Finesser av takreparasjon

Finesser av takreparasjon

Reparasjon og etterbehandling av alle overflater i huset (leiligheten) har en rekke funksjoner. Dette gjelder mer i de øvre etasjene i rommene enn på vegger eller gulv. Siden det er de som begynner å bli reparert i utgangspunktet, må du håndtere slike nyanser på forhånd.

Særegenheter

Det er en populær oppfatning at det er tilrådelig å gjøre taket hengslet for å unngå etterfølgende reparasjoner. Imidlertid viser praksis at i mange tilfeller er det mye bedre å kalkke eller tapetsere taket. Dette reduserer støvoppbygging og sparer penger.. Før du starter arbeidet, må du definitivt fjerne møbler, personlige eiendeler og dekorative gjenstander fra rommet..

Forarbeid innebærer utjevning av basen, fjerning av alle lag. Ellers vil det ikke være mulig å lage et tak av en anstendig kvalitet i leiligheten. Valget av passende materiale og design bestemmes av bygningens høyde, levetid og kundens estetiske krav. Hvis noen ting ikke kan fjernes før reparasjonen starter, anbefales det å dekke dem med plastfolie eller annet materiale i flere lag. Da vil virkningen av støv, sprut og smuldrende stoffer være minimal..

Når du fjerner det gamle dekket på toppen av huset, uansett type, må du bruke åndedrettsvern og gummihansker. Ellers vil reparatører ikke kunne garantere helse og sikkerhet. Det anbefales å bruke hatt eller stikke håret under et skjerf slik at det ikke blir skittent under arbeidet. Valget av en metode for rengjøring av det gamle belegget bør nærmer seg nøye, med tanke på dets egenskaper..

Fjerner gamle overflater

Tak og vegger rengjøres i henhold til en enkelt algoritme. Billige typer vannbasert maling kan dynkes i vann og fjernes mekanisk. Varmt vann brukes til arbeid, og bruker det:

 • malingsvalser med stor hauglengde;
 • børster med maklovitsa;
 • børster.

Etter å ha ventet 10 – 15 minutter fuktes malingen en gang til. Deretter brukes en stålspatel. Siden avskrapning av malingslaget uunngåelig er ledsaget av riper, må overflaten etter sluttrengjøring dekkes med et lag kitt. Mens basen er ren, anbefales det å inspisere alle sømmer og reparere feilene med gips..

Hvis en dyr vannbasert maling ble brukt tidligere, vil det ikke fungere å vaske den av med vann. Du må jobbe med sandpapir, og du må gjøre en stor innsats (sliping av en slik base er mye vanskeligere).

Hvis taket ikke har betydelige deformasjoner, må det dekkes med en primer av høy kvalitet, etter 24 timer kan overflaten males.

Materialer

Hvis vi vurderer leiligheter som en helhet, kan alle typer materialer som brukes til etterbehandling av tak trygt brukes i leiligheter. Det anbefales imidlertid å ta hensyn til egenskapene til visse materialer..

Plast

Taket i plast er laget av nøye valgt polyvinylklorid. Sikkerheten til dette stoffet bekreftes av dets utbredte bruk til mat. Ikke forveksle paneler som går til vegger og tak. Sistnevnte er betydelig lettere og svakere mekanisk. Ved å bruke veggblokker i den øvre delen av rommet, kan du møte en betydelig belastning på rammen, dette kan ødelegge det.

I henhold til den eksisterende klassifiseringen regnes plasthimlinger som en type undertakkonstruksjoner. Bekledningen er laget av trelekter eller en metallprofil. Blokker med en blank effekt kjennetegnes ved at leddssømmene er vanskelige å legge merke til, deres utseende er mer originalt enn mange andre løsninger. Hvis du bruker en kombinasjon av flerfargede detaljer, produkter med imponerende mønstre, vil det være lett å finne leddene..

Ethvert plasttak har en rekke fordeler.

 • Minimal følsomhet for flom (hvis den er liten, er det ingen visuelle konsekvenser).
 • Overflaten er flat, kan vaskes med vann og husholdningsvaskemidler.
 • Motstandsdyktig mot temperaturfall.
 • Evnen til å maskere små uregelmessigheter, rør, ledninger.
 • Evnen til å lage et glatt og preget dekorativt lag.
 • PVC -paneler, på grunn av deres imponerende motstand mot fuktighet, kan installeres på bad og kjøkken.

