Funksjoner av dekorativt gips

Funksjoner av dekorativt gips

Når et hus er planlagt å bli renovert, tenker alle husstandsmedlemmer først og fremst på hvordan de skal dekorere vegger og tak på en ikke-standard og samtidig billig måte. Den tradisjonelle kalkingen ble erstattet av dekorativt gips, som har en rekke ubestridelige fordeler..

Særegenheter

Dekorativt gips er ikke veldig vanskelig å forberede sammensetningen, men selv her er det en rekke funksjoner. For eksempel, for å oppnå en homogen masse av høy kvalitet, blandes PVA-baserte bindemidler med basen og fargepigmenter, og noen ganger vann.

De viktigste virkestoffene i gips er vanligvis sement, leire og gipsforbindelser, samt forskjellige mineraler. Hvis materialet er laget på polymerbasis, er de viktigste innsnevrende elementene silikat- eller akrylharpikser, samt forskjellige syntetiske komposittfyllstoffer.

For å oppnå en tettere sammensetning som fester godt til og med de mest ujevne og urensede veggene, kan basen blandes manuelt med forskjellige naturlige ingredienser, for eksempel sagflis, harde mineralstykker, knuste skjell, sand og steinpartikler.

For å forstå hvor mye gips som trengs for et stort rom, kan du først kjøpe en krukke og ved hjelp av en praktisk metode bestemme mengden materiale per 1 kvm. m. Følgelig vil disse beregningene bidra til å velge den optimale mengden av ikke bare basen, men også fortykningsmidler, løsningsmidler og andre relaterte produkter..

Det er vanskeligere å beregne hvor mye voks du trenger hvis du vil legge det til som et etterbehandlingslag for glans.. Det er bedre å gå videre fra beregningen av 70 g per 1 kvm. m.

Ikke tro at du, i tillegg til selve gipsblandingen og en slikkepott, ikke trenger å kjøpe noe annet. Prosessen med å påføre sammensetningen på overflaten virker bare enkel, men faktisk innebærer teknologien mange ekstra verktøy som letter prosessen..

For å pusse en hel leilighet trenger du et sett med slikkepott, flyter, murske, børster og ruller for forskjellige overflater og steder som er vanskelig å nå. Den store regelen kommer også godt med, for å gjøre det mer praktisk å glatte overflaten, og en vinkelenivå, kombinert med et lasernivå.

Når det gjelder hvitvasking med kitt, er det bedre å ta en unødvendig engangs plastbeholder for å fortynne sammensetningen for å forberede gips, og også forberede en drill med en spesiell miksedyse.

Selve pussprosessen er ganske enkel og krever ikke spesielle faglige ferdigheter:

 • Først og fremst er det nødvendig å forberede veggen for belegg, det vil si fjerne alle tidligere lag, avfette, rengjøre, jevne ut og deretter prime..
 • Bland løsningen umiddelbart før reparasjonen starter, fordi sammensetningen for gips herdes raskt nok, derfor er det bedre å fortynne hele massen innen 1-2 timer etter fortynning. Hvis du ikke er sikker på at den nødvendige mengden reparasjoner kan fullføres i løpet av denne tiden, kan du blande gipset i små porsjoner for hver vegg separat..
 • Direkte påføring av komposisjonen på vegger eller tak. Her er det bedre å spre gipset ikke i rett vinkel, men med en skarp (60 grader), slik at blandingen fester seg jevnere til overflaten, og ikke bare sprer seg ut i klumper..

 • Inntil løsningen har frosset på veggen, ved å bruke gjenstander du har nok fantasi til (rivjern, krøllete plastposer eller til og med en hårkam), må du raskt påføre et mønster eller en bestemt tekstur. Hvis mesteren har kunstnerisk talent og spesielle malinger for å male på rå gips, kan du prøve å lage en freskomaleri, slik den var i gotiske katedraler eller venetiansk palass. Med riktig festing av malingen med det øverste laget av lakk, kan et slikt bilde ikke falme og bli på veggen i flere tiår..
 • Før ytterligere manipulasjoner med gipslaget, er det nødvendig å la det tørke i minst 6 timer (ideelt sett to dager). Jo lenger gipset er i direkte kontakt med oksygen, jo mer absorberes det i jordbunnen, og jo lenger vil det glede øyet.

 • For å gi den ønskede fargen til gips, til og med dekorative, er det noen ganger nødvendig å male i tillegg – dette gjøres best med akrylbaserte forbindelser. Et lag med lakk eller voks vil ikke bare gi overflaten en blank glans, men også beskytte den mot skade.
 • Når finkornet naturmateriale tilsettes gipset, kan nivået av støyisolering i rommet forbedres, samt evnen til å motstå høy luftfuktighet og ikke sprekke fra plutselige temperaturendringer.

