Er strekklofter skadelige: myter og sannhet

Er strekklofter skadelige: myter og sannhet

Strekktak er veldig populære i landet vårt. De er originale, mangfoldige og vakre. Da den første euforibølgen over tidligere ukjente typer takdekorasjoner stilnet, oppsto spørsmålet om de var helseskadelige..

Typer materialer

Strekktak er en hengende struktur som består av en ramme, festeanordninger og selve lerretet. Det er klart at alle vil at taket skal være helt trygt for personen som bor i leiligheten..

Sikkerhet avhenger av riktig valg av materialet som opphengskonstruksjonen er satt sammen av. Hvis detaljene om basen og festene ikke påvirker menneskekroppen, har det strukne lerretet slike evner.

Materialet på lerretene til moderne strekklofter kan være laget av:

 • PVC;
 • tekstiler.

PVC er et kunstig materiale, det er en polyvinylkloridfilm. Skill filmen etter farge, tykkelse, tetthet. Filmen er veldig slitesterk, ugjennomtrengelig for fuktighet.

Det vevde stoffet er hentet fra menneskeskapte polyester (polyester) fibre. Lerretene er impregnert med en spesiell forbindelse – polyuretan.

Impregnering er nødvendig for å øke styrke og motstand mot fuktighet.

Egenskaper og sammensetning

Ved første øyekast er det vanskelig å skille mellom to typer materialer laget i samme hvite farge. Forskjellene ligger i komposisjonen.

Polyestervevde stoffer med passende impregnering danner de “pustende” himlinger. Slike strukturer er installert på en “kald” måte, det vil si uten spesialutstyr som varmer luften til en varm tilstand.

For en pris er tekstiler mye dyrere enn film..

Gitt sin miljøvennlighet og andre fordeler, bør dette alternativet imidlertid velges for boliglokaler..

PVC -film, brukt for strekkloft har mer enn 100 forskjellige fargenyanser. Den er produsert i forskjellige bredder, i stand til å anta forskjellige former. Prisen på filmen er lav.

Filmtaket får et perfekt flatt utseende. Verktøy, elektriske ledninger, gulvfeil er lett skjult bak panelene.

PVC -tak tåler perfekt brennbarhet. Når det oppstår brann, er det ikke forbrenning, men ulming av materialet som observeres. Belegget absorberer ikke lukt, samler ikke støv og kan holde på varmen i rommet.

Taket trenger ikke å males. Den er lett å ta vare på, filmen vaskes godt med milde vaskemidler.

Om nødvendig kan strukturen demonteres og installeres på nytt.

Ulempene med PVC -tak inkluderer flere faktorer:

 • Dårlig lukt. Etter installasjon varer det fra flere timer til flere dager.
 • Umulighet å bruke i uoppvarmede rom med temperaturer under + 5 grader.
 • Ustabilitet for mekanisk belastning.
 • Hvis det er en sveis, er det ikke mulig å gjemme sømmen helt..
 • Dårlig kvalitet PVC er helsefarlig. Effekten av PVC på mennesker avhenger av materialets tilstand. Når du kjøper et filmhengt tak, må du ta hensyn til tilgjengeligheten av kvalitetssertifikater.

Til tøy i stoff mesh polyester materiale brukes. Takplate kan impregneres fra en eller begge sider. Takket være nettbredden på 4 meter er den nedhengte strukturen sømløs, noe som har en positiv effekt på utseendet.

Stoffer har ikke det samme brede fargespekteret som filmer. Det er veldig få fargevalg. På den annen side brukes fotoutskrift enkelt på tekstiler. Og etter installasjon kan de males..

Reinstallasjon er kontraindisert i vevde strukturer. Omsorg for slike strekklofter krever spesielle ferdigheter. Materialet absorberer fuktighet, og med det støv og sot.

For å fjerne smuss må du jobbe hardt eller invitere spesialister fra et rengjøringsfirma for rengjøring..

Nylig har glassfiber blitt brukt til strekklofter. Materialet er ufarlig for mennesker og dyr, og er også veldig holdbart.

Innflytelse på mikroklima

Hvis vi snakker om mikroklimaet, har ikke strekklofter noen vesentlig effekt på det. De største ulempene er at de reduserer volumet i rommet noe. Jo lavere tak, jo mindre luft er det i rommet. På den ene siden er dette ikke ille. For eksempel, i kaldt vær vil det ta mindre tid å varme opp rommet. På den annen side vil et stort selskap raskt bli prippen i et rom med lavt tak.. Problemet løses med et klimaanlegg eller bare ved å åpne et vindu.

Redusert ventilasjon

Strekktak har vært brukt lenge, og det oppstår ikke ventilasjonsproblemer med dem. Uansett takhøyde anbefales det å ventilere lokalene. Regelmessig tilførsel av utstrømning av stillestående luft og tilsig av frisk luft er gunstig for både mennesker i rommet og selve rommet. Hvis du glemmer å lufte der fuktig luft akkumuleres, vil både sopp og mugg dukke opp..

Dette skjer i alle rom, uavhengig av hvordan taket er arrangert..

Drivhuseffekt

Myten om drivhuseffekten av strekklofter oppsto med utseendet til selve innovasjonen.

I prinsippet er utseendet til en drivhuseffekt mulig hvis det er en ugjennomtrengelig film i taket, og plast på vegger og gulv. Det er farlig å bo lenge i et slikt rom. Tidlig lufting vil beskytte mennesker mot oksygenmangel, beskytte vegger og tak mot ødeleggelse.

