Falske tak for soverommet: typer og designalternativer

Som du vet, spiller vegger og tak en av de viktigste rollene i interiøret. Hvis du velger alle dekorelementene riktig, kan du få det perfekte rommet som vil glede øyet. Falske tak er et godt valg for soverom. De vil ikke bare bli et attraktivt designelement, men også ha en praktisk funksjon..

Typer strukturer

Nedhengt tak er delt inn i flere typer.. For soverommet skilles følgende fire typer:

 • gipsplater;
 • med selvklebende paneler;
 • spenningsstruktur;
 • stativ.

Hver av dem har både sine fordeler og ulemper. Imidlertid kan falske tak klassifiseres i henhold til andre egenskaper. De kan være enkeltnivå og flernivå, flate og buede..

For å lage et eksklusivt takdesign, ville et utmerket alternativ være å kombinere flere typer, lage to eller tre nivåer og plassere lampene riktig..

Gipsplater

Denne typen for soverommet regnes som den mest optimale, fordi den både har en lett struktur som kan ta hvilken som helst form, og tilgjengeligheten av materialer for installasjon. Rammen er montert fra en metallprofil, og gipsplater legges på toppen. Denne typen tak er en av de vanligste, ettersom det lar deg lage et interessant design og gi rommet originalitet. Du kan designe et tak av enhver kompleksitet, og profesjonelle håndverkere vil gjøre det til virkelighet uten problemer..

Gipsplatevisningen gjør det mulig å lage systemer på flere nivåer som lar deg sonere rommet, gi det individualitet.

Takene kan være to-, tre- eller fire-nivå, avhengig av ønsket og størrelsen på soverommet. Med en kompetent design kan du visuelt forstørre rommet, og et bredt utvalg av innebygde lamper og lysekroner for tak i gips vil gi soverommet god belysning og eksklusivitet. En annen fordel med denne typen er den relativt lave prisen på materialer og komponenter..

Men GKL -tak har også noen funksjoner. Til tross for enkelheten i designet, vil det ta lang tid å installere dem, spesielt hvis det er på flere nivåer. Det anbefales ikke å installere slike tak selv..

Gipsplater er ganske tunge, mens de er veldig sprø, så de bør monteres veldig forsiktig. På slutten av reparasjonen gjenstår mye støv, noe som krever grundig rengjøring av rommet..

Lim

En annen type falske tak for soverommet er lim. Dens særegenhet ligger i spesielle paneler som er limt til taket. Denne metoden er ganske enkel og tilhører budsjetttypen. Overheaddeler er laget av skum eller polystyren, de limes til taket med en spesiell forbindelse. Takpaneler er delt inn i flere typer, som er klassifisert i henhold til produksjonsmetoden:

 • Stemplet. Dette materialet er det billigste, tykkelsen er 0,8–1,5 cm. Skumfliser kan både være preget med et volumetrisk mønster og glatte. De reagerer positivt på maleri, så hvis du vil endre interiøret litt, vil det være nok bare å male dem i en annen farge.
 • Ekstrudert. Polystyrenfliser er veldig tynne, tykkelsen er bare 0,3–0,4 cm. Vanligvis går denne typen gjennom taren, siden den har et mønster eller en uvanlig tekstur, laget som en stein, tre eller metall. Denne typen har høy fuktmotstand, så designere anbefaler den ikke bare for soverommet, men også for badet..
 • Injeksjon. Et slikt selvklebende tak er laget ved sintring av polystyrenskum ved forhøyet temperatur og har en glatt overflate. Tykkelsen på et slikt panel er 0,6-0,8 cm.

Det skal bemerkes at selvklebende tak ikke lenger er så etterspurt som før. Moderne designløsninger står ikke stille, og hvert år er det flere og flere forskjellige alternativer for å dekorere taket på soverommet.

Imidlertid har denne arten et ubestridelig antall fordeler. Det er preget av en rimelig pris, enkel installasjon, enkel konstruksjon og på slutten av arbeidet forblir rommet rent. Den største fordelen vurderes imidlertid fortsatt muligheten til å oppdatere interiøret eller ganske enkelt opprettholde soveromets estetisk vakre rolle ved å male panelene.

Spenninger

Denne typen hengende struktur er den mest populære for å dekorere taket i soverom. Og hvis det for et tiår siden var ganske dyrt, er det i dag rimeligere. Denne typen har et stort antall fordeler og flere underarter, blant hvilke hver kjøper kan velge et alternativ å smake.