Fordeler og ulemper

Dekorativt gips har en rekke fordeler i forhold til andre typer veggbelegg:

 • God vedheft. Materialet er utstyrt med evnen til å feste seg til mange overflater, selv grove overflater – tre, betong, aluminium.
 • Evnen til å motstå fuktabsorbering, men har samtidig gode dampgjennomtrengelighetsegenskaper. Det vil si at gipset lar veggen “puste”, men samtidig beholder den ikke vann og svulmer ikke. Denne funksjonen er nyttig når du pusser områder som kjøkken eller tekniske bygninger med dampinstallasjoner. I et slikt miljø er sannsynligheten for dannelse av mugg og mugg minimert..
 • Uten negative konsekvenser kan gips absorbere overflødig fuktighet, slik at overflater som fasaden til en bygning eller en benkeplate på kjøkkenet ikke tåker..

 • Noen typer gips, for eksempel akryl, er umiddelbart klare for påføring og krever ikke fortynning med vann eller syntetiske løsningsmidler. Dette gjør at gipset kan være mer elastisk og holdbart enn lignende mineralbaserte belegg..
 • Hvis det er umulig å oppnå utelukkende ved å påføre gips av ønsket nyanse, i harmoni med resten av interiøret i rommet, for vegger eller tak, kan denne overflaten males.
 • Enkelte typer gips lagres i lang tid – opptil et år. Hvis integriteten til den forseglede emballasjen ikke krenkes, vil materialet ikke forringes på to år.

 • De fleste typer dekorative gips er miljøvennlige og allergivennlige, avgir ikke giftige stoffer til atmosfæren selv når de varmes opp, derfor er de egnet for bruk, inkludert i et barnerom.
 • Høy grad av estetikk av belegget med et minimum antall påføringstrinn. Et slikt belegg er sømløst, så det er ikke nødvendig med ytterligere tetningstrinn. Separate lag med toppstrøk eller grunning er også valgfrie..
 • Enkel vedlikehold bekreftes av det faktum at hvis den pussede veggen er sterkt skitten, kan den tørkes av ikke bare med en fuktig klut, men til og med med sterke rengjøringsmidler..

Blant ulempene er det verdt å merke seg de dyre kostnadene ved dekorativt gips, spesielt en som er i stand til å lage komplekse teksturer. Materialets holdbarhet vil til slutt betale ned den endelige kostnaden, spesielt hvis du først fokuserer på produsenter av bedre kvalitet fra Tyskland eller Frankrike.

Hver for seg bør det fremheves gips tapet populært i renovering av boliglokaler. De er enkle å installere og krever ikke å ringe et spesielt team av håndverkere. Slike tapeter vil koste mindre enn full pussing, fordi det kreves mindre materiale på en papiroverflate enn på en bar vegg.

Spesiell forberedelse og rengjøring av vegger for denne typen reparasjoner er ikke nødvendig, derfor er det mindre byggeavfall ved utgangen enn fra pulverpuss.

Valgkriterier

Avhengig av gipsets sammensetning, brukes det til forskjellige typer lokaler og klimatiske forhold..

Det er en rekke mønstre her:

 • Prisen på sluttproduktet avhenger av kornstørrelsen inne i blandingen. For eksempel er småsteinpuss med en silikonbase vanligvis høyere enn et lignende granulært materiale, men på en akrylbunn. Silikon fester seg bedre til overflaten og er mer fleksibel når den påføres og herdes – derav forskjellen i kostnad. Det er også fuktresistent, derfor brukes det både for dårlig oppvarmede områder av huset og for bygningens ytre fasader..
 • I tillegg til akrylkomponenten kan kaliumsilikat, sementkalkpolymer og syntetisk latex blandes i basen. Det siste alternativet er mer holdbart og følgelig dyrere enn sement eller gipsblanding..

 • Det er blandinger fortynnet med vann eller vannbårne, som er blant de mest budsjettmessige alternativene, men samtidig de svakeste. Den neste i rekken av plaster, typen, fortynnet med løsningsmidler, er den løsningsmiddelbårne sammensetningen, som er et dyrere, men holdbart materiale. De mest kjente er prøver av gips “Pelsjakke” og “Barkbille”. Den mest praktiske og dyre er en ferdig versjon av dekorativt gips. Den sitter godt på nesten hvilken som helst overflate, tørker raskt og absorberes fullstendig i jorda.
 • En egen kategori inkluderer kalkbaserte gipsblandinger, som oftest brukes til å reparere lukkede eller i det minste ganske enkelt innglassede balkonger. For stuer er de også anvendelige, for etter herding forblir en vakker tekstur som minner om naturlige bergarter..

 • Mineralgips er veldig holdbart og vasker godt, men tåler ikke lave temperaturer, derfor brukes det sjelden til uoppvarmede rom eller åpne loggier.
 • Gipsblandinger med inkludering av plantefibre regnes som de mest miljøvennlige. Et slikt fyllstoff har ikke bare isolerende egenskaper, men også økt motstand mot overdreven fuktighet, derfor er det også egnet for balkonger og landlofter..
 • Vinylgips lar deg oppnå ensartethet av hele interiøret som helhet på grunn av jevne og sømløse overganger fra en overflate til en annen. På grunn av sin spesielle styrke og seighet er vinyl elsket å brukes både på balkongen og i stua for å legemliggjøre dristige designideer..