MDF paneler

Tak laget av MDF -paneler kjennetegnes ved anstendige miljøegenskaper. De kan installeres i en bolig-, industri- eller administrasjonsbygning. Moderne firmaer har lært å produsere blokker i alle slags farger med et stort antall teksturer. Når installasjonen er fullført, reduseres etterfølgende pleie til vanlig tørking med en fuktig klut. Det er umulig å ikke nevne materialets negative egenskaper – ikke tillatelse til kontakt med husholdningskjemikalier, vask med store mengder vann.

Overflaten kan raskt forringes under påvirkning av fuktighet og damp..

MDF kan antennes hvis reglene for håndtering av brann brytes eller deler av de elektriske ledningene er dårlig isolert. Vanlige paneler har dimensjoner på 3×0,25 m, selv om det noen ganger finnes bredere alternativer i butikkhyllene. Ved montering av MDF -paneler tegnes omkretsen på veggene 50 mm under taklinjen. Startprofilene er nøye festet langs disse stripene..

Det anbefales å markere det ved hjelp av kuttesnorer. Når en viss suspensjon viser seg å være uoverkommelig stor, brettes overflødig opp eller kuttes av med en metallsaks.

Gips

Mange utviklere prøver å bruke gipsbokser i taket., siden slike konstruksjoner lykkes med å maskere:

 • vannrør;
 • kloakk;
 • elektriske ledninger;
 • Internett -kabel;
 • fiberoptikk for TV;
 • ventilasjonskanaler og sjakter.

En annen attraktiv side ved bruk av gipsplater er muligheten til å montere ekstra lyskilder på steder der hovedbelysningen nesten alltid er utilstrekkelig (for eksempel bad og plass til barn). Det eksakte valget av gips er av stor betydning, siden variantene har ganske uttalte spesifikke egenskaper. Standard materialtype er bare egnet for steder der fuktighetsnivået er minimalt eller middels.

Den fuktresistente undertypen er egnet for kjøkken, sanitæranlegg og garasjer, siden den absorberer mindre vann og ikke er utsatt for dannelse av kolonier av patologiske sopp. Gips, som effektivt motstår brann, skiller seg ut i en spesiell gruppe. Gipsplater kan være attraktive når det gjelder egenskaper, men forutsatt at profilen deres er nøye valgt.

Profiler

De beste bærende konstruksjonene er laget av aluminium- eller stållegeringer: bare de gir den nødvendige beskyttelsen mot tunge belastninger og er lette nok. Profilene må dekkes med et lag sink for å garantere beskyttelse mot korrosjon. Ulike typer suspensjoner bør ikke forveksles: noen er bærende, andre er guider, og andre er designet for å lette dannelsen av buede overflater (dette er de såkalte buede suspensjonene).

Lagerets underarter av profiler (modell UD-27) er festet til veggene med selvskruende skruer. Bunnen av blokkene er utstyrt med hull hver 0,25 m (de er designet for å lette festing). CD-60 er koblet til lagerplatene ved hjelp av vertikale stålhengere. På grunn av profileringen av hver overflate er det mulig å sikre høy mekanisk motstand av produktene..

Aluminium

Hvis takene på gipsplater ikke forfører forbrukeren, kan han velge et aluminiumsprodukt.. Fordelene med en slik løsning er:

 • minstekrav for omsorg;
 • høy funksjonalitet;
 • enkel konstruksjon;
 • enkel installasjon;
 • immunitet mot åpen flamme.

Selv når temperaturen synker kraftig eller fuktigheten stiger, beholder slike tak sine egenskaper pålitelig. For det meste utføres de i form av stativsystemer. Bredden på de enkelte lamellene varierer fra 5 til 20 cm, og lengden er fra 300 til 400 cm. Tykkelsen er standard (0,05 cm). Atypiske blokkdimensjoner trengs ekstremt sjelden, når dette skyldes særegenheter ved designløsningen eller konstruksjonen av selve rommet.

Du kan diversifisere utseendet på aluminiumspaneler ved hjelp av forskjellige malinger og påføring av vilkårlige bilder. Teknologer har mestret produksjonen av speil- og avlastningstyper av blokker med samme kvalitet. Oftest er slike produkter installert i utdanningsinstitusjoner og offisielle organisasjoner, utsalgssteder og restauranter (kafeer, kantiner). Men dette betyr ikke at de ikke kan brukes hjemme i en byleilighet. De brukes hovedsakelig i rom hvor luftfuktigheten er høy, så vel som på sommerterrassen, i lysthuset..

