Emalje for metall: valg av valg og applikasjon

For å male enhver metalloverflate kan du bruke forskjellige forbindelser, som er presentert i forskjellige priskategorier. Det viktigste er å velge emaljen av høyeste kvalitet for metall.

Særegenheter

Emalje for metall har en veldig viktig funksjon: den beskytter enhver overflate mot etsende handlinger. Den brukes bare til metallgjenstander som regelmessig vil bli utsatt for luft eller i vann.. På samme tid bør metning fremheves, ettersom maling for metallprodukter gir sitt utseende raffinement og skjønnhet. Men hvis du velger et dårlig produkt og ikke følger visse teknologier, vil belegget ikke se estetisk tiltalende ut..

Når du velger emalje for metall, må du se på den kjemiske sammensetningen, siden den ikke er egnet for hver overflate. Å male tre er mye vanskeligere enn å male metallprodukter. Mange maling kan ikke brukes på sinkbelagte gjenstander da de har svært liten vedheft..

Varianter og egenskaper

Metallemaljer er representert av slike grunnleggende typer som:

  • olje;
  • alkyd;
  • akryl.

Olje utseende malingen er budsjettmessig og kan kjøpes i hvilken som helst jernvarehandel. Men det er et problem, for disse emaljene kan neppe kalles hurtigtørking. På grunn av sollys mister de raskt utseendet og begynner å falme. Slike produkter beskytter ikke godt mot rust og etterlater mye å være ønsket..

Oljeemaljer fungerer dårlig ved høye temperaturer. For eksempel, for kjeler eller radiatorer, er bruken av dem veldig farlig, så det er bedre å ikke prøve.

Alkyd -emaljer er bedre for korrosjonsbeskyttende entreprenørskap.. De har økt stabilitet til ugunstige værforhold, så de brukes ofte når du utfører utendørs arbeid. Eksperter sier at akryl er det beste valget ettersom de er vannbaserte..

Fordelen med slik emalje er at det ikke forårsaker noen skade på en person, og heller ikke har en ubehagelig lukt. Ved å bruke korrosjonsbeskyttet emalje i matt svart farge, kan du gi belegget et attraktivt utseende.

I henhold til motstanden mot kraftig varme og ugunstige påvirkninger fra den ytre sfæren, er kombinasjoner basert på akryl på ingen måte verre enn alkyd -kolleger. Dette lar deg øke perioden hvor metallgjenstander beholder sitt estetiske utseende. Emalje tørker raskt, det er det alle liker. Til tross for fordelene, er pulverlakkering av metall forbudt hjemme..

Varmebestandig og brannbestandig emalje har ingenting til felles. I det første tilfellet må flyet forbli uendret med mulig oppvarming, og i det andre beskytte basen mot påvirkning av brann. To-komponentblanding inkluderer epoksyharpiks, dette er stoffer som ødelegger korrosjon. Standard polyesterbelegg gir ofte et glansfullt utseende på grunnede overflater.

I tillegg til disse typene er det også dielektrisk, polymer-, olje- og bensinbestandig, værbestandig, kjemikaliebestandig.

Forbruksraten per 1 m² avhenger av bruksforholdene og typen materiale som skal behandles.

Farger

Fargespekteret til emaljer for metall kan være helt forskjellige (glanset, matt). De fleste kjøper gul eller hvit maling. Den gule malingen påføres ethvert objekt, det er lett for den å dekke rust. Radiatorer og andre deler som har en tendens til å varme opp blir oftest malt hvite..

Anvendelsesområde

Før du starter arbeidet, bør du stille inn på den kunstneriske prosessen, samt forberede overflaten. Hvis du ikke holder deg til dette punktet, vil rust snart dukke opp. Belegg er forskjellige i egenskaper og applikasjoner. Når du velger en maling, bør du ta hensyn til kravene for bruk.. For eksempel er belegg som kan brukes når du maler innvendige overflater i lokaler, ikke egnet for metallfliser..

Produsenter

Folk har ofte tvil om hvilke produsenter som er bedre. Det er verdt å merke seg flere selskaper hvis produkter er veldig populære i dag. Selskap “Tex” produserer emalje av høy kvalitet for bruk på metallkonstruksjoner.

Blant andre produsenter bør du ta hensyn til merker som f.eks Tikkurila, Hammerite, “Commander”.

Søknadstips

Eksperter anbefaler å følge følgende regler når du arbeider med emalje for metall:

  • Først og fremst må du male et lite område, etter at det har tørket, bør du se på utsikten fra siden. Hvis du liker alt, kan du fortsette arbeidsflyten.
  • Alle hjørner bør behandles med spesielle børster. For resten av omkretsen brukes ruller..
  • Totalt påføres 2-3 lag, men hvert av dem krever påføring ikke tidligere og senest en halv time etter at behandlingen av det forrige laget er avsluttet.

En mesterklasse om påføring av emalje på metall 3-i-1 Hammerlack düfa, se følgende video.