Fôr i interiøret på kjøkkenet

Bekledning av vegger, tak eller forkle på kjøkkenet med brett er en økonomisk og stilig løsning. Denne typen etterbehandlingsmateriale kan brukes både i landlige hus og i vanlige leiligheter. Fordelen med dette materialet er enkel installasjon, styrke, holdbarhet og en rekke valg. Hvilket fôr er best egnet for kjøkkenet? Alle finesser i spørsmålet er i materialet vårt..

Særegenheter

Fôr på kjøkkenet er praktisk, stilig og vakkert. Hovedtrekk ved moderne etterbehandlingsmateriale er variasjonen. I dag kan du hente et produkt fra forskjellige materialer i nesten alle farger og tykkelse og bredde. Fordelen med dette materialet er dets allsidighet. Foringen i dag kan brukes både til veggbekledning og til taket i absolutt alle rom, inkludert kjøkkenet.

Et betydelig pluss av et slikt etterbehandlingsmateriale er kostnadseffektiviteten., siden foringen er et rimelig produkt. Som regel er slike produkter lette, på grunn av hvilke de enkelt kan monteres. Det er også verdt å nevne foringenes styrke og holdbarhet separat..

Allsidigheten til fôret gjør at det kan bli et utmerket tillegg til det generelle interiøret. I tillegg kan fôret godt bli det viktigste etterbehandlingsmaterialet, og det særegne er at det lar deg lage uvanlige stiler og interiører..

Visninger

For å vite nøyaktig hvilken type materiale du skal velge mellom, må du vite nøyaktig egenskapene og fordelene med tre, plast og andre typer fôr.

La oss starte med PVC -produkter, nemlig plastpaneler, som veldig ofte brukes til å dekorere kjøkkenet og ikke bare. En av de viktigste fordelene med plastprodukter er at de kommer i et stort utvalg farger. Takket være den varierte paletten kan du enkelt velge ønsket nyanse og dermed understreke individualiteten til interiøret. I tillegg vil plastfôr spare budsjettet ditt betydelig, siden det har en veldig rimelig pris..

Produktet er som regel laget av plast av høy kvalitet, som ikke endrer farge, deformeres ikke med årene og er svært holdbar. Material av høy kvalitet fra kjente produsenter er også svært motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer, noe som gjør at det kan monteres på et kjøkken eller til og med en kald balkong. Det viktigste er at plast av høy kvalitet ikke avgir skadelige stoffer til luften og regnes som miljøvennlig og trygt. Materialet er lett, tynger ikke vegg- eller takkonstruksjonene og er enkelt å montere selv.

Plastfôr er også ideelt for kjøkkenet fordi det er lett å rengjøre ved forurensning. Det er veldig enkelt å ta vare på et slikt produkt..

En annen populær type fôr for veggbekledning på kjøkkenet er treprodukter.. Når du velger et trefôr til kjøkkenet, må du ta hensyn til at fuktighetsinnholdet i selve materialet ikke bør overstige femten prosent. Det er best å bruke et materiale som tidligere har blitt behandlet med en spesiell forbindelse mot utseende og spredning av sopp og mugg. I tillegg er treprodukter delt inn i forskjellige klasser. Selvfølgelig er det best å velge klasse ekstra eller klasse A, som er materialer av høyeste kvalitet..

Hvis vi fortsetter å snakke om varianter av fôr, er det verdt å nevne produktet fra MDF. Alle vet at disse panelene er laget ved å trykke sagflis eller spon. I sammensetningen av slikt materiale er det ingen skadelige harpikser eller andre lignende stoffer som kan skade kroppen..

Produkter fra MDF overrasker positivt med sin rimelige pris og mangfold av teksturer og nyanser. Selv om du ikke finner fargen du vil ha, er det paneler som er enkle å male i din favoritt nyanse. Et slikt fôr vil vare i mange år og krever ikke spesiell personlig pleie, det tåler perfekt temperaturendringer og deformeres ikke over tid..

Anvendelsesområde

Takket være riktig valgt etterbehandlingsmateriale, kan designet i leiligheten eller på landskjøkkenet være absolutt alt. Fôret monteres enkelt på vegger og tak, det er i perfekt harmoni med andre etterbehandlingsmaterialer. Et kjøkken dekorert med et slikt produkt vil alltid se originalt og uvanlig ut..

For å gi kjøkkenet en slags “zest”, kan du for eksempel trimme med plastplate, bare et forkle. For det første er det praktisk, og for det andre er det vakkert, fordi du kan velge hvilken som helst nyanse som vil matche eller kontrastere med kjøkkenets hovedfarger.

Hvitt fôr er perfekt for enhver farge og tekstur, så det brukes ofte i kjøkkeninnredning, for eksempel når de vil fokusere på mørk teknologi eller sonere et mellomrom. Når stuen er kombinert med kjøkkenet, kan du bare bruke denne typen etterbehandling på kjøkkenets vegger, eller gjøre en jevn fargeovergang fra kjøkkenets vegger til veggene i stuen.

Det samme gjelder hvis du trenger å fokusere på spisestuen., som er en enkelt plass med kjøkkenet. Vi ga interessante ideer, løsninger og fargekombinasjoner som et eksempel i materialet vårt, og du kan lære mer om dem på slutten av denne artikkelen..

Hvordan kappe?

Å dekorere vegger med brett i et privat hus eller leilighet med egne hender krever ikke spesielle faglige ferdigheter. Slike reparasjoner kan enkelt utføres på egen hånd, spesielt hvis du kjenner reglene for mantel med denne typen etterbehandling..

