Funksjoner av furufôr

Funksjoner av furufôr

For tiden vinner et etterbehandlingsmateriale som kalles fôr, stor popularitet. Ulike tresorter, både løvfisk og nåletre, brukes som produksjonsmateriale. Imidlertid er ledende posisjon fortsatt okkupert av furufôr, mer enn 50% av markedet når det gjelder salg tilhører det..

Funksjoner av treslagene

For fremstilling av furufôr brukes et massivt brett. Det er flere teknologier for å skaffe et produkt, blant annet er fabrikkversjonen spesielt populær..

Blant de naturlige fordelene som kjennetegner furufôr er:

 • høy mekanisk styrke med lav egenvekt;
 • tilstedeværelsen av naturlig fuktighet er minimal, noe som betyr at prosessen med å tørke det tomme materialet er mye raskere, derfor reduseres produksjonskostnadene og produksjonsprosessen blir mer optimalisert;
 • tilstedeværelsen av harpikser som konserveringsmiddel gir materialet økt holdbarhet.

Den eneste ulempen med furufôr er enkel absorpsjon av fuktighet og påfølgende deformasjon ved tørking. Defekter vil være sprekker som kan oppstå i sluttresultatet..

Fordeler med furufôr

Det er praktisk og veldig praktisk å installere eller demontere foringen på grunn av den lave spesifikke vekten.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot det faktum at det ikke kreves spesielle formuleringer for å beskytte mot fuktighet og ekstreme temperaturer. Slike produkter vil tjene i mange år uten å bli deformert og beholde integriteten til den opprinnelige strukturen..

En ganske lav kostnad med et stort utvalg anses som en viktig faktor..

Selv den mest oppfinnsomme designeren vil bli hjulpet til å velge akkurat den typen han trenger, fordi fôrets dimensjoner har mange alternativer.

En av de viktigste fordelene er enkel montering, hvis noen. Du kan utføre denne prosessen selv ved hjelp av et håndverktøy. Men det vil heller ikke være vanskelig og dyktig å dekke rommet med clapboard.

Det er ingen hemmelighet at styrken til et treprodukt er gitt av stoffet lignin.. Innholdsindeksen i furu er 30%. Vi må heller ikke glemme behandlingsteknikken. Furu foretrekkes på grunn av det høye harpiksinnholdet, som fungerer som en ekstra naturlig beskyttelse mot fuktinntrengning. Dette kriteriet spiller en viktig rolle i dannelsen av det ferdige produktets levetid..

En kubikkmeter fôr av furu veier 500 kg tørt og 600 kg rått.

Vekten påvirkes av treets tetthet..

Varianter av produkter

Lamellene har forskjeller i design, i dimensjoner som er iboende i forbindelse med elementene til hverandre, i nærvær eller fravær av ventilasjonsspor for fjerning av fukt, avfasninger. Det er slike alternativer når det behandles fra to sider – det har to forsider, men det er ingen ekstra spor.

Standardforet har fått utbredt bruk, som ellers kan kalles kvartfôr. Disse produktene oppnås ved avfasning på langsiden, og et forhåndshøvlet brett brukes til behandling. Denne typen er også populær blant forbrukere på grunn av den lave kostnaden..

Prisen påvirkes også av det faktum at råved brukes til produksjon av brettet..

Den nest mest populære er torn-groove-tilkoblingen., der furufeltet er utstyrt med en liten fordypning, som oppnås ved maskinering. Med en vertikal installasjonstype brukes den til drenering av vann. Spesiell oppmerksomhet bør tas for å sikre at treets fuktighetsinnhold faller innenfor området 12 til 16%. Panelet har standardverdier for tykkelsen på produktet og bør ikke overstige 16 mm. For å få et ferdig brett påføres høvling. Dette alternativet er populært på grunn av at etter overflaten oppnås en overflate som er preget av økt glatthet og samtidig ikke har sømmer. Den har vist seg utmerket for kledning av både ytre og innvendige vegger, inkludert til og med taket.

Vanlige alternativer er fôrprofiler som blokkhus, softline, landhouse og amerikansk.

 • Blokker hus laget i form av halvcirkelformede lameller, som har et spesielt spor på baksiden, som brukes til å forbedre ventilasjonen, og på sidene er det pigger for å lette montering.
 • Softline er et brett med avrundede kanter. Glatt overgang fra en overflate til en annen, noe som skaper en enkelt skjøtet overflate, gir interiøret i rommet et edelt utseende.

 • Landhus Er en stripe med en bredde på opptil 96 mm, der den ytre overflaten har en profilert profil, og den indre overflaten er flat, men med flere spor og pigger.
 • amerikansk har en spesiell profil med spesielle fordypninger på innsiden av brettet. Denne ideen gir mulighet for rask installasjon, og forhindrer også overflaten fra negative ytre påvirkninger..

“Calm” -fôret, som er et tørket brett, som i tillegg er faset, har utmerkede praktiske egenskaper under etterarbeid. Euromodellen har flere dimensjoner, hvis den sammenlignes med standarden, vil bredden være opptil 145 mm, og lengden kan nå opptil 6 meter. Ved å bruke slike paneler som et etterbehandlingsmateriale, får forbrukeren rom med et utsøkt utseende..