Når du velger gips, påvirkes prisen ikke bare av sammensetningen eller størrelsen på kornene i blandingen, men også av den fasjonable fargen, produsenten og den spesifikke butikken.

Visninger

Avhengig av type gipsbelegg, velges et materiale for en bestemt type rom:

 • Silikon gips det regnes som det mest pålitelige, om enn dyrt, spesielt siden du må kjøpe spesielle primere for det. Kostnaden begrunnes med høy elastisitet, “pustende” overflate og evnen til å påføre nesten alle kjente overflatetyper. De fleste silikonblandinger selges i form av en ferdig sammensetning, noe som eliminerer muligheten for å ødelegge hele glasset uten å observere proporsjonene.
 • Akrylgips basen er en av de mest etterspurte innen renovering av boliglokaler. Det er tyktflytende og plastisk, og også ganske fuktresistent på grunn av inkludering av akrylharpikser i komposittblandingen. Ulempene med akryl inkluderer brennbarhet, derfor er det bedre å ikke kombinere denne gipsen med brannfarlige komponenter som mineralisolasjon.

 • Mineral gips Det regnes som det sikreste i miljømessig forstand, fordi det inneholder naturlige mineraler i form av små smuler i kombinasjon med kvartsjord. Kompleksiteten i preparatet ligger i det faktum at det i den grunnleggende konfigurasjonen er et hvitt pulver, som det er nødvendig å legge til pigmenter med ønsket farge for å oppnå en fargetone..
 • Silikatgips mange forveksler det med silikon, selv om grunnlaget i dette tilfellet er et spesielt sterkt og varmebestandig silikatglass. På grunn av disse egenskapene brukes materialet ofte til å pusse fasader på bygninger. I tillegg herder silikatbasen veldig raskt, så du må jobbe i et raskt tempo eller blande sammensetningen i små porsjoner for påføring på en bestemt del av veggen.

Det er vanskelig å klare seg uten profesjonelle ferdigheter, derfor er det bedre for nybegynnere å ikke ta risiko og ikke betale for mye for silikatsammensetningen.

 • Teksturert gips er forskjellig i typen fyllstoff som skaper volum på veggen. Småstein av naturlig eller kunstig opprinnelse, trebaserte fibre eller glimmerpartikler brukes som korn. Overflaten får en rekke mønstre ved grundig fuging av slikt gips med en børste, rulle eller en spesiell sjablong.
 • Strukturelt gips utad ligner den teksturerte versjonen, og kornene inne er sammensatt av naturlige materialer som kvarts. På grunn av sammensetningens homogenitet er tegningene på veggen ikke så kaotiske som ved påføring av teksturert materiale. Hvis du sprer en slik blanding med forskjellige styrker i motsatte retninger til hverandre, kan du få interessante fordypninger i forskjellige størrelser, som etterligner månens overflate..

 • Venetiansk gips fikk navnet sitt fra den edle glansen og den glatte overflaten. Den er basert på marmorflis og flere fargetoner. Overløp på veggen er perlemoraktig hvis det er mer enn to fargestoffer i blandingen.
 • Flokkegips skaper effekten av “våt silke” på overflaten, og på grunn av bruk av sofistikerte moderne produksjonsteknologier er det ganske dyrt. Naturlige silkefibre er faktisk tilstede i blandingen, så overflaten etter påføring av et slikt gips i tekstur ligner et stoffbelegg, som ikke er veldig lett å rengjøre, men samtidig ekstremt vakkert.

 • Shagreen – Dette er et spesielt dekorativt gips, som oftere brukes som et sluttlag av belegget, og som skjuler uregelmessigheter som stikker ut fra veggen med noen få millimeter. Det er veldig holdbart, reagerer ikke på mekanisk sjokk, falmer ikke i solen. Etter herding blir overflaten lakkert og glatt, som farget glass, så det er vanskelig å skrive eller skrive på gipset. Slike funksjoner er gode for etterbehandling av fasader på bygninger, så vel som fellesarealer – trapper eller bad, hvor det er en spesiell belastning på veggene..

Shagreen stein fester seg til nesten hvilken som helst overflate: betong, murverk, sponplater, sement- og asbestblokker, samt kryssfiner. Gips kan brukes til å dekke overflaten med rester av tidligere lignende materialer eller oljemaling, slik at du ikke kan kaste bort tid på en fullstendig rengjøring av veggen.

Det dannede laget går jevnt og uten skjøter, hvis shagreen brukes riktig – vanligvis brukes en mekanisert metode: fra hjørne til hjørne, uten å vente på at det forrige laget tørker.

For å unngå uregelmessigheter limes tapetet på de allerede behandlede områdene, og på rett tidspunkt fjernes det ganske enkelt og får et sømløst perfekt belegg.

Tekstur

Den vanligste teksturen for gips anses å være glatt, fordi den er lett å påføre og ligner utad som vanlig kalk, bare med lengre levetid. Den glatte strukturen i forskjellige farger, oftest i samme tone, brukes til etterbehandling av offentlige lokaler, hvor belastningen på veggene og sannsynligheten for mekanisk sjokk er høy. Denne sammensetningen er den enkleste å rengjøre, for på en glatt overflate har filten rett og slett ingenting å fange.

