starte med gipsbaserte gipsblandinger:

 • “Volma Layer” – den vanligste hvite gipsen som brukes til innvendig arbeid ved utjevning av forskjellige overflater, samt under forarbeid før sluttbehandling. Blandingen er basert på gips og mineralske tilsetningsstoffer. Det optimale temperaturregimet for Volma Layer er fra +5 til +30 grader. Volma Layer kan påføres ethvert underlag: fra gammelt gips til skumblokker og gips.
 • “Volma Plast” når det gjelder tekniske egenskaper er det veldig nær “Volma Layer” gips, men “Volma Layer” krever en endelig kitt, og “Volma Layer” kan ikke være kitt. Samtidig er Volma Layer dyrere enn Volma Plast. Hvis du pusser veggene før du blir ferdig, er det mer rasjonelt å velge “Volma Plast”.

 • “Volma Canvas” utmerket for bruk i rom med høy luftfuktighet, og når det er tørt gir det en blank overflate som kan males. Glans sikres av tilstedeværelsen av bindemidler i gipset, og arbeid med det krever visse ferdigheter. Det er mulig å påføre Volma Canvas-blandingen på samme måte som andre blandinger på murstein, sementkalkplaster og skumbetong.
 • “Volma Gips Active” – en blanding for bruk med spesialutstyr. Hvis du trenger å pusse store overflater, kan du bruke spesialistens tjenester, siden maskinprogrammer ikke bare kjennetegnes av hastighet, men også av en finish av høy kvalitet. Etter maskinapplikasjon kan “Volma Gypsum Active” males, flislegges, limes tapet.

La oss nå snakke om sementbaserte Volma-plaster:

 • “Volma Aquasloy”. Dette er en bygningsblanding basert på Portland sement med spesielle tilsetningsstoffer og armeringsfibre. Ved prefikset “Aqua” er det allerede mulig å bestemme at denne typen gips er produsert spesielt for bad, badstuer, svømmebassenger. Bruken av “Volma Aquasloy” -blandingen er forresten også berettiget for kjøkkenet, der de ofte lager mye mat. Denne typen gips brukes til videre flislegging, men den er ikke egnet for utjevning av gulv..
 • Volma Aquaplast Det ligner på Aquasloy og brukes til lignende etterbehandlingsarbeider, men Aquaplast -blandingen er mer tett og tyktflytende, noe som selvfølgelig vil øke forbruket av tørt materiale, men til slutt vil gi et sterkere og mer pålitelig lag. I tillegg er tørketiden “Akvaplast” mye kortere enn blandingen “Aquasloy”.
 • “Volma Base” – en av de beste nivellerende sementplastere for utendørs bruk i dag. Den har gode ytelsesegenskaper: vanntett, veldig holdbar, sprekkbestandig, frostbestandig, forsterket.

Hele serien med tørre gipsblandinger er i stand til å opprettholde et optimalt mikroklima i lokalene, øke styrken på de behandlede overflatene, sikre utjevning av høy kvalitet og effektivt forberede vegger og gulv for videre etterbehandling..

Ved hjelp av forskjellige tilleggsmaterialer (for eksempel naturlig svamp, metallbørste) kan forskjellige teksturer påføres gipsoverflaten. Så gipsgips lar deg etterligne murverk. Det ser veldig dekorativt ut, men mye billigere enn å bruke naturstein..

Paknings- og lagringsbetingelser

Det er ikke tilfeldig at Volma er i stor etterspørsel blant forbrukere – emballasjen til blandingen er veldig praktisk og presenteres i papirposer på 5, 15 og 30 kg.

Det hender ofte at volumet av gipsarbeid er veldig lite, så det er ikke relevant å kjøpe store pakker med blandingen, det er bedre å kjøpe en eller to pakker på 5 kilo. Det er sant at det skal bemerkes at jo større pakken er, desto lavere blir kostnaden for gips for 1 kg.. I jernvarehandel kan du finne en blanding med en pris på 250 til 350 rubler per 10 kilo..

Viktig! Når du kjøper gips, må du be om et kvalitetssertifikat, fordi det er mange forfalskninger av etterbehandlingsmaterialer på byggemarkedet.

Lagring av gips må behandles med spesiell oppmerksomhet, fordi dette krever et tørt rom og trepaller. Åpne eller ødelagte pakker kan helles i en ny papirpakke og lukker toppen tett ved hjelp av vridningsmetoden. Det er best å kjøpe gips umiddelbart før reparasjonsarbeidet starter, og de resterende ubrukte materialene kan lagres uten tap av eiendommer i omtrent et år..

Fordeler og ulemper med Volma gipsblandinger

Gipset “Volma” har mange fordeler.

