Det fine med å installere utsalgssteder i gips

Nylig er veggbekledning av gipsplater veldig populær. Det er ikke bare praktisk og enkelt, men også billig, i tillegg bidrar gips til å skjule alle ujevnhetene i veggene. Dette reiser imidlertid spørsmålet om installasjon av utsalgssteder. For å gjøre dette riktig, må du studere problemet nøye..

Særegenheter

Installering av uttak i gips er litt forskjellig fra andre reparasjonsprosesser. For å fullføre arbeidet, er det nødvendig å velge de riktige stikkontaktene og bryterne. Og du må også ta hensyn til stikkontaktene. De er litt forskjellige fra de som er installert i betong- eller murvegger..

Særegenheten deres ligger i det faktum at de kompletteres med trykkføttene, som er montert på skruer. Ved å rotere dem kan du bevege bena langs kroppen. Når det gjelder brytere og stikkontakter, er de tilgjengelige i standardstørrelser. Og når du kjøper alle nødvendige elementer, er det viktig å sjekke om de stemmer overens.

Det må huskes at kontakten er en elektrisk enhet, noe som betyr at du må følge sikkerhetsreglene når du installerer den. Hvis du ikke er trygg på dine egne evner, er det verdt å overlate dette arbeidet til spesialister..

Alt installasjonsarbeid må utføres når strømmen slås av. Alle ledninger må kontrolleres for spenning. Ikke rør berørte ledninger. Dette er enkle sikkerhetsregler, som ikke må glemmes for ikke å risikere liv og helse..

Instrumenter

For å installere en stikkontakt i gips må du ha alle nødvendige verktøy.

  1. Roterende hammer eller bor, ved hjelp av hvilke alle nødvendige hull er laget. Siden sokkelens standarddimensjoner er sekstiåtte millimeter, bør diameteren på kutteren på en drill eller slag være den samme.
  2. Skrujern. Den ene er krøllete for å installere et uttak, den andre er en indikator for å kontrollere spenningen.
  3. Markør, for å markere nøyaktig hvor kontakten skal plasseres.
  4. Nivå. Hvis du ønsker det, kan du til og med bruke en kort, fordi stikkontaktene er veldig små.
  5. Meisel og hammer, som brukes i tilfeller der du trenger å kutte en metallprofil.

Dette minimale settet med verktøy vil være nok til å installere utsalgssteder i et gipsplaterom..

DIY installasjon

For å installere uttaket i gips må du først lage markeringer. Det neste trinnet er å installere et ferdig forberedt vedlegg på boret. Deretter, med sin hjelp, blir et gjennomgående hull kuttet ut i GRL. For å gjøre jobben litt enklere kan du starte med en vanlig drill. Det er også verdt å vurdere det Når du arbeider med et bor, må du ikke trykke hardt på det, da dette kan føre til dannelse av revne kanter i hullet.

Montering av stikkontakten i en gipsvegg kan gjøres uten dyse. Det blir lengre og vanskeligere. Til dette brukes en konvensjonell kniv. De må kutte gjennom hele tykkelsen på gipsplaten.

Et av de vanligste problemene som oppstår når du installerer en stikkontaktboks, er muligheten for å komme inn i profilen som gipsplaten er festet til. For å unngå dette må du gjøre ekstra plass til kontakten. Dette kan gjøres med meisel og hammer. For dette blir et forstyrrende stykke av profilen kuttet ned..

For å sette et dobbelt eller trippel uttak, må du lage hoppere mellom hullene. Som det er tilfelle med den vanlige modellen, må du først sette en markering før installasjon. Et sted velges der selve uttaket skal ligge, og senteret er merket. Deretter trekkes en horisontal linje gjennom dette punktet.

Deretter måles syttito millimeter fra det første punktet og et merke plasseres der det andre hullet skal ligge. Det er laget så mange merker som det er stikkontakter i blokken, og avstanden mellom dem skal være den samme. Deretter kuttes hull. Resultatet er hoppere fire millimeter tykke..

Montering av stikkontakter

Før installasjon er det viktig å lage et hull hvor ledningene vil passere. Videre gjennom koblingsboksen må du strekke ledningen. Den må plasseres i hullet og festes med potene. Men du må også vite at noen bokser har et spor med en jevn overgang. Derfor viser det seg at foten nær bunnen av stikkontakten er nesten innfelt i sporet. Når skruen strammes, stikker den imidlertid sakte opp fra toppen. Dette lar deg fikse kontakten.

Det er en annen type bokser som har et jevnt spor. Her, for at beina ikke skal forstyrre, lages spesielle nisjer for dem, der de gjemmer seg. For å installere en slik stikkontakt, er det nødvendig å sikre at bena er i nisjer når de installeres i hullet. Deretter vendes boksen slik at foten er vertikal, og foten fra den nedre skruen stikker ut over selve kroppen. For å forhindre at den endrer posisjon, må den strammes med en skrue.

Deretter må du snu stikkontakten hundre og åtti grader, og trekke den andre poten ut av nisjen. Og bare da strekker begge bena seg ut og fikser esken.

