Fôr av tre: varianter og utførelser i interiøret

Fôr av tre: varianter og utførelser i interiøret

Plast og metall brukes ganske ofte til forskjellige etterbehandlingsarbeider, men treprodukter mister ikke relevansen. Når det gjelder arbeidet med interiørdesign, er det treforingen som tiltrekker seg med sitt utseende og naturlighet, og det presenterte materialsortimentet lar deg velge produkter for enhver smak.

Særegenheter

Tre regnes som det eldste bygningsmaterialet og etterbehandlingsmaterialet som det ble reist boligbygninger fra, forskjellige strukturer og husholdningsartikler. Over tid har ikke treet mistet sin popularitet. I dag kan trehus og treverk bli funnet ganske ofte, selv til tross for at utviklingen av moderne teknologi har gjort det mulig å skaffe mange forskjellige, ikke mindre holdbare og attraktive materialer. Når det gjelder etterbehandling i og utenfor lokalene, så kan vi trygt fremheve slike produkter som fôr som et levende eksempel på relevansen av tre.

I overflod av forskjellige produkter som presenteres i dag for kledning av et hus, dekorering av et bad eller dekorasjon av et boareal, foretrekker de fleste forbrukere det. Selv til tross for den eksisterende oppfatningen om at materialet har visse ulemper, på grunn av hvilken bruk av produkter i rom med høy luftfuktighet, for eksempel på bad eller dampbad, vil medføre skade på materialet og dekorasjonen.

Slik frykt vil bli helt grunnløs, siden produsentene tok hensyn til disse egenskapene til råvarene, og tilbyr et stort utvalg av forskjellige typer sammensetninger, inkludert lakker og impregneringer, som effektivt løser slike problemer. Som regel påføres et beskyttende belegg på produktet under produksjonen. I de fleste tilfeller behandles imidlertid kappeprodukter med sopp og insektmiddel i tillegg etter kjøp..

I tillegg, med tanke på den estetiske appellen til finishen med naturlig materiale, så vel som de nyttige egenskapene til noen tresorter, lyser fordelene med produktene opp alle mulige ulemper ved produktene..

Fôret er et kledningsbrett, som er et produkt av trebearbeiding. Levetiden til produktene er omtrent 20 år..

Fordelene med materialet inkluderer følgende egenskaper, beskrevet nedenfor.

 • Naturlighet og miljøvennlighet av produkter – bruk av tre for implementering av ideer for interiørdesign lar deg lage et unikt mikroklima som et resultat. I tillegg har de gunstige stoffene i bartrær antiseptiske egenskaper, og duften av tre vil ikke etterlate noen likegyldige..
 • På grunn av strukturen har treforingen et unikt utseende, og de forskjellige treslagene som brukes til produksjon av produkter, lar oss tilby forbrukerprodukter i forskjellige farger og teksturer..
 • Materialet tilhører ikke kategorien sjeldne produkter, i tillegg er trepaneler ganske rimelige..
 • Fôret er veldig enkelt å fikse takket være den spesielle “tunge-og-groove” -metoden. Denne funksjonen lar deg utføre installasjon selv på egen hånd uten konstruksjonskunnskaper..
 • Produktene er holdbare.
 • Materialet gir basene et pålitelig nivå av varme- og lydisolasjon.

Som alle andre byggeprodukter har trepaneler noen ulemper:

 • noen produkter er utsatt for fuktighet, og krever derfor spesiell behandling;
 • det er varianter av tre som har et lavt motstandsnivå mot plutselige temperatursvingninger;
 • produktene kan endre form under drift.

Med tanke på ulempene med produktene beskrevet ovenfor, er det verdt å vurdere at de er veldig ukritiske, siden rettidig behandling av paneler av høy kvalitet, samt kompetent og korrekt feste av foringen, vil eliminere risikoen for problematiske situasjoner med materialet under bruk. I tillegg, i lys av det store utvalget av råvarer som brukes til produksjon av kledningsprodukter, er det mulig å velge en treslag som er egnet for etterbehandling av et bestemt rom eller en struktur, med tanke på de spesifikke egenskapene. For eksempel, for rom med høy luftfuktighet, for eksempel et dampbad eller et bad, er det best å kjøpe fôr av bartre, for rom med et naturlig fuktighetsnivå er lerk perfekt.

