Estima porselenfliser: fordeler og ulemper

Estima porselenfliser: fordeler og ulemper

Det russiske selskapet Estima er en kjent produsent av porselens steintøy av høy kvalitet. Det ble opprettet takket være sammenslåingen av en keramikkfabrikk i Samara og et byggematerialefabrikk i Noginsk. Keramiske fliser av merket er laget på nyskapende italiensk produsert utstyr og tiltrekker seg oppmerksomhet med utmerkede egenskaper..

Særegenheter

Porselen steingods fliser dukket opp først på slutten av forrige århundre. Den fikk umiddelbart enorm popularitet på grunn av sine unike egenskaper. Før det ble bare keramiske fliser brukt til dekorasjon av lokalene med en rekke ulemper, samt driftsrestriksjoner..

Porselen steintøy brukes vanligvis i rom med en kraftig endring i temperaturforhold, så vel som med høy luftfuktighet. Materialet består derfor av leire, kaolin, kvartssand og forskjellige teknologiske tilsetningsstoffer kan brukes i aggressive miljøer, samtidig som den opprettholder høy styrke og pålitelighet.

Det særegne ved teknologien for produksjon av keramisk granitt er at råvaren presses og brennes. Fraværet av porer i det resulterende materialet tillater driften selv med ugunstige eksterne faktorer.

Estimas porselenstein har god frostbestandighet og minimal fuktabsorbering. Den tåler forskjellige belastninger, er preget av økt slitestyrke og er heller ikke redd for kontakt med kjemikalier. Flisen er preget av høy hardhet og ufleksibilitet.

Fordeler

Estima keramisk granitt brukes til vegg- og gulvdekorasjon av mange eiere av leiligheter, hus og andre lokaler.. Materialet er etterspurt på grunn av sine åpenbare fordeler:

 • Styrke, seighet og høy slitestyrke bidrar til langsiktig drift. Materialet er støtsikkert, noe som gjør at det kan brukes til innredning i bransjer.
 • Flisens motstand mot plutselige temperaturendringer, samt evnen til å tåle høye temperaturer, tillater bruk av porselen steingods både i uoppvarmede rom og i bad eller badstuer. Flisen er ikke utsatt for deformasjon og sprekker.
 • Materialet er ikke redd for kontakt med kjemikalier, noe som øker mulighetene for drift.
 • Utmerket fuktbestandighet på flisen på grunn av materialets ikke-porøse struktur.
 • Et bredt spekter av modeller og et vakkert utseende lar deg velge et utsøkt alternativ for utførelsen av alle interiørløsninger i forskjellige stilretninger.
 • Selskapet tilbyr fliser som simulerer en rekke overflater, inkludert tre og stein. Selv etter lang tids bruk blekner ikke produktene og beholder formen.

Visninger

Estima porselen steintøy er presentert i to varianter:

 • Matt Upolerte fliser er ensartede og kommer i et stort utvalg av teksturer. Den ru overflaten er preget av sklisikre egenskaper, derfor er den en garanti for sikker bruk. Denne typen materiale kan brukes til å lage gulv på bad eller til å dekorere trinn..
 • Blank flisen tiltrekker seg oppmerksomhet med sin tekstur og glans. Det gir interiøret en spesiell eleganse og høytidelighet. Dette alternativet er ideelt for små mellomrom, da det gjør dem visuelt romslige..

Omfang av bruk

På grunn av materialets utmerkede tekniske egenskaper, anbefaler mestrene å bruke Estima keramisk granitt til både innendørs reparasjonsarbeid og utendørs bruk. Dette materialet er egnet for å lage slitesterkt og pålitelig gulv i kjøpesentre og supermarkeder, hvor det vanligvis observeres stor trafikk..

Flisene kan også brukes til å lage gulv i klinikker eller i industriell produksjon. Estimas produkter vil også være et godt valg for utsmykning av togstasjoner, store kontorer og til og med t -banestasjoner..

Porselen steintøy er preget av hygiene (på grunn av fravær av porer) og lett vedlikehold. Derfor kan den trygt brukes til etterbehandling av cateringvirksomheter, hoteller og hoteller..

