Fordeler med grunningsvegger: typer jord og funksjoner ved bruk

Ingen renovering er fullført uten å grunne veggene. Grunning er en av komponentene i den forberedende delen av reparasjons- eller anleggsarbeidet. Det avhenger av henne hvor godt toppstrøkene vil danne seg..

Avtale

Primeren er en forbindelse av gammel opprinnelse. Det dukket opp for rundt 2000 år siden i Egypt. Det pleide å bli brukt til å behandle sarkofager for å holde dem i god stand i årtusener. Og egypterne lyktes – sarkofagene ble virkelig godt bevart ved bruk av slikt materiale..

Etter at hemmeligheten med å bevare holdbarheten til materialer ble avslørt, begynte primeren å bli brukt på mange andre områder – kunstnere som spesialiserte seg på veggmaling ble til og med interessert i det. For eksempel, i det gamle Roma, brukte kunstnere en grunning med marmorflis inkludert i sammensetningen for å lage fresker og andre bilder, samt for å bevare integriteten..

Representanter for hvert land laget flere og flere nye primeroppskrifter, inkludert forskjellige formuleringer i den. For eksempel brukte tibetanske spesialister lim og melk vodka med denne blandingen. Innenlandske kunstnere brukte også dette materialet innen maleriet. Han var spesielt populær blant ikonmalere – de var de første som laget spesialiserte blandinger basert på primerenes sammensetning, designet for å dekke brett med dem før de tegnet tegninger på dem..

Også tidligere var tørkeolje og olje inkludert i primeren. Noen mestere la til kalkmaling der. Først etter at den ideelle sammensetningen ble opprettet, begynte den å bli mye brukt i byggebransjen: kupler ble behandlet med jord under byggingen av templer.

Men moderne spesialister, som er profesjonelle innen konstruksjon og dekorasjon, var i stand til å adoptere metodene for produksjon og bruk av dette byggematerialet. Det brukes for tiden til å klargjøre vegger for maling eller andre belegg..

Mange har lagt merke til at hvis du påfører maling på en ubehandlet vegg, kan du bare trekke oppmerksomheten til alle dens mangler, grovhet og uregelmessigheter. Men hvis du behandler overflaten med en primer, som nevnt tidligere, blir den malte veggen senere bedre og mer attraktiv. Så begynte de å bruke den før de påførte andre toppstrøk..

Derfor for tiden er primeren en integrert del av konstruksjon og etterbehandling. Mange lager til og med slikt materiale hjemme av improviserte ingredienser..

Vegggrunning er et byggemateriale som er avgjørende for enhver finish. Det lar deg transformere ikke bare de dekorative egenskapene til rommet der det brukes, men forbedrer også driftsforholdene for eventuelle belegg..

  Primeren bestemmer hvor profesjonell renoveringen blir. Det avhenger av sammensetningen og bærekvaliteten hvor lenge etterbehandlingsmaterialet vil vare..

  Funksjoner i denne sammensetningen:

  • Hver type polymer som brukes til etterbehandling krever bruk av visse beskyttende forbindelser. Primeren har funksjonen vedheft, beskyttelse og isolasjon.
  • Det er et byggemateriale som brukes i de innledende stadiene av etterbehandling.
  • Lar deg jevne ut overflaten og gjøre belegget mer dekorativt.
  • Skaper ekstra isolasjon, siden det påvirker tetningen av rommet.
  • Spiller rollen som et bindemiddel som bygger godt sammen isolasjon og etterbehandlingsmateriale, på grunn av hvilken kvaliteten på begge forbedres.
  • Lar deg kombinere gips og kitt under reparasjonsprosessen – det er takket være det at mange inkompatible etterbehandlingsmaterialer er koblet til.
  • Beskytter overflater mot mange mekaniske påvirkninger og bidrar til å styrke dem.
  • Mange formuleringer som produsenter legger til spesielle komponenter til, har bakteriedrepende egenskaper. Dermed forhindrer dette belegget spredning av mugg og mugg, samt andre bakterielle påvirkninger på det dekorative belegget..

