Funksjoner ved gipsfresing

Gips er et veldig praktisk materiale som er et av de vanligste alternativene for å dekorere rom. Dette skyldes et bredt spekter av applikasjoner: i konstruksjonen av skillevegger, utjevning av vegger og tak.

Særegenheter

Gips består av to lag papir og gipsplater mellom dem, slik at det kan kuttes i alle vinkler og kuttes til hvilken som helst form. Den eneste og største ulempen med gipsplater er den økte skjørheten, noe som ikke tillater konstruksjon av gjenstander med lettelse. Gips er frest. Denne prosessen har en rekke funksjoner du må ta hensyn til før du arbeider..

Fresing brukes i tilfeller der du trenger å lage en slags struktur med skarpe hjørner fra et gipsplater.

For eksempel, takket være arbeidet med kuttere, blir prosessen med å lage esker for ekstra dekor, stivere ribber og andre lignende strukturer mye enklere og raskere..

Fordeler og ulemper

Fordelene med fresing er som følger:

 • det er færre åpne ender, noe som forenkler etterbehandlingen og gjør designet mer nøyaktig;
 • konstruksjonen av bokser og hjørner blir mange ganger raskere og enklere;
 • det er ingen begrensninger på kompleksiteten til strukturene, det viktigste er å lage de riktige sporene og nøyaktig påføre merkingene;
 • du trenger ikke å forsterke alle brettene med hjørner, noe som gjør prosjektet billigere og fremskynder kittprosessen;
 • ingen ramme nødvendig. En boks eller hjørnehylle vil lett holde uten den, hvis det ikke belastes. Av manglene er det viktigste å bruke på en fres og en fres. Og i tillegg til utgifter, må bruken av slikt utstyr fortsatt mestres, noe som ikke vil være vanskelig hvis du følger alle instruksjonene nøye og nøye. Som med enhver teknikk må du venne deg til ruteren..

Hvordan velge?

For å lage de ønskede sporene trenger du spesialutstyr – en ruter og kuttere. Når du snakker om freser, bør du umiddelbart forstå at det ikke er nødvendig å kjøpe en dyr modell hvis arbeidet ikke er forbundet med store mengder bearbeidet materiale og bare skjer for personlige behov.. Du kan leie en ruter eller kjøpe en ikke veldig dyr, spesielt siden det ikke er så mange krav til kvaliteten:

 1. Strømmen til enheten må være innenfor 1500W.
 2. Det må være en ekstra støvavsugingsenhet slik at området rundt ikke umiddelbart blir fylt med gipsstøv.

Det er også viktig å bestemme hvilken type arbeid som vil råde for å velge en passende freser fra to typer:

 • Disk – så navngitt på grunn av tilstedeværelsen av en plate, på grunn av hvilken det ikke vil være noen chips og hakk på kuttet. Den er ikke egnet for produkter med en intrikat design, den er beregnet på å kutte utelukkende langs rette rette linjer. Slike modeller fungerer raskere enn formet.
 • Formet Er det viktigste verktøyet for fresing, slik at du kan kutte komplekse strukturer og hull i forskjellige former, for eksempel rund. Og lar deg også behandle kanten på arket.

Bruk

Det er nødvendig å utstyre arbeidsområdet. Et enkelt bord kan også spille sin rolle. Det viktigste er at overflaten er flat og glatt. På den ene kanten er det nødvendig med et stopp slik at arket ikke sklir. Den kan lages av et brett ved å skru den på utsiden av bordet. Du må jobbe med en ruter strengt i henhold til instruksjonene, og det er bedre å ikke starte stort arbeid med en gang, for å øve med små detaljer.

Sørg for å ta vare på støvfjerning. For å beskytte øynene dine mot det, må du kjøpe spesielle briller..

Varianter av kuttere

For at rutere skal kunne utføre alle typer oppgaver som er beskrevet ovenfor, må du ha spesielle vedlegg med forskjellige skjæreblad for dem – kuttere.

De kan utføre følgende oppgaver:

 • filet V-groove cutters – den mest populære og nødvendige for å bøye arket til et jevnt hjørne;
 • sporfiléskjærere med U-formede kuttere – for å lage avrundede emner og hull;
 • rette sporskærer – for spor og hull i en vinkel på 90 grader til gipsplatens plan;

 • riflet T-formet kuttere brukes også til spor og hull, men de kan også brukes til å kutte hull med stor diameter;
 • kant kuttere – for kutting av fasede kanter.