Rack -aluminiumstak kan være åpne (når det er et åpent område mellom skinnene, noe som garanterer økt ventilasjon) og lukket (det er ingen hull i dem). Aluminiumskassettprodukter regnes som modulære. De har forskjellig geometri (det er firkantede, rektangulære alternativer). I mobilskjemaet settes kassettene inn i rammen, det er ikke vanskelig å spore panelets visuelle kant.

I en solid design er en ramme installert på toppen. Panelet som ligger under dem skjuler det helt for nysgjerrige øyne. Aluminiumstakets estetiske appell avbrytes på mange måter av den høye prisen og av at taket i rommet uunngåelig går ned.

Det er mulig å dempe dette problemet ved å velge skinner med speileffekt..

isopor

For de som ønsker å spare penger, er det tilrådelig å slutte å bruke aluminiumskonstruksjoner og velge skumtak. Slike materialer er enkle å behandle, arbeid med det gjøres ofte uavhengig. Den opprettede strukturen vil være lett, det vil bidra til å forbedre lydisoleringen i rommet, belegget kan males eller til og med males om. Men den minste uforsiktighet i arbeidet kan ødelegge skummet.. Hvis det konstant utsettes for sollys, kan det føre til gulning av overflaten..

Det er tre måter å installere skumstrukturer på:

 • diagonal;
 • symmetrisk;
 • spredning (når radene med tilstøtende plater kombineres med 1⁄2 lengde).

I det første tilfellet må du jobbe fra midten av rommet eller fra vinduet. For å feste platene i tur og orden må du hver gang kontrollere at det ikke er hull mellom dem. For å lage en volumetrisk sammensetning må du ta tykke plater med store dimensjoner. Denne metoden er mye mer praktisk og raskere enn å bruke produkter i flere lag på rammer. Før du limer gips, må du impregnere overflaten med en dypt innebygd grunning..

Plater bør dekkes med et standard pussnett, som bidrar til å unngå sprekker. Deretter er det beleggets tur med startsparkel, når de tørker er det nødvendig å slipe det ytre laget til det blir glatt.

Glassfiber

Dette materialet er ikke et som kan betraktes som lett og enkelt å bruke. Hvis den brukes uforsiktig, bryter den lett; streng overholdelse av teknologiske regler lar oss garantere utmerkede forsterkende egenskaper. Det er mulig å lime over taket med det minst tette materialet (25 g per 1 kvm)..

Hvis det er bekymringer for strukturens styrke, er det tilrådelig å kjøpe en hardere variant, da blir taket mer pålitelig og stabil.

Fordelene med glassfiber er:

 • økologisk renslighet;
 • motstand mot vann;
 • immunitet mot brann;
 • mekanisk motstand.

Som alle uorganiske materialer reduserer det risikoen for mugg og tar ikke statisk elektrisitet. Installasjon av glassfiber er mulig på en betongbunn, gips, et lag ekstrudert ekspandert polystyren. Det er bare nødvendig å lime glassfiber på spesielle lim. Blant alle lim viser tørre blandinger de beste resultatene, preparater som er klare til bruk er mindre økonomiske.

Det anbefales å bruke for tilkobling av PVA bare i kritiske situasjoner.. Det er tillatt å feste glassfiber i taket strengt ved temperaturer fra +18 til +25 grader, som når du arbeider med tapet, unntatt utseende av trekk.

Tre

Slike produkter er i stand til å opprettholde et hyggelig utseende i flere tiår. De er elegant kombinert med vegger av lignende materialer, med murstein, gipsplater, natursteinoverflater. Treverket er lett å male og lakkere; det er ikke vanskelig å lage noe pryd eller tegning intrikat i komposisjon på det. For din informasjon: i våtrom er det tillatt å bare bruke brett eller fôr av løvtre.

Caissons

Mange designere brenner nå for bruk av caissons. De brukes som en støttestruktur i sceneriet med historiske filmer, så vel som urbane eiendommer. Taket er utformet av utsparinger, bjelker og mobilelementer. Depresjoner i form av polygonale former er i form av en firkant eller en sirkel. Den mest ikke-standardiserte tilnærmingen innebærer bruk av kombinasjoner av tverrgående og langsgående bjelker, som hver er dekorert med et ornament..

