Dekorativt gips i interiøret

Utviklingen av moderne teknologi gjenspeiles i byggebransjen. I dag, sammen med tradisjonelle, konvensjonelle typer vegg- og takdekorasjoner, blir bruken av dekorativt gips stadig mer populær. Temaet er friskt og uslåelig, på grunn av denne innredningen blir interiøret spesielt. Vi forstår hovednyansene i dette materialet, vi studerer dets fordeler, ulemper, varianter, nåværende farger og design.

Særegenheter

Dekorativt gips forstås vanligvis som et etterbehandlingsgipsmateriale. Dens viktigste kjennetegn er tekstur. I motsetning til det grove startlaget, som er et forberedende lag og utjevningsmiddel for gips, har den aktuelle finishen en myk og delikat tekstur..

Den dekorative variasjonen for innredning av belegg er beregnet på å dekorere vegger, tak, avsatser, nisjer, søyler og andre strukturelle trekk i lokalene..

Hovedkomponenten i dekorativt gips er et bindemiddel. I tillegg inneholder sammensetningen forskjellige tilsetningsstoffer som bestemmer de dekorative og operasjonelle egenskapene til gipsblandingen. Dette er en egen type gips som ikke brukes for utjevning. Slikt materiale er et alternativ til klassisk og flytende tapet, maling, veggpaneler, gipsplater, laminat, annen vegg- og takbekledning..

Dekorativt gips er svært fleksibelt. Det er praktisk og behagelig å jobbe med. Et karakteristisk trekk ved denne finishen er tilstedeværelsen av en lettelse. Det gjør pussematerialet spesielt. Mønsteret er vakkert, tilsvarer motetrender i interiørkomposisjoner og er nesten alltid individuelt. Disse faktorene bestemmer relevansen av å bruke dekorativt gips i stedet for konvensjonell kledning..

Slike blandinger skiller seg fra utgangssortene ved at de ikke krymper etter tørking.. Med forbehold om applikasjonsteknologien, vil de ikke sprekke, falle av overflatene. De fleste av disse blandingene er miljøvennlige. Derfor er de ufarlige for menneskekroppen..

En interessant nyanse er det faktum at dekorativt gips kan lages uavhengig av vanlig kitt. Sammensetningen er ganske enkel og krever ikke store økonomiske kostnader.

De kan brukes i alle rom i hjemmet. Dekorative gipsbelegg kan dekorere vegger og tak i stuen, soverommet, barnerommet, gangen, korridoren, studiet, hjemmebiblioteket. De kan brukes til å dekorere plassen på en innglasset balkong eller loggia. Samtidig kan blandingene males i hvilken som helst farge, de kan suppleres med tilsetningsstoffer (for eksempel marmorflis, perlemor eller sølv).

Fordeler og ulemper

Dekorativt gips som brukes til innredning har mange fordeler..

 • Den er produsert på moderne utstyr av kvalitetsråvarer. På grunn av dette har den høye ytelsesegenskaper..
 • Hun er estetisk tiltalende. Ethvert interiør ser stilig, vakkert og passende ut med en slik innredning. På samme tid begrenser ikke mønsteret av teksturert gips antall møbeldeler.
 • Uavhengig av typen utskrift er det uttrykksfullt. Med forskjellig design passer denne innredningen inn i interiøret i hjemmet i henhold til valgt stilistisk retning.
 • Dekorativ gipsbasert kledning har en annen utgivelsesform. Du kan velge et praktisk alternativ for deg selv, med tanke på økonomiske evner og dine egne preferanser..
 • Slik dekorasjon kan være en stilig aksent eller en fullverdig interiørdekorasjon av et rom. Med den kan du sone rommet i rommet..

 • Det dekorative belegget kan bringe ønsket stemning inn i interiøret. Den kan brukes til å gjøre rommet stilig og koselig..
 • På grunn av den brukte skyggen og en viss effekt av materialet, kan du visuelt øke høyden og bredden på veggene, slette de klare grensene til gulvene.
 • Den teksturerte gipsblandingen forenkler overflatekledningen. Den lar deg nærme deg dekorasjonen av rommet kreativt og avsløre dets fulle potensial..
 • Dekorativt gips er kompatibelt med andre overflater. Du kan kombinere den med tapet, veggpaneler, kledning og til og med strekk av lininnlegg i gipsplater som strekker seg ut på veggen..
 • Det er et slitesterkt materiale. Det er motstandsdyktig mot negative miljøfaktorer, temperaturendringer og sollys. Ved nøye vedlikehold og bruk vil det vare mer enn 10 år.
 • Gipsblandinger er varierte. På grunn av forskjellige tilsetningsstoffer, er de forskjellige med en viss effekt. Dette faktum lar deg utføre ønsket mønster på belegglaget uten å ty til hjelp fra spesialister..
 • Dette materialet er preget av varmeisoleringsegenskaper. Det isolerer i tillegg gulvene som det påføres.

Det er umulig å ikke nevne ulempene med dekorativt gips..