  • Mange primere har også en fuktmotstandskvalitet – på den måten forhindrer de at gulv og vegger trenger fuktighet dypt inne. Hver komposisjon utfører spesifikke funksjoner og er nødvendig for et bestemt resultat..
  • Produsenter presenterer også sammensetninger som er forskjellige i elementene som er inkludert i dem. Det er derfor det spesifikke formålet med primeren bestemmer dens type, så vel som basen den brukes på..
  • Kan beskytte overflater mot korrosjon når du arbeider med metall.
  • Materialet beskytter treoverflater mot forfall. Uansett hvilken primer du velger, vil den således oppfylle beskyttelsesfunksjonen og forbedre driftsbetingelsene for et bestemt materiale..
  • Redusere muligheten for sprekker i belegget, samt avskalling av de øvre etterbehandlingsmaterialene.
  • Hvis du maler veggene, forhindrer primeren at den faller og flasser..
  • Når du installerer flisene, lar primeren ikke spre seg, og deretter trenger du ikke å gjenopprette overflatene.
  • På grunn av egenskapene blir tapetet ikke forringet eller flasset av..

  Fordeler med priming

  Mange fordeler med overflatepriming er notert av de som skal bruke maling som et dekorativt belegg..

  • Først av alt er en stor fordel reduksjon i malingsforbruk på grunn av bruk av grunning. I gjennomsnitt brukes omtrent halvannen gang mindre av dette etterbehandlingsmaterialet enn det ville ha brukt uten grunning.
  • Primeren lar deg bedre påføre maling og lakk. Den passer godt på overflaten, ikke bare på vegger, men også i taket eller gulvet. I tillegg fester malingen godt til overflater og fliser ikke.

  • Den store fordelen med en grunning når du maler er også at den lar deg male overflatene jevnt. Under påføringen av etterbehandlingsmaterialet vil det ikke vises hull på veggene, fargen vil være så jevn og jevn som mulig, belegget vil se monolitisk ut. Primeren beskytter de malte veggene mot sprekker. Dermed trenger en person ikke å foreta ytterligere reparasjoner for å eliminere dem..
  • Primeren gjør de malte overflatene jevnere og mer jevne. I tillegg endrer den påførte primeren lukten som vises under fargingsprosessen til en mindre hard. Dermed kan lokalene raskere returneres til boligformålet..

  Hvis du planlegger å bruke blanke malinger, vil primeren gi dem en lysere og mer luksuriøs glans..

  • En annen fordel med dette byggematerialet er at det forhindrer flekker på mange belegg, inkludert maling. Faktisk, ofte på grunn av inkompatibiliteten til lakken og basen, dannes det flekker på overflaten. Primeren eliminerer dette problemet fullstendig..
  • En viktig fordel med grunningen er at den forenkler muligheten for å male veggene på nytt. For eksempel, hvis det er nødvendig å male overflaten fra en mørk til en lysere nyanse, vil det i noen tilfeller være nødvendig å demontere den. Og takket være bruken av en grunning trenger du ikke å fjerne gamle belegg – du kan bare påføre et lag med grunning og male veggene igjen med maling i ønsket farge. Derfor kan vi konkludere med at primeren flere ganger forenkler og fremskynder reparasjonen..

  Fordelene med en grunning kan forstås ikke bare når du bruker maling som et overflatemateriale.

  • Hvis det er rust på veggene i våtrom, endrer primeren det til et beskyttende lag..
  • Gode ​​primerblandinger lar deg lage vanntette filmer på alle overflater, og forhindrer dermed at veggene blir våte.
  • Hvis du planlegger å bruke tapet som et dekorativt belegg, vil primeren også sikre ensartet vedheft. De vil ikke bevege seg bort, og med en slik finish vil leddene bli mindre merkbare..
  • Hvis fliser brukes til dekorasjon, fester primeren den mye bedre til overflaten på veggene eller gulvet. Dermed vil det ikke løsne og smuldre, fordi dette er et ganske tungt etterbehandlingsmateriale som ikke alle lim vil holde..

  • Primeren er i stand til å øke vedheftet og klebeegenskapene til ethvert materiale.
  • Primeren styrker mikropartiklene på de bundne overflatene.
  • Materialet samler ikke støv og gir dermed en helt glatt base som lim og etterbehandlingsmaterialer, inkludert maling, kan påføres.
  • Det er forbindelser som er dypt absorbert og fyller mikroporene til ethvert materiale takket være de små partiklene som utgjør sammensetningen. Dermed kan fordelen med disse sammensetningene betraktes som det faktum at de styrker enhver arbeidsflate ved hjelp av en spesiell impregnering – spesielle flytende sammensetninger.
  • Tykkere formuleringer har vanligvis en hvit fargetone, absorberes ikke, men tvert imot lager en flat overflate som det dannes smuss på. Primeren jevner ut veggene. Den store fordelen er at alle materialer passer bedre på den..