Installere kontakten og bryteren

For å installere en bryter eller stikkontakt, må du først slå av strømmen og kortere den slik at det er en margin på opptil femten centimeter i lengde. Deretter må du rydde opp i endene. Den øvre delen fjernes fra bryteren og boltene løsnes. Du må ikke forvirre dem når du reparerer. Dette gjelder også tretrådsledninger, som har en jordet ledning. Hvis det ikke er noen spesiell kontakt for den i stikkontakten eller bryteren, gjemmer den seg ganske enkelt inne i esken. Før det må den være godt isolert..

Når du kobler til nøytral- og fasetrådene, er det viktig å sikre boltene godt på kontaktene. Etter at tilkoblingen er gjort, er det nødvendig å installere innsiden av kontakten eller bytte til kontakten. Deretter festes det med skruer..

Vannuttak

Installasjon av vannuttak lar deg koble vannforsyningen til de nødvendige enhetene. Prinsippet for drift av et slikt element i det elektriske nettverket er å overføre vanntrykket fra vannforsyningen til en bestemt kran. Som lar deg bytte miksere når som helst. Det finnes forskjellige typer vannuttak..

  1. Singel, som brukes til å koble til bare en koffert.
  2. Solid dobbel – de brukes til å koble to linjer samtidig.
  3. Dobbelt med preget brett. Slike vannuttak er installert i en viss avstand fra hverandre. De er festet til en spesiell brakett.

Materialene som kreves for vannuttak er ikke-jernholdige og jernholdige metaller. For å installere dem trenger du avstanden mellom endene til å være minst femten centimeter. Diameteren på hullet i veggen må samsvare med størrelsen på delen du ønsker. Det er viktig at du må markere og deretter bore hullene før du starter arbeidet. Det burde være tre av dem.

Videre limes gummi på den motsatte overflaten av vannutløpet, og først deretter festes den til veggen og strammes med selvskruende skruer. Plassen som har dannet seg mellom veggen og utløpet kan fylles med kitt.

Når kontakten er sikret og koblet til strømnettet, kan du trygt bruke den.

Hvis alt er gjort riktig, vil ikke kontaktboksene løsne over tid, og det er ikke nødvendig å utføre installasjonsarbeidet igjen.

Tips og triks

Hvis du installerer stikkontakten for hånd, må du følge råd fra eksperter..

Installasjonen gjøres best før selve gipsplaten installeres. Først installeres en metallprofilramme, som er festet til veggoverflaten. Bølgepapp kan brukes for å beskytte ledningene..

For å levere strøm til stikkontakten må du bruke en tre-kjerne, dobbeltviklet kabel. Hvis du bruker biter av kobbertråd for å fikse det, vil dette gi strukturen pålitelighet..

Det er også verdt å huske det, når du installerer stikkontakter, må du ikke bare ta hensyn til dine behov, men også byggekodene som alle aksepterer. For eksempel må du installere uttaket minst tretti centimeter over gulvet. For bryteren bør høyden fra gulvet være omtrent nitti centimeter, og minst femten centimeter fra døren.

Men hvis de elektriske apparatene er andre steder, kan stikkontaktene plasseres der det er mest praktisk. For eksempel på kjøkkenet vil det være mest praktisk å plassere dem rett over bordet. I dette tilfellet bør uttakets plassering være minst hundre og tjue centimeter fra gulvet, og minst tretti centimeter fra døren. Dette lar deg koble til enheter uten å bruke en operatør..

Men også, hvis TV -en er plassert direkte på veggen, kan du gjemme stikkontakten bak den. Slik plassering gleder seg med både praktisk og attraktivt utseende. På badet vil det være riktig å plassere uttaket seksti centimeter fra gulvet. Men hvis den tjener til å koble til en vaskemaskin, bør høyden være minst en meter.

Du må definitivt vite det for å installere uttaket i barnerommet, må de plasseres i en høyde som er utilgjengelig for babyen. Og det er også mulig å bruke stikkontakter med en spesiell mekanisme, for eksempel å lukke gardiner. Dette vil bidra til å beskytte barnet ditt mot elektrisk støt. Du kan i tillegg kjøpe spesielle dekkplater for stikkontaktene. De er lyse, vakre og kan godt bli en del av interiøret i barnehagen..

Det er verdt å huske at festene ikke kan klemmes og løsnes flere ganger. Dette kan forårsake en umiddelbar kortslutning i stikkontakten..

Installasjon av uttak i gips vil ikke forårsake mange bekymringer for eieren. Selv om en person ønsker å løse dette problemet på egen hånd og gjøre installasjonen selv. I prosessen med å installere elektriske ledninger er det alltid verdt å huske sikkerhetsreglene og følge dem i arbeidet.

Hvis du trenger hjelp, er det bedre å henvende seg til spesialister som vil takle arbeidet mange ganger raskere og vil handle mer selvsikkert..

For informasjon om hvordan du installerer stikkontaktene, se neste video..