 • Det er virkelig solid. Det gir imidlertid ikke betydelig mekanisk belastning. Sterk påvirkning vil resultere i flis eller riper.
 • Ikke alle forbindelser er holdbare. Noen ganger for dette må du dekke det innvendige gipset med vannbasert lakk, etter å ha fortynnet det med vann..
 • Et godt materiale med spesiell effekt er dyrt. Hvis du legger til spesielle trowels med ønsket lettelse til dette, kan etterbehandling koste mye.
 • Stell av avlastningsflaten er ikke lett. Du kan ikke bare støvsuge flyene for å bli kvitt støvet. Å fjerne forurensning vil også være problematisk..
 • Forbruket av dekorativt interiørgips er høyere enn klassiske kolleger. I dette tilfellet er ekteskap også mulig, så materialet må kjøpes med margin.
 • Denne finishen tolererer ikke hack-arbeid. Hvis du forsinker arbeidsflyten, vil mønsteret på alle områder være annerledes. I dette tilfellet kan laget av den påførte blandingen også variere..

Visninger

Alle eksisterende typer dekorativt gips kan klassifiseres i henhold til utgivelsesform. I det moderne byggemarkedet presenteres interiørpussprodukter for interiørarbeid i dag i form av en pulverblanding og en ferdiglaget masse..

Det første alternativet krever forhåndsblanding av sammensetningen med vann ved romtemperatur i de nødvendige proporsjoner. I det andre tilfellet er det en masse som ikke trenger avl. Ofte er den allerede farget, noe som ikke er tilfelle for en tørr analog, som hovedsakelig har en grunnfarge. Imidlertid gir denne faktoren ham store fordeler, noe som tillater farging av en hvilken som helst intensitetsgrad..

Når det gjelder sammensetning, kan innvendig gips være av flere typer.

 • Mineral, basert på sement. Skiller seg i plastisitet, egnet for etterbehandling av mineralske typer underlag.
 • Akryl, oppkalt etter hovedkomponenten (akrylharpiks). Passer alle typer gulv, høy viskositet.
 • Silikat, laget på grunnlag av flytende glass. Pustende universell gips.
 • Silikon, modifikasjon basert på syntetiske harpikser. En av de beste variantene for etterbehandling av innvendige gulv.

Farger og design

Fargeløsninger for innvendig gips er varierte. De kan begrenses av to faktorer: graden av belysning av et bestemt rom i boligen og opptakene. Ellers avhenger alt av tilgjengeligheten av smak og kreativitet i utformingen av vegger og tak..

Til taket prøver de å velge hvitt og elfenben. Nylig har bleket grått, dekorert med en sølvaktig glans, blitt lagt til dem..

For vegger er det upraktisk å bruke en hvit nyanse. Beige, marmorfarger er populære her. Imidlertid er ikke alt så enkelt: fargevalget bør være basert på den valgte stilen og visittkortene. For eksempel, hvis en loftstil er valgt, vil fargen på finishen som imiterer murstein eller stein ligne et naturlig materiale. Det vil si at disse er grå, sennep, mursteintoner..

Hvis du trenger å vise enhet med en økologisk stil, velger du beige, sandete toner. I noen linjer finnes stilisering i rosa, gråblå og til og med blå toner. Populære farger, i tillegg til hvitt, er grønt, oliven, blått. Den svarte fargen er ikke i stand til å formidle skjønnheten i lettelsen fullt ut. Imidlertid kan den brukes i minimale mengder (f.eks. For maling).

Gipsdekorasjon er et spesielt problem. La oss gjøre en reservasjon med en gang: utformingen av interiørgips kan gjøres på to måter. I det første tilfellet er dette implementeringen av et avlastningsmønster ved å tvinge det herdede gipslaget. Her brukes ruller med tekstur, de er pakket inn med en klessnor, film, bruk av krøllete aviser, en spesiell murske, fingre, lister, sjablonger og andre enheter.

I et annet tilfelle er dekorasjonen mer kompleks. Først lages det første dekorative laget. Deretter, på riktig sted, ved å bruke en masse, lages et volumetrisk mønster. Det kan være av forskjellige størrelser, relieffer og temaer. Slike tegninger er laget av fagfolk med kunstneriske og skulpturelle ferdigheter..

Ofte brukes skjell eller maling til slik dekorasjon, og dekker det opprettede mønsteret med dem. Temaene er forskjellige. Det kan være et bilde av antikken, en blomster- eller plantesammensetning, stiliserte ornamenter, effekten av volumetriske skulpturer. Alt avhenger av valgt designretning.

Valg og bruk

La oss skissere de viktigste aspektene ved valg av dekorativt gips for å dekorere et bestemt interiør, med tanke på hovedgrenene i design.

  Klassisk

  Klassikere, nyklassisisme, klassisisme, italiensk stil trenger elementer av høytidelighet. Foretrukne lyse nyanser og inkludering av forgylling i finishen. Stor lettelse er ikke nødvendig. Venetiansk, Versailles gips vil gjøre. Du kan skildre elementene i gipsstukk.

   Det ville være hensiktsmessig å bruke teksturerte ruller: påføring av en lettelse vil gjøre interiøret stilig.