  • En annen fordel er allsidigheten til primeren som et etterbehandlingsmateriale. Den må brukes ved etterbehandling av gulv, vegger, tak, metallkonstruksjoner, hvis du planlegger å pusse eller putte dem. Alle materialer for maling og overflater for å legge fliser passer for ham. Det er nødvendig for nesten alt etterarbeid..
  • Primeren har også en maskeringsfunksjon. Hvis det er flekker eller andre visuelle defekter på veggene, lar du deg skjule dem på en slik måte at slike feil ikke reflekteres på noen måte på den ytre overflaten..
  • Primeren sparer også på forbruket av lim under etterbehandlingsprosessen – det tillater ikke at denne forbindelsen absorberes i overflaten av basen, og dermed blir fiksering og vedheft av etterbehandlingsmaterialet forbedret..
  • Materialet lar ikke overflaten forringes og forme seg. Mange forbindelser beskytter vegger godt mot fuktighet, noe som kan påvirke basene negativt..

  Typer og egenskaper

  Hver type primer har sine egne egenskaper, som avhenger av sammensetningen.. Nedenfor er noen av primertypene.

  • Akryl primer. Denne sammensetningen har en vannbasert emulsjon. Den er egnet for mange overflater, inkludert murstein, betong, kryssfiner, skumblokker, gips, gips. Akrylprimer er enkel å bruke – nesten hvem som helst kan bruke denne blandingen. I tillegg avgir den praktisk talt ingen lukt under påføring og tørker på ikke mer enn 4 timer. Akrylforbindelser er begge overflater, det vil si beskyttende og dype penetrasjonsjord..

  • Alkyd primer. Denne typen jord brukes oftest til å forberede tresubstrater for maling. Som regel tørker denne jordtypen opp på opptil 16 timer. Det løsner treverket og forbedrer vedheftet mellom malingslaget og treoverflaten. Maling på en alkyd -grunning varer flere ganger lenger enn uten den. Alkydjord brukes også ofte til behandling av jernoverflater. Men de er helt uegnet for etterbehandling av mineralske underlag..
  • Epoxy eller polyuretan primer. Utad ligner en slik grunning maling; under bruk fortynnes den med et løsningsmiddel. Vanligvis presenterer produsenten sin egen oppskrift for fremstilling av denne sammensetningen og tilbyr separat å kjøpe et passende løsningsmiddel. Vanligvis brukes polyuretanprimere ofte på betongunderlag..

  De er ideelle for senere påføring på overflaten av emaljemaling.

  • Polystyren primere. Disse sammensetningene brukes til behandling av pussede og glatte treflater. Men de brukes vanligvis til utendørs arbeid, siden de regnes som giftige og frigjør skadelige stoffer under tørkeprosessen..
  • Shellac. Denne jordtypen brukes til å behandle kutt av bartre, så vel som for å dekke kutt. Denne primeren forhindrer oppbygging av harpiks. Det passer perfekt med vannbårne flekker.

  Spesialiserte primere for metall

  Det finnes flere typer av denne typen primer:

  • isolerende;
  • beskyttende;
  • fosfatering.

  Den isolerende jorda inneholder sinkhvitt, samt rødt bly. De gjennomgår ikke en kjemisk reaksjon ved interaksjon med metall og beskytter det mot fuktinntrengning, og danner et mekanisk beskyttende lag.

  Blant de isolerende primerne presenterer produsentene også glyftal- og fenol-formaldehydforbindelser. Slike blandinger tørker mye lenger. Noen ganger er perioden med fullstendig tørking omtrent to dager..

  En beskyttende og passiverende primer for metall er mye mer pålitelig enn en isolerende, derfor er kostnaden flere ganger høyere. Disse primerne brukes kun til belegning av jernholdige og ikke-jernholdige metaller. Det meste av sammensetningen er sink. Derfor kan de brukes selv under de mest aggressive miljøforholdene..

  En fosfaterende primer for metall øker vedheftet av metall og maling. Samtidig bekjemper den dannelsen av rust. Jordsmonnet har en spesiell forberedelsesteknologi.