De liker å bruke preget dekorativt gips i innredningen av boligkvarteret når de vil markere en bestemt vegg i kontrast. Riller og sprekker er vanskeligere å vaske av, og støvet legger seg oftere på dem, men overflaten ser mye mer spektakulær ut..

Blandinger som skaper tredimensjonale mønstre og til og med malerier på veggenes overflate brukes ofte av fagfolk. Det er ganske vanskelig å montere volumet selv i henhold til ferdige sjablonger, fordi du må vite det eksakte forholdet mellom gipslaget og overflatetykkelsen for ikke å overbelaste veggen.

Hvis du likevel blir forundret over overholdelsen av lag-for-lag-applikasjonsteknologien, for eksempel malerier fra volumetrisk gips, kan selv de mest vågale ideene i interiøret realiseres.

Design

Dekorativt gips kan innlemmes i utformingen av nesten alle rom takket være det store utvalget av forskjellige teksturer og mønstre som materialet kan skape..

Det er flere grunnleggende belegg, avhengig av effekten de danner på overflaten:

 • “Barkbille” Er en gips med en tekstur som etterligner sporene som er igjen i treet etter at den har blitt spist av en barkbille. En lignende effekt oppnås ved å inkludere i sammensetningen av marmorfraksjoner av forskjellige størrelser, som dybden på sporene avhenger av. Jo større steinflisene er, desto mer ligner resultatet på trebark. Hvis du distribuerer materialet med translasjonsbevegelser med forskjellige styrker og retninger, kan du få andre mønstre på overflaten..
 • Patinerte gips med en etterligning av en semi-antikk vegg, laget på basis av latexpolymerer som er i stand til å danne naturlige sprekker eller craquelures. På steder hvor individuelle partikler gni mot hverandre, blir visse områder lysere, som på overflaten av et gammelt nattbord.

 • “Graffito” er en type teksturert dekorativ gips som skaper en overflate som ligner veldig på en ekte overflate, som fra murverk. Denne effekten kan bare oppnås ved hjelp av en jevn mekanisert påføring av blandingen ved hjelp av en automatisk sprøytepistol. Det er ikke vanskelig å jobbe med det, så “graffito” -effekten kan også opprettes under selvreparasjon..
 • “Sgraffito” litt annerledes enn den forrige versjonen av gipset. Hun kan skape ikke bare etterligning av mur, men også mange andre avlastningsmønstre. Et unikt design oppnås ved å påføre flere lag gips i forskjellige nyanser etter hverandre gjennom spesielle sjablonger.
 • “Pelskåpe” – Dette er en gips med effekten av små, tette fibre, som det velkjente vinterbelegget. De oppnår en så grov tekstur ved å sprøyte små dråper av sammensetningen, for eksempel med en kost.

 • Gips kalt “Terrazite” etterligner naturlige bergarter, som mestrer spesielt liker å bruke når de skal dekorere bygningsfasader. Materialet er ganske vanskelig å bruke og krever profesjonelle ferdigheter. Siden gipslaget viser seg å være ganske tungt og omfangsrikt, er det bedre å ikke bruke det til innredning..
 • Tildel dekorativt gips for å lage volumetriske mønstre, for eksempel roser, hvor kronbladene er oppnådd ved å påføre materialet gjennom en krøllet plastpose langs linjene i sjablongen forhåndstrykt på veggen. Oftest er tegningene plassert på den hvite bakgrunnen til gipsunderlaget, og først da blir de enkelte utstående delene i tillegg malt i ønsket nyanse for å gjøre blomsten naturlig.

Mønstre kan ripes på svart gips påført over hvitt, og da får du et slags “skyggeteater”.

Stiler

En annen atmosfære oppnås i rommet, blant annet på grunn av den spesielle stilen med dekorativt gips på vegger og tak:

 • Strukturelt gips kalt “Marsiniada” er spesielt populært for renovering av soverom og barnerom for å skape en beroligende stemning ved å simulere den kalde overflaten på en fjern planet. For å bygge fasader brukes også denne teknikken. Sammensetningen av blandingen her kan være hvilken som helst, for eksempel brukes Desan Versagel strukturell gips ofte. Tegningen er dannet på grunn av en spesiell moseteknikk, som du finner på Internett eller etter en invitasjon til designerhuset.
 • Tidligere var Provence-stilen mer elsket av eierne av landsteder, men nå kan den ofte finnes i små rom i høyhus. Hemmeligheten bak suksessen til denne dekorasjonen ligger i den edle kombinasjonen av landlige motiver og elegant luksus. Eldre hvite møbler og enkle hvitkalkede vegger kombineres fagmessig med individuelle luksusartikler.

Når det gjelder dekorativt gips, innebærer denne stilen grove teksturerte blandinger påført i et tynt lag på betongplater eller murverk. Dette gjøres på en slik måte at formene på grunnmaterialet skiller seg ut på overflaten av veggen.. Farger er vanligvis pastell og dempet.: beige, elfenben, melkeaktig, ikke kokende hvit, skjæreøye. Ved hjelp av ruller og spesielle rister kan du aldre veggenes overflate på en måte som en edel eiendom.