Ofte brukes slike foringer i boliglokaler, det er lett å male..

Produktklassifisering

For å kjøpe furufôr av høy kvalitet, må du vite karakteren på materialet som brukes i produksjonen, og det er derfor det er en inndeling i klasser. Det er fire fôrklasser: “Extra”, “A”, “B”, “C”.

Forbrukere som ønsker å få det perfekte interiøret i lokalene sine, bruker furuklap i klassen “Extra”, med det beste settet med egenskaper. Det er råstoffet av høyeste kvalitet blant andre klasser. Sprekker er helt fraværende i den, og fargen er jevn over hele området. Denne klassen regnes som den mest prestisjefylte, for selv om du kjøper en terning med produkter, bør det ikke være noen feil..

Etter “Ekstra” klassen kommer “A”. I dette treet er det mulig å finne et par knop og spesielle lommer fra harpiks, men antallet vil være minimalt. Det representerer et lystavle med høy kvalitet..

I klasse “B” er det tillatt med tre knop på en lengde på 1 meter materiale. Harpikslommer finnes også, størrelsen bør ikke overstige 15 cm. Denne klassen er preget av mørkere farger sammenlignet med de to foregående.

Sjelden brukt som etterbehandlingsmateriale for fjerdeklasseprodukter. Den har et teknisk fokus, brukt på andre typer arbeid. I denne klassen er alternativer mulige når knuten faller ut og et hull dannes. Og standarden gir også tilstedeværelse av blinde sprekker på overflaten, hvis lengde ikke bør overstige avlesningen på 5% i forhold til hele brettets lengde. Harpikslommer bør ikke overstige 5 mm bredde og 50 mm lengde.

Budsjettklassen kan være ledsaget av blått, men indikatoren bør ikke overstige 5% av den totale størrelsen på produktet.

En slik klassifisering lar forbrukeren få informasjon om valg av klasse, samt fordelene mellom dem. Kostnaden for en kvadratmeter avhenger direkte av rasen som brukes til produksjon. Av spesiell verdi er kanadisk furu, som av natur har en rosa fargetone av trefarge og økt glatthet, noe som praktisk talt fører til fravær av flere behandlinger.

Kjennetegn, størrelsesområde

For tiden er det mange variasjoner i størrelse. For eksempel kan tykkelsen variere fra 12 til 22 mm, men når det gjelder bredden, kan du finne følgende verdier: 96, 120, 130, 145 og 195 mm. Lengden på produktene kan variere fra 1,8 til 22 m.

Foretrekker en eller annen størrelse, er det nødvendig å følge regelen om minst mulig avfall som vil bli hentet som et resultat av etterbehandling.

I alle tilfeller er prisen angitt for 1 lineær meter eller m2, og dette er gyldig, uavhengig av type foring.

Anbefalinger før du kjøper

En forbruker som trenger å kjøpe materiale for etterbehandling av en sommerhytte, bad eller badstue, trenger i prinsippet ikke å vite så mange hemmeligheter., fordi et kvalitetsprodukt er synlig umiddelbart:

 • mangel på feil;
 • glatt, jevn brettoverflate;
 • mangel på forvrengninger;
 • eksakte geometriske dimensjoner.

Men det er også nødvendig å bestemme seg for valg av tresort som brukes til dekorasjon. Selv kantene er sjekket i foringen, slik at du kan bestemme kvaliteten på produktet som helhet. Fuktighet er et viktig kriterium, så du må hele tiden overvåke at indikatoren ikke overstiger en verdi på mer enn 17%.

Imidlertid skal ikke treet få tørke ut heller, fordi det påvirker materialets utseende..

Hvilket alternativ er best egnet for etterbehandling av badet

For å gi finishen en lengre levetid, er det nødvendig å gi den et bestemt sett med egenskaper, blant dem er:

 • termisk ledningsevne;
 • varighet;
 • motstand mot fuktighet;
 • høy temperatur beskyttelse;
 • estetiske indikatorer.

Det er ingen hemmelighet at badekaret tilhører lokalene der det konstant oppstår temperaturfall og det er en økt fuktighetsverdi. Materialet kan utsettes for ytterligere belegg med lakk eller et spesielt antiseptisk middel som kan beskytte mot utseendet av sopp eller mugg..

Furu har en behagelig farge i tillegg til en aroma som gir komfort. Vi må ikke glemme de helbredende egenskapene som naturen har gitt henne sjenerøst. Hun er i stand til å ha en gunstig effekt på menneskekroppen.

Eksperter anbefaler ikke å bruke et fôr av gran som et etterbehandlingsmateriale, fordi det er fare for å bli brent av harpiksdråper som kan virke under påvirkning av temperatur.

Interiør dekorasjon

Foring av tre er for tiden etterspurt under etterarbeid av både boligbygg og badstuer, bad og garasjer. Valg av materiale avhenger direkte av romtypen.

Fôr av furu er bedre egnet for etterbehandling av stuer sammenlignet med andre tresorter, men for husholdninger – lind, aske eller eik er mer egnet.

Bekledningen, som vil vise seg som et resultat, lar deg komfortabelt påvirke menneskekroppen under hvile.

Se nedenfor for mer informasjon.