Egenskaper og påføring av Moment epoxy lim

For tiden er epoksylim mye brukt i konstruksjon. Du kan kjøpe dem i nesten hvilken som helst jernvarehandel. Denne artikkelen vil vurdere egenskapene til epoksylimet “Moment”.

Særegenheter

Alle epoksylim er tokomponent plastmaterialer. En komponent for slike formuleringer er epoksy. Den andre komponenten er en spesiell herder av amintype. De inkluderer også fyllstoffer (pulverformige elementer, karbon og syntetiske fibre) og modifiserende tilsetningsstoffer..

Momentlim brukes til forsegling, installasjonsarbeid, liming av gjenstander laget av følgende materialer:

 • metall og metallegeringer;
 • keramikk;
 • tre;
 • marmor;
 • glassfiber;
 • murstein;
 • plast;
 • flis.

Visninger

To-komponentlim av merkevaren Moment produseres for tiden i flere varianter. Så ofte i maskinvarebutikker kan du se et utvalg av “Super Epoxy Transparent”. Denne epoksyen er allsidig og utvider seg ikke når den herder. I tillegg er modellen holdbar og upåvirket av forskjellige oljer og vann..

Ofte i butikkene kan du også finne et utvalg av epoksylim. “Super Epoxy Metal”. Dette limet er i stand til å lime godt sammen produkter fra forskjellige metaller og legeringer. Den kan brukes til både eksternt og internt arbeid. Ofte brukes en slik sammensetning også til å binde andre materialer (tre, marmor, stein).

Den neste modellen er “Super Epoxy Formula 1”. Denne limmassen gir ultrarask liming av produkter som består av alle materialer. Denne sammensetningen selges i emballasje, som er produsert i form av en sprøyte med et spesielt mikserfeste. Dette lar deg dosere stoffet riktig og dekke materialet jevnt..

Prøve “Super Epoxy Formula 5” i dag brukes den også ofte i byggearbeid. I likhet med den forrige modellen, er dette limet produsert i en spesiell sprøyte med et mikserfeste som lar deg enkelt blande komponentene i sammensetningen. Dette stoffet herder fullstendig innen 5 minutter. Og etter 8 timer kan du til og med bore og male den om nødvendig..

Lim “Super Epoxylin” kan kalles en universell masse for liming av forskjellige materialer til hverandre.

Eksperter sier at dette stoffet er i stand til å koble enhver overflate raskt og fast..

Denne modellen er representert av en kitt med en sylindrisk form, der det er et annet element under elementet synlig fra utsiden, som er nødvendig for herding..

For tiden bruker mange forbrukere lim til byggearbeid “Epoxylin Mini”. Dette produktet er tilgjengelig i en kompakt pakke (6 ml). Det brukes ofte til restaurering av forskjellige produkter. Denne sammensetningen er en spesiell kitt i porsjonsemballasje og herder innen bare 10 minutter etter at den er påført materialet..

Mange foretrekker lim “Epoksylin 2 i 1”. Det ser ut som en kitt i en sylindrisk pakke, hver av dem inneholder 48 g av sammensetningen. I hver prøve er det en annen komponent under den første ytre komponenten som er nødvendig for herding. Begge disse stoffene skal eltes grundig med hendene og blandes, så reagerer de. Ofte brukes denne sammensetningen for å tette feil..

Modell “Epoxylin Metal” designet for holdbar, pålitelig liming av forskjellige metaller og legeringer. Det er også representert med kitt i en sylindrisk pakke. Ofte brukes slikt lim for å legge til manglende elementer. Tross alt kan den gis nesten hvilken som helst form..

Lim “Epoxylin Duo” er en spesiell grå plasticine. Den brukes både til liming av forskjellige materialer, og for å legge til de nødvendige delene (bordhjørner). Et slikt stoff tørker etter 5 minutter etter påføring, og etter 15 minutter får det utmerket styrke. Vanligvis selges den i en 2 x 25,2 x 50 mm pakke.

Du vil lære mer om egenskapene til Moment epoxy lim fra videoen nedenfor..

Fordeler og ulemper

Selvklebende masse “Moment” har en rekke viktige positive egenskaper:

 • god motstand mot fysiske og kjemiske påvirkninger (det herdede limet kan slipes, bores, dekkes med bygningsblandinger, mens det ikke vil kollapse);
 • allsidighet, siden nesten alle modeller av denne sammensetningen kan brukes til liming av materialer;
 • styrke (ofte blir en søm med slikt lim sammenlignet i styrke med sveising);
 • bekvemmelighet, siden enhver person kan måle den nødvendige mengden av stoffet, mens restene av blandingen ikke trenger spesielle lagringsforhold.

Til tross for en så stor liste over fordeler, har Moment epoxylim også noen ulemper:

 • toksisitet (når du arbeider med slikt lim, er det viktig å ta alle forholdsregler, fordi denne sammensetningen i flytende form er giftig);
 • lavt effektivitetsnivå (mange er sikre på at prisen på et slikt produkt er for høy; i tillegg er det etter deres mening ikke nok lim i pakken, så de må ofte kjøpe tilleggsformuleringer).

Anmeldelser

    I dag, på Internett, kan du se et betydelig antall forbrukeranmeldelser om Moment epoxy -forbindelser. Så mange brukere skriver at dette limet herdes raskt. Selv om instruksjonene sier at det skal tørke ut på 5-10 minutter, størkner stoffet mye raskere. Noen kjøpere bemerker også at for et slikt tokomponentlim er det ikke nødvendig å beregne proporsjonene, fordi det allerede er delt inn i deler i pakken..

    Mange merker at epoksylimet til denne produsenten fester perfekt deler til hverandre., forbindelsen mellom objekter er sterk. Noen eksperter og kjøpere skriver også at sømmen med slikt lim forblir gjennomsiktig, så det ser pent ut og nesten ikke skiller seg ut.

    Men samtidig er det noen som merker seg flere ulemper med tokomponent-limet. Så forbrukerne gjorde oppmerksom på at arbeid med slike sammensetninger krever spesiell sikkerhet, siden de er giftige i flytende tilstand. I tillegg sa de fleste kjøpere at kostnaden for dette stoffet var for høy..