I de fleste tilfeller brukes teknikken for romdesign i rom med høye vegger. Hvis taket er under 2 m, blir den visuelle effekten sterkt devaluert. Med riktig bruk av en slik løsning er det mulig å fokusere på den solide statusen til eierne av huset og luksusen i miljøet. Innertak er lettere enn andre fine overflater og bidrar til å forbedre akustikken.

Bruk av caissons i dekorasjon er uakseptabelt hvis rommet er innredet i ånd av høyteknologisk eller popkunst. Innertak kan være laget av en rekke materialer: tre, MDF, gipsplater, polyuretan, konstruksjonskartong. Dette utvider designmulighetene og lar deg realisere de mest unike dekorative prosjektene. Denne typen dekning ser ikke bra ut i rom med mørke møbler og utilstrekkelig belysning..

Design

Et to-nivå tak er en av de mest attraktive dekorative løsningene i dag. Det er ganske enkelt å lage det hvis du bruker moderne teknologi. Designernes imponerende fantasi gjør enhver slik struktur til et usedvanlig vakkert element. Krav til skaperne er et høyt opplæringsnivå, kunnskap om nyanser av konstruksjon og design.

Opprettelsen av to-nivå tak begynner med en vurdering av integriteten til det forrige belegget. Den forrige finishen må nødvendigvis fjernes til underlaget eller gipslaget. Hvis du ikke finner sprukne flekker og delaminasjoner på det originale gipset, kan du umiddelbart behandle det med en etterbehandlingskitt. Men den minste deformasjonen vil ikke tillate å gjøre dette, så du må åpne gulvet helt. Under designprosessen blir det lagt vekt på plasseringen av skjulte nisjer og deler som går utover hovedlinjen, inkludert lamper..

Siden det kan være vanskelig for en vanlig husflidsmann å designe alt riktig, anbefales det, ved de minste vanskeligheter, å bruke ferdige prosjektprøver og tilpasse dem til leiligheten din. Hvis det i foreløpige målinger av rommet der det er tiltenkt bruk av et to-nivå tak, ikke er dimensjonene på veggene, blir den største verdien lagt til grunn for beregningene. Et typisk trinn for å fikse rammeprofiler er 60 cm, og lengden på lamellene velges strengt i henhold til rommets bredde.

Hvis det ikke oppnås et helt tall for festepunkter, avrundes det..

De største designmulighetene blant andre alternativer på flere nivåer er gitt av et glatt tak basert på gipsplater. Med hjelp kan du dekke kommunikasjon og korrigere forskjellige uregelmessigheter. Det anbefales å supplere to-nivå tak med dekorative gulvlister. For å skape et uvanlig utseende, anbefales det å bruke LED -belysning. Hvordan det vil se ut, bestemmes i hvert enkelt tilfelle separat..

Som er bedre?

Eierne av hus og leiligheter har stadig et spørsmål: hva slags tak er bedre å gjøre i et bestemt rom, for eksempel i et soverom. I et slikt rom er det mange små ting, som hver bestemmer rommets generelle utseende. Det enkleste trinnet er å påføre kalkmaling. I mange århundrer var det denne beslutningen som viste seg å være den mest utbredte. Selv de siste tiårene er kalking fortsatt populært.. Reparasjonskostnadene reduseres drastisk, men det er flere svakheter:

 • behovet for utjevning og påføring av et lag med primer;
 • kort levetid;
 • problemer med å fikse.

Kalkede tak ser pent ut, men falmet og uttrykksløst. Hvis forurensningen fortsetter, etter noen måneder vil dusinvis av gule flekker dukke opp, etter et eller to år blir kalken ujevn. Vi må gjøre alt arbeidet om. Malingslaget beholder sine kvaliteter lenger, men før du påfører det, må du jevne ut overflaten og grunne den. På soverommene er takene ofte dekorert med tapet. Bakgrunn for maling og glass tapet er spesielt utbredt..

Når den totale høyden på rommet er mer enn 250 cm, kan spenningsstrukturer trygt brukes. De demper effektivt lyder og er lite utsatt for åpen ild..

Khrusjtsjov -taket har sine egne egenskaper, høyden på slike tak er alltid liten (selv i husene til de beste prosjektene). Dette negerer muligheten for å bruke de mest ettertraktede og flotte utførelsene i taket. Små boliger er tilfelle når kalking og maling er de mest attraktive, fordelene i dette tilfellet oppveier de eksisterende ulempene. Det er ekstremt vanskelig å lime tapet i en leilighet uten assistent, noen ganger umulig.

