Det fine med å velge en plastfôr

Et av hovedpoengene med moderne renovering er maksimal besparelse i penger under arbeidet. På listen over rimelige, men velprøvde materialer under drift, er det verdt å markere PVC-produkter, som inkluderer plastfôr.

Særegenheter

Produktet skylder navnet sitt på bruksområdet der det først ble brukt. Tidligere fungerte imidlertid bare nåletrær og løvtresorter som råvarer for produksjon av materialet, hvis hovedtrekk var god motstand mot fuktighet..

Fôret som presenteres på det moderne byggemarkedet er laget av polymerråvarer i henhold til GOST.

Produkter har lang levetid, er motstandsdyktige mot fuktighet, og tåler også temperatursvingninger godt, noe som gjør det mulig å bruke plastprodukter for utvendig og innvendig kledning av bygninger.

Paneler kommer i forskjellige størrelser, produkter selges i et bredt spekter av farger. I tillegg kan plastlameller ha forskjellige profiler. Sortimentet av slike produkter inkluderer produkter som etterligner finishen for naturlige materialer: murstein, fliser, tre eller stein. Materialet er ganske holdbart og råtner ikke. I tillegg er plastpaneler kjent for sine lave kostnader og enkle installasjoner..

Produktene er paneler med honningkaker plassert inne – på grunn av denne strukturen får produktene høye varme- og lydisolasjonskarakteristikker, og polyvinylklorid fungerer som hovedkomponenten i materialet..

Fôret har en rekke positive egenskaper, som vil bli diskutert nedenfor..

 • Holdbarhet på grunn av motstand mot fuktighet og UV -stråling.
 • Produktene er enkle å vaske.
 • I motsetning til foring laget av tre, har plastpaneler en minimumsvekt, noe som sikrer enkel transport, og påvirker heller ikke bæreevnen til bygningens vegger. Basert på dette brukes materialet ofte til kledning av bygninger i flere etasjer, samt konstruksjoner med en grunnstøtte..

 • Produktene er preget av høy varmeisolasjonsevne. Dette forklares med detaljene i produksjonen av produkter, under hvilke det dannes porer under støping av plast i råmaterialet, der det dannes et luftgap som beholder varmen. I tillegg til å redusere varmetapnivået, fungerer en slik pute som støyisolasjon.
 • Kostnaden for PVC -produkter er flere ganger lavere enn for trefôr.
 • Installasjon av paneler kan gjøres selv. Råvarer kuttes enkelt og praktisk til produkter i ønsket størrelse uten bruk av spesialiserte verktøy og involvering av innleid arbeidskraft.

I tillegg til fordelene har plastfôret noen ulemper..

 • Den største ulempen er brennbarheten. For plastprodukter er det ingen forbindelser som reduserer denne egenskapen til materialet..
 • Noen fargede materialer mister raskt fargemetningen, men dette avhenger i stor grad av produsenten og materialene som brukes til produksjon av produkter..

Standard fôr er et bredt panel utstyrt med avstivningsribber. I utseende er plastpaneler det samme som trepartnere..

Produktene er av to typer:

 • sømløse elementer;
 • produkter med sømmer.

Den sistnevnte typen brukes til utendørs arbeid, siden den har økte styrkeindikatorer. Slike produkter er lettere å fikse, materialet er mer motstandsdyktig mot mekanisk belastning. I utseende ligner slike produkter veldig på sidespor..

Sømløse paneler er preget av store dimensjoner: bredden på panelene kan være omtrent 2,5 m. I utgangspunktet brukes sømløse produkter til vegg- og takbekledning. Panelene er glatte, og sømmene mellom elementene er visuelt nesten usynlige. Produktene koster imidlertid flere ganger mer i forhold til foringen med sømmer..

Hvordan velge?

For å kjøpe pålitelig materiale av høy kvalitet, bør du følge følgende anbefalinger:

 • Vær spesielt oppmerksom på den malte overflatens ensartethet;
 • styrken på panelene kan kontrolleres ved et lett trykk på basen – gode produkter bør ikke presses på stedet for trykk;
 • innholdet av kritt i sammensetningen av materialet bør ikke være mer enn 20%;
 • det er veldig viktig at elementene er tett festet med hverandre;
 • noen produsenter kan bruke usikre råvarer for å redusere kostnadene ved fôrproduksjon, derfor må du gjøre deg kjent med kvalitetssertifikatene for produktene før du kjøper, samt teste produktene for tilstedeværelse av spesifikke lukt.

Farger

Prosessen med å gi farge til plastfôr skjer ved å inkludere fargestoffer i råmaterialet. I dag tilbyr produsenter av disse produktene forbrukerne omtrent 70 forskjellige farger. Men den hvite fargen på produktene mister ikke sin relevans, men for interiørarbeid foretrekkes ofte dristige lyse nyanser, for eksempel for å dekorere bad eller i interiøret i landsteder og sommerhytter..

For etterbehandling av loggier, balkonger og fasader foretrekker de ofte clapboard som etterligner naturlig tre – furu, eik og andre arter.

Overflaten på panelene kan være blank, halvblank eller matt. En blank base dannes ved å påføre lakk på overflaten av produktet, som fungerer som et ekstra beskyttende lag.

Dimensjoner

Plastpaneler har følgende dimensjoner:

 • bredden varierer fra 100 til 125 mm;
 • lengden på panelene varierer fra 3000 mm til 6000 mm;
 • tykkelse – fra 7 mm til 10 mm.

