Funksjoner i VVS -fugemasser

Funksjoner i VVS -fugemasser

Hver mann var minst en gang i livet engasjert i installasjon av rørleggerutstyr. Alle vet at vann generelt er vanskelig å takle. Og så lekker det hele tiden et sted, rør drypper og så videre. Tidligere ble ting som sement og filler brukt til å fylle opp forskjellige hull i kloakkrør. Poenget var at rørleddene ganske enkelt var pakket inn med filler, hvoretter alt dette ble dekket med en sementløsning. Men denne metoden var ikke bare ganske rotete. Effektiviteten var også dårlig..

Men på grunn av det faktum at den tekniske utviklingen stadig går fremover, er det i dag andre måter å gjøre rørene stramme på. En slik metode var bruk av et silikonbasert sanitært fugemasse..

Særegenheter

For et par tiår siden var hullene mellom rørleggerarmaturer og vegger dekket med forskjellige typer mastikk eller fuging. Disse stoffene kan ikke kalles dårlige, men når det gjelder egenskaper er de vesentlig dårligere enn gjeldende tetningsmasse, som det er veldig enkelt å arbeide med, og som gir utmerket kvalitet på leddene. Det skal sies at selve VVS -tetningsmassen er tyktflytende og tett, noe som gjør det mulig å danne en ekstremt stram søm ved kontaktpunktet. VVS -fugemasse har et bredt spekter av bruksområder. Den brukes til å forsegle ulike skjøter, og ikke bare på badet. Og den brukes også på kjøkkenet. Rørledd behandles med den. Noen ganger brukt som et alternativ til lim.

Nåværende tetningsmasse og lignende stoffer har en antiseptisk effekt, og derfor tetter mange mennesker vinduer med dem, samt glassinnlegg som er installert i baderomsdører. Deres bruk tillater, hvis ikke forhindret, så i det minste minimere dannelsen av mugg..

Visninger

Det er et stort utvalg av tetningsmidler. Hver av dem har sine egne spesielle og unike egenskaper. Vi vil prøve å fortelle deg om alle typer tetningsmasser som er tilgjengelige i dag..

Den første kategorien som skal nevnes er forseglingstape.. De er vanligvis enten foliekledde eller konvensjonelle og er designet for å tette skjøtene i forskjellige vann- og avløpsrør og rørledninger. De er laget på grunnlag av polymere stoffer. Bruksperioden for et slikt alternativ kan være opptil 40 år..

Et annet interessant alternativ er polymerforseglingsmidler. De brukes til å behandle kloakkledd og vannforsyningssystemer. De er en flott løsning fordi de er allsidige og kan fungere med omtrent alt. Et slikt materiale er laget på grunnlag av gummi, som gjør at det kan ha utmerket elastisitet og gode vedheftsegenskaper. Det vil være silikonforsegling fra samme serie. Silikonløsningen er den desidert mest pålitelige.

Det skal sies at de kan være:

 • nøytral;
 • surt.

Den første kategorien har ingen syrer i sammensetningen, som hindrer ham i å ødelegge rørene. Dette utvider mulighetene for bruk i stor grad. Samtidig er et slikt tetningsmiddel dyrere. Og de sure alternativene er av utmerket kvalitet til en rimelig pris. Imidlertid er de ikke egnet for alle overflater, og med noen kan de gå inn i forskjellige kjemiske reaksjoner..

Den tredje kategorien tetningsmasse er teknisk svovel. Den opprettes under behandlingen av forskjellige petroleumsprodukter og selges i form av klumper eller pulver. Dette alternativet vil være en utmerket løsning for fugeforsegling på støpejernsrør. Lav kostnad vil være en ekstra fordel. Svovel er en tøff, men sprø rørforsegling som må brukes riktig.

Det neste alternativet er Portland sement. Dette alternativet er laget av kalsiumsilikater, klinker og gips. For å bruke det må du fortynne det med vann. Når du får pastaen, kan du begynne å bruke den. Dette alternativet tetter rørleddene perfekt og kan være en utmerket løsning hvis du også trenger å tette andre ledd..

Den neste typen er epoksyharpiks, som er et flytende allsidig lim. For å oppnå gode forseglingsegenskaper blandes det med en herder. Det er veldig praktisk å bruke en slik harpiks hvis du følger produsentens anbefalinger strengt og nøyaktig..

Og ofte har bitumenmastikk blitt brukt som sanitær fugemasse de siste årene. Spesielt interessant vil være mastikk basert på bitumen og gummi, samt bitumen og polymerstoffer. Et slikt vanntett alternativ vil være en utmerket løsning når du arbeider i en leilighet eller bad. Når det gjelder rør, vil dette fuktresistente alternativet være en utmerket løsning for rør av polypropylen og PVC-baserte rør..

En annen type jeg vil nevne er hamp, samt jutetau.. De er utmerket for å tette skjøter på rør laget av støpejern eller keramikk. Slike materialer er lett tilgjengelige og veldig enkle å bruke. Samtidig er de fortsatt dårligere i egenskaper enn moderne fugemasse..

Farger

Blant andre egenskaper ved tetningsmassen legger brukerne ofte ikke merke til en funksjon som farge. Alt ser ikke ut til å være en så viktig kategori, men hvis sømmen som skal repareres er på et ganske fremtredende sted, kan feil valg av tetningsmasse i farge bryte hele den estetiske komponenten i badets indre eller andre rom.