Ofte kompletteres Provence -stilen med lyse malerier på veggene., som viser landskapene på samme landskap. Imitasjon av malerier kan gjøres på veggen uavhengig av hverandre med strukturell gips i forskjellige nyanser, påført i lag.

Gips kan være helt glatt og se ut som en enkel kalkning for å få designet til å se autentisk ut, men samtidig beholder veggene sitt opprinnelige utseende mye lenger.

Bruksområde

Et soverom, stue eller barnerom kan dekoreres med nesten alle typer gips, beregnet, inkludert for innredning. Mikroklimaet her er gunstig, det er ingen plutselige temperaturendringer, samt opphopning av fuktighet.. På barnerommet er det bedre å ikke være nidkjær med gipsets originale teksturer., Tross alt kan babyer bli skadet på en ujevn fure hvis veggen er dekorert, for eksempel med gips “barkbille”. Under spill vil også pussede overflater bli utsatt for hyppige mekaniske støt, og jo mer gips som utsettes for overflaten, desto mer sannsynlig vil brikkene begynne å falle av..

I dette tilfellet er det bedre å pusse taket uten frills., Tross alt, fra økte vibrasjoner, når de stadig løper rundt i rommet, kan tung dekor delvis smuldre. Det er bedre å gi fantasien frie tøyler ved fremstilling av mønstre ved bruk av gips “graffito” og lignende, for å skape en fantastisk atmosfære. La tegningene være høyere enn barnets vekstnivå, så holder de lenger intakt..

For de som ønsker å øke plassen litt, er det plaster med en blank overflate, når rommet på grunn av mange refleksjoner visuelt blir bredere.

Glans kan også oppnås med voks, brukt som etterbehandling. Nyanser gjøres best dempet, slik at veggene gir rommet en avslappende effekt. Kontraster kan legges til i individuelle krøllete trimelementer.

For eksempel, i en hall hvor familiemedlemmer stort sett er våkne, kan den ene veggen lages i en kontrastfarge, og de tre andre kan henges med bilder eller en TV. Hvis en peis er installert i stua, prøver de ofte å velge dekorativt gips som passer til peisrammen. Hvis det er laget i form av mur, er sgrafitto gips perfekt., skape den samme effekten. Gips med tillegg av klinkerstein tilbys ofte av fremtredende interiørdesignere, som et eksempel på en vellykket innramming av en peisportal eller vegg-TV-plasma.

I leiligheter der kjøkkenet er kombinert med en stue eller en stue med inngangsparti, er det vanlig å gjøre to rom til ett stort ved hjelp av et enkelt design med samme gips. Det viktigste er ikke å glemme at kjøkkenet er utsatt for økt dannelse av fuktighet og damp, derfor i det, som i stuen kombinert med det, det er bedre å bruke materialer med hydrofob effekt.

Det er et annet problem med gangen – et stort antall mennesker passerer gjennom den, og hele tiden med klær eller den samme sykkelen berører folk veggene. Det er derfor rom som utsettes for hyppige mekaniske skader bruk gips med økt styrke – for eksempel som “shagreen” eller “pels”.

På badet brukes tradisjonelt spesielle typer gips, egnet for konstant interaksjon med vann og damp, så vel som ved høye temperaturer. For eksempel, blandinger av merket “Rotband” spesialiserer seg nettopp i lokaler med et lignende mikroklima, det vil si at de forhindrer absorpsjon av fuktighet, så vel som utseendet av sopp.

Sammenlignet med analoger er denne produsenten ikke den dyreste, så den kan også tas for kjøkkenet, der miljøet ikke er så aggressivt for veggenes overflate..

Saneringsgipset kan til og med brukes i offentlige dusjer der belastningen på veggene er ekstremt høy. Dette materialet skaper veldig god vanntetting og fester godt til bakken selv uten bruk av et forsterkende nett..

Sammensetningen er absolutt ufarlig når det gjelder miljø, og når det gjelder slitestyrke er den ikke dårligere enn flisene som er populære på bad..

Avhengig av bostedsregionen og klimaet i territoriet, kalles noen ganger gangen som rom med høy luftfuktighet, hvis det regner eller snør det meste av året. Beboere i en leilighet i denne situasjonen sprayer ofte flytende smuss på veggene, så et beskyttende lag med vannavvisende gips vil ikke skade her..

For å beskytte veggene mot naturens vage, så vel som mot mekanisk belastning, blir det noen ganger påført gips på gangene med “barkbille” -teknologien, selv om den vanligvis brukes til kledning av bygnings utvendige fasader. Hvis du plasserer fargeaksenter og riktige proporsjoner riktig når du lager en blanding, kan dette alternativet skape en helt koselig atmosfære i rommet..

En egen historie er en balkong, for her kan du ved hjelp av dekorativt gips skape en spesiell liten verden med hvilken som helst tekstur både på veggene og i taket.

Det viktigste er ikke å glemme at balkongen ofte er åpen og utsettes for de samme aggressive miljøpåvirkningene som husets yttervegg. Det er bedre å velge fuktresistente typer gips med en desinfiserende effekt..