  Før du bruker den, anbefaler produsenten å bruke en sur fortynner. Fosfatprimer påføres i flere lag. Som regel blir den deretter kun malt med vedvarende emaljemaling..

  Alle primere er også delt inn i typer i henhold til formålet:

  • anti-korrosjon;
  • vanntetting;
  • fuktresistent;
  • hurtigtørkende;
  • elektrisk ledende;
  • frostbestandig;
  • dypt penetrerende;
  • styrke;

  • dekker;
  • silikon;
  • silikat;
  • latex;
  • spesialiserte;
  • magnetisk;
  • konkret kontakt og mange andre.

  For interiørarbeid

  En innvendig primer har en viktig funksjon – den øker vedheftet av underlaget til andre etterbehandlingsmaterialer. Som regel brukes akrylatprimere hovedsakelig til innredning. De kan også inkludere i sammensetningen, i tillegg til akryl, også latex..

  Hver slik sammensetning for interiørdekorasjon har en base i form av en vandig dispersjon, en filmformer, komponenter som akselererer tørking, pigmenter, så vel som andre hjelpekomponenter.

  Produsenter kan legge til spesielle stoffer for å forbedre ytelsen til interiøret. For eksempel, hvis du skal dekorere et bad eller kjøkken, så vel som andre våtrom, vil det være et viktig poeng å kjøpe en modell med soppdrepende og vannavvisende komponenter..

  Som regel inneholder blandinger for interiørdekorasjon ikke organiske løsningsmidler, og derfor har de ikke en ubehagelig lukt. I tillegg kan interiørkomposisjoner tørke mye raskere enn fasadebelegg..

  For utvendig dekorasjon

  I dette tilfellet brukes vanligvis spesialiserte forbindelser beregnet på utendørs arbeid. De inkluderer løsningsmidler og har noen egenskaper..

  I utgangspunktet er dette belegg som øker slitestyrken til overflater. De er ypperlige for påføring på betong, gips og murstein.

  Værbestandige primerblandinger brukes til utvendig etterbehandling. De tåler godt effekten av nedbør og ekstreme temperaturer. De kan brukes selv under de mest aggressive forholdene, inkludert ved temperaturer under null. I tillegg er en slik jord ikke redd for eksponering for direkte sollys. Det er også verdt å merke seg det blandinger forverres ikke fra et stort antall avrimings- og frysesykluser.

  Grunnblandinger beregnet for utendørs bruk har et høyere innhold av filmfilm og limkomponenter. Dette skyldes særegenhetene ved driftsbetingelsene, noe som innebærer behovet for en mer pålitelig styrking av basen..

  Universell

  Denne typen primer kjennetegnes ved å være kompatibel med nesten alle typer underlag og belegg. Hovedformålet er støvbeskyttelse og liming av to overflater. Som regel presenteres den universelle primeren i form av dype penetrasjonsformuleringer..

  Denne typen primer er laget på basis av alkyd- eller epoksyharpikser i form av en vandig løsning. Det både impregnerer veggene og øker grepet.

  Produsenter

  I dag er primer fra merket spesielt populær. “Lacra”. Dette er korrosjonsbeskyttende vanndispersjonsforbindelser, samt spesialiserte primere fra dette merket. Kundeanmeldelser viser at sistnevnte er perfekte for strukturelle, teksturerte og dekorative gips. Blant merkets primere “Tex” kjøpere liker mest av alt universelle impregneringsmidler, samt vanntette latexforbindelser.

  Blant merkene til merket Volma populære komposisjoner “Volma-Interior” og “Volma-Universal”. De er preget av god valuta for pengene og god vedheft..

  Anvendelsesområde

  En primer er nødvendig for ethvert underlag i rommet for innredning. Den er ideell for våtrom. I henhold til anvendelsessfærene er primersammensetningene delt inn i noen grupper..

  Primer for mineral overflater

  Denne sammensetningen brukes til å dekke murstein, flisblokker, betong, luftbetong, gips og andre materialer som er grunnlaget for vegger og tak. I dette tilfellet brukes en dyp penetrasjonsprimer. Det impregnerer basen med den høyeste kvaliteten. Dermed er polymerkomponentene i bygningsmaterialer godt forbundet med strukturelementene i basen..

