Det fine med å installere dreiebenk for sidespor

Ytterveggdekorasjon kan gjøres med hvilket som helst materiale, men den siste tiden har ytterkledning vært veldig populær, siden den har en rimelig pris, holdbarhet og er enkel å installere. For kvalitativt å mantle veggene med sidespor, må du følge visse teknologier, hovedbetingelsen er installasjon av dreiebenken. Denne designen gir praktisk montering av paneler og gir kledningen lang levetid..

Særegenheter

Dreiingen for sidespor er en ramme som er festet til overflaten på veggene før du kler dem med dekorative paneler. Det er vanligvis laget av metall eller tre. Uten en slik ramme anses installasjonen som vanskelig og tidkrevende. Hvis du fikser sidesporet direkte til en betong, tre eller murstein, kan dette føre til mange problemer..

Derfor er dreiebenken en viktig bygningsstruktur som utfører følgende funksjoner:

 • Utjevning av overflaten. Noen ganger kan veggene ha umerkelige uregelmessigheter, men hvis de ikke elimineres, er ikke bare et brudd på geometrien til hele overflaten mulig, men også vanskeligheter med å installere sidespor. Dreiebenken utjevner basen og nøytraliserer disse feilene..
 • Varmeisolasjon. Isolasjon legges under rammen, som på en pålitelig måte beskytter veggene mot varmetap.
 • Opprettelse av god ventilasjon for fasaden. Siden det dannes et lite luftespalte mellom ytterkledning, lathing og vegger, får overflaten tilgang til ventilasjon og “puster”.
 • Gir styrke. Takket være rammen reduseres risikoen for panelets forskyvning og levetiden på kledningen økes..

For produksjon av dreiebenk brukes spesielle profiler og festemidler. Den er installert over hele overflaten av arbeidsbasen i form av et gitter eller parallelle rette linjer. Plassering og retning av profilene avhenger av typen dekorative paneler, siden sidespor kan være vertikale og horisontale.

Som et resultat av installasjonen av lektene, er veggene jevnet, og på grunn av dens tykkelse oppstår det et gap for ventilasjon.

Visninger

I dag brukes trebjelker og metallprofiler til å installere en rammekonstruksjon for sidespor. Siden hvert av disse materialene er preget av sine egne fordeler og ulemper, er det nødvendig å veie sine fordeler og ulemper før installasjonen påbegynnes og bestemme en mer passende type dreiebenk.

Mange håndverkere for ytterkledning velger en ramme fra en metallprofil, Selv om det regnes som dyrt, har det økt stivhet og styrke. Takket være disse indikatorene gjør metall -lathing kledningen motstandsdyktig mot deformasjon når den påvirkes negativt av fuktighet og ekstreme temperaturer. Metallprofilen er produsert i standardstørrelser med sinkbelegg, så den er beskyttet mot korrosjon, holdbar og lett å feste.

Siden materialet er beregnet på produksjon av rammer, produseres det i to typer: guide og rack. I tillegg inneholder settet med profiler også festemidler: plugger, selvskruende skruer og tilkoblingshenger.

Når det gjelder dreiebenk laget av tre, er det preget av naturlighet og miljøvennlighet.. Trestrukturen er satt sammen av bjelker, installasjonen kan enkelt gjøres for hånd, men tre blir ofte utsatt for soppsykdommer og forfallsprosesser. I tillegg kan bjelkene bli skadet av insekter, og de er brannfarlige; for å unngå dette må byggematerialet behandles med spesielle stoffer. En annen ulempe med stengene er at de egner seg til vridning, på grunn av hvilken stangen kan bøyes i tverrgående eller langsgående retning..

Derfor brukes tre -dreiebenk sjelden til mantel med paneler, det eneste unntaket kan være vinylbekledning, hvis installasjon bør utføres med isolasjon.

Dimensjoner

Dreiebenken for sidespor er laget i samsvar med overflaten til de motstående panelene. Oftest kan dimensjonene være 30 × 40 mm, 50 × 50 mm, 50 × 75 mm og 50 × 100 mm. Samtidig kan lengden på strukturen være forskjellig, avhengig av egenskapene til konstruksjonen av bygningen. I tilfelle en trebjelke brukes til rammen, velges den med et fuktighetsinnhold på ikke mer enn 12%, og et trinn blir gjort mellom festene på 40 cm.

For en metallramme anbefales U-formede profiler med en lengde på 3 m og en seksjon på 60 × 27 mm. Dette er standardprofiler som er flenset langs kanten og brukes til installasjoner av gipsplater. Produkter med et tverrsnitt på 50 × 40 mm og 40 × 40 mm er ikke utstyrt med flenser, derfor er de ikke egnet for dreiebenk. De vertikale stolpene er festet i en avstand på 60 cm fra hverandre, og de horisontale avstandsstykkene installeres i trinn på 40 cm.