Et bredt spekter av teksturer og nyanser lar deg velge det beste alternativet for interiør eller husfasader. Merkets produkter brukes til å dekorere kjøkken og spisestuer, stuer og soverom, balkonger og andre lokaler. Stilig flisdesign gir en mulighet til å legemliggjøre de mest vågale og uventede designløsningene til virkelighet. Estima porselen steintøy brukes ofte til å lage gulv med et “varmt gulv” -system.

Samlinger

Selskapet tilbyr et bredt utvalg av samlinger for legemliggjøring av ulike interiørideer.. Blant de mest populære tilbudene fra produsenten, er flere viktige verdt å merke seg:

 • Estima Standard inkluderer fliser med upolerte og halvpolerte overflater. Denne samlingen er egnet for å skape et sterkt og pålitelig gulvbelegg, derfor brukes den i overfylte områder. Samlingen inneholder solide farger og stilige designerstykker prydet med vakre trykk.
 • Estima Antika formidler trofast teksturen til naturstein. Samlingen inneholder matte og blanke gjenstander. Flisene er ideelle for innredning. Designere bruker flere fargevalg her – modellene er presentert i hvitt, sand, fersken og gult. Kunstig lagrede fliser ser spesielt bra ut i interiør i klassisk stil.
 • Regnbue tiltrekker seg oppmerksomhet med en blank polert overflate. For å oppnå en slik glans, er flisene diamantpolert. Modeller fra denne samlingen formidler perfekt tekstur av marmor, onyks, det er modeller “som parkett”. En viktig fordel med flisen er dens antiskli-effekt..

Dimensjoner

Estima tilbyr porselen steintøy i flere formater. I form av en firkant presenteres fliser med dimensjoner på 300×300, 400×400 og 600×600 mm, i form av et rektangel – 600×300 og 1200×600 mm.

Når du velger en passende flisestørrelse, må du huske på det det er en risiko for liten deformasjon i produksjonsprosessen av materialet, noe som fører til en liten reduksjon i størrelsen. Unøyaktigheter er ikke mer enn 8 mm. For eksempel kan en 600×600 mm flis ha en lengde fra 592,5 til 606 mm.

Denne nyansen er viktig ved beregning av den nødvendige mengden porselen steintøy. Produsenten prøver å pakke fliser som er så nært som mulig i format til hverandre og angir kalibreringen, som kan variere fra 0 til 7. Produsenten tildeler kaliber 0 til plater som har en lengde fra 592,5 til 594,1 mm, og kaliber 7 – fra 604,4 til 606 mm. Med en tykkelse på 12 mm tåler materialet belastninger på opptil 400 kilo.

Stilretninger

Estimas designere tilbyr fliser som passer for forskjellige interiørstiler. Avhengig av den valgte stilretningen på rommet, kan du velge mellom en bestemt samling av merket:

 • For eksempel, for å lage et interiør i landlig stil, bør du ta hensyn til samlingen Padova eller Bugnot. Et utmerket valg for høyteknologisk design er porselen steintøy Tiburtone og Giaietto.

 • Samling Hard rock scuro egnet for tradisjonelt interiør. Elskere av retrostil bør se nærmere på fliser fra Monterrey Arancio eller Montalcino Cotto -kolleksjonene..

 • Flis Naturlig laget “under et tre”, så det passer perfekt inn i et skandinavisk eller rustikt interiør. Newport -samlingen er ideell for legemliggjøring av ideer i stil med minimalisme.

Anmeldelser

Estima porselen steintøy er i stor etterspørsel, og fornøyde kunder gir mange positive anmeldelser om produktene. Det er spesielt verdt å lytte til flisleggernes mening, siden de er profesjonelle på dette området og bare anbefaler materialer på et anstendig nivå. Håndverkere legger merke til flisens utmerkede kvalitet, noe som indikerer økt slitestyrke, styrke og lang levetid. En viktig fordel er motstanden fra porselen steintøy mot aggressiv ytre påvirkning..

Kjøperne liker også et stort utvalg av teksturer, formater, farger på fliser. Produktene er relativt rimelige, så de er rimelige selv for personer med lav inntekt..

Den største ulempen med selskapets porselen steintøy er inkonsekvensen med de deklarerte dimensjonene, noe som påvirker resultatet av legging av materialet negativt. Men hvis du tar hensyn til kalibreringen av flisene, blir denne ulempen nesten usynlig..

For mer informasjon om Estima porselen steintøy, se videoen nedenfor.