  Overflaten som skal behandles forblir porøs.. Derfor trenger jorden mye bedre inn i mineralforbindelsene, og finishen fester seg bedre til materialet.. I tillegg inneholder dyptgjennomtrengende impregneringsblandinger ofte soppdrepende tilsetningsstoffer som beskytter vegger og andre overflater mot mugg og mugg..

  Men hvis mineraloverflaten er for løs og har store porer, blir styrken tvilsom. I dette tilfellet brukes vanligvis herdende primerblandinger. De inkluderer lim som trenger inn og fyller brede porer, og styrker derved den smuldrende overflaten. Men i dette tilfellet øker forbruket av denne typen primerblanding..

  Armeringsforbindelser brukes oftest når du dekorerer veggene i gamle bygninger, som består av gips av lav kvalitet. Men selv slike beskyttende materialer vil ikke lagre smuldrende materiale..

  Anti-alkalisk primerblanding

  Det brukes bare hvis det er planlagt å påføre løsemiddelbåren maling på mineralske underlag, og overflatene inneholder alkali i sammensetningen. Vanligvis brukes denne blandingen ved bearbeiding av betong, sementbelegg, samt overflater som har blitt behandlet med brannsikkerhetsmidler..

  Grunnbetongkontakt

  Med sin hjelp behandler de harde overflater som kjennetegnes av glatthet. Den er utmerket for etterbehandling av betongplater, gipsplater, vegger og andre overflater som tidligere er malt med oljemaling. Sammensetningen av betongkontakt-primerblandingen i henhold til GOST inkluderer sand og sementeringselementer. På grunn av sammensetningen blir overflaten grovere og vedheftsegenskapene forbedres..

  Det er ingen hemmelighet at kitt, gips og keramiske fliser ikke passer godt på glatte overflater. Det er takket være betongkontakt at alle disse materialene kan brukes i stedet for spesialiserte komposisjoner for etterbehandling av baser..

  Grunnblandinger for tre

  Trebearbeiding krever noen finesser, inkludert bruk av visse primere. Alle bidrar til å beskytte trebaser mot forfall, sopp, alger, moser, samt fra effekten av noen insekter og gnagere. Som regel brukes primingimpregneringer for dette, inkludert antiseptisk, soppdrepende, plantevernmidler, insektmidler og andre typer jord..

  Denne typen impregnering påføres treoverflater i flere lag. Konvensjonelle primere påføres treflater før maling. De lar deg gjøre overflater jevnere og fjerne uregelmessigheter og grovhet..

  Det er også blandinger for tre, som tvert imot gjør basen mer preget. Men i begge tilfeller ligger malingen mye bedre og jevnere på treverket, det absorberes mindre i overflaten, og dermed vil antallet påførte lag være mindre, samt forbruket av produktet..

  Spesielle primere brukes også til å behandle bartre. De utfører en avfettingsfunksjon og gir forberedelse av overflater av høy kvalitet. Men etter å ha brukt en slik grunning, er det nødvendig å i tillegg behandle treoverflater med verktøy for å fjerne alle harpikser helt..

  Grunnblandinger for metalloverflater

  Hvis det arbeides med metall, er det alltid et problem – korrosjonen. Dette gjelder spesielt for jernholdige metaller, der spor av rust er mest merkbare. I dette tilfellet er primeren et nødvendig etterbehandlingselement. Som regel velges blandinger – rustomformere og deretter utsettes overflatene for mekanisk behandling.

  Etter det blir metalloverflatene igjen behandlet med andre typer primer. Dermed kan du gjenopprette det opprinnelige utseendet til enhver metalloverflate og gjøre den mer presentabel. Det er derfor produsenter presenterer separate blandinger for både jernholdige og ikke-jernholdige metaller. Mange av disse inkluderer fosforsyre, som beskytter dem mot rust..

  Grunnblandinger for andre overflater

  Siden formålet med primeren er veldig bredt, brukes det til å male mange materialer. Tross alt passer maling og lakk ikke alltid godt på overflaten, i noen tilfeller korroderer de til og med etterbehandlingsmaterialer. Dette gjelder spesielt belegg som fliser, glass, plastoverflater. I dette tilfellet anbefaler produsenter å bruke formuleringer med økt vedheft..

  For mange av disse overflatene brukes også en primer, hvis hovedformål er å blokkere flekker og andre manifestasjoner, for eksempel fett eller sot. Dermed maskerer den pålitelig alle disse feilene og lar dem ikke vises selv etter lang tid..