Størrelsen på strukturen bør beregnes på en slik måte at belastningen på hjørnene og kleshengere ikke overstiger 40 kg.. Ellers vil strukturen ikke bære tung vekt og kan deformeres. I tillegg er det viktig å ta hensyn til det faktum at varmeisolasjon vil bli plassert under rammen. Derfor må trinnet mellom profilene utføres i henhold til bredden på de ekspanderte polystyrenpanelene. Hvis sidesporet er tungt, må du lage en kasse med hyppig installasjon av lameller..

Dimensjonene på lathing avhenger også av om horisontal eller vertikal sidespor vil bli brukt til etterbehandling. I dette tilfellet plasseres bjelkene eller profilene vinkelrett på de motstående panelene, og holder en avstand på 60 cm mellom dem..

Bredden på rammen kan også variere avhengig av lengden på ytterpanelene.

Forbruksberegning

Før du starter installasjonen av rammen, bør du først gjøre beregninger av hele materialet. Antall bjelker bestemmes ut fra hvor mye du trenger for å installere stagene. De er festet i trinn på 50-60 cm, så det vil ikke være vanskelig å beregne forbruket. Maskinvare regnes også som en viktig strukturell detalj; 1 element er vanligvis nødvendig for en overflate på 400 mm.

Hvis kassen er satt sammen av metallprofiler, er det nødvendig å klargjøre for enheten:

 • UD -profil. For å beregne tallet må du først legge til alle omkretsene. For eksempel, for å vende mot en overflate med et område på 3 × 3 m, der det er en vindusåpning som måler 1 × 1 m, gjøres en beregning: 3 × 2 + 3 × 2 = 12 m (veggforbruk) og 1 × 2 + 1 × 2 = 4 m (forbruk for kledning nær vinduet).
 • SD -profil. Den nødvendige mengden av dette elementet bestemmes ved å dele lengden på veggen med 0,6, siden den er fast ved å observere et trinn på 60 cm. Hvis bygningens høyde er stor, vil behovet for antall profiler øke.
 • CD -kontakt. Det er nødvendig når bygningens høyde og bredde overstiger 4 m. Forbruket til kontakten avhenger av avstanden mellom profilene. For kledning på trange steder er forbruket som regel lite..

 • Suspensjon. Utvalget og antallet beregnes ut fra kvaliteten på veggoverflaten. Minimumskravet for suspensjoner er vanligvis 1 stk. 40 cm.
 • Universelle skruer. For 1m2 trenger du 15 stk. dimensjoner 4,2 × 16 mm og 4,2 × 19 m.
 • Hammer-in plugg. En rett fjæring tar vanligvis 2 enheter.
 • Isolasjon. Det kjøpes med tanke på bygningsområdet, som er planlagt å være belagt med sidespor..
 • Vindbeskyttelse og vanntetting. 1 rulle kreves for 1 m2 fasade.

Beregningene av materialet bør tas med stort ansvar, siden kvaliteten og styrken på dreiebenken vil avhenge av dette. Derfor er det tilrådelig å kjøpe alle bygningsdeler med en liten margin, slik at du ikke kaster bort tid på tilleggskjøp ved mangel på dem..

Montering

Rammen for sidespor er en enkel struktur, så det er fullt mulig å gjøre det selv. Siden installasjonen innebærer trinnvis feste av profilene, er det viktig for nybegynnere å gjøre alt riktig.

Følgende trinnvise instruksjoner vil hjelpe dem med dette:

 1. Husbekledning med sidespor begynner med installasjon av et rammedelsystem, det må utføres på nøye forberedte vegger. For å gjøre dette, bør de ytre overflatene rengjøres for støv, gips eller malingsrester. Deretter forsegles alle sprekker med sementmørtel. I tilfelle det legges en varmeisolator i tillegg, fjernes fremspring fra veggene, dype fordypninger pusses, platebånd fjernes fra vinduene og bakker slås ned. Det skal være en fri og tilgjengelig overflate rundt dør- og vindusåpninger.
 2. Etter at veggenes base er klar for arbeid, kan du installere selve mantelen. Dette må gjøres med en bestemt sekvens: først må du montere rammeprofilene, og deretter feste kassen til dem. Samtidig er det viktig å sjekke jevnheten i hjørnene på bygningen, da de vil bli hovedproblemet under festing av de vertikale profilene. Hvis det er uregelmessigheter, blir de eliminert. Hvis du trenger å kappe en treoverflate med sidespor, blir den behandlet med antiseptiske midler som beskytter treet mot mugg og mugg.
 3. Deretter er overflaten merket for montering av rammen. Linjer i form av et gitter trekkes langs basen, de vil senere tjene som et sted for å feste suspensjoner. Profiler og stenger forberedes, de males i henhold til ønsket lengde.
 4. Installasjonsarbeid med rammen. Festingen av elementene kan gjøres på forskjellige måter, alt er krøllet ikke bare på funksjonene i veggen, men også på typen dreiebenk. Stenger er vanligvis festet til en treoverflate uten bruk av festesystemer. I henhold til de forberedte markeringene er først og fremst fylte horisontale og vertikale elementer, deretter hopperne. Festemidler utføres med skruer og spiker..