De som bryr seg om sin egen helse, søker å edle hjemmene sine med naturlige materialer. Stoftak, papirtapet og tregulv – det er ingen drivhuseffekt..

Selv om naturlige etterbehandlingsmaterialer er dyrere, vil de garantert ikke skade helsen..

Produkter av dårlig kvalitet

Det skjedde slik at bare kinesiske filmtak kan installeres. Kineserne har fylt markeder i hele Øst -Europa. Selv om noen leverandører eller selskaper begynner å forsikre seg om at taksettene deres er fra en annen produsent, bør du ikke tro det. Fra utlandet kommer det bare stoffstrekningstak med en veldig høy pris til oss. All film kommer fra Kina.

Vi har lenge slått rot i påstanden om at alt kinesisk bare er skadelig. Hvor sant dette utsagnet er, la oss finne ut av det.

Produksjonen i det celestiale riket utvikler seg raskt. Kina erobrer nye markeder med et bredt spekter av produkter. Sertifiserte produkter er dyrere, produkter av lav kvalitet er billigere.

Naturligvis presenteres skade der den laveste kostnaden.

Manglende overholdelse av standarder

Standardene er forskjellige. De russiske, for eksempel, stemmer ikke overens med de europeiske, de kinesiske er noe dårligere enn de russiske. Produkter som eksporteres må overholde ISO internasjonale sikkerhetsstandarder.

Når du kjøper tak, bør du sørge for at du har et dokument som bekrefter at det overholder de fastsatte kravene. De tilsvarende sertifikatene er alltid tilgjengelige fra selgere eller organisasjoner som tilbyr tjenester for montering av strekklofter. Avslag på å vise dokumentet indikerer fravær av et sertifikat og at produktet ikke overholder standarder, det vil si dets lave kvalitet.

Overskrider normene for skadelige stoffer

Denne situasjonen, når graden av overskudd av stoffer som er skadelige for en person er høy, truer ham med alvorlige problemer, til og med død..

De mest skadelige stoffene, hvis tilstedeværelse er mulig i materialer av lav kvalitet, er flere kjemiske forbindelser.

 • Fenol. Fenoldamp er giftig. De har en tendens til å samle seg i kroppen. Ved forgiftning med fenoldamp observeres oppkast, svakhet og lavt blodtrykk. Langsiktig forgiftning med små doser fører til skade på indre organer, en lidelse i nervesystemet.
 • Kadmium. Det er i stand til å forårsake utseende av ondartede svulster, lekke ut kalsium fra beinene og skade nyrene og leveren. Akkumulering av tungmetall i kroppen er dødelig.

 • Metylbenzen. Et veldig skadelig stoff. Innånding av dampene fører til skade på hele kroppen..
 • Klor. Forferdelig gift. Kan skade lungene så mye at normal pust blir umulig. En person som har inhalert klordamp mister først bevisstheten, og deretter, i mangel av rettidig hjelp, liv.

Lukten vil fortelle om kvaliteten

I utgangspunktet er lukten tilstede i alle filmduker. Prøver av høy kvalitet kjennetegnes ved at den vedvarende lukten forsvinner ganske raskt. Etter to dager gjenstår en subtil duft.

Lukt er tillatt i opptil to uker etter takmontering. Du bør ikke puste dem. Det er bedre å ikke gå inn i rommet for fullstendig forvitring av skadelige stoffer. Og hvis dette er en leilighet eller et hus, er det bedre å midlertidig flytte til slektninger eller dra på tur..

Alarmen bør slås mens du opprettholder en vedvarende lukt utover 14-dagers måldato. Lukt avslører materiale av dårlig kvalitet.

Å forlate et slikt tak i huset er helt uakseptabelt..

Miljøstandard

Kvalitetsprodukter, spesielt strekklofter, må overholde en rekke standarder. Sikkerhet garantert hvis taket er ISO 9001 -sertifisert.

Tekstilprodukter, inkludert strekklofter, kontrolleres for fravær av skadelige stoffer som kan påvirke en person negativt, ifølge Oeko-Tex Standard 100-systemet.

Brannsikkerheten til strekklofter er sertifisert av IMO -sertifikatet. Og tilstedeværelsen av antifungalt og antibakterielt belegg på takdukene bekreftes av det europeiske sanerte sertifikatet..

Siden 2012 er det innført obligatorisk merking av lerret for strekkloft. Tilstedeværelsen av et “A +” -stempel indikerer minimumsinnholdet av flyktige forbindelser i materialet.

Anbefalinger

Den offisielle oppfatningen av leger faller sammen med virkeligheten. Fordelene med naturlige materialer er bekreftet.

Når du velger et materiale for et elastisk stoff, må du huske at bare stoffstoffer kan installeres i barnerom og soverom. Et slikt tak er godt ventilert, avgir ikke skadelige stoffer ved oppvarming. Det er helt trygt for helsen..

Ikke alle filmtak har en negativ effekt på menneskekroppen. Bare prøver av lav kvalitet er farlige. Par er de mest skadelige. Det er umulig å ikke legge merke til en tung lukt. Hvis han har vært tilstede i mer enn to uker, uten å nøle, må du fjerne lerretene og ventilere rommene..

Vi håper at reparasjonen din vil klare seg uten hendelser, og det installerte strekkloftet vil glede øyet lenge..

Du kan finne ut detaljerte instruksjoner for å installere et strekkloft ved å se videoen nedenfor.