Flytende kork: egenskaper og omfang av materialet

Flytende kork: egenskaper og omfang av materialet

Det opprinnelige navnet “flytende kork” er et multifunksjonelt materiale basert på naturlig kork og polymerer. Vi er vant til at tetningsmasse er beregnet på å fylle sømmer og sammenføyningsflater, men mulighetene for denne sammensetningen er mye mer imponerende..

Særegenheter

Flytende kork er en type tetningsmasse basert på fine korkflis. Dette sikrer materialets miljøvennlighet, dets høye varmeisolasjonskvaliteter, samt fravær av krymping. Elastisiteten og beskyttelsen av den knuste korkbarken er levert av polymerene som er inkludert i sammensetningen.

Tetningsmassen er designet for å fylle skjøten og isolerende hull. Samtidig var huseierne i stand til å forlate miljøfarlige kjemiske analoger. Det er også interessant at flytende kork, med naturlig opprinnelse, ikke tiltrekker seg fugler og gnagere..

Som allerede nevnt gir naturlig korkvirke høy varmeisolasjon så vel som lydisoleringsegenskaper..

Det kan brukes til å fylle skjøter mellom materialer med forskjellig sammensetning, på grunn av god vedheft av tetningsmassen.

Den krymper ikke og er elastisk, noe som gjør at den kan påføres de vanligste materialene i konstruksjonen uten risiko for skade..

Etter herding dannes en sterk søm som er motstandsdyktig mot mekanisk skade og slitasje.. I denne forbindelse, hvis produktet kommer på andre overflater, bør det fjernes umiddelbart før det størkner..

Blant fordelene er fuktmotstand, tetningsmassen er egnet selv for bruk under høy luftfuktighet og motstand mot ekstreme temperaturer (dette gjør at tetningsmassen kan brukes ikke bare inne, men også utenfor rommet).

Anvendelsesområde

Etterspørselen etter materialet skyldes også det brede bruksområdet..

Den er egnet for følgende oppgaver:

 • øke termisk effektivitet i lokalene – med innvendig varmeisolasjon fylles det inn i mellomrommet mellom gulv og vegger (spesielt hvis de er laget av inkompatible materialer), og fyller monteringssømmene når du installerer dør- og vinduskarmer (etter slik behandling, utkast er fullstendig eliminert);
 • ekstern varmeisolasjon – fylling av ledd mellom elementer i armerte betongkonstruksjoner;
 • en økning i lydisolasjonskoeffisienten i bygårder (støynivået reduseres med gjennomsnittlig 27 dB);
 • applikasjon i rollen som antivibrasjonspakninger for gulvet i bilen, samt systemer for mekanismer og strukturer;
 • varmeisolering av objektets indre skillevegger;
 • fylling av spor fra innsiden ved oppføring av trekonstruksjoner.

Når du bruker flytende kork innendørs, er det mulig å velge det i ønsket nyanse, noe som gjør det mulig å nekte ytterligere dekorasjon av det lagde laget.

  Hvis fargen er uviktig, eller hvis du vil bevare skyggen av selve korken, bør du velge en komposisjon på en gjennomsiktig basis. På noen måter vil det ligne PVC med tillegg av knust trebark.

  Et uunnværlig tetningsmasse blir om nødvendig til forankring eller fylling av mellomrommet mellom ulikt materiale. For eksempel overgangen mellom tre- og flisgulv, mellom fliser og plastpaneler, laminat “striper”. Flytende kork er også egnet for fylling av fuger mellom betong og treoverflater, noe som gir ekstra styrke og forlenger beleggets levetid. Som du vet, må tetningsmassen i denne situasjonen være i harmoni med minst ett av de tilstøtende materialene..

  Du kan også bruke en plugg til å fylle mellomrommet mellom vegger og gulv, vegger og tak, og eliminere forekomsten av “kalde broer” på disse stedene og la deg forlate den indre isolasjonen av veggene.

  Materialet er ikke redd for eksponering for fuktighet og høye temperaturer, dessuten har det dampsperreegenskaper. Dette lar deg bruke det på badet, på kjøkkenet. Hvis det oppstår sprekker og defekter på den ytre overflaten av bygningens vegger, kan et fugemasse med passende farge påføres på disse stedene. De blir umiddelbart likvidert, og fasaden vil bli beskyttet mot den negative påvirkningen fra miljøet..

  Allsidigheten til komposisjonen gjør at den kan brukes som fasadebehandlingsmateriale. Dermed er det mulig ikke bare å forbedre utseendet på bygningen, men også å øke termisk isolasjon og gi fuktmotstand, samt redusere støynivået som penetrerer innvendig. På grunn av materialets dampgjennomtrengelighet og miljøvennlighet vil overflødig fuktighet fjernes fra huset, noe som har en gunstig effekt på veggenes tilstand og det indre mikroklimaet i rommet..