  Hvordan velge?

  Siden primeren påvirker overflaten mikrorelief, velges den avhengig av materialene som skal bindes. For tre, metall, gips og andre materialer velges forskjellige typer primere. Samtidig er det viktig å ta hensyn til formålet med sammensetningen, som ofte er angitt på emballasjen..

  Det er trodd at den mest allsidige er en akrylprimer. Det er det mest populære og brukes ofte til hjemmebruk. Den er egnet for nesten alle materialer unntatt metall. Akrylforbindelser forenkler arbeidet og trenger inn i materialet til en dybde på 1 cm.

  Hvis basene som primeren er planlagt å påføre, er laget av tre, så vel som ved bruk av glassfiber, fliser, PVC eller en hvilken som helst type fliser, er det bedre å foretrekke en alkyd -primersammensetning. Den holder slike etterbehandlingsmaterialer bedre..

  Hvis det oppstår etterbehandling av metalloverflater, må det bare kjøpes spesialiserte jordtyper for dem. Konvensjonelle universelle primere er ikke egnet for dette..

  Hvis betong behandles under reparasjonen, er det nødvendig å være oppmerksom på blandingens penetreringsevne. Dette gjelder spesielt når selvnivellerende etterbehandlingsforbindelser brukes..

  Når du velger jord for tre eller gips, anbefaler eksperter å ta hensyn til dets vannavvisende egenskaper. Disse materialene er i stand til å forringes fra eksponering for fuktighet, de mister raskt sine kvalitetskarakteristika og presentasjon – derfor det er viktig å bruke vannavvisende forbindelser som danner en beskyttende film.

  Spesiell oppmerksomhet rettes mot behandlingen av glatte overflater, fordi alle, selv de mest pålitelig fikserte, etterbehandlingsmaterialene raskt forsvinner fra dem. Når du kjøper grunning for glatte overflater, er det bedre å se på produkter med spesielle tilsetningsstoffer, for eksempel kvartssand. De holder etterbehandlingsmaterialet og gjør overflaten mindre glatt..

  Primeren velges også avhengig av overflatens tilstand. Hvis veggene er i positiv tilstand og det ikke er nødvendig med ytterligere forsterkning, kan en forsterkende jord brukes til behandling. Den lar deg fjerne støv fra overflaten og fikse finishlaget godt. I tillegg danner en slik sammensetning en beskyttende film..

  Hvis det er nødvendig med ytterligere veggforsterkning, anbefales det å kjøpe en primer for dyp penetrasjon. Det impregnerer veggene til et lag på opptil 10 cm, noe som ikke kan sies om den forsterkende jordtypen. Men denne sammensetningen har en ganske høy pris, så den bør bare brukes hvis det er absolutt nødvendig..

  Hvis det brukes maling og lakk til etterbehandling, bør primeren velges avhengig av type og komponentene som er inkludert i sammensetningen. For eksempel krever vannbasert maling bruk av vannløselige akrylprimere, og hvis det brukes oljemaling, er det bedre å kjøpe samme type grunning-på denne måten kan du øke vedheftet til overflaten.

  Når du velger, er det også nødvendig å ta hensyn til volumet på primeren på forhånd, slik at det er nok til å dekke veggene. Hvis materialene er porøse, vil det være nødvendig med flere ganger mer jord, for for å øke vedheftet til disse materialene er det nødvendig å dekke veggene med flere lag med jord..

  For en medium-porøs overflate er en universell primer ideell, siden den sitter godt på overflaten og konsumeres i moderate mengder. Når du kjøper en grunning, anbefales det å studere bruksanvisningen for dette byggematerialet, så vel som dets spesifikke formål. Alle produsenter angir komponentene i sammensetningen på etiketten med primeren, samt detaljerte instruksjoner for bruken. Det er også bedre å se nærmere på den delen av egenskapene på etiketten som beskriver kompatibiliteten med et bestemt materiale..

  Når du velger, anbefales det også å ta hensyn til tykkelsen på primeren. Hvis jorden er tykk, vil den ikke kunne trenge dypt ned i veggene. Men på den annen side gir slike sammensetninger et godt forseglingsnivå. I tillegg, når du kjøper en tykk primer, er det lettere å beregne forbruket..