Basert på inndelingen av produkter i vegg- og takpaneler, varierer også tykkelsen på produktene.. Det er ingen strenge begrensninger for bruk av veggpanel, men i de fleste tilfeller er dette upraktisk. I tillegg til tykkelse, skiller vegg- og takprodukter seg fra hverandre i lengde, fordi denne verdien for noen paneler kan nå 220 cm. Du bør også ta hensyn til mulige alternativer for å endre størrelsen på produktene, med tanke på merke og produsent.

Materialets styrke avhenger av antall stivere – jo flere det er, desto høyere blir lamellmotstanden mot mekanisk belastning. I tillegg er avstanden mellom dem viktig. Den optimale verdien anses å være et trinn på ikke mer enn 10 mm..

Når du kjøper produkter, bør du være spesielt oppmerksom på tilstanden til ribbeina – de bør ikke deformeres, hvis de er skadet, vil en bulke være visuelt merkbar på forsiden av panelene.

Det er disse komponentene som tar på seg all kraften som rettes mot materialet under mekanisk belastning. I tillegg kobler de foringslagene sammen..

Anvendelsesområde

Den største fordelen med plastfôr er allsidigheten, slik at produktene kan brukes på mange områder. Vegg- og takbekledning er den mest populære applikasjonen for produktene. I tillegg er balkonger, bad, verandaer og rom med høy luftfuktighet dekket med paneler..

Når det gjelder bruk av produkter for utvendig kledning, er det verdt å markere alternativene for etterbehandling av fasader på landhus, uthus, boligbygg, handelspaviljonger, bussholdeplasser og andre strukturer. Materialets sammensetning inneholder spesielle tilsetningsstoffer som gir paneler motstand mot negative temperaturer.

Fleksibiliteten i foringen gjør det mulig å bruke det på vanskelig tilgjengelige steder: både innendørs og utendørs.

Hvordan kappe?

For pålitelig og høykvalitets installasjon av plastfôr, bør du først forberede basen for å feste materialet for arbeid – overflaten må rengjøres for smuss og gammelt belegg, påfør om nødvendig en primer. Installasjon av paneler utføres ved hjelp av spesialtilbehør. Dekorative lister som brukes til festing er av følgende typer: start- og tilkoblingsprofil, ytre og indre hjørne, taksokkel, universell profil.

Installasjonsarbeid med plastpaneler kan utføres på to måter:

 • feste produkter til en spesiell ramme;
 • installasjon til basen uten konstruksjon av tilleggskonstruksjoner.

For installasjon trenger du følgende materialer og verktøy:

 • en baufil for treverk eller en elektrisk stikksag;
 • bore;
 • skrutrekker eller skrutrekker;
 • stiftemaskin og hammer;

 • bygningsnivå;
 • fôr og tømmer for dreiebenk;
 • selvskruende skruer;
 • profiler for fôr.

Når du velger en metode for montering av produkter på en ramme, utføres først og fremst treblokker – det må gjøres hull i dem med en skråning på 50 cm. For å installere fôr i rom med høy luftfuktighet, er treprodukter forhåndsbelagt med linolje eller maling.

Stengene festes parallelt med basen, i en avstand på ikke mer enn en meter fra hverandre. Festeteknologi er justerbar ved hjelp av et nivå.

For å unngå forvrengninger, bør delene plasseres i samme plan, hvoretter en sokkel eller profil festes til basen langs hele omkretsen av overflaten. Det første plastiske strukturelementet settes inn med den ene siden i profilen, og den andre festes med en stiftemaskin til bjelkene. Det neste panelet er festet i sporet på den første lamellen, og den andre siden er festet til rammen. Den samme teknologien brukes for å installere hele foringen..

Under den ytre kledningen av overflater utføres arbeidet på lignende måte.. For å koble elementene i forskjellige områder, brukes de tilsvarende komponentene..

I stedet for en treramme brukes i noen tilfeller en metallprofil. Når du velger en rammemetode for festing, må du huske på at et slikt alternativ for montering av materialet vil redusere arealet i rommet. Imidlertid er en betydelig fordel med dreiebenken det faktum at det kan øke styrken og stivheten til hele plaststrukturen..

Clapboard -kledning av baser uten å arrangere en ramme anbefales å utføres i trehus eller i panelbygg. I tillegg brukes det ganske ofte for å fikse paneler innendørs. Denne metoden er mindre arbeidskrevende, men over tid kan det oppstå små sprekker mellom elementene i strukturen, samt hull i hjørnene av rommet, siden det er disse områdene som er under maksimalt trykk. Derfor anbefaler de fleste eksperter å velge installasjon av foringen på en ramme laget av hvilket som helst materiale – det kan være enten tre eller metall..

Vakre eksempler

Loftsrom kan brukes til deres fordel ved å utstyre dem, for eksempel som et rekreasjonsrom. Og plastfôr vil bidra til å utføre en billig, men attraktiv dekorasjon av dette rommet. Hvit farge vil gjøre rommet lyst og romslig, og taket, selv med en minimumshøyde, vil virke høyere uten å tynge plassen.

Et bad foret med trelignende brett, selv i liten størrelse, vil bli et rom hvor du virkelig kan slappe av og nyte vannprosedyrer.

Balkonger og loggier i leiligheter fungerer ganske ofte som en fortsettelse av rommet. Takket være mangfoldet av farger, ved hjelp av PVC -foring, kan du utstyre et attraktivt og nyttig hjørne i henhold til dine interesser, og realisere de mest vågale ideene for å arrangere interiøret i denne sonen i boarealet til en leilighet.

Se hvordan du skjermer taket på badet med plastpanel selv, se nedenfor.