   Moderne

   Minimalistiske eller elegante moderne trender trenger en diskret visning av belegg. For eksempel er lettelse ikke nødvendig for minimalisme i det hele tatt. Hvis vi vurderer moderne modernitet, er glans nødvendig her. Liten lettelse, uvanlig tekstur, enkel tegning – dette er hovedkriteriene for å velge tegning.

    Kreativ

    I slike designretninger mottas en matt type tekstur. En grov finish og annen imitasjon ser bedre ut her. For eksempel, hvis det er loft, grunge, brutalisme, er det bedre å dekorere veggene med et revet murstein, murbelegg.

     For etterbehandling er det bedre å blande to nyanser av gips. Dette vil tilføre belegget personlighet..

     Etnisk

     Skandinaviske, engelske, afrikanske, arabiske, kinesiske, japanske og andre interiørstiler kjennetegnes ved sine karakteristiske trekk og tilnærming til dekorering av vegger og tak. For eksempel, for orientalsk interiør, er historien viktigere enn noen gang. Slike belegg kan dekoreres med preget kalligrafi i form av dikt, fanz -tak, sakuragrener. Hvis vi tar den arabiske retningen, kan du her gjenskape strukturen til en gammel overflate, skildre et motiv fra historiene om Scheherazade. Det er mange alternativer: alt avhenger av utøverens evner.

      Vintage og økologisk

      Alt avhenger av det generelle konseptet for det valgte interiøret. Hvis dette er en overflod av tre, bør du ikke gjenta det i en nyanse av gips. Det er bedre å gjøre det uttrykksfullt ved å bruke teknikken med kontrasttoner. I dette tilfellet er gips “barkbille” passende, teksturen på brettet.

      For barokk, rokokostiler, er det viktig å vise luksus. Du trenger Versailles eller venetiansk gips i to nyanser. Tilstedeværelsen av sølv vil skape en spesiell effekt. Hvis vi vurderer interiøret i Provences ånd, trenger du enkelhet og en matt tekstur, for land kan du bruke teksturerte ruller.

      Avtale

      Når du velger interiørgips, betyr opptakene og typen rom i en leilighet eller et privat hus. For eksempel, for en romslig stue, er forskjellige mønstre og til og med store malerier på hele veggen passende.. Hvis rommet er lite, er det bedre å bruke tegningsteknikken i form av et panel.. For en spesiell effekt kan du ordne et gipsbilde i en baguette -ramme.

      Hvis du planlegger å dekorere soverommet, er det bedre å velge enkle mønstre. Du bør ikke lage komplekse bilder her. Dette kan skape følelsesmessig stress. Det er bedre å dekorere dette rommet med en etterligning av aldring; Versailles -finish i lyse farger er egnet. Hvis du vil markere hodegjerdeområdet, kan du fremheve dette området ved å lime inn resten av veggene med tapet av en tilhørende farge.

      Når du bruker et mønster på en gipsoverflate, er utskrift på tapet uønsket..

      For et kontor- eller hjemmebibliotek kan du velge en panelmottak. Andre dekorasjoner er uønsket: disse rommene er fulle av små ting. Overdreven dekorasjon kan overbelaste interiøret. Hvis du vil dekorere barnehagen, kan det være lette avlastningsmønstre. Stor lettelse kan skade et aktivt barn, han vil ikke bli lett oppfattet.

      Vellykkede eksempler og alternativer

      Vurder mulighetene for innredning med dekorativt interiørgips. For å gjøre dette, se eksempler på 10 interiørkomposisjoner fra fotogalleriet.

      • Et eksempel på en mesterlig tilnærming til å dekorere en stue. Kombinere to teknikker med et serveringsmaleri.
      • Mottak av påføring av et relieffmønster på et teksturert belegg. På grunn av den store sommerfuglen formidles lysets atmosfære.

      • Venetiansk gips som et alternativ til tapet ser stilig og dyrt ut. Lys glans ligner silketrykk.
      • Teksturen til steinen i en lys nyanse passer godt inn i begrepet stilistikk. Å fremheve avsatsen understreker det unike i gjesteområdet.

      • Den originale løsningen for taket. Å aksentere gulvet med en lignende baguette bringer notater fra en viss historisk epoke.
      • Beskjeden og stilig innredning av to funksjonelle områder i rommet. Lysavlastning avlaster det moderne interiøret i de vanlige stereotypene.

      • Et flott alternativ for å dekorere vegger. Imitasjon av murverk er laget med en høy grad av realisme.
      • En god stilistisk løsning. Interiøret puster luft. Utførelsen av den originale teksturerte tegningen i form av store bokstaver introduserer en lys nyanse av vintage.

      • Å fullføre den krøllete partisjonen beviser nok en gang de ubegrensede mulighetene for dekorativt gips. Alt er enkelt, men utrolig stilig.
      • Å dekorere aksentområdet for å passe til møblene er et stilig trekk. Dette interiøret ser komplett ut, og antyder velværet til eierne av huset..

      For neste påføring av dekorativt gips, se neste video..