  Hvis du trenger å spare på kjøp av jord, kan du kjøpe denne sammensetningen i en tørr bulkform. Men på grunn av konsistensen må du forberede komposisjonen selv hjemme. Men i en frittflytende form vil sammensetningen lagres ganske lenge, og det koster mye mindre enn ferdige blandinger. I utgangspunktet selges slike formuleringer i store poser, og selv i dette volumet er de billigere enn ferdige primere..

  Hvis du trenger å beskytte overflaten så mye som mulig under etterbehandling, er det bedre å kjøpe både en tykk og flytende primer. Dermed er det mulig å sikre forsterkning av basen, og deretter, etter å ha ventet på at den tørker, bør et tykt overlappingsmateriale påføres for å jevne ut overflaten..

  Hvis du trenger å kjøpe primere for maling, bør du være oppmerksom på sammensetningene i en nyanse som ligner maling. De skal være nærmest, i det minste i fargen, og ikke i den eksakte nyansen. Noen overflater krever ekstra vanntetting – for dette er det bedre å kjøpe en bituminøs primer.

  En passiverende primer kan også beskytte mot de skadelige effektene av vann. Dette gjelder spesielt når det er planlagt å bruke det til å behandle metalloverflater. For å beskytte underlaget mot elektrolytt er det best å bruke en beskyttende primer. Alle faktorer bør vurderes ved kjøp. I tillegg til typen base og etterbehandlingsmateriale, er det nødvendig å ta hensyn til driftsforholdene, samt basismaterialets alder..

  Det anbefales å veie alle fordeler og ulemper med hver type primer for å avgjøre hvilken som er best egnet, fordi reparasjonens holdbarhet vil avhenge av kvaliteten på primeren..

  Søknadstips

  Før du påfører primeren, er det nødvendig å forberede og anskaffe alle verktøyene og materialene. I tillegg er det viktig å overholde alle sikkerhetskrav. Først og fremst anbefales det å beskytte øynene dine med spesielle konstruksjonsglass og hendene med hansker..

  Sørg for at det ikke er noen allergiske reaksjoner på komponentene i primeren og alle dens komponenter. Ellers er det bedre å forlate selvbehandlingen og ty til hjelp fra spesialister.. Når du påfører primeren, bør du prøve å unngå å få den på kroppen.. Denne regelen skyldes det faktum at det vil være ganske vanskelig å vaske det av deg selv uten å bruke spesialiserte verktøy..

  For å grundig grunne veggene må du skaffe deg følgende verktøy:

  • børste;
  • rulle på et langt håndtak;
  • finkornet sandpapir eller slipemaskin;
  • stekespade;
  • skrape;
  • kitt;
  • et bad for en primer;
  • kjemisk vask;
  • verneelementer (briller, hansker).

  Selvfølgelig er det også nødvendig å kjøpe en primer som er egnet for etterbehandlingen..

  Selv en uerfaren byggherre som først møtte dette, kan håndtere grunning av vegger. Før du fortsetter med denne prosessen, må du rengjøre overflatene grundig for smuss, støv og rusk. Hvis det er sprekker på overflaten, må de rengjøres med sandpapir og kitt. I ingen tilfelle skal såkalte pusteområder være igjen på veggene..

  Hvis primeren påføres treoverflater, må du kvitte deg med all grovhet og uregelmessigheter. Alle rustne områder er kuttet av metalloverflater.

  Før grunning er det først og fremst nødvendig å male arbeidsflatene. For å gjøre dette er det bedre å bruke en slipemaskin eller sandpapir. Men i utgangspunktet rengjøres overflatene for gamle etterbehandlingsmaterialer som maling, tapet, samt et lag rust. Piller fjernes fra overflater, hvis noen. For å gjøre dette kan du bruke en vask eller slikkepott, samt en skrape..

  Hvis det er uregelmessigheter på veggene som ikke er mer enn 2 cm tykke, er det nødvendig å bruke en kitt eller en primer med en tykk tekstur for å jevne dem. Dermed kan belegg i form av en primer bare påføres etter en uke, når det forrige etterbehandlingslaget er helt tørt..

  Du kan fortsette å bruke en grunning selv når de gamle beleggene er fullstendig slipet..