Installasjonen bør startes fra kjellerområdet, som stikker ut over veggenes overflate.. Under installasjonen er det viktig å kontrollere nivået på jevnheten til basen som dannes. For å justere individuelle områder under stengene, kan du sette spesielle avstandsstykker med ønsket tykkelse. For murstein og betongvegger er det best å velge en kasse laget av metallprofiler, som er festet med braketter. Festemidler utføres vanligvis på stålhjørner eller kleshengere.

Installasjonen utføres strengt i henhold til markeringene, og bøyer opphenget i form av bokstaven “P”. Rammeplattformen er festet til veggen med plugger, og profilen med selvskruende skruer.

Ved krumning og uregelmessigheter jevnes rammen ut ved å perforere suspensjonene. Mellom brakettene observeres et trinn på 60-80 cm.

Enheten med rammeprofiler begynner med å feste startstangen, den er montert langs hele omkretsen av bygningen i en høyde på 50 mm fra bakken. Samtidig må det være et lite mellomrom på 10 mm mellom stripens ender og ta hensyn til fiksering av de ytre hjørnene, som er satt vertikalt og festet med plugger i en avstand på 90 cm. arbeidet vil være kantene på åpningene, nøyaktigheten til overflaten vil avhenge av det. Vindusåpninger er trimmet med en spesiell profil, og døråpninger har vanligvis en fordypning som danner en vestibyl, så innvendige hjørner er ganske enkelt montert for dem, og utvendig er de trimmet med en planke. Hvis partisjonen overstiger 32 cm, lukkes den vanligvis med flere strimler..

Til slutt utføres installasjonen av vertikale stativer og festing av alle elementene i dreiebenken. Deretter plasseres avstandsstykker, og rammen anses klar for ytterligere sidespor.

Tips og triks

    Bekledning av bygninger med ytterkledning er veldig populær, men for at en slik dekorativ finish skal fungere pålitelig lenge og dekorere bygningens utseende, må den begynne med installasjonen av kassen.

    Følgende tips hjelper deg med å installere og velge materialer riktig:

    • Tømmerrammen anbefales for mellomstore hus eller balkongbekledning. Det regnes som et økonomisk alternativ. Før du kjøper stengene, bør de kontrolleres for feil og i tillegg behandles med en antiseptisk sammensetning. Men det beste alternativet for designet er en metallprofil.
    • Avstanden mellom lekter beregnes vanligvis avhengig av fasadens dimensjoner og tykkelsen på varmeisolasjonen. I tillegg må vekten på kledningspanelene og basens egenskaper tas i betraktning. Det er ikke tilrådelig å ta et steg som overstiger 60 cm, spesielt for installasjon av vinylfasader, hvor den optimale avstanden i kassen anses å være 40 cm. Det er disse indikatorene som gjør det mulig å gi rammen den nødvendige styrken og stivhet.

    • Etter at rammestrukturen er festet, er veggene kledd med paneler. For å gjøre dette må du følge alle instruksjonene som er angitt av sidesporprodusenten..
    • Montering av rammen rundt dører og vinduer gjøres ved å forhåndsberegne avstandene for installering av ebbe og nedvann. Det viser seg en liten godtgjørelse, som sikrer riktig plassering av elementer.
    • Den ideelle dreiebenken er uten sammenføyningspunkter i profilene. Men hvis høyden på bygningen overstiger 3 m, kan flere hjørnesamlinger ikke unngås..
    • Spesielle ekspansjonsgap vil bidra til å øke påliteligheten til festemidler..

    • For trehus monteres rammen samtidig med installasjon av vanntetting. Laget er plassert mellom kassen og bærerammen..
    • Hvis veggene i bygningen er skrå, må rammen festes vinkelrett på bakken..
    • Det anbefales å montere metallrammen fra galvaniserte profiler, spesielt for lyse sidespor. Metall kan ruste over tid og flekke overflaten.

    For informasjon om hva som bør være kassen for sidespor, se neste video.