Tips og triks

Påføring av dekorativt gips på overflaten av vegger og tak er en enkel prosess hvis du følger elementære instruksjoner med samme krukke med gipsblanding.

Det er en rekke livshacks og anbefalinger fra folk som allerede har fullført reparasjonen, og hvis du følger disse enkle forestillingene, kan du spare penger og pusse alt ganske bra:

 • Når du påfører flokkgips med silkeeffekt, må du være oppmerksom på at alle trinn i reparasjonen er overholdt, slik at materialet ligger riktig på veggen. Først påføres en limbase, den får tørke litt (ca. 20 minutter). Deretter pusses veggen direkte med flokk, noe som gir den tid til å tørke (minst en dag). Det siste laget er en festelakk, som kan påføres flere ganger. Hvis denne enkle algoritmen følges, vil gipset legge seg uten unødvendig grovhet og ledd, og vil også være sterk og slitesterk.

Når fargepigmenter legges til gipsbunnen, er det bedre å blande to farger i stedet for en – som et resultat vil dekorative sprekker glitre i forskjellige nyanser og avvike fra basen, og skape en kosmisk atmosfære.

 • Det er mer hensiktsmessig å påføre teksturert gips “Barkbille” ved hjelp av slike improviserte midler som en murske og en svamp som er lett fuktet med vann. Hvis du presser den krøllete svampen hardere inn i det fortsatt våte gipset, får du riller ukonvensjonelle for “barkbille”, og små porer med effekten av patinerte eldre vegger.

 • Overflaten vil glitre i et nytt lys når du prøver å påføre en dobbel påføring av gips i forskjellige farger. Startlaget brukes i mørke farger og påføres med en myk, ofte pelsrulle. Dekk den ovenfra med en stadig lysere tone av gips mens du bruker harde verktøy (regler eller fuging) slik at det lette laget fester seg bedre til overflaten. Kontrastfarger som trenger gjennom og gjennom vil skape virkelig fantastiske design på vegger i naturlig dagslys.

 • Det er ikke alltid mulig å enkelt hente en vals i butikken for å lage den eksakte strukturen på gipset som designeren hadde til hensikt. I slike tilfeller lages rullen uavhengig av hverandre, ved å bruke den gamle versjonen og legge til nye deler til den. For eksempel vikles et tykt tau ovenfra og interessante langstrakte spor oppnås. En skumgummirulle kan ganske enkelt kuttes i den myke delen på applikasjonsmåten, og velge ønsket mønster. Et stykke mykt stoff som flokk, fløyel eller fløyel spoles tilbake med en trådsnor og blir spredt som “Marsiniada” -mønsteret.

Du kan også bruke en gammel kjevle som en base for en improvisert rulle, pakke den inn med gummi eller til og med metall flekker med en uvanlig tekstur.

Produsenter

Det er mange forskjellige navn og produsenter av dekorativt gips på hyllene i jernvareforretninger. For ikke å bli forvirret og velge riktig materiale når det gjelder forhold mellom pris og kvalitet, er det bedre å spørre om noen merker på forhånd..

Volma

I de siste årene har dette merket blitt veldig populært blant russiske forbrukere, som er rimelig og økonomisk forbrukes. Denne gipsen er et alternativ til veggbekledning av gipsplater med mindre visuell estetikk. På grunn av sin gipsbaserte polymersammensetning fester blandingen godt til nesten alle kjente overflater, selv uten at det krever spesiell forberedelse av vegger og tak.

Selv om instruksjonene indikerer at overflaten kan stå alene og pusses som den er, er det bedre å rengjøre og avfette veggen så lite som mulig uten å bruke en grunning..

Polymeradditiver har også effekt på økt styrke, motstand mot mekanisk skade og holdbarhet. Blant fordelene med “Volma” er det også bemerket god motstand mot høye nivåer av fuktighet og dampgjennomtrengelighet. Denne gipsen er veldig enkel å påføre selv på en uerfaren person, for takket være moderne mykgjørende inneslutninger i sammensetningen legger den seg jevnt og jevnt.

Selv på en ujevn vegg kan gips legges i et tykt lag på ca 5 cm og deretter ikke kitt, siden det fortsatt vil holde godt. Blandingen som brukes til vegger og tak gir ikke sterk krymping, derfor vil materialforbruket være minimalt.

Sammensetningen av “Volma” er miljøvennlig, fordi naturlige stoffer brukes til å lage den. På grunn av mangel på et stort antall syntetiske kompositter, er anvendelsesområdet for gips ikke så bredt..

Det er bedre å påføre blandingen innendørs med en romtemperatur på ikke mer enn 30 ° C og uten plutselige værstøt.. Av denne grunn er Volma ikke egnet for fasader på bygninger og tekniske konstruksjoner.. Også av minusene kan det noteres en ganske lang tørking – en hel syklus tar omtrent en uke. Samtidig gripes gipset umiddelbart, og det anbefales ikke å holde det fortynnet i mer enn en halv time, selv om det er angitt en periode på 45 minutter på esken før herding.