Hvis målet er å radikalt transformere interiøret i rommet på kort tid, kan fliser betraktes som den beste løsningen. Dette er et budsjettdesign, samtidig som det er ekstremt mangfoldig (forskjellige materialer kan flislegges). Moderne teknologer har lært hvordan man lager plater med mønstre i forskjellige størrelser, alle slags belegg og et bredt spekter av teksturer.

Men det er også svake punkter – manglende evne til å komme vekk fra den uttalte geometrien i bildet og grensene mellom detaljene som er klart festet i rommet. De rimeligste beleggene mister vanligvis raskt sin visuelle appell..

På gangen er antallet tilgjengelige designalternativer merkbart mindre enn på soverommene. Takets utforming i dette rommet skal fungere som en innledende del i forhold til hele leiligheten, helt i tråd med dens ånd. Det er ekstremt viktig å gi rasjonell belysning og oppnå en visuell utvidelse av rommet. Det skal bemerkes at speiltak er særegne. De må påføres forsiktig for ikke å skape en latterlig effekt..

I moderne stuer brukes tapet i økende grad til å dekorere taket: det er en slags renessanse for denne løsningen, som ble brukt aktivt for et kvart århundre siden. Det blir rekonstruert på et kvalitativt nytt grunnlag, siden materialene har blitt mye mer perfekte, mer pålitelige..

Hvis du ikke liker tapetet, kan du dekorere takrommet med strekkstoff og gips. I dette tilfellet er det bedre å arrangere designet med komposittbelysning..

Forberedelse

Når du installerer taket i leiligheter, kan du bruke hvilken som helst type primer for interiørarbeid, så lenge de gir dyp penetrasjon i overflaten og skaper et sterkt beskyttende lag. De fleste primere som selges i butikker er egnet for lim og kalkmateriale. Påføringen av primere utføres med malingsvalser og pensler. Typisk påføres primeren på overflaten to ganger slik at den krystallinske filmen som dannes ved tørking fremmer større vedheft..

De neste trinnene i oppussingsarbeidet avhenger av hvilken metode for husrenovering som er inkludert i planen. For eksempel anbefales det å jevne takene med en gipsblanding eller gips. Det er viktig å beregne arealet i toppetasjen som skal fullføres. Avhengig av dette kan du beregne behovet for etterbehandlingsmaterialer.. Forberedelsene til å legge belysning bør være fullført før større etterbehandling, du må nøye velge:

 • seksjon av ledninger;
 • styling metode;
 • tilkoblingspunkter.

For å unngå feil må hvert dekorative element gjenspeiles på tegningen, samt lamper, utstående deler, fordypninger.

Montering

Gjør-det-selv-installasjon av en takflis laget av ekspandert polystyren er attraktiv fordi den er rimelig. Kompetent utførelse av arbeidet lar deg skape et attraktivt utseende i mange år. Det er nødvendig før reparasjonen starter i etapper:

 • studere egenskapene til materialet;
 • riktig beregne behovet for det;
 • velg det optimale limet;
 • påfør fliser i det indre av rommet.

Installasjon av fliser når takstørrelsen er inkompatibel med individuelle blokker fører til hull i takets kanter. Du kan spare lim hvis du går fra flytende negler til et materiale med en mer flytende base. Sterk fiksering sikres ved å tørke limet på forhånd. I utgangspunktet må du merke midten av det merkede området. For å gjøre dette trekkes et par tråder fra diagonalt motsatte hjørner (punktet der de møtes vil være midten). Når et rom er tent av en lysekrone, er det nødvendig å lime flisene fra det..

Deretter må du lime et krøllete glass på stedet der ledningene er koblet sammen. Tradisjonelt legges de første radene fra veggen overfor vinduene eller inngangen til rommet, for å gjøre hullene dekket av delvise fragmenter mindre merkbare. De ytre kantene på produktene må slipes, slik at du kan sikre den ultimate flatheten på overflaten.

Du må undersøke hver flis nøye slik at de passer sammen i henhold til mønsteret.. Hvis du vil legge skumfliser på et ujevnt tak, dannes en spesiell ramme under dem.

