Florentinsk mosaikk i interiøret

Å dekorere lokalene med florentinske mosaikker lar deg bringe de mest uvanlige løsningene til liv. Dette er en stilig dekorasjon av rommet, på grunn av materialet blir det unikt.

Historie

Commesso er mellomnavnet på den florentinske mosaikken. Det er en maleteknikk med tynne biter av fargede halvverdige steiner utviklet i Firenze på slutten av 1500-tallet. Den vanligste steiner for produksjonen er agat, kvarts, chalcedony, jaspis, granitt, porfyr, lapis lazuli. Commesso -design for benkeplater og små veggpaneler spenner fra symbolske farger til landskap. Arbeidet utføres med omhyggelig omhu og følsomhet for kunstobjektet.

Den første registrerte kopien av denne teknikken dukket opp på slutten av 1300 -tallet i Firenze, det var med hertugen av Medici. På 1500 -tallet ansatte Francesco I flere anerkjente italienske malere for å lage panelet. Kunsten begynte å utvikle seg raskt. I 1588 etablerte Francescos etterfølger, Ferdinando I, steinverkstedet Opificio delle Pietre Dure som et permanent sted for mesterklasser. Den første gruppen med innleide kunstnere perfeksjonerte Commessos kunst fra et svært illusorisk perspektiv. Verkstedet eksisterte på 1600 -tallet. Det produserte dekorasjoner for familiebegravelseskapeller..

På begynnelsen av 1700 -tallet var montering av smådeler etterspurt i hele Europa. Florentinske håndverkere dekorerte salene til europeiske domstoler. Verkstedet fortsatte å fungere takket være støtte fra et statlig institutt på 1900 -tallet. Det skapte verk av høy teknisk og kunstnerisk kvalitet på 1920 -tallet.

Florentinsk mosaikkunst er en av de kunstneriske konvensjonene som blomstret i Firenze under renessansen. Historien er fylt med en rik tradisjon for et innovativt miljø: arkitektur, design, maleri, skulptur. Hovedstaden i regionen, Toscana, ble kjent som renessansens vugge. Den regnes som den mest betydningsfulle byen når det gjelder dens innflytelse på den italienske renessansen..

Gullalderen for florentinsk kunst begynte ved begynnelsen av det andre årtusenet. Firenze har bidratt til å realisere idealene fra renessansen rundt om i verden på grunn av sine mange talentfulle kunstnere. Hun finansierte og oppmuntret mange håndverkere, slik at talentene deres kunne dukke opp..

Materialer

I utgangspunktet ble bare edelstener og halvedelstener brukt til å lage mosaikken. Med utviklingen av håndverket har håndverkere lagt til populære og holdbare menneskeskapte materialer. Steinmosaikken er holdbar, naturlig lys maling blekner ikke når den utsettes for sollys. Naturstein beholder fargemetning. En jevn overgang av nyanser på materialet hjelper mesteren med å fullføre en komposisjon som ligner det originale maleriet.

Klassisk brukstilfelle: mørk marmorbakgrunn kombinert med jaspis, ametyst, turkis vil skape ønsket kontrast. Elementer blir lysere på det svarte flyet. Spor på steiner (slag, striper, flekker) er grunnlaget for denne teknikken. Hemmeligheten til mestrene i å endre skyggen til et arbeidsverktøy er effekten av temperatur. Oppvarmet marmor får et delikat rosa utvalg, kalcedon blir lysere etter oppvarming. For arbeid velges plater som etterligner løvverk av trær med vener, for bildet av dyr – en stein med et mønster av villi.

Glass

Glassoverflaten på panelet har en jevn, sammenhengende struktur. Brukes til å dekorere dekorative kunst, strukturer og møbler.

Glassmosaikk er vanligvis delt inn i to underkategorier: for å dekorere vegger og tak, dekorere møbler og tilbehør. Kunstformen oppsto på 1500 -tallet under Nyaunyan -tiden. Glassmosaikk kombinert med edelstener og halvedeler.

Keramikk

Malerier eller dekorasjoner laget av keramikk har følgende fordeler:

 • styrke, hardhet;
 • utmerket slitestyrke;
 • lav varmeledningsevne;
 • korrosjonsbestandighet;
 • elektrisk isolasjon;
 • kjemisk motstand;
 • utmerket overflatebehandling.

Florentinsk teknikk brukes oftere fra keramikk til å lage paneler på vegger eller gulv..