Enkel og enkel installasjon er en fordel ikke bare av plast, men også av treprodukter.. Det viktigste er å starte med å planere veggene eller taket der etterbehandlingsmaterialet skal monteres. Overflaten skal være helt flat, hvoretter du kan fortsette med installasjonen av lektene.

Fôr av tre eller MDF kan festes på to måter. For eksempel kan dette gjøres med spesielle negler med et veldig lite hode. I dette tilfellet må brettet stikkes gjennom, og selve spikeren må senkes slik at den ikke er synlig på overflaten..

Slike paneler festes også med vanlige selvskruende skruer.. For å gjøre dette, i selve brettet, må du først forberede hull med en slik diameter som vil tilsvare diameteren på hodet til selve selvskruende skruen. Hatten må også innfeltes, og hullet kan deretter lukkes med en plugg.

I tillegg kan installasjonen utføres ved hjelp av spesielle braketter som kalles klemmer. De festes enkelt til selve foringen, hvoretter de må festes til kassen. Dette kan gjøres med selvskærende skruer eller spiker. Installasjonsprosessen utføres fra ett hjørne til et annet. For å fullføre hjørnene anbefaler vi å bruke spesielle dekorative hjørner, som enkelt festes med flytende spiker..

Så snart treforingen er helt montert på den valgte overflaten, må du slipe den litt med finkornet papir og deretter gå med en fuktig klut. Den siste fasen vil være lakkering eller maling av overflaten med valg av midler..

Plastprodukter er også festet til en ferdiglaget kasse. For arbeid kan du bruke klosser eller monteringsprofiler, som har en rekke fordeler. De tåler perfekt fuktighet, blir ikke muggne og kan lett demonteres om nødvendig..

Tips og triks

Kledning av enhver vegg eller tak i hjemmet krever omsorg.

Vurder noen få nyttige tips som definitivt vil komme godt med under selvreparasjonen:

  • I tilfelle kledningen utføres ved hjelp av treprodukter, bør den startes først etter at alt annet byggearbeid er fullført. Dette gjelder spesielt for de verkene som er relatert til vann, avrettingsmasser og gips..
  • Eventuell foring må akklimatiseres i rommet der den skal installeres. Produktet må legges ut på et flatt gulv og stå der i minst en dag..
  • Husk at for å visuelt heve taket, må panelene stables vertikalt. Horisontal legging vil visuelt utvide ethvert mellomrom..
  • Hvis kjøkkenet i et landsted med en ekte komfyr, kan du enkelt foretrekke treprodukter.

Vakre eksempler i interiøret

For at kjøkkenet ikke bare skal være praktisk, men også stilig, anbefaler vi at du tar hensyn til noen av nyansene når du skal dekorere interiøret. For eksempel, i tilfelle når rommet er fullstendig belagt med panelbrett, det vil si at det er både vegger og tak, må du lage en lys aksent på møblene, velge en lys skjenk, gardiner, etc..

Når kjøkkenveggen er mantlet med en av de moderne typene foring, bør du være spesielt oppmerksom på kjøkkenet, nemlig fasaden. Det er best å velge glatte og blanke overflater som kan stå i kontrast til trepanelet. Og hvis panelene er laget av plast, kan du velge en fasade med imitert tre. Prøv samtidig å velge alt utstyr og annet tilbehør i samme stil og diskrete farge..

Hvis alle veggene er belagt med panel av samme nyanse, må du definitivt fokusere på spisestuen. For eksempel, hvis veggene er hvite, blå eller lysegrønne, bør spisebordet og stolene være lysere. Forresten kan rettene velges i samme nyanse som veggene. Alt dette vil se veldig harmonisk ut, og lyse aksenter vil gi litt “glede”.

Hvis du vil legemliggjøre noe moderne og uvanlig for kjøkkenet ditt, kan du dekorere bare to eller en vegg med brett. Velg en horisontal retning når du gjør dette. Og vi anbefaler å velge kjøkkenmøbler i eklektisk stil, som vil passe godt til en slik trevegg av foring.

Treoverflaten fra foringen kan males i hvilken som helst farge, for eksempel pistasj eller blek vanilje. Du kan bare lage en vegg i denne stilen, som vil være dekorativ. På denne veggen kan du plassere små hyller med krydder og andre nyttige småting til matlaging. I samme farge kan du hente møbler, kjøkkenskap, som vil være i harmoni med platen og utfylle den generelle stilen. Det samme prinsippet brukes for å lage prosjekter i stil med fransk land – Provence..

Fôret ser flott ut hvis rommet er laget i en nyskapende miljøstil. Da er det best å foretrekke trepaneler og komplementere kjøkkenet med tilbehør i form av kurvkurver, vaser og naturlige tekstiler..

I tilfelle foringen fra foringen bare er i form av et “forkle” på veggen, så er det verdt å fullføre noen flere detaljer i samme farge og stil. Det kan for eksempel være lite tilbehør eller kjøkkenmøbler..

Fôret, som bare er montert langs bunnen av veggen, ser veldig stilig ut på kjøkkenet, spesielt i spisestuen. Og ovenfra er veggene dekket med dekorativ maling eller til og med spesiell tapet. Grensen mellom de to etterbehandlingsmaterialene kan deles med en spesiell list, som vil gi det generelle interiøret en spesiell stil..

    Alternativet ser bra ut når veggene er dekket med klassisk trepanel, og taket og kjøkkenskapene er laget av materialer med en blank overflate. En slik kontrast ser interessant ut i interiøret i et moderne kjøkken..

    For etterbehandling av taket med PVC -paneler på kjøkkenet, se nedenfor.