Hvis mesteren ikke er sikker på at han vil få tid til å pusse hele rommet i løpet av denne tiden, er det bedre å elte sammensetningen i små porsjoner og dekke seksjon for seksjon. Denne påføringsmetoden er mer arbeidskrevende, men du kan ikke være redd for å ødelegge hele sammensetningen samtidig..

Volma gips, påført i et tynt lag på overflaten, “puster”, takket være at luften i rommet alltid er frisk. Til tross for den spesifiserte fuktmotstanden, absorberer materialet fortsatt noe av vannet, derfor er det bedre å ikke bruke det utendørs, spesielt i områder med konstant regn..

Oftere blir “Volma” tatt for mindre reparasjoner og pussing av skadede områder av det allerede påførte belegget. Noen ganger hjelper dette gipset med å jevne ut overflaten for å skape en tekstur med det neste laget. Hun er ganske tyktflytende og plastisk, så det er også praktisk for henne å modellere forskjellige strukturer på overflaten av vegger og tak: buer, stukkelementer og til og med enkle skulpturer.. Mestere liker å bruke slikt gips som et etterbehandlingslag., fordi den danner en vakker blank film på overflaten.

Prosessen med å påføre Volma dekorativt gips anses ikke som vanskelig, fordi det krever minimal forberedelse til overflaten. Hvis åpne uregelmessigheter er synlige etter fjerning av smuss og rusk, kan de kuttes av og dekkes med kitt. Når veggene er ærlig ujevne, er det bedre å installere tradisjonelle profillys og måle gipslaget langs dem..

Etter påføring av det første laget, vent to timer til blandingen har stivnet og kutt av overflødig for å skape en glatt overflate. Den siste fasen er glansprosessen med en metallflåte, siden påføring av lakk eller kitt ikke er nødvendig her..

Dekorativt gips VGT

Det er kjent for sin evne til å lage unike teksturerte mønstre og design. Den stammer fra den gamle venetianske gipsen, som ble brukt til å dekorere velstående hus.. Denne sammensetningen brukes både til utendørs arbeid og til dekorering av stuer..

Gipsblandingen, sammen med syntetiske polymerer, inkluderer naturlige bergarter basert på knust marmorflis. Det er takket være den siste ingrediensen at VGT danner en glatt overflate med en edel glans..

Gipset leveres i en pastaaktig form, noe som bidrar til god ytelse i utjevning av vegger, skjuler grovhet og sprekker. Også limet er tatt for å lage relieffelementer på overflaten – mønstre og til og med likheten til malerier. Alle disse håndverkene vil være motstandsdyktige mot fuktighet og lave temperaturer, så de vil vare ganske lenge..

Det er ekstremt enkelt å ta vare på vegger med slikt gips – de kan tørkes med enten en vanlig fuktig klut eller aktive vaskemidler. Materialet absorberer heller ikke lukt, noe som gjør at det kan brukes på kjøkkenet eller i restauranthallen..

På grunn av marmorflisene i sammensetningen, liker håndverkere å dekorere peisportalene og plassen i nærheten av dem i landlige hus med denne gipsen. VGT -sammensetningen etterligner vellykket teksturen til naturstein, men koster samtidig flere ganger billigere.

I kombinasjon med en rekke farger elsker de å bruke den til de mest vågale designideene, både i boliglokaler og i konseptuelle kunstrom..

Marokkansk dekorativt gips

Det har lenge blitt brukt til veggdekorasjon i velstående hjem på grunn av det fantastiske utsiden. Tidligere i Marokko ble ikke bare veggene pusset på det, men det ble også laget retter fra det. Dette snakker om miljøsikkerhet og ufarlighet i hverdagen, fordi den bare inneholder naturlige ingredienser.

Tidligere ble marokkansk gips kalt tadelakt og besto av kvartssand, leire, alkaliske urenheter og aske. I tillegg til ingrediensene ovenfor, legger produsentene til celluloseforbindelser, hydraulisk kalk og marmorflis til en melblanding..

Hvis valget faller på farget gips, kan du i dette tilfellet være sikker på at naturlige fargepigmenter vil bli inkludert her også: oker, umber eller henna. Kombinasjonen av slike komponenter gir marokkansk gips spesiell styrke og holdbarhet, så den kan brukes både i stuer og på fasader på bygninger..

Takket være marmorflis er denne sammensetningen ikke redd for mindre riper og andre mekaniske skader. Selv under påvirkning av et aggressivt miljø og under hyppige regner falmer eller eroserer fargen på belegget, og veggen sprekker ikke. Vann og aktive rengjøringsmidler skremmer heller ikke gipset, så vel som støv, så du trenger ofte ikke vaske veggene..

På dyre hoteller og SPA -sentre er det ofte selv gulv og vasker på badet er trimmet med et lignende materiale, fordi gipset har økt fuktmotstand. Nå brukes denne teknikken av designere når de utarbeider prosjekter for private hus, og tilbyr sine kunder et verdig alternativ til de allerede kjedelige flisene. Også, marokkansk gips tåler høye temperaturer godt, så de liker å bruke det når du legger peiser, selvfølgelig, ikke i delen der skorsteinen ligger, men det vil ganske tåle peisportalen.