Anvendelsesområde

Produktene brukes både til utvendig og innvendig dekorasjon. Oftest avhenger driftsområdet for produkter av typen brett..

De viktigste alternativene for bruk av treprodukter kan noteres..

 • Fyr- eller granprodukter anbefales for innredning. Slike produkter kan brukes ved et lavt fuktighetsnivå og temperaturer fra -5 ° C til + 30 ° C.
 • Et or- eller lindebrett tolererer perfekt høye temperaturer og fuktighet.
 • Lerk kan brukes til å kappe bygninger fra utsiden, siden treverket ikke deformerer og tåler temperatursvingninger godt i området fra -50 ° C til + 50 ° C, ved et 100% luftfuktighetsnivå.

Slike materialer som foring er etterspurt, ikke bare for å arrangere bad og badstuer, lysthus på en personlig tomt, gjestehus, verandaer og terrasser er dekket med et brett. Inne i huset finner du produkter i interiøret på soverom og stuer, samt kjøkken og bad. Når det gjelder barnerom, anbefales det i slike tilfeller å kjøpe lindeprodukter, som er rike på tanniner og har en vakker nyanse..

Visninger

Dette materialet er delt inn i typer basert på et stort antall kriterier. Først og fremst gjelder dette tresorten som brukes til produksjon.

Følgende produktkategorier skiller seg ut.

 • Fôr av furunåler. Dette inkluderer et brett laget av sedertre, gran, furu. Råvarer frigjør harpikser, noe som påvirker motstanden mot eksterne faktorer positivt.
 • Produkter av løvtre: or, aske, lind. Slike produkter anbefales for innredning. Linden har vist seg godt når han arrangerer damprom, siden veden praktisk talt ikke blir varm under drift.
 • Fôr laget av dyre tresorter. For fremstilling brukes eik eller bøk. Produkter fra dette råmaterialet tilhører kategorien elite bygnings- og etterbehandlingsmaterialer, som kjennetegnes ved høye kostnader..

  Tatt i betraktning tavleprofilen, er produktklassifiseringen som følger.

  • Standardprodukter er paneler med flat base. Vegger som er belagt med slikt materiale ligner visuelt på en helt glatt overflate..
  • Softline fôr – skiller seg ut med avrundede hjørner, på grunn av hvilken basen får en viss tekstur.

  • Landhus – produsert med langsgående spor på overflaten.
  • Amerikansk – etterbehandling med slike produkter ligner overlappende paneler. Et slikt plankeopplegg gir god beskyttelse mot nedbør..

  • Blokkhuset etterligner dekorasjonen av veggene med en tømmerstokk, bygningene foret med et slikt materiale ligner trehytter.
  • For interiørdekorasjon på salg kan du finne “tre tapet”, som presenteres i et stort utvalg av typer.

  • Euro fôr – produkter varierer i størrelsen på brettfestene. Produktene er laget av materialer av høy kvalitet ved bruk av avansert teknologi, noe som påvirker kostnaden for paneler som er klare til å installeres.

  Skill varianter av treprodukter basert på råvareklassen.

  • Førsteklasses produkter: tre brukes til produksjon av produkter som ikke inneholder sprekker, knuter og andre feil.
  • Klasse “A”: Foret bør ikke ha mer enn en knop per 1,5 meter ferdig saget tømmer. Imidlertid kan brettet inneholde sprekker og tjærelommer..
  • Klasse “B”: produkter kan ikke ha mer enn 4 knop per måleenhet.
  • Klasse “C”: denne kategorien inkluderer rimelige produkter med sprekker, harpikslommer og andre feil på grunnlag.