  Det skal bemerkes at det er både universal flytende kork og modifiserte versjoner av produktet, der et av tegnene er mer uttalt..

  Til tross for at flytende kork er egnet for å fylle mellomrommet i bygninger av forskjellige materialer, noen ganger ikke engang kombinert med hverandre, kan den ikke brukes til å fylle leddene i en trevegg. Dette skyldes treets tendens til termisk ekspansjon og tørking. Når tettheten til treet endres og dets lineære dimensjoner øker, blir sømmen trykkløs.

  En annen uegnet overflate for arbeid med tetningsmasse er teppe, så vel som lignende materialer..

  Produsenter

  Foreløpig blir flytende kork bare populær på hjemmemarkedet. En av grunnene til at russiske kjøpere nekter å kjøpe et produkt er den ganske høye prisen..

  Uansett bør du kjøpe en flytende kork fra kjente produsenter som har vunnet tillit fra kjøpere.. En av de ledende tetningsmasseprodusentene er merkevaren Isocork. Formålet med materialet er utvendig dekorasjon. Bruken av denne sammensetningen lar deg forlate bruken av fasadematerialer for etterbehandling, takforseglingsmidler, varmeovner og polyuretanskum for vindusåpninger.

  Korkbelegget under varemerket NanoCORK har en lignende effekt. Begge komposisjonene er tilgjengelige i forskjellige nyanser, men den andre er rimeligere..

  Den universelle flytende kork er representert av Suber Plast.. Den oppfyller alle kravene som er oppgitt for disse produktene, har en variert fargepalett.

  Bostik 3070 tetningsmasse kjennetegnes ved sin allsidighet – flere typer produkter produseres under dette navnet, hvis differensiering kan utføres ved å se på den numeriske verdien av tetningsmassen.

  Bostik -linjen inneholder et tetningsmiddel med forbedrede lydisolasjonskvaliteter – Bostik 2720. Hvis den universelle komposisjonen reduserer lydnivået med 27 dB, så er dette tetningsmidlet – med 30 dB.

  Kombinasjonen av rimelighet og akseptabel kvalitet demonstreres av TN -tetningsmasse. Den finnes i de fleste spesialbutikker i større byer. Ulik i allsidighet, egenskaper som tilsvarer produktet. Ulempen er mangel på valg av farge på komposisjonen. Den er utelukkende tilgjengelig i en mørk brun utgave..

  Det er negative anmeldelser på dette produktet på Internett assosiert med varigheten av tetningsmasseherden og utseendet på en skorpe på sømoverflaten.

  Ekspertkommentarer lar oss konkludere med at det mest sannsynlig er en forfalskning, eller at reglene for bruk av komposisjonen er brutt.

  Råd

  For forsegling av høy kvalitet og pålitelig vedheft av korken, bør prinsippene for påføring av sammensetningen overholdes.

  • Arbeidsflater bør rengjøres, avfettes, tørkes og deretter grannes i 1-2 lag. En passende formulering anbefales vanligvis av produsenten av tetningsmassen og finnes i bruksanvisningen for relevant informasjon..

  Hvis du forsømmer dette trinnet eller nærmer deg det uansvarlig, kan det oppstå en betydelig reduksjon i vedheftet til væskepluggen..

  • Forbered en monteringspistol, kontroller at røret fungerer som det skal.
  • Fyll det forberedte rommet med tetningsmasse, fordel det jevnt i gapet. Hvis de tilstøtende overflatene har forskjellige høyder, må du fokusere på en høyere når du legger tetningsmassen.
  • Den sprøytede korken skal ikke falle på tilstøtende overflater. Hvis dette skjer, fjern flekkene umiddelbart med en klut. Hvis de fryser, blir det ikke lett..

  • Etter påføring skal sammensetningen utjevnes med en våt slikkepott, og hvis gapet er lite – med våte hender..
  • Etter delvis størkning av korken fjernes overskuddet som stikker ut på overflaten med en geistlig kniv.
  • For å styrke den herdede sømmen ytterligere kan du bruke en spesiell elastisk forbindelse.
  • Etter fullstendig forsegling kan det behandlede området slipes.
  • For å oppnå den maksimale attraktiviteten til den behandlede overflaten, kan du velge tetningsmidlet til skyggen av arbeidsbaser. Hvis dette ikke er mulig, er det bedre å bruke en klassisk nyanse av tre (brun skala), grå eller beige forbindelser. Disse fargene passer godt til de fleste nyanser, er allsidige.

  For en oversikt over ISOCORK flytende kork, se følgende video.