Den største fordelen med en slik sammensetning er dens utseende, noe som gir det edle utseendet til et orientalsk palass selv til et lite rom. Vegger med gull- og sølvinnslag er behagelige å ta på og har alle de fordelaktige egenskapene til marmor. For eksempel, i kaldt vær vil gips beholde varmen, og i varme måneder, tvert imot, vil det gi kjølighet til rommet.

For å gjøre gullflettene mer merkbare, brukes det i det siste applikasjonsstadiet en spesiell voksbasert sammensetning som er i stand til å etterligne gyldne refleksjoner..

Siden marokkansk gips er ganske dyrt i forhold til det samme gips- eller sementalternativet, er det verdt å på forhånd vurdere dine profesjonelle evner og funksjonelle formål med rommet som skal repareres.. Hvis veggene i rommet er tynne og ikke bærende, bør du ikke dekke dem med et tykt lag med ganske tung gips., bærer en håndgripelig belastning på stiverne.

Ja og forberedelse av vegger for denne sammensetningen bør være alvorlig, i likhet med forberedelse for liming av tapeter. Materialene som er påført basen før det marokkanske gipset må også være naturlig og av høy kvalitet, ellers begynner det øverste laget å flasse av sammensetningenes inkompatibilitet etter kort tid..

Situasjonen kan også være problematisk hvis det ubevisst påføres en grunning sammen med marokkansk gips, noe som ikke kan gjøres.

Etter å ha blitt kjent med teknologien for bruk av slikt gips, kan du dele hele komplekset av verk i tre trinn. Først påføres selve gipset i lag på den grundig rengjorte overflaten.. Hvert lag tørker i omtrent en halv dag, så du må være tålmodig og ha tre dager på å reparere veggene.

Det første laget er uendret, og de to neste foretrekkes å bli polert. Den tredje applikasjonen, oftest den siste, blir noen ganger glatt, eller ved hjelp av spesielle fugemasser blir overflaten preget. Du kan kjøpe en spesiell voks for å gi veggen en glødende gullfinish., takket være at fuktmotstanden til marokkansk gips vil øke.

Italiensk gips

Den har funksjoner som ligner den marokkanske versjonen, det vil si at den i tillegg til styrke skaper den visuelle effekten av et vakkert palass. I tillegg til veggenes edle pastellfarge, inneholder dette materialet inneslutninger av oker i form av riller og sprekker. Den italienske versjonen av dekorativt gips er mer kresen å bruke, og det er bedre å rengjøre det med spesielle lett alkaliske midler.

Sammensetningen absorberer ikke fuktighet, men på steder der dampskyer stadig stiger, er det bedre å ikke bruke den.

Anmeldelser

Ifølge mange anmeldelser av mennesker som nylig har foretatt reparasjoner, kan det konkluderes med at gipset “Shagreen” er den vanligste i hverdagen og den mest upretensiøse i drift.. Det er enkelt å påføre, og du kan rengjøre det på noen måte, noe som er veldig praktisk på steder med mye trafikk..

Når det gjelder profesjonelt designarbeid, her er preferansen gitt til den marokkanske eller venetianske versjonen., Tross alt, takket være slik gips, oppnås etterligning av fresker og marmormalerier på veggene.

Uten å ha profesjonelle ferdigheter, er det bedre å ikke ta så dyre typer gips, for hvis du ikke gjetter med proporsjonene vann eller løsemiddel, kan hele sammensetningen bli ødelagt.

Gips “Barkbille” kjennetegnes av forbrukere som en av de mest allsidige, men arbeidskrevende å bruke. Hun må kjøpe et helt sett med spesielle krøllete ruller, spatler og rivjern, noe som medfører ekstra kostnader.

Dessuten er det ikke veldig økonomisk per 1 kvm. m, så det er bedre å kjøpe materiale med en margin.

Vakre eksempler i interiøret

Dyktig produksjon av volumetrisk gips gjorde det mulig å lage et kunstnerisk mesterverk på overflaten med bare en beige tone. Oftest påføres mønstrene i form av roser ved hjelp av strukturell venetiansk gips, hvor kalde sprut av gullkorn er synlige blant den varme beige fargen. Gipset på veggen er i harmoni med møblene og fargen på gulvet i interiøret, så grensene mellom gulv og tak er uskarpe, og skaper et enkelt mellomrom.

Rommets unike design ble oppnådd her på grunn av sonering av rommet ved hjelp av gips av forskjellige teksturer og farger. For eksempel er det funksjonelle området overfor sengen dekorert med et okerfarget strukturmateriale, mot hvilket et svart plasmapanel og en hvit kantstein ser kontrasterende ut.

Plassen på sidene er ferdig i en roligere melkeaktig farge med glatt gips, fordi atmosfæren av avslapning og komfort bør skapes på soverommet. Taket er laget med gips i form av kasserte plater, hvor det samme okermaterialet fungerer som felgen på rutene, ekko gipset på veggen og forene hele rommet sammen.

I denne videoen finner du en mesterklasse om påføring av Versailles gips.