  Den ferdige primeren må helles i en spesiell krukke til ønsket nivå. Ikke hell hele beholderen, ellers er det en sjanse for å sølle den. Det anbefales å riste blandingen grundig før grunning, selv om den virker homogen. Fukt en børste eller rulle jevnt i denne beholderen slik at de myke elementene i instrumentene er godt mettede.

  Det er viktig å fordele primeren jevnt over hele overflaten – ingen hull bør være igjen. Rull valsen sakte og forsiktig over hele overflaten for å fullstendig mette den med primeren. Det vil være merkbart hvordan det er mettet med jord. Det er derfor grunningsprosessen må være grundig og nøyaktig. Denne prosedyren vil ta ganske lang tid..

  Arbeidet starter vanligvis fra vinduet i rommet. Det er bedre å dele rommet i seksjoner på omtrent en og en halv kvadratmeter og påføre blandingen i etapper.

  Du kan bruke en sprøytepistol for å påføre primeren – den lar deg male veggene mest jevnt og ikke etterlate hull. Men ikke alle kan håndtere et slikt verktøy. I tillegg, hvis du bestemmer deg for å bruke en sprøytepistol, anbefales det å bruke åndedrettsvern i ansiktet ditt, siden sammensetningen vil mette luften.

  Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot veggfuger, samt overflater i nærheten av batterier og andre vanskelige områder. Primeren påføres vanligvis i flere lag. Deres eksakte antall avhenger av at basen er løsere. Hvis den består uten skumbetong, må den dekkes med jord minst tre ganger – først etter at det dannes en pålitelig film på den, noe som forbedrer vedheftet..

  Hvert lag påført må være helt tørt før du påfører det neste. Det er nok å tørke det første laget i en time mens veggen absorberer fuktighet. Deretter kan du gå videre til å påføre det neste laget. Men hvis fuktabsorpsjonen på overflaten er dårlig, må du vente litt lenger..

  Den siste tørketiden til primeren avhenger av temperaturforholdene i rommet. Hvis rommet er kaldere og luftfuktigheten er høyere, vil primeren tørke mye lenger enn under normale forhold. Hvis lufttemperaturen er under 10 grader, vil det ta omtrent fire dager før primeren tørker. Men hvis temperaturen i rommet er omtrent 20-25 grader, vil primerlaget tørke ut på mindre enn et døgn. Etter at primeren er tørr, er det viktig å flytte raskt til dekorative belegg..

  Hvis du trenger å grunne veggene før du påfører gipset, er det bedre å bruke en betongkontaktgrunning – det beskytter overflatene mot fuktighet og fuktighet og impregnerer betongvegger bedre. For fine porøse overflater er det best å bruke en polyuretan- eller epoksygrunning. De er i stand til å utjevne og herde nesten hvilken som helst standard base..

  Lagringsforhold

  Det er viktig å oppbevare primeren i en tett lukket beholder. Videre er det nødvendig å plassere det i et mørkt og ikke for fuktig rom, unntatt direkte sollys på beholderen med sammensetningen. Sørg for god ventilasjon for å forlenge holdbarheten til dette materialet. Beliggenheten er ikke tillatt i nærheten av kilder til åpen ild, samt varmeenheter.. Det er bedre å utelukke tilstedeværelsen av elektrisk utstyr i nærheten.

  Det er viktig å være oppmerksom på utløpsdatoen for en slik sammensetning. Hvis primeren plutselig er utløpt, må den byttes ut med en ny. Ellers kan dette føre til delaminering av materialet og en nedgang i dets egenskaper. Primeren lagres best ved standard romtemperatur. Hvis du plasserer det i et uoppvarmet rom, vil det oppstå store klumper i det, og sammensetningen vil ikke være så jevn, noe som vil påvirke kvaliteten på overflaten på mange overflater..

  En lekker sammensetning vil være utsatt for dannelse av en tykk film på overflaten og forringelse, derfor er det viktig å lukke sammensetningen tett når du bruker blandingen en gang..

  De fleste produsenter angir en utløpsdato på 12 måneder. Men med forbehold om nødvendige regler og lagringsbetingelser, kan perioden forlenges med omtrent seks måneder..

  Hvis jorda ikke har blitt brukt på lenge, kan det stagnere og bli litt tykkere. For å unngå vanskeligheter under påføringen, anbefales det å bringe den til ønsket konsistens ved hjelp av løsningsmidler..

  Lær alt om priming og priming i den følgende videoen..