  Dimensjoner

  Fôr av tre kan ha forskjellige dimensjoner, i tillegg vil dimensjonene og vekten til produkter fra euroforing avvike fra andre typer produkter. Som regel bestemmes standardstørrelsen på produktene av produsenten selv..

  De vanligste parameterne kan identifiseres..

  • Dimensjonene på fôret. Bredden på produktene er representert med følgende verdier: 80 mm, 100 mm, 110 mm, 120 mm, lengden på platene er 0,5-6 m, tykkelsen er 13 mm, 16 mm, 19 mm, mens piggen har en størrelse på 9 mm. Alle de ovennevnte dimensjonene kan ha en toleranse på +/- 0,5-5 mm i hvert tilfelle..
  • Andre typer fôr presenteres i følgende størrelser: bredden på produktene varierer innen 76-200 mm, lengden er fra 0,2 til 6 m, tykkelsen på platene er 12-40 mm, størrelsen på piggen er 5 mm.

  Basert på lengden på produktet, er trepaneler delt inn i lange og korte. Den siste materialtypen kan dekkes med takoverheng eller dører. I tillegg koster små brett en størrelsesorden mindre..

  Installasjonsteknologi

  Prosessen med veggbekledning med plater inkluderer følgende arbeid: klargjøring av basen, festing av panelene, etterbehandling. Hovedkravet som må tas i betraktning når du planlegger å spikre noen form for trefôr til veggene, er tilstanden til basene – overflaten må være helt flat. Siden det i virkeligheten vil være ganske vanskelig å finne en slik vegg i et hus eller en leilighet, bør du først ta vare på å lage en tre- eller metallramme.

  En slik struktur kan også være nyttig for ytterligere varmeisolering av rommet, siden isolasjonsmateriale kan legges mellom profilene og en hvilken som helst base, enten det er murstein eller betong..

  Overflatekledning utføres i henhold til følgende metode.

  • Installasjon av produkter kan utføres både horisontalt og vertikalt på rammen. I tillegg kan du ofte finne produkter lagt i fiskebein eller diagonalt. Festemuligheter er helt avhengig av preferansene til eierne av bygningen. For dampbad er det imidlertid nødvendig å velge det vertikale arrangementet av platene..
  • Installasjonen av foringen til lathing utføres ved hjelp av spiker, plugger eller stifter, noen ganger festes det til selvskruende skruer. For arbeid med taket brukes flere typer festemidler samtidig, oftest er det klemmer og skruer.
  • Festing starter fra hjørnet av rommet. Hvis klemmer brukes til installasjon, må delen skyves inn i fôret på fôret, og deretter må spikrene trekkes inn i hullene. Det påfølgende brettet installeres i henhold til en lignende ordning – en ny elv settes inn i sporet til det forrige produktet og festes med en cleaimer.
  • Når du installerer materialet med spiker eller selvskruende skruer, hamres elementet skrått inn i brettet. Deretter må du maskere festene på undersiden av foringen.
  • Den endelige etterbehandlingen av materialet innebærer å male eller kle treverket for en harmonisk kombinasjon med det indre av rommet. Panelene kan males i hvilken som helst nyanse du vil, fra hvite til lyse og saftige røde eller grønne farger.
  • I tillegg må en slik finish lukkes på bunnen og oversiden. For å gjøre dette, bruk spesielle beslag – det kan være en vanlig sokkel (filet).

  Vakre eksempler i interiøret

     Det er ikke nødvendig å bruke dyre designmaterialer for å legge til en eksklusiv vri på det indre av rommet. Veggen, foret med clapboard, forskjellig i farge, størrelse og tekstur, vil være et ekte mesterverk som vil dekorere rommet og garantert vil overraske gjestene med sin originalitet.

     For en barnehage er det vanskeligere å finne et bedre materiale enn tre. Taket, belagt med clapboard, uvanlig i sin geometri, laget i blått, vil visuelt øke arealet i rommet og bli en lys og uvanlig aksent i interiørets generelle stil, som utvilsomt vil glede barnet.

     Du vil lære mer om installasjon av trefôr i neste video..