 • Enhver person kan håndtere påføringen av blandingen (selv de som gjør pussing for første gang), siden alle typer “Volm” er plast, noe som betyr at det vil være mulig å enkelt rette opp de uregelmessigheter som har oppstått.
 • Mange mestere vet at “krymping” er iboende i gips, men dette gjelder ikke blandinger av Volma -merket. Ingen andre lag er nødvendig – materialet kan påføres selv i et tykt lag (opptil 6 cm).
 • Fordelene med nesten alle typer “Volma” inkluderer fravær av behov for ekstra fyllstoff, fordi overflaten ser jevn ut etter tørking.
 • Vær oppmerksom på “ECOSTAMP” -stempelet på emballasjen – dette er et obligatorisk “kvalitetsmerke”, som sier at bygningsmaterialet ikke inneholder skadelige stoffer.
 • Teknologiske egenskaper gjør det mulig å påføre gips på alle vegger (selv på et gammelt gipslag, hvis det fester seg godt). Den eneste betingelsen er at veggene må avfettes og alle metalldeler må behandles med et antikorrosjonsmiddel..
 • Alle blandinger av Volma -merket er “pustende”, det vil si at de ikke bryter mikroklimaet i huset..

Dette populære materialet har bare ett minus – gipset som brukes som base kan være av forskjellig kvalitet og også ha en nyanse (ikke hvit, men rosa eller gulaktig). Dette skyldes det faktum at gips er hentet fra forskjellige forekomster for produksjon av gips..

Blandinger av høyeste kvalitet av Volgograd og Voskresensk produksjon. Blandingene av Chelyabinsk -anlegget samsvarer ikke alltid med de deklarerte egenskapene.

Søknadsteknologi

Vurder standardteknologien for påføring av blandinger. Avhengig av spesifikasjonene for hver type arbeid, kan det variere, så følg alltid instruksjonene på emballasjen eller bruk materialet som er lagt ut på Internett.

 • Først forbereder vi basisoverflaten, som vi fjerner det som skreller eller faller av. Eventuelle betydelige uregelmessigheter kan elimineres.
 • Vi behandler metalldeler med en korrosjonsbeskyttende væske som vil ligge under gipslaget.
 • Om nødvendig fylles overflaten. Dette må gjøres hvis du vil påføre et gipslag på cellulære byggematerialer eller gipsfiberplater. Selskapet Volma produserer forresten også primere.
 • Glatte overflater kan behandles med Volma Contact -mørtel for å lette vedheft..
 • Ledeskinner (det kan være flere av dem), som kan festes med plugger eller lim, vil bidra til å gjøre overflaten på veggen jevn..

 • Alle Volma -blandinger fortynnes med små porsjoner vann. Det er praktisk å bruke en drill med et spesielt blandeutstyr. Etter å ha tilsatt alt nødvendig vann, må du la blandingen stå i 3-5 minutter og røre igjen.
 • La oss begynne å søke! Dette må gjøres raskt, da blandingen setter seg veldig raskt. På 30-40 minutter må hele massen påføres overflaten og komprimeres.
 • Etter at hovedarbeidet er fullført, må du vente omtrent en time, og deretter utføre “beskjæringen”. Sikksakkbevegelser fra topp til bunn “kutter” overskuddet, og beveger seg gradvis fra de første fyrtårnene til det neste.
 • Etter 15-20 minutter etter at overflaten er utjevnet, fukt den og tørk den med en svampfløte, og glatt den med en slikkepott etter ytterligere 5 minutter. Arbeid med en svampflyt fra topp til bunn i en sirkulær bevegelse, uten trykk.
 • Etter at gipset har herdet (vanligvis 2-3 timer), må våtbehandling gjentas (glansprosess).
 • Hvis gipset må påføres i to eller flere lag, behandles det første laget med en spesiell kam og blir liggende i omtrent en uke. Deretter bruker vi det andre laget og så videre..
 • Etter at gipslaget har tørket, antas det en primer, men dette er ikke nødvendig, for hvis plastringsteknologien følges, vil overflaten vise seg å være glatt.

Viktige tips

 • Når du kjøper materiale, er det verdt å ta litt mer enn nødvendig. I dette tilfellet kan du fortynne blandingen med ekstra.
 • Arbeidstiden med den ferdige blandingen som er angitt på pakken varierer fra 45 minutter til 1 time, men det er lurt å bruke alt materialet på 20-30 minutter.
 • Som regel kan du på emballasjen lese viktig informasjon om forbruket av blandingen per 1 kvm. måler. Imidlertid er disse beregningene bare omtrentlige, siden forbruket vil avhenge av krumningen av veggene, tilstedeværelsen av sømmer og så videre..
 • Bruk kun rene plastbeholdere til tilberedning av gipsblandinger. Det er ikke nødvendig å kjøpe en ny bøtte til dette formålet. Du kan bruke materialer for hånden, for eksempel en stor beskåret toppflaske i plast..

Anmeldelser av gips “Volma”

Mange brukere anbefaler å bruke Volma Layer gips. Det hjelper å takle veldig buede vegger i leiligheten. Det er sant at materialkostnadene kan være litt mer enn du planla..

I tillegg indikerer anmeldelser at Volma gips er en utmerket erstatning for tapet. Så takket være “Volma” kan du lage en “venetiansk vegg”.

Meninger er enige om at gipset er glatt og plastisk, det kan påføres i et tykt lag..

Hvordan velge riktig gips "Volma" og hva som er de riktige applikasjonsmetodene, se følgende video.