Når du velger kuttere, må du være forsiktig og ta hensyn til diameteren på skaftet slik at det passer under ruteren.

Når en person ønsker å danne en eske eller partisjon, bruker han flere elementer. De er festet til en metallbase for å danne en rett vinkel. Hvis du bruker en V-formet kutter, men det er slett ikke nødvendig å kutte arket. Du trenger bare å gjøre det passende snittet og lime kantene sammen med polyuretanskum, og bøye arket dristig.

Dermed oppnås en struktur uten skjøter, og selve monteringen er mange ganger raskere, så vel som for tre..

Prosess teknologi

Selve freseprosessen er ganske enkel og er delt inn i tre konvensjonelle trinn. Slik arbeider du med dannelsen av rette vinkler på et gipsark ved hjelp av en V-kutter.

 • Markup – påføres direkte langs brettelinjene. En nøyaktig beregning av antall kutt og deres plassering på sidene av arket er viktig her. Ikke glem at arket må være godt festet på dette tidspunktet, slik at alle merkelinjene er helt klare. En flekk kan ødelegge alt materialet. Hvis det forventes ledd, må du fjerne kanten umiddelbart.
 • Forberedelse – I prosessen med dette stadiet blir det laget forskjellige maler og målinger for å oppnå jevne linjer. Vanligvis er de laget av skrapmaterialer: kryssfiner eller metall. Malene festes direkte på gipsveggen med selvskruende skruer, og hvilende på malen vil ruteren gi et jevnt snitt. På dette stadiet blir en skinne vanligvis kuttet ut – bredden er lik bredden fra ruterkanten til midten av ruteren. Dette er den riktige delen for den mest nøyaktige plasseringen av utstyret ditt..

 • Fresing – Denne delen er en av de enkleste sammenlignet med de to første, fordi den utføres raskest.

Denne fasen inkluderer følgende trinn:

 • du må plassere arket på arbeidsflaten, sette regelen og legge vekt på det eller nivået;
 • feste og fikse alle maler, målinger og regler – dette må gjøres på venstre side av ruteren;
 • fikser en passende kutter – i dette tilfellet en V -formet kutter;

 • ruteren må hvile på venstre kant og gå langs hele planet av arket og støte mot regelen. Det skal huskes at kutteren fører til venstre (fordi kutteren svinger til høyre), og prøv å gjøre bevegelsen jevn uten å rykk. Gips er et mykt materiale, så det bør ikke være noen problemer med dette;
 • slik at kuttet er rent og kanten på arket er i vater, er det nødvendig å kutte i motsatt retning langs samme linje;
 • hvis det skjer fresing på begge sider, må du snu arket forsiktig for ikke å skade det;
 • du bør definitivt sjekke umiddelbart om alle brettene er glatte.

Videre arbeid er selve dannelsen av ethvert produkt og dets behandling, bygget i henhold til en enkel plan:

 • Restene av papp må fjernes med en kniv eller en stang med sandpapir.
 • Fjern gipsstøv grundig.
 • Grunn med en halvtørr børste. Uansett hvordan strukturen skal brukes i fremtiden, må alle spor dekkes med en forsterkende primer. Dette stadiet er veldig viktig fordi det er designet for å fjerne støv fra sporene og forhindre at det sprer seg i luften i rommet. Og her er det viktig å nevne at gips kan bli våt når du grunning, så du bør umiddelbart få en fuktresistent..

 • Påfør polyuretanskum på leddene (du kan også bruke gipslimblanding, PVA -lim, polyuretanlim og andre), danne alle hjørner og gi produktet ønsket form. Det er definitivt verdt å sjekke om alle hjørnene holdes sammen som de skal. Du kan bruke en vanlig byggeplass.
 • Det er best å i tillegg sikre modellen i denne posisjonen med maskeringstape en stund og la den tørke ved å plassere den på enden. Tapen kan fjernes på omtrent en time.
 • Sporene laget med en U-formet kutter er underlagt obligatorisk kitt, men de V-formede sporene er ganske enkelt ønskelige, selv om dette definitivt vil gjøre strukturen sterkere.

Fresing av gips, takket være alle fordelene, gjorde prosessen med å jobbe med gipsplater enklere, hyggeligere, mer praktisk og mer økonomisk..

Ved hjelp av denne prosessen kan arket få hvilken som helst nødvendig form uten rammer og sette sammen et integrert, klar til bruk objekt på kort tid og samtidig være sikker på at det ikke er mindre pålitelig enn det monterte ” gammel”.

For neste fresing av gips, se neste video