Funksjoner og påføring av PF-133 emalje

Funksjoner og påføring av PF-133 emalje

Moderne maling og lakk er ganske forskjellige. For å oppnå et resultat av høy kvalitet, bør du nøye ta hensyn til detaljene i hvert alternativ..

Emalje PF-133 er et utmerket produkt, men det bør også brukes strengt i henhold til teknologien levert av produsenten.

Særegenheter

GOST 926 82 fastslår at denne emaljen, uavhengig av farge, må være en suspensjon av fargestoffer og fyllstoffer i en alkydbasert lakk. Organiske løsningsmidler, tørkere og noen ganger andre komponenter tilsettes blandingen..

  Formålet med emaljeapplikasjonen er å dekorere godstransport, med unntak av nedkjølte jernbanevogner. Den kan brukes til å male beholdere, tre- og metalloverflater, men er ikke egnet for landbruksmaskiner av noe slag..

  Produktspesifikasjonene er ganske greie. To lag emalje (hvis de dekker den tidligere grunnede overflaten) vil gi pålitelig beskyttelse i 36 måneder i tempererte klima.

  Påføring av sammensetningen er mulig:

  • pneumatisk sprøyting;
  • sprøyting i et elektromagnetisk felt;
  • ved sprøyting i et luftfritt rom;
  • bade produktet i blandingen;
  • hellestråler;
  • med en pensel.

  Forberedelse til arbeidet

  Når du bruker emalje PF-133 i et hvilket som helst område, er det nødvendig å røre det og bringe det til målviskositeten ved å bruke:

  • løsemiddel;
  • xylen;
  • nefras;
  • spesialfortynnere (for påfølgende maling i elektromagnetiske felt).

  I henhold til standardene for PF -133 emalje, er dens tetthet 1100 – 1200 g per 1 kvm. m. De fastsatte kravene gir fortynning opptil maksimalt 30%.

  Varigheten av tørking opp til 3 nivåer ved en temperatur på 20 grader er fra 1,5 til 30 timer.

  Forskjellen bestemmes av ulik kjemisk sammensetning av emaljen i forskjellige farger. Det er viktig å huske det produktet er giftig og utgjør en betydelig brannfare.

  Sikkerhetsreguleringer

  PF-133, samt tynnere og løsningsmidler som brukes sammen med det, kan provosere hudirritasjon og eksem. Det er verdt å frykte den destruktive effekten av sammensetningen på blod, slimhinner og luftveier, så vel som på nervesystemet. Erfarne malere forbereder individuelt åndedrettsvern for arbeid og bruker gummihansker. Ved kontakt mellom emaljen og huden, vaskes den umiddelbart av med varmt såpevann..

  Pentaftalisk emalje, uavhengig av fortynning og omgivelsestemperatur, er svært brannfarlig.

  Det er uakseptabelt å jobbe med det i nærheten av åpen ild og varmeenheter. For å unngå fare, bør du sørge for tilstrekkelig ventilasjon i rommet med inn- og utløp og passe på tilgjengeligheten av brannbeskyttelse.

  På industrianlegg og byggeplasser er det nødvendig å gjennomføre kontinuerlig overvåking av luftkvaliteten.

  Praktiske egenskaper og bruk

  Sammensetningen fester seg godt til metall, belegget skinner og viser seg å være veldig hardt. Produktet tåler perfekt negative værforhold, temperaturer på -40 og +60 grader. PF-133, i motsetning til den mer kjente PF-115, kan “overleve” kammertørking. Ingen innsats under lufttørking kan gi en film som er sammenlignbar i styrke og stabilitet..

  Sammensetningen danner ikke striper og rynker, den påføres umiddelbart med et perfekt glatt lag. Tørketiden varierer fra 24 til 48 timer, dette bestemmes av antall lag og temperaturen. Kontakt med vann i 10 timer (ved romtemperatur og immobilitet av væsken) fører ikke til negative konsekvenser.

  Foreløpig forberedelse innebærer priming med blandinger av PF, EF og GF. Bruk av deres komplette kjemiske analoger er også tillatt. Treet må rengjøres grundig for støv og smuss. Det beste alternativet er sliping. Det er ikke tillatt å male PF-133 over skadet eller dårlig vedheftet tidligere belegg..

  For at materialet skal festes bedre på treet, og forbruket per 1 m² er minimalt, anbefaler eksperter å impregnere basen med linolje. Før bruk anbefales det å oppbevare pentaftalisk emalje i originalemballasjen ved en temperatur på 20 grader i minst 24 timer.

  Det er lov å fortynne selve emaljen med en kombinasjon av xylen med hvitsprit opptil 70%. Samtidig kan andelen hvitsprit i den fortynnende sammensetningen ikke overstige 50%. Anbefalte driftstemperaturer – fra +5 til + 30 grader, relativ fuktighet – maks 80%.

  For å forhindre at vanndamp kondenserer, må overflaten være 3 grader (eller mer) varmere enn duggpunktet. Brukte verktøy rengjøres med løsemiddel, hvitsprit.

  1 liter PF -133 kan dekke 19,5 – 26 kvm. m. overflate. Denne indikatoren påvirkes av underlagets glatthet eller grovhet, driftstemperatur, fortynning, profesjonalitet i applikasjonen, geometrien til produktet som skal belegges.. Hvis det er kritt- eller kalkmaling under, må sammensetningen fjernes helt, uavhengig av sikkerhet og stabilitet. Med kammertørking kan lufttemperaturen nå 82 grader, dette lar deg redusere behandlingstiden til 120 minutter.

  PF-133 bør oppbevares i et mørkt, tørt rom, unntatt eksponering for vind og direkte sollys. Minste tillatte temperatur er -20 grader. Med forbehold om standardbetingelser emaljen lagres i 12 måneder. Når garantiperioden utløper, er det bare spesielle laboratorietester som gjør at den kan anerkjennes som egnet for bruk..

  Når du kjøper lakkeringsmaterialer, er det viktig å studere samsvarsertifikatene for varens praktiske egenskaper og hygieniske egenskaper..

  For en oversikt over PF-133 emalje, se følgende video.