Stretch -taket er laget av polyvinylkloridfilm eller stoffduk, som trekkes over en metallstruktur festet rundt omkretsen av rommet. Denne typen monteres ved hjelp av en spesiell enhet som varmer overflaten, hvoretter den blir elastisk.

Stretch er klassifisert etter materiale i:

 • blank;
 • matt;
 • sateng;
 • fra perlemor;
 • metall;
 • malt;
 • med fotoutskrift eller 3D;
 • perforert.

Den viktigste fordelen med slike tak er glattheten og jevnheten til belegget. De ser veldig vakre ut og vil dekorere ethvert interiør, og en rekke materialer lar deg bruke fantasien din.

Noen underarter skinner, skaper en speilvendt overflate og forstørrer rommet visuelt, mens andre har en rik matt nyanse som gir rommet et sofistikert utseende. Ved hjelp av tegninger eller trykk kan du lage eksklusive tak som hjelper deg å flytte til ethvert sted på planeten, det være seg elegante øyer, romantiske Frankrike eller pulserende India.

Strekktak kan installeres veldig raskt, hele prosessen er ren. Vær oppmerksom på at bare to personer kreves for å installere denne typen konstruksjon. Omsorg for denne typen er minimal, men holdbarheten er maksimal, denne typen vil vare i mer enn et dusin år. Et stort pluss er muligheten til å kombinere med andre typer, samt opprettelse av strukturer på flere nivåer som utfører funksjonen til å sonere et rom eller bare estetisk.

Strekktak er giftfrie, noe som garanterer helsesikkerheten. De har evnen til å tåle et stort volum vann ved flom. Etter at vannet tørker, tar de sin normale form..

Strekningstak har imidlertid noen særegenheter. Dessverre er noen underarter lett riper og utsatt for mekanisk skade. Til tross for større tilgjengelighet, sammenlignet med forrige tiår, er prisen for denne arten fortsatt høy..

Rack

Et nedhengt tak av denne typen blir sjelden valgt for et soverom, men noen ganger insisterer eierne noen ganger på denne typen konstruksjon på grunn av sin allsidighet og rimelige pris. Slike tak er som regel basert på lameller i aluminium, men PVC brukes til hjemmelokaler. Slike lameller kalles fôr, standardlengden er tre meter.. Det moderne markedet tilbyr et bredt spekter av paneler med interessante design. Plating kan etterligne en metallisk glans, det være seg gull, sølv eller bronse. Selvfølgelig er det andre farger også.

Tekstur på elvetak kan også varieres, overflaten kan være flat, preget eller perforert. Valget av dette eller det alternativet avhenger helt av personlige preferanser..

Stilene på lameller er også varierte, blant dem skilles det: tysk og italiensk. Den første er laget i form av perforert rektangulært fôr. Når du installerer den, brukes en skjult metode, og overflaten på taket kommer ut jevn og glatt. I det andre tilfellet er det tillatt å produsere lameller av stål eller aluminium med en masketekstur og en høy profil med litt avrundede kanter. I dette tilfellet er både skjulte og åpne installasjonsmetoder akseptable. I det andre tilfellet er leddene mellom panelene maskert av dekorative elementer..

Stativtypen av himlinger har et stort antall fordeler. De er veldig enkle å installere og tar litt tid å jobbe. Paneler kan etterligne ikke bare en metallisk glans, men også tre- og marmoroverflater.

    Materialer har en lav pris, noe som gjør at du kan redusere reparasjonsbudsjettet. Det er ganske enkelt å endre foringen eller bare fjerne dem for å få tilgang til interceiling -plassen, enhver person kan håndtere denne prosessen. På grunn av den lave vekten av selve strukturen, vil det ikke oppstå stor belastning på gulvene.

    Rack type garanterer optimal ventilasjon av rommet. Panelene er motstandsdyktige mot mugg, mugg, korrosjon, veldig holdbare og vil vare lenge. Blant egenskapene til denne typen himlinger skal det bemerkes inkompatibilitet med lave tak. De tar minst ti centimeter fra totalhøyden, så det anbefales å installere dem bare på soverom med stor takhøyde.

    For informasjon om hvordan du velger riktig farge for taket, se videoen nedenfor..