Materialet er glanset og matt. Speiloverflate brukes til vegger, komponenter uten glans anbefales å legges på gulvet.

Den siste fasen av den keramiske mosaikken er fuging. Dens rolle er å koble elementene.

Særegenheter

Arbeidet utført med den florentinske metoden ser upåklagelig ut. Detaljer skaper en myk finish. Monterte biter av materiale skjuler sømmene. Slipestein, glass, keramikk får overflaten til å glitre.

Florentinsk mosaikk er preget av en overflod av farger. Hvit, svart, rød, smaragd, brun, gul, blå toner lar deg lage ethvert kunstverk.

Materialene som brukes for å utføre denne teknikken har spesielle egenskaper:

 • Fuktmotstand. Vannmotstand forhindrer vann i å passere gjennom panelet. Hvis det kommer fuktighet på produktet, vil en vanlig svamp takle oppgaven. Ikke bekymre deg for mugg eller korrosjon. Disse materialene brukes til fôrbassenger, de tåler effekten av vannelementet.
 • Frostmotstand. Frostmotstanden til mosaikken er spesielt viktig for de som skal dekorere utendørs uteområder. De pynter verandaen og lysthusene i florentinsk stil. Materialet forblir intakt under påvirkning av snø eller islagets vekt.

 • Unikhet. Det er ingen identiske objekter i naturen. Hvis du trenger å kopiere en komposisjon i stil med florentinsk teknikk, vil det ikke være noen fullstendig likhet. Den andre slike tegningen vil ikke fungere.
 • Varighet. Stein, keramikk, glass beholder sin nyanserike i flere tiår. Maleriet, malt med maling, gjennomgår restaureringer, disse slitesterke materialene vil vise fargespill gjennom hele levetiden.

Verkene fremført i florentinsk forestilling er imidlertid et langt og vanskelig arbeid.. Det tar minst to måneder å lage et eksklusivt lerret. Folk med velstand har råd til slik luksus i huset. Tross alt vil ikke et slikt lerret være billig..

Florentinsk mosaikkdekorasjon brukes i dag i kirken, så vel som til dekorering av gjenstander hjemme. Paneler, som ligner pittoreske malerier, pryder veggene i store haller, kontorer, stuer.

Produksjon

Mesteren gjør det omhyggelige arbeidet med stor tålmodighet. Hvert stykke materiale er forskjellig i størrelse. Den er kuttet ut, formet, utsatt for mekanisk belastning. Den måles deretter igjen og omarbeides til den er fullstendig dimensjonert for å bli koblet til en tilstøtende del. Håndverkere bruker ofte timer på å få en brikke i “puslespillet”.

Prosessen med å utføre teknikken er delt inn i tre trinn:

 • valg av materiale;
 • samling av mosaikker (forover eller bakover);
 • overflatepolering.

Å plukke opp steiner, det er verdt å vurdere egenskapene til fjellet, siden hvert mineral har en optisk karakter. Disse er porøsitet, glatthet, lysstyrke, fargemetning..

For å forstå hvordan produktet vil se ut etter polering, må materialet fuktes med vann..

I det 21. århundre kan digital teknologi få ting gjort raskere. Laserstrålen overfører bildet fra datamaskinen uten unødvendige feil og etterlater nødvendig margin ved kantene på elementet.

På klargjorte gjenstander merkes og deler kuttes på en maskin. Tykkelsen på de ferdige platene når 2-3 mm. Delene raffineres på maskinslipemaskinen. Den omvendte metoden for å montere et maleri er å legge elementene med forsiden ned ved hjelp av sjablonger. Den monterte basen festes med lim fra den sømløse siden. Denne metoden brukes for bulkarbeid. Finishen er å slipe den ferdige overflaten.

Metoden for direkte sett av bildet er å legge deler på gjenstander (bordplate, bryst, eske). Erfarne håndverkere legger fragmentene ved hjelp av et festelag. Alle utlagte elementer på overflaten er behandlet med polermasse. Poleringen velges annerledes avhengig av arbeidsmaterialet. Den siste finishen viser glans, spill av nyanser på den kunstneriske komposisjonen.

Florentinsk mosaikk i interiøret brukes av mennesker med høy status. Dette designet kan bli funnet i dekorasjonen av badet, bassenget og husholdningsartikler, det understreker tilstedeværelsen av smak.

For mer informasjon om florentinske mosaikker, se neste video..