Når det gjelder vanntetting, anser noen av mesterne det som valgfritt. Hvis det er et boliggulv ovenpå, er det nødvendig, uansett eiers gode omdømme, å ta vare på beskyttelsen mot lekkasjer. Hovedmaterialene er rull: glassisolert, takpapp, mastikk (bituminøs eller polymersammensetning). Problemet er at ytterligere etterbehandling på toppen av rullene er for tung, hvis lekkasjen er sterk, vil materialet rett og slett falle av. Gode ​​resultater vises ved å belegge vanntetting, som er relativt billig og lett å påføre..

Ferdigstilling

Du må begynne å jobbe trinnvis ved å frigjøre den opprinnelige overflaten for maling og lakk. Oljemaling er vanskelig å fjerne, så det anbefales å jobbe med en fjerner. For å reparere taket dekket med gamle dekorative paneler, blir de ganske enkelt skrapt av.. Alle flekker, sprekker og flis som gjenstår etter arbeid bør fjernes..

Før du fikserer materialet eller kapper overflaten med det, blir basen grunnet. Våt plaster kan brukes til å jevne ut basen godt. Mineralblandingen er absolutt sikker på miljø og hygiene, er mekanisk holdbar og overfører lett overganger fra varme til kulde. På grunn av det utilstrekkelige utvalget av nyanser og sannsynligheten for sprekker i tilfelle brudd på arbeidsteknologien, er det ikke alltid berettiget å bruke det..

Festing av gips utføres i trinn på 0,6 m (på hele taket), eller i trinn på 0,4 m (bare langs lengden på arkene som skal installeres). Det andre alternativet bidrar til å spare antall installerte profiler og redusere de totale reparasjonskostnadene. PVC-paneler på tre monteres direkte på kassen av bjelker, hvis tverrsnitt tilsvarer 3×3 cm. Denne løsningen er bare egnet i tørre rom.

Med tilstrekkelig høyde er ikke lathing nødvendig, det er nok filing direkte til bjelkene.

Tips og triks

Nesten alle typer takreparasjoner kan utføres for hånd. Det er mer økonomisk og mer pålitelig: enhver innleid byggherre er per definisjon mindre motivert enn eieren. Men hvis du ikke har den nødvendige kunnskapen og ferdighetene, er det bedre å kontakte profesjonelle installatører.. De bør bli betrodd plassering av nedhengt og nedhengt tak, strukturer med tre nivåer eller mer. Vurder noen flere tips.

 • Billig materiale er nesten alltid av dårlig kvalitet. Hvis du finner et spesielt lukrativt tilbud, må du være tre ganger streng for å evaluere.
 • For å fjerne peeling eller falle av gips, må det brukes metallbørster..
 • Hvert av de grunnede områdene bør bare fullføres etter endelig tørking..
 • Når det finnes fargeforskjeller mellom de trimmede områdene og andre deler av taket, dekkes hele problemområdet med en tone.

Ifølge fagfolk er det uønsket å bruke gipsplater tykkere enn 0,9 cm for tak, siden det vil begynne å utøve for høyt trykk på bærerne. I produksjon og lagre flyttes gips konstant, hvorfra de nedre arkene ofte brytes, danner sprekker. Noen bransjeorganisasjoner utnytter forbrukernes uvitenhet og selger nettopp slike blokker for å få ytterligere inntekt..

Hvis gipsplater lagres vertikalt eller skrått i et utsalgssted, er det bedre å nekte å kjøpe..

Bokser for rør, for ventilasjon og eksosanlegg må lages i form av bokstaven G eller P. Den første overflaten for montering av boksene skal være så jevnt som mulig, den er pusset og dekket med kitt. Alle sprekker og hull må være grundig kitt og deretter malt. Det er uønsket å bringe metallrammer nærmere varmeledninger og annen kommunikasjon.

Vakre eksempler i interiøret

Her kan du se hvilke fascinerende resultater som oppnås som et resultat av dannelsen av krøllete elementer opplyst av LED -lamper..

Her er en mer majestetisk og original løsning – et tak som viser en solfylt himmel med skyer. Det er vanskelig å bli kvitt inntrykket av at alt dette er ganske reelt å gjøre..

Den skildrer nattehimmelen, mot en svart og blå bakgrunn hvor stjernene glimter noen steder. En skarp sammensatt sammensetning bryter av og blir til en svart overflate.

For en oversikt over installasjon av tak i gipsplater, se følgende video.