Vanligvis er fargevalget som fugemasser kan ha som følger:

 • hvis den er universell, vil den ha en utelukkende hvit farge;
 • hvis den er universell, men på silikonbasis, kan den være både hvit og gjennomsiktig;
 • den nøytrale versjonen kan være enten svart eller grå, brun, hvit, gjennomsiktig;
 • akryl fugemasser er eksepsjonelt hvite;
 • sanitære er hvite og gjennomsiktige;
 • parkettløsninger kan ha en farge som matcher fargen på parkettplaten.

Vær oppmerksom på fargen på dette materialet, fordi reparasjonen ikke bare skal være holdbar og av høy kvalitet, men også minst pen og estetisk. I tillegg er det i dag kategorier av fugemasser som kan males med maling eller lakk, slik at du kan få nesten hvilken som helst farge ved å bare skjule sømmen. Dette alternativet vil også være interessant for folk som ikke er fornøyd med fargene på tetningsmassen som tilbys av produsentene. Men de fleste foretrekker fargeløse løsninger..

Grunnlaget for tetningsmassen spiller også en rolle.. Hvis det er silikon, vil du ganske enkelt ikke kunne male det selv. Hvis vi snakker om akryl, kan en person male det på egen hånd. For å gjøre dette trenger du bare å plukke opp en rulle med en pensel, og du kan begynne å male. Dette stoffet vil ganske enkelt absorbere malingen og kan ikke skilles fra hele den malte overflaten..

Forresten, det er også viktig at farging av tetningsmassen i en eller annen farge ikke vil påvirke verken kvaliteten eller de tekniske egenskapene i det hele tatt..

Anvendelsesområde

Vær oppmerksom på at en rekke tetningsmasser kan brukes på et stort antall områder av menneskelivet. Men det er best å si hvor denne eller den kategorien brukes, noe som vil gjøre det tydeligere å forstå hvilken stoffkategori som kan brukes i et bestemt nummer..

Hvis vi snakker om silikonforseglingsmidler, så har de et ganske stort bruksområde.. Så de er uunnværlige når du installerer VVS, fra kraner til installasjon av toalett. Og det vil også være en uunnværlig løsning for tetting av ledd mellom vegg, vask, kjøkkenbenk, bad, vask og så videre. Generelt kan de brukes i vannsfæren og alle andre relatert til det. På grunn av det faktum at moderne fugemasse har uttalte antiseptiske egenskaper, kan de brukes ved forsegling av vinduer, glassinnlegg i innerdører for å forhindre dannelse av mugg. Noen ganger brukes forresten silikonforsegling til kabellegging som et alternativ til de såkalte flytende neglene..

I tillegg brukes tetningsmasser ofte også til å tette utløpet fra toalettskålen til felles stigerør..

Ikke glem at du bare kan påføre fugemasse på tetningsfuger etter at du er overbevist om at det rolig kan tåle effekten av naturlige og menneskeskapte faktorer. For å gjøre dette må du ta hensyn til dets egenskaper, som er angitt på emballasjen, samt produksjonsåret for produktet. Tross alt er det kjent at tetningsmidler, hvis utløpsdato er utløpt, mister eiendommene betydelig..

Råd

La oss vurdere hvordan du velger et tetningsmasse av høy kvalitet som lar deg nå de nødvendige målene og utføre oppgavene. Til å begynne med, selv før du går til en spesialbutikk, bør du tydelig forstå under hvilke forhold og hvor det aktuelle produktet skal brukes. Hvis vi snakker om et bad, bør du definitivt kjøpe en fuktbestandig og vannavvisende sammensetning. Hvis vi snakker om et felt laget av tre, bør det være så elastisk som mulig, og det bør ikke inneholde løsningsmidler eller stoffer av lignende type..

Før du kjøper et fugemasse for hjemmebruk, er det også bedre å ta hensyn til noen få punkter..

 • Hvor denne komposisjonen kan brukes – til eksternt eller utelukkende til internt arbeid, eller i begge alternativene samtidig.
 • I hva slags arbeid kan det brukes – vindu, rørleggerarbeid, taktekking eller noe annet.

 • For hvilke kategorier av overflater er den beregnet.
 • Elastisitetskarakteristika den har.
 • Makeup farge. Kan den farges, eller omvendt, den kan ikke farges, slik at dens elastisitetsegenskaper ikke reduseres.
 • Hva slags tetningsmasse er det: husholdning eller profesjonell. Sistnevnte kan bare være beregnet for en person som er ansatt i byggebransjen, og forstår tydelig hvordan denne sammensetningen kan brukes..
 • Arbeidstemperatur for sammensetningen. Det vil si at løsningen kan brukes under klimatiske forhold i regionen der du skal bruke den?.

Selv å følge disse minimale tipsene vil gi deg muligheten til å finne en kvalitetsløsende og interessant løsning for hjemmet ditt..

Det skal sies at VVS -tetningsmidler faktisk er utbredt i dag på grunn av deres allsidighet, så vel som det store antallet egenskaper som andre sammensetninger har. Men samtidig må valget av et slikt alternativ som fugemasse tas med alvor og oppmerksomhet for å få det resultatet du trenger..

Se neste video for hvordan du